TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398268 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 15, 2024, 12:13:30 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 113 114 [115] 116 117 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 766845 puta)
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4423


« Odgovor #2517 poslato: Avgust 26, 2015, 11:18:16 pre podne »

Juneći but se 2 puta samelje, doda se 2% soli (standard u mesarskoj industriji) i stavi se na foliju pa u rernu ili na el. gril. Preko sameljete krupni Kotanji biber, po ukusu i dobijete super hamburgere.

E to ja zovem kvalitetnim hamburgerom...a ne ove "splacine" koji neki "prodavci" brze hrane etiketiraju kao hamburgere...real meat for real gains  :D
Većina ljudi misli da je ovako spremljen neukusan. Ja sam pravio devojci u tonus zemički, sa salatom i malo kečapa i oduševila se.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2516 poslato: Avgust 26, 2015, 10:56:17 pre podne »

Nisam probao hamburger u rerni do sada...:=
:)
Ja pravim: 300g mlevenog stavim u šerpu sa vodom (da malo prekrije meso); kupim pelat u limenci, i u blender to, beli i crni luk.
Bacim vodu tu iz mesa, sipam ono blendirano. Na kraju sipam 1-2 supene heljdinog brašna i začine.
Pomešam sa piričom i lopatam...
:D
E, da, ako imam pečurke i njih ubacim.
:)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2515 poslato: Avgust 26, 2015, 10:47:56 pre podne »

Juneći but se 2 puta samelje, doda se 2% soli (standard u mesarskoj industriji) i stavi se na foliju pa u rernu ili na el. gril. Preko sameljete krupni Kotanji biber, po ukusu i dobijete super hamburgere.

E to ja zovem kvalitetnim hamburgerom...a ne ove "splacine" koji neki "prodavci" brze hrane etiketiraju kao hamburgere...real meat for real gains  :D
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4423


« Odgovor #2514 poslato: Avgust 26, 2015, 06:29:05 pre podne »

Juneći but se 2 puta samelje, doda se 2% soli (standard u mesarskoj industriji) i stavi se na foliju pa u rernu ili na el. gril. Preko sameljete krupni Kotanji biber, po ukusu i dobijete super hamburgere.
Sačuvana
cantawait
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 302

« Odgovor #2513 poslato: Avgust 25, 2015, 02:07:23 posle podne »

Dosta baki, voda mi ide na usta kad se setim nedelje.
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1815


« Odgovor #2512 poslato: Avgust 25, 2015, 02:04:36 posle podne »

i dodas crni luk mmmmhmmmm
Sačuvana
cantawait
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 302

« Odgovor #2511 poslato: Avgust 25, 2015, 02:03:28 posle podne »

I naprave pljeske. mmmmm :p
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2510 poslato: Avgust 24, 2015, 11:53:08 posle podne »

...ili da se meso samelje...
:)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2509 poslato: Avgust 24, 2015, 11:03:34 posle podne »

Jel se moze peci junetina u rerni u onim kesama? batak se ekstra ispece i svinjetina, krmenadla, vrat a ne znam za junetinu dal je zilava hoce moci i koji deo najbolje :) ?

Vezano za junetinu...

Ponekad se može činiti da je junetinu izuzetno teško pripremiti , a da ne postane tvrda i žilava, ali eto malih trikova...

Dva su osnovna načina kako postići da junetina bude mekana i sočna, a podrazumevaju prethodno omekšavanje i metod pripreme...

