TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 09:16:32 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ja se moram ugojiti... ali zdravo :))  (Pročitano 9669 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #33 poslato: Februar 01, 2016, 09:55:42 posle podne »

To su ipak samo preporuke( vezano za BCAA u glutamin), a na nama i našim mogućnostima( materijalnim), kao i realno sagledanim potrebama je koliko ćemo ih ispoštovati...  ;)

Jesi li već koristio kreatin-monohidrat( "klasični")...neka negativna iskustva ili samo "intrige" o našem dragom kreatinu ?

Pojam "naduvenosti", zavisi najčešće - od unosa prostih hidrata uz kreatin( mnogi preteruju sa dodatkom dekstroze)..."negde" se i pominje i neumerenost kada je doziranje u pitanju...a nekada se krivica svaljuje i na kvalitet kreatina...( preduslov svega je naravno i "odsustvo" bilo kakvih problema sa funkcijom jetre i bubrega).

Moja preporuka bi bila Kre - alkalyn, ako je već "nadutost problem"...mada ta nadutost u samom mišićnom tkivu je ključ napretka i bitan efekat kreatina  ;)
« Poslednja izmena: Februar 01, 2016, 09:58:34 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
ReefMan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Februar 01, 2016, 09:33:31 posle podne »

Hvala na odgovoru :)
Oporavak je protekao odlično. Koristio sam dosta saveta i vežbi odavde sa forume.
S obzirom da sam bio zadovoljan napretkom nisam se bavio  "matematikom" već se držim osnovnih pravila i kombinacija namirnica kao i dela dana kada se šta jede. Sve naravno uskladjeno sa dnevnim fizičkim aktivnostima.

Što se tiče suplemenata to znači da bi trebalo da pijem 40gr BCAA i glutamina u više doza? Jel to sigurno ili je neka greška u pitanju? malo mi se čini mnogo ;D

Uzeo sa Biotech Kreatin Etil Estar. Nisam hteo monohidrat zbog te cuvene nadutosti.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Januar 24, 2016, 06:09:25 posle podne »

Nadam se da je oporavak posle povrede protekao u najboljem redu...u delu Foruma o sportskim povredama se možeš obrati dr Tutorovu oko detaljnih preporuka vezanih za "oporavak i rehabilitaciju", kao i modifikacije programa treninga...

Drago mi je ako je ishrana maksimalno sreĂ°ena, ali samo jedno kratko pitanje - koliko proteina, hidrata, masti imaš na dnevneom nivou?

Suplementacija omega-3( riblje ulje) je prioritet, čak bitnija od kreatina, BCAA i glutamina...

Po pitanju doziranja BCAA, preporučujem 0,3 - 0,5 g po kg...u više doza - idealno pre( sa glutaminom i kreatinom), u toku, i posle treninga( sa proteinskim suplementom, glutaminom, kreatinom i dekstrozom)

Glutamin - 0,3 - 0,5 g po kg...u više doza, idealno pre i posle treninga i pred počinak

Koji si kreatin uzeo...moja preporuka ide za 5 gr kreatina pre i 5 gr posle treninga...btw, jesi li odardio punjenje?

Po pitanju doziranja suplementa omega-3...

Moja preporuka ide za 1-2 g omega-3 (EPA + DHA) suplementima, a sav ostali unos bazirajte na ishrani - skuša, losos, riblje ulje - kao najbogatijim izvorima omega 3 ( EPA + DHA)...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/trio-omega-omega-3-6-9-odnosi-u-ishrani-i-suplementima.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/dodaci-ishrani-suplementacija/najstariji-suplement-na-svetu-ulje-nad-uljima-riblje-ulje.html

« Poslednja izmena: Januar 24, 2016, 06:12:03 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
ReefMan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Januar 23, 2016, 09:59:04 posle podne »

