TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:45:06 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Neprijatan osecaj kad radim noge  (Pročitano 3662 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Januar 20, 2014, 09:39:20 pre podne »

ok, moraš se prvo dobro zagrejati 10-15min, zatim istezanje... osnovno je pretklon sa zadržajem - saviješ se do zatezanja, ne bola, ostaneš tako 1min, pa produbiš za 2-3cm pretklon, pa zadržaj 1 min, pa ponoviš 3-4x. treba da se istežeš 2x na dan, redovno...
javi kako ide.... ako treba neki savet, oko istezanja ili dr, pitaj..
pozdrav
Sačuvana
srdjan88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Januar 19, 2014, 12:39:18 pre podne »

treba da istežeš zadnju lozu. skraćeni su mišići značajno, pa preskaču tetive preko kosti....
moraš se polako sa istezanjima spustiti do poda. postoji raznih istezanja koje mozeš raditi.

Hvala puno na pomoci!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Januar 18, 2014, 07:57:48 posle podne »

tako skraćena loža, pojačano opterećuje mišiće ledja, kičmu, karlicu, kolena...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Januar 18, 2014, 07:54:08 posle podne »

treba da istežeš zadnju lozu. skraćeni su mišići značajno, pa preskaču tetive preko kosti....
moraš se polako sa istezanjima spustiti do poda. postoji raznih istezanja koje mozeš raditi.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Januar 18, 2014, 07:50:38 posle podne »

srdjane, da li je tu bila neka dijagnoza koju možeš da prepišeš?
kakav je bio pokret kad je nastala povreda?
Sačuvana
srdjan88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Januar 18, 2014, 02:17:27 pre podne »

srdjane, kakva je to bila povreda ligamenata u detinjstvu?
da li si odlazio na neke fizikalne terapije?

Doktor mi je rekao da sam istegao ligamente na nogama. Nisam isao na nikakve fizikalne terapije, nosio sam vestacki gips 2 meseca i mazao neku kremu, nista vise. Secam se da i nakon tih 2 meseca nisam mogao da savijam nogu bez bola ali me je brzo popustilo nakon sto sam poceo da forsiram pokrete, nakon nekih pola sata. Od tada imam samo bol kada savijem ili ispravim koleno skroz do kraja. Od tad nisam vise mazao nikakve kreme, nosio gips ili isao kod doktora povodom tog pitanja.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Januar 18, 2014, 12:46:07 pre podne »

srdjane, kakva je to bila povreda ligamenata u detinjstvu?
da li si odlazio na neke fizikalne terapije?
Sačuvana
srdjan88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Januar 17, 2014, 12:41:28 posle podne »

Pozdrav svima,

Treniram u teretani vec par godina i uvek sam izbegavao da radim noge. Razlog tome jeste jos kada kog radim bilo koje vezbe za noge koje ukljucuju savijanja kolena imam neprijatan osecaj kao da mi se zile, ligamenti ukrstaju iza kolena, veoma neprijatan osecaj. Uzrok ovome je verovatno iztezanje legamenata obe noge iz detinjstva. Od tad ne mogu da dotaknem prste na nogama, tj fali mi nekih 30 cm (mogu uz cimanje i veliki bol).  Ako mozete da me posavetujete nekako kako da taj osecaj otklonim ili barem ublazim. Da li da radim neke vezbe istezanja ili slicno... Hvala unapred!
pozdrav,
koliko možeš da se saviješ pretklon sa pravim nogama, prsti do stopala? koliko santimetara ti fali od podloge?
da li je bila neka povreda ranije?
ima nekih bolova?
p.s. pravila foruma traže korektnu komunikaciju....
pozdrav

To sam bio napisao u postu, ne znam da li postoji neki drugi pretklon. Znaci uspravno stojim, prave noge, pokusavam da rukama dodirnem prste na nogama i tada mi fali 30 cm, sa tim  sto duze stojim u tom polazaju sve veci bol osecam iza kolena i trnu mi noge. Od povrede jedino ta istezanja ligamenata u detinjstvu (pre 15 godina) i tada sam nosio vestacki gips 2 meseca. Od tada pa do sad je ista situacija, ne mogu da dodirnem prste na nogama, bolove imam kada radim vezbe, kada se istezem i kada forsiram da ispravim ili savijem koleno do kraja (sve bolove osecam iza kolena).

