TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398492 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 02:21:02 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Koji gejner/protein da izaberem?  (Pročitano 10487 puta)
MissSelterToBe
Gost
« Odgovor #6 poslato: Februar 04, 2014, 02:41:39 posle podne »

Citat
Mislim da govoriš o karilici, jer kukovi su upravo mesto gde ti butna kost počinje
Ijao  :-[ silly me  ;D to je to, karlica :D Nervira me dakle udubljenje izmedju kukova i onih kostiju karlice koje su na vrhu, i kod mene se isticu pa delujem anoreksicno. Ako znate na sta mislim  :-\ Da li moze nekako da se popuni to udubljenje? Tkivom? Vezbanjem nekog misica koji mooozda postoji tu? ;D Uglavnom, cucnjevi su mi glavna vezba, i trudim se da skapiram kako ih sto pravilnije raditi. Kondicijom bih mogla da se pohvalim, kao i elasticnoscu jer sam oduvek izvodila neke vezbice, dizala tegice i gimnasticke vratolomije hahah Sve u svemu, prilikom izvodjenja vezbi mogu da osetim naprezanje gluteusa, ali ponekad gubim koncentraciju i osecam da mi sav posao obavljaju noge.
Kad smo vec kod treninga, kako bi trebao da izgleda jedan trening uz koriscenje proteina ili nekog gejnera? Koliko intenzivniji mora da bude od klasicnog svakodnevnog treninga od oko 30min - 1h ?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #5 poslato: Februar 04, 2014, 12:33:55 posle podne »

Mislim da govoriš o karilici, jer kukovi su upravo mesto gde ti butna kost počinje ;)

Ukoliko imaš široku karilicu tu ne možeš ništa, jer takva ti graĂ°a kostiju. Ukoliko si samo "žgoljava" u tom delu onda treba poraditi na razvijanju mišića gluteusa  i to iz svih uglova. Ukoliko pošalješ fotku mogu više da ti kažem, ali safe bet je uvek čučanj, ali pravilan čučanj koji adekvatno aktivira gluteus. Ukoliko je gluteus previše slab veći deo tereta kod čučnjeva će preuzimati quadriceps i to tetive bliže kolenima.

Kažem, sve zavisi od toga u kakvoj si trenutno kondiciji :)

PS. Eseji nisu problem, ja ih redovno pišem na forumu. Fora je da to neko i pročita :DDD
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
MissSelterToBe
Gost
« Odgovor #4 poslato: Februar 04, 2014, 11:33:33 pre podne »

Citat
Inace, pusenje dosta utice na to sto ne mozes nabaciti kilograme. Ako si zaista resila da prestanes sa pusenjem moras biti obazriva jer se moze desiti da dobijes na kilazi i vise nego sto bi zelela.
Mozda 1-2 kg, jer, gledajuci moju porodicu, (siru i uzu) koju cine kako pusaci tako i nepusaci, mogu vam reci da je jedina osoba koja ima sala moja prabaka :D koja vise ne moze da se krece. Znaci stapici, svi, svi, svi  :o (moja mama ima 155cm i 49 kg, ravan stomak i cetvoro dece  :P
Dakle, provalila sam da bih uz pomoc ,,hemije" postigla cilj. A jedan moj dan izgleda otprilike ovako: dorucak-najcesce jaja(2-3) uz jogurt, sir, pohovana piletina (npr)... Mada cesto jedem i pljeskavice, burek i ostalu brzu hranu. Za rucak jedem sta god se zadesi spremljeno (kuvano, peceno) :D a nekad ga ili preskocim ili mi je rucak u 6 uvece, jer mi jedna kafa i cigarete obezbede sitost za par sati -.- vecera... hmm, ako sam rucala u 6 uvece, onda nema vecere. Ako sam preskocila rucak, pojedem nenormalne kolicine svega sto imam u frizideru, a ako sam imala normalne obroke tokom dana, onda jaja, meso, ili sta god drugo imalo. Ne biram narocito :P
Citat
Nekako imam osećaj da pod tu "naciljanu" grupu misliš zadnjicu Cheesy
hahah, pa kako ste samo pogodili? Zapravo, htela bih da ,,doradim" ceo donji deo tela, sa naglaskom na zadnjici, jer su mi ruke i rameni deo vec dovoljno snazni, pa ne bih vise da forsiram taj deo. I, da, svesna sam toga da je svaka jedinka za sebe :P kao sto rekoh, hocu da moje telo izgleda najbolje sto moze :) I da, jos jedno meni jaaaako bitno pitanje. Imam visoko postavljene kukove, dakle razmak izmedju kukova i kako da kazem, mesta gde mi pocinju noge, vise od 10cm. Da i ne pricam kako to daje ruzan oblik tela u uskim haljinama, kao da sam kockasta. Ubijaju me u pojam  >:( Jel se moze tu nesto postici da se bar popuni udubljenje ili praznina imedju kostiju kukova i nogu? HVALA LJUDI! :* Izvinite za eseje koje pisem :D
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #3 poslato: Februar 04, 2014, 10:03:13 pre podne »

Pozdrav, doktorka će ti se pozabaviti sa ishranom u dobrim si rukama, aja ću probati da ti odgovorim na pitanje koje si postavila vezano za trening.