Ćao drugari... evo i mene opet posle dužeg vremena  ;D
Dakle, poslednji post je bio jul 2014 sa slikom šestomesečnog napretka. Do novembra sam vežbao vrlo jako i posvećeno, ishrana...sve Rezultati odlični. Slika u prilogu. A onda se deslila povreda početkom decembra 2014  tj naprsla ramena tetiva. Nisam se zagrejao iz čiste gluposti i kao mnogo sam jak, stao na Military press i ćao. Metar ipo dana terapija, struje i gluposti i potpuno ispadanje iz forme.
U toku oporavka januara 2015 dodje i željena promena posla  i rad u stranoj kompaniji. Medjutim to nije bila samo promena posla već načina života. Vrlo neželjena i ne planirana promena načina života. Rad i po 10-11 sati na dan i vrlo intezivan stres. Nisam nikako uspevao da skupim ni mentalne ni fizičke snage da idem u teretatnu niti bilo kakvim sportom da se bavim.
Jedino što sam uspeo je da održim koliko/toliko dobru i redovnu ishranu. Ali treninzi  i fizička aktivnost nula. Krajem godine (prošle) su se stvari konačno smirile tj dovele u red na novom poslu i stvorilo se ponovo vreme i energija za treninge tako da sam krenuo ponovo pre dve nedelje. Tj nastavio tamo gde sam stao decembra 2014 pre povrede  ;D

Cilj je ostao isti, sredstva, želju , motivaciju i vrv dobar plan  imam.
Povećati masu, vratiti na staro (kao sa slike) BF ili jos manje.  Mnogi su mi i onda i sada govorili da nije moguće ali uspeo sam onda ali nisam došao do željenog cilja zbog povrede. Zato sada ne vidim razlog da ne bude opet. Imam sreće što imam dobru genetiku i što nisam preveliki gurman  ;D
Ovoga puta sam malo investirao i u suplemente.
Tačnije, Kreatin etil estar, Elite (Dymatize) protein, Bcaa (Dymatize) i Glutamin. Planiram još riblje ulje i možda neke vitamine.
Potrebna mi je mala pomoć šta kada kako i koliko od svega ovoga. Do sada sam pio samo protein posle treninga i ništa više. Verujem da sam i zato sporo rastao.

Kreatin pre treninga  5mg
Bcaa i jedna doza proteina uz jutarnji blend mleko, banana, ovsene, cimet, malo meda i mleveni orasi.
Bcaa i glutamin sa proteinom posle treninga.
Riblje ulje ujutru i uveče.

Kako vam ovo deluje?
Koje količine bcaa i glutamina kao i ribljeg ulja da uzimam?

Ishranu ne pominjem jer se ona podrazumeva da bude top.
« Poslednja izmena: Januar 23, 2016, 11:12:53 posle podne od strane ReefMan » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Jul 21, 2014, 10:17:18 posle podne »

Upravo tako.Kako si došao do tog trenera,da li si siguran da zna svoj posao?
Nažalost, jako ih je mnogo i retko koji trener zaista zna nešto. Ljudi završavaju Fakultet Fizičkog Vaspitanja pa i dalje ne znaju
da urade pravilan čučanj.
Ja difovce nikad nisam ni smatrao pravim trenerima u teretani. Za mene oni mogu da budu neki kondicioni treneri i slicno, ali ne i u bodibildingu. Osim ukoliko taj difovac ne trenira sam u teretani vredno i da mu se rezultati MOGU JASNO VIDETI, da ima odgovor na svako pitanje koje mu klijent postavi i naravno da zna o cemu prica kada savetuje i slicno. Ali nista bolje nego kad ti sam naucis neku vezbu, i inace u zivotu ne samo u bodibildingu, mnogo bolje ces znati nesto kada naucis sam nego kad ti neko drugi objasni.

