TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398451 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 25, 2024, 05:27:58 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Konzumiranje proteina  (Pročitano 17484 puta)
Sabina
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Mart 16, 2014, 03:20:22 posle podne »

Popijem uglavnom jednu kafu, retko kada dve :)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Mart 15, 2014, 11:28:46 posle podne »

Badem, lesnik, indijski orah, orasi, brazilski orah, pistaci, sve je to jako zdravo. A koliko kafa popijes u toku dana?
Sačuvana
Sabina
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Mart 15, 2014, 03:55:57 posle podne »

Jedina stvar od koje ne mogu da se odviknem je kafa, pijem 2u1. Jedino je dobro što je pijem bez šećera. Koje orašaste plodove bi mi preporučila sem badema, da li je dobar indijski orah?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #13 poslato: Mart 15, 2014, 02:16:21 posle podne »

ne brini, rekreativci smo i ako je voće najveći "greh" onda si na pravom putu :)  bitno je samo da jedeš voće samo za sebe, tj. izmeĂ°u obroka, na prazan stomak.  Tako da opušteno :)

inače od voća bih ti savetovala da cediš limun i grejp, jako osvežavaju i dobri su za liniju... 
Sačuvana
Sabina
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Mart 15, 2014, 02:14:20 posle podne »

Jedno pitanje što se tiče voća, znam da i njih treba jesti u odreĂ°eno vreme i naravno u ograničenim količinama. Meni je predviĂ°eno vreme za voćku (jabuka, pomorandža) posle ručka 3 sata (oko 16/17h). Da li je to kasno s obzirom da sadrži voćni šećer?

Posle te užine imam trening, posle kog popijem 1 mericu šejka sa nekim orašastim plodom :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Mart 15, 2014, 02:08:21 posle podne »

50-ak grama, čisto okvirno.... jesu jako zdravi i puni vitamina,minerala i zdravih masti ali izuzetno kalorični kao što si rekla :)

i uvek ih jedi sirove, tako su najzdraviji
Sačuvana
Sabina
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Mart 15, 2014, 12:24:17 posle podne »

Hvala na odgovoru!

Tako sam i planirala da pijem, kombinacija ili šejk-žitarice, šejk-neki orašasti plodovi. Znam da su bademi najbolji, i njih volim da jedem, ali znam i da ne treba preterivati, koja količina bi trebala recimo da bude dovoljna iz šejk?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Mart 15, 2014, 10:35:18 pre podne »

možeš slobodno piti dve merice whey-a na dan,  nije to ogromna doza proteina.  Tako kao što si napisala je i najbolje, posle treninga i zajedno sa žitaricama ujutru, a možeš i umesto ujutru izmeĂ°u obroka kao užinu (npr sa dodatkom badema) kad si u frci i nemaš nešto pametnije da pojedeš.
Sačuvana
Sabina
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Mart 15, 2014, 08:50:03 pre podne »

Da, da to sam mislila, samo se nisam dobro izrazila, znam da ovaj protein što uzimam ima 24g po merici. Visoka sam 163cm i imam 63kg, mada težina nedeljno zna da mi varira čak i do +/- 3kg. Po sebi primećujem da mi UH jako štete, teško mi se vare i lako gomilaju u kilograme, pa zbog toga želim da što više povećam unos proteina, a samim tim i smanjim unos UH, naravno ne u potpunosti :)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Mart 15, 2014, 08:17:13 pre podne »

Zanima me još nešto. Da li bi bilo puno da unosim 2x dnevno proteinski šejk (30g po meri)? To bi bilo ujutru sa nekim žitaricama i uveče posle treninga, ali to samo danima kada treniram. Inače, mi se ishrana sastoji od dosta proteina jer izbegavam testeninu, krompir i sl..

Uglavnom, zanima me da li je puno uneti 60g proteina dnevno putem šejka? :)

Kao sto kaze Pedjoni, po serviranju imas manje proteina, Dym elite whey ima 24 g, ali bitan ti je ukupan kalorijski unos. Koliko onda proteina imas po kilogramu tezine?
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #6 poslato: Mart 15, 2014, 02:05:43 pre podne »

Ne unosis ti 60 gr proteina iz shejka vec po jednoj merici od 30 gr imas prosecno 18-23 gr proteina, i nije mnogo ne sekiraj se, samo udri ;)
Sačuvana
Sabina
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Mart 14, 2014, 09:32:42 posle podne »

Zanima me još nešto. Da li bi bilo puno da unosim 2x dnevno proteinski šejk (30g po meri)? To bi bilo ujutru sa nekim žitaricama i uveče posle treninga, ali to samo danima kada treniram. Inače, mi se ishrana sastoji od dosta proteina jer izbegavam testeninu, krompir i sl..

Uglavnom, zanima me da li je puno uneti 60g proteina dnevno putem šejka? :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Mart 07, 2014, 03:41:34 posle podne »

Doze mogu da variraju zavisno od toga koliko se inače proteina unosi ishranom :)  Devojke obično unose vrlo malo proteina... ali uz izbalansiranu ishranu, kao što si rekla, je sasvim ok 1 - 2 puta na dan.

svakako, uvek treba imati na umu da je protein samo dodatak ishrani i da ne može i ne treba biti potpuna zamena za hranu.
Sačuvana
Sabina
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Mart 06, 2014, 04:15:35 posle podne »

Ja koristim Dym Elite Whey sa ukusom čokolade. Pre svega, prija mi posle treninga zbog bržeg oporavka kao što si i ti rekla, a i uskraćuje mi želju za slatkišima. TakoĂ°e mislim da je za devojke dovoljna jedna doza dnevno, posle treninga ili kao zamena za večeru :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 06, 2014, 03:28:40 posle podne »

Da, devojke obično imaju predrasude kad je u pitanju korišćenje proteina, baš kao što si rekla.

Ja koristim protein samo posle treninga, eventualno i kao zamenu za obrok.  Posle treninga pijem bilo koji whey, uglavnom Scitec 100% whey ili 100% whey professional, Biotech Iso whey...  a kao zamenu obroka uvek imam kod kuće neki proteinski blend, uglavnom je to Biotech Nitro Gold pro.

A pošto radim u Pansportu često uzmem i neku kesicu proteina ili proteinsku čokoladicu.

Šta ti koristiš?  Koji protein ti se posebno dopao?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.15 sekundi sa 17 upita.