Omekšavanje je, u osnovi, proces kojim se razgraĂ°uje kolagen u mesu omogućavajući da ono postane (i ostane) mekano. Ovim postupkom smanjuje se sušenje mišićnih vlakana u mesu prilikom termičke obrade. Najispravniji način kako da se to postigne je fizičko oštećenje strukture mišićnih vlakana i vezivnog tkiva udaranjem čekićem ( batom) za mesom( lupanje mesa) ili mlevenjem mesa. MeĂ°utim, postoje i druge, prefinjenije metode omekšavanja mesa, a jedna od najpopularnijih je njegovo mariniranje. Marinade imaju dvostruku ulogu: i omekšavaju i aromatizuju meso. Ključ leži u činjenici da kiseline u marinadi slabe mišićno tkivo i povećavaju sposobnost mesa da zadrži vlagu. Popularni sastojci za marinade koji će završiti svoj posao uključuju vino, sirće, ulje i začinsko bilje. Dobra je ideja u marinadu dodati sto postotni voćni sok ananasa ili papaje, jer ovo voće sadrži enzime koji prirodno omekšavaju meso. Pri upotrebi marinade važi pravilo: što se meso duže marinira, učinak je bolji. Ipak, marinade nisu svemoguće, one samo pomažu, a završni posao pripada načinu pripreme mesa. Budući da ananas, papaja, čak i kivi sadrže proteolitičke enzime koji imaju sposobnost razgradnje vezivnog tkiva, još jedan način omekšavanja mesa je da se juneći odresci prekriju kriškama ovog voća na otprilike pola sata. Iako će meso nakon ovog postupka vizualno delovati neprivlačno, čim se naĂ°e na užarenoj rerni rezultat će biti mekan i sočan.  ;D

Najzahvalniji način pripreme mekanih junećih odrezaka je dinstanje u dosta vode, uz dodatak maslinovog ulja i vina sve dok mišićna vlakna pod viljuškom ne budu mekana i lako se odvajaju.
Sačuvana
cantawait
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 302

« Odgovor #2508 poslato: Avgust 24, 2015, 02:25:30 posle podne »

Mislim da ce ti biti zilavo mnogo, mozda je bolje da je dinstas. Gledaj da uzmes neki deo koji ima najmanje masnoce, ja sam uzeo pre neki dan juneci but i bilo je minimalno masnoce.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2507 poslato: Avgust 24, 2015, 01:07:00 posle podne »

Bolje nemoj u kesi...
:)
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 262

« Odgovor #2506 poslato: Avgust 24, 2015, 12:44:19 posle podne »

Jel se moze peci junetina u rerni u onim kesama? batak se ekstra ispece i svinjetina, krmenadla, vrat a ne znam za junetinu dal je zilava hoce moci i koji deo najbolje :) ?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2505 poslato: Avgust 22, 2015, 08:17:01 posle podne »

Jel se moze provaliti nekako da li je pastrmka potocna ili kalifornijska? Drugacije su nutritivne vrednosti, druga ima duplo vise kalorija, 22g proteina, prva  14g. Ovaj mi kaze da je kalifornijska, ali se bojim da ne zezne  :)

Uh nisam dovoljno kompetentan, ali ima razlika u "izgledu"...

Npr. Slatkovodna dužičasta pastrmka( ili kalifornijska) nešto je šira i snažnija od potočne pastrmke. Telo, uključujući i peraja, joj je prekriveno tamnim pegama, a leĂ°a su joj tamnozelene boje. Po bokovina, koji srebrnasto svetlucaju, se pruža šarena linija duginih boja koja nijansom prelazi na crveno, i zbog toga je i dobila ime dužičasta pastrmka.



Potočna pastrmka ima veću glavu sa tupom njuškom i velikim ustima u kojima su veoma oštri zubi. Peraja su joj zaobljena i čvrsta i prilično široka. LeĂ°a su joj u zavisnosti od staništa tamnozelena, tamnosiva ili tamnosmeĂ°a, a ponekad gotovo siva. Bokovi su joj obično zelenkasti ili žućkasti, a trbuh srebrnast, žućkast ili svetlosiv. Ima lepo i proporcionalno telo i ubraja se u dobre i brze plivače.

Potočna pastrmka se raspoznaje po crvenim ili crnim tačkicama po telu. Crvenkastih tačkica obično ima nešto manje i mogu biti u prelivima od jarkocrvene do svetlocrvene boje.



Nadam se da sam barem malo pomogao...
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1525

« Odgovor #2504 poslato: Avgust 22, 2015, 05:27:51 posle podne »

Jel se moze provaliti nekako da li je pastrmka potocna ili kalifornijska? Drugacije su nutritivne vrednosti, druga ima duplo vise kalorija, 22g proteina, prva  14g. Ovaj mi kaze da je kalifornijska, ali se bojim da ne zezne  :)
Sačuvana
cantawait
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 302

« Odgovor #2503 poslato: Avgust 22, 2015, 05:18:16 posle podne »

Moracu sutra da vidim za tu pastrmku.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 113 114 [115] 116 117 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.14 sekundi sa 18 upita.