Naravno,ali dobro je i da neko isprati kako nešto radiš.Pogotovo u slučajevima gde ljudi nisu nikada bili sportisti i generalno nemaju osećaja za trening i logiku treninga.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Jul 21, 2014, 10:14:35 posle podne »

Jedan je od trenera iz teretane u kojoj sam tada trenirao.. video sam da radi sa dosta ljudi na kojima se vide rezultati ozbiljnog rada. Obzirom da sam bio potpuni laik zaista mi je bio pogreban neko da mi ukaze na osnove vezbanja jer kapirao sam da je to bolje nego da sam ucim npr mrtvo ili cucanj a pri tome imam veoma osetljiva ledja npr. Bio je sve vreme treninga pored mene i usmeravao kako da radim sve vezbe. Da mi nisu problem finansije nastavio bih da radim sa njim. Ali siguran sam da ima buzdovana koji blage veze nemaju a poducavaju nekoga.

Dobro je,znači da si ga donekle proverio. Dosta toga možeš naučiti i na internetu,prateći poznate sportiste kako izvode neke vežbe,pa da i sam znaš vizuelno kako neka vežba treba da izgleda dok se izvodi.Moraš se i sam dodatno edukovati. A savet koji ja mogu preko ovoga da ti dam jeste- leĂ°a uvek prava :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #27 poslato: Jul 21, 2014, 03:47:07 posle podne »

što se tiče DIF-ovaca, pošto sam i sama Dif-ovac, mogu da kažem da jeste u pravu u vezi toga da ima svakakvih i da danas svako sebe naziva trenerom, čak i u oblastima koje nisu njegova jača strana....  DIF je odlična odskočna daska, ali tu edukacija ne prestaje nego počinje. Sve zavisi od toga koliko je neko spreman da se dalje usavršava i ulaže u sebe, a kvalitet se uvek prepoznaje! 
Sačuvana
ReefMan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Jul 20, 2014, 06:18:16 posle podne »

Slazem se generalno. Mozda sam imao srece!  Ali, kada se vratite jedno januarsko jutro kuci u 8h (po ko zna koji vec vikend), najeden vrelog bureka i po kile `ladnog jogurta pa se pogledate  u ogledalo a ono bojler umesto stomaka, mrsave rucice, noge utrnule posle celonocnog zezanja, crno oko ocij... shvatanje da sam u prethodnih dva meseca bio 4 puta bolestan .. e  onda dodje onaj popizd i resenost da se najbrze moguce dovedem u red ne zeleci da gubim vise ni sekund.
Probao prvi mesec sam i video da od toga nema nista i da brljavim.  Tu mi je ovaj trener pomogao jer mi je za samo metar ipo dana dao osnovne smernice (sa vec nekim skromnim rezultatima) a ja posle nastavio sam. Vrv i sada gresim ali se ne nerviram jer sam vec napravio neki skroman ali vidljiv rezultat. Rizikovao sam ali verujem da sam sada na dobitku. Jer sada def. uzivam i igram se bukvalno vezbama, ne zurim nigde, znajuci da napredujem sigurno i kapiram da proces gradjenja tela ne moze nikada da se zavrsi recenicom "e sad je savrseno"... Hocu reci jurim savrseno ali znam da ga nikad necu stici.. a mslm da mi je i drago zbog toga  :D
« Poslednja izmena: Jul 20, 2014, 06:25:11 posle podne od strane ReefMan » Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #25 poslato: Jul 20, 2014, 05:06:54 posle podne »

Nažalost, jako ih je mnogo i retko koji trener zaista zna nešto. Ljudi završavaju Fakultet Fizičkog Vaspitanja pa i dalje ne znaju
Ja difovce nikad nisam ni smatrao pravim trenerima u teretani. Za mene oni mogu da budu neki kondicioni treneri i slicno, ali ne i u bodibildingu. Osim ukoliko taj difovac ne trenira sam u teretani vredno i da mu se rezultati MOGU JASNO VIDETI, da ima odgovor na svako pitanje koje mu klijent postavi i naravno da zna o cemu prica kada savetuje i slicno. Ali nista bolje nego kad ti sam naucis neku vezbu, i inace u zivotu ne samo u bodibildingu, mnogo bolje ces znati nesto kada naucis sam nego kad ti neko drugi objasni.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Jul 20, 2014, 04:41:43 posle podne »