Nekako imam osećaj da pod tu "naciljanu" grupu misliš zadnjicu :D Jen Selter ti je sa svojom pozadinom kao što je u bodybuilding - u Ronnie Coleman, jedan jedini i niko ga nikad neće stići ;)

Što se ciljanja mišićnih grupa tiče to je moguće. Ima dosta primera po teretani ljudi koji nepravilno vežnaju i razvijaju samo neke mišiće, dok drugi u potpunosti zaostaju.

Dok lokalno skidanje telesne masti nije moguće ili je ekstremno teško za izvesti, lokalna hpertrofija je itekako moguća. Poenta je samo u tome da se trening ciljanih mišićnih grupa odradi po nekoj zdravoj logici.

Primera radi ukoliko želi da se radi na zadnjici prvo je potrebno odraditi neke testove sa vežbačem da se vidi u kakvoj je trenutnoj kondiciji. Jedna od vežbi koja najviše aktivira gluteus maksimus je potisak kukovima (ili nekoa varijacija ove vežbe) meĂ°utim da bi se potisak kukovima pravilno izvodio vežbač mora imati jaku muskulaturu zadnje lože, stomaka, oblikusa i leĂ°a jer sve su ovo mišići koji stabilizuju trup tokom izvoĂ°enja potiska kukovima. Čučanj je još jedna vežba koja može baš jako da pogodi gluteus, ali ovde je tehnika i snaga čitavog tela još zahtevnija.

Konačan odgovor je da se lokalna hipertrofija može izvesti, ali zavisi od mišića koji se radi i zavisi od samog stepena kondicije vežbača. Ukoliko napišeš koje mišiće želiš da ciljaš, mogu ti napisati kako da ih radiš ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Februar 03, 2014, 11:19:03 posle podne »

Pozdrav i dobro nam dosla:-)

hajde nam za pocetak napisis kako ti izgleda ishrana trenutno, bez obzira sto je neredovna, tako cemo imati bolji uvid u situaciju. Opisi jedan prosecan dan u ishrani i aktivnostima, od ujutru do uvece. Da li ti je apetit oduvek slab? Da li ti neka hrana posebno smeta?

Krecemo od ishrane uvek jer se dosta toga moze postici uvodjenjem cak i malih promena. Kakvu si dijetu planirala i koliko bi kilograma vise zelela?

Inace, pusenje dosta utice na to sto ne mozes nabaciti kilograme. Ako si zaista resila da prestanes sa pusenjem moras biti obazriva jer se moze desiti da dobijes na kilazi i vise nego sto bi zelela.
Sačuvana
MissSelterToBe
Gost
« Odgovor #1 poslato: Februar 03, 2014, 08:17:50 posle podne »

Zdravo svima :) Imam 19 godina. Imam 165cm i 52 kg. Pre par nedelja sam naisla na vas sajt u potrazi za dobrim proteinima koji bi mi pomogli da nabacim nesto mase, jer sam po prirodi mrsava (bar za moj ukus) i jako tesko dobijam na tezini. Osim toga imam i slab apetit i neurednu ishranu, ali razmisljala sam da to sto se tice ishrane dovedem u red pre koriscenja bilo kakvih suplemenata. Suplementi bi mi dali dodatnu motivaciju za to. Takodje, vec par meseci vezbam i postepeno sam pojacavala treninge. Pokusavala sam ranije da pojacam ishranu i dalo je neke rezultate ali jako slabe, verovatn zatoo sto nikako ne mogu da dostignem dovoljan dnevni unos kalorija a inace jedem dok ne puknem i jedem sve, ali opet kazem, ne redovno. I, da, pusac sam i to mi zajedno sa kafom utice na apetit. I evo par nedelja kako se resavam da pocnem sa novom dijetom koja ce mi uz koriscenje suplemenata pomoci da nabacim kilazu. Prestajem sa pusenjem i koliko god mogu smanjicu ,,kafenisanje". I sada me interesuje sta da izaberem? Sta ce mi pruziti gejner a sta proteini? Da li deluju slicno? Da li je moguce koristiti proteine a onda ,,naciljati" odredjenu grupu misica i vise ih forsirati tj izgraditi a neke druge manje? I sta uz to da jedem? Inace, glavna motivacija mi je uspeh Jen Selter i sl. Tako da sam cvrsto resila da poradim na sebi i izvucem svoj maksimum. Hvala unapred  :-*
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.124 sekundi sa 18 upita.