Hvala puno na interesovanju!
« Poslednja izmena: Januar 17, 2014, 12:55:58 posle podne od strane srdjan88 » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Januar 17, 2014, 11:34:58 pre podne »

Pozdrav svima,

Treniram u teretani vec par godina i uvek sam izbegavao da radim noge. Razlog tome jeste jos kada kog radim bilo koje vezbe za noge koje ukljucuju savijanja kolena imam neprijatan osecaj kao da mi se zile, ligamenti ukrstaju iza kolena, veoma neprijatan osecaj. Uzrok ovome je verovatno iztezanje legamenata obe noge iz detinjstva. Od tad ne mogu da dotaknem prste na nogama, tj fali mi nekih 30 cm (mogu uz cimanje i veliki bol).  Ako mozete da me posavetujete nekako kako da taj osecaj otklonim ili barem ublazim. Da li da radim neke vezbe istezanja ili slicno... Hvala unapred!
pozdrav,
koliko možeš da se saviješ pretklon sa pravim nogama, prsti do stopala? koliko santimetara ti fali od podloge?
da li je bila neka povreda ranije?
ima nekih bolova?
p.s. pravila foruma traže korektnu komunikaciju....
pozdrav
Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #6 poslato: Januar 16, 2014, 01:25:26 posle podne »

Mislio sam doktora na ovom sajtu...Pedja je ozbiljan i pomogao je kako meni tako i drugima...poslusaj njegove savete  i sacekaj da ti se javi.......ili mozda da temu okacis kod njega
Sačuvana
Nase ce sjene hodati po Becu ,lutati po dvoru , plasiti gospodu...
srdjan88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Januar 16, 2014, 01:15:43 posle podne »

Moje misljenje je da si samo zapostavio noge i da su one slabe i slabo razgibane pa ti je zato sve tesko i neprijatno......probaj da radis malo istezanje za donji deo tela...mada imas doktora ovde pa vidi sa njim sta ce ti reci...ja sam ima naprsnuca oba prednja ukrstena i svakodnevnu neprijatnost ali sam poceo da radim cucnjeve i hvala bogu taj osecaj je nestao i danas radim cucanj sa preko 200kg  gledam da se dobro zagrejem ,bandaziram kolena na vecim tezinama, i gledma da se istezem koliko mogu ...danas recimo nemam problem ni u jednom delu pokreta cucnja ali zato mi nikako ne prijaju stepenice...

Ma kakav doktor! Sve sto sam lecio uz pomoc doktora nista nisam izlecio do kraja zato sto ih boli kurac i zato sto ce da mi kaze nemoj da radis noge u teretanu ako ti nije moranje i kraj... mnogo losa iskustva imam sa njima u Jagodini i Nisu. Probacu sa istezanjima, mada su mi i ona dosta bolna, nekoliko treninga i cu da se nadam da ce da popusti. Hvala ti na brzom odgovoru.
Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #4 poslato: Januar 16, 2014, 01:00:51 posle podne »

Moje misljenje je da si samo zapostavio noge i da su one slabe i slabo razgibane pa ti je zato sve tesko i neprijatno......probaj da radis malo istezanje za donji deo tela...mada imas doktora ovde pa vidi sa njim sta ce ti reci...ja sam ima naprsnuca oba prednja ukrstena i svakodnevnu neprijatnost ali sam poceo da radim cucnjeve i hvala bogu taj osecaj je nestao i danas radim cucanj sa preko 200kg  gledam da se dobro zagrejem ,bandaziram kolena na vecim tezinama, i gledma da se istezem koliko mogu ...danas recimo nemam problem ni u jednom delu pokreta cucnja ali zato mi nikako ne prijaju stepenice...
Sačuvana
srdjan88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Januar 16, 2014, 11:26:20 pre podne »

Da li je to bila ozbiljna povreda ligamenata u detinjstvu...?

Koliko se ja secam doktor mi je rekao da sam samo istegao ligamente ( da nisu pokidani),  nosio sam bio vestacki gips 2 meseca i posto ni nakon toliko vremena nisam mogao noge da pomerim bez bola isfrorsirao sam samovoljno pokrete i onda me je popustilo, mogao sam da hodam i doktor mi prekinuo terapiju sa obrazlozenjem da ce legamenti vremenom da mi se vrate u normalu. Proslo je 15 godina od tad i nista se nije promenilo...
Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #2 poslato: Januar 15, 2014, 06:03:00 posle podne »

Da li je to bila ozbiljna povreda ligamenata u detinjstvu...?
Sačuvana
srdjan88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Januar 15, 2014, 05:46:06 posle podne »

Pozdrav svima,

Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.12 sekundi sa 18 upita.