Pozdrav svima...slazem se da postoji jako malo kvalifikovanog "trenerskog kadra"...svaki posao, pa i posao trenera zahteva stalno usavrsavanje, pracenje strucne literature, inovativnost u pristupu treningu...malo je onih koji imaju dovoljno volje, zelje, a zatim i sredstava da tako nesto "ucine za sebe"...sa druge strane pogledajmo klubove u unutrasnjosti Srbije, npr. Jug Srbije...vlasnici teretana jedva da krpe kraj sa krajem, a edukovanje i placanje strucnog osoblja je skoro misaona imenica...tako da postoje situacije da imate jednog trenera na 50 vezbaca, a tek ako se pomene i placanje usluga trenera...uh...VELIKI PROBLEM...

Trener ne moze vezbati umesto vas, postoje smernice i osnove koje treba nauciti...ali volja i motivacija za uspeh su nesto sto dolazi iznutra...danas je intenet omogucio dostupnim mnogo stvari..."treba hteti, treba smeti, pa da vidis kud se leti" ;D

Nosce se ipsum-upoznaj sebe samog...eksperimetisi, slusaj svoje telo i uspeh nece izostati...i greske su put do uspeha, ako se na njima uci ;)
« Poslednja izmena: Jul 20, 2014, 06:53:06 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
ReefMan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Jul 20, 2014, 04:36:29 posle podne »

Jedan je od trenera iz teretane u kojoj sam tada trenirao.. video sam da radi sa dosta ljudi na kojima se vide rezultati ozbiljnog rada. Obzirom da sam bio potpuni laik zaista mi je bio pogreban neko da mi ukaze na osnove vezbanja jer kapirao sam da je to bolje nego da sam ucim npr mrtvo ili cucanj a pri tome imam veoma osetljiva ledja npr. Bio je sve vreme treninga pored mene i usmeravao kako da radim sve vezbe. Da mi nisu problem finansije nastavio bih da radim sa njim. Ali siguran sam da ima buzdovana koji blage veze nemaju a poducavaju nekoga.
Sačuvana
Aziz Shavershian
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Don't tell people your dreams, show them!

« Odgovor #22 poslato: Jul 20, 2014, 04:25:20 posle podne »

Tako sam ja imao trenera kaze radi ovo ovo i ovo i ode da igra igrice....... :-X :-X :-X
Sačuvana
Go hard mate the gym lifestyle is the best ! train hard, eat well, party hard.
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Jul 20, 2014, 02:04:34 posle podne »

Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #20 poslato: Jul 19, 2014, 11:23:48 pre podne »

Cuvajte se tih trenera posebno ovih online vecina su duduci veliki, manjina zna posao. :)
Sačuvana
Panta rei, panta res.
ReefMan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Jul 18, 2014, 09:36:05 posle podne »

Poceo sam u februaru 78-79kg na 189cm visine... sada sam na 81-81,5..
ukupno malo jace od 5,5 meseci zdrave ishrane i 4 meseca rada u teretaini... prvi mesec sam lutao sa vezbama jer sam bio potpuni pocetnik, onda sam platio trenera mesec i po da me nauci kako se dizu tegovi da se ne povredim, da me nauci koje su osnove vezbanja: osnovne, izolacione vezbe, sta se kada radi i zasto, koliko cesto, kojim intezitetom, kako da slusam svoje telo i osecam misice itd a onda nastavio dalje sam (najvise zbog finansija)

Nabavio sam knjigu ANATOMIJA TRENINGA SNAGE Frederic Delavier iz 2006 god koju sam dobio u pdf-u a koja je u stvari udzbenik na fakultetu ako sam dobro shvatio.. sve sazvakano, nacrtano i objasnjeno... grupe misica, sve vezbe za odredjenu grupu misica, sprave, moguce povrede itd.. ta knjiga mi je dosta pomogla a i dalje mi pomaze u ucenju i napredovanju  :)
« Poslednja izmena: Jul 18, 2014, 09:39:04 posle podne od strane ReefMan » Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.255 sekundi sa 18 upita.