TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 406355 Teme od strane 25075 Članovi Poslednji član: prolomvoda

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2025, 10:58:42 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 161 162 [163] 164 165 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 1018592 puta)
Andrija97
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1795 poslato: Mart 25, 2015, 01:24:22 posle podne »

Jel mozes da mi napises jedan tvoj dan kako izgleda ?
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1794 poslato: Mart 25, 2015, 01:21:05 posle podne »

Hvala puno za ziva jaja, stvarno nisam znao ovo .. dobro je sto si me upozorio na vreme.
A za deficit ja ne znam sta da ti kazem pretesko je da ostanem u deficitu ako jedem 6 obroka dnevno(skoro nemoguce) .. jer mi je TDEE 2841, dobio sam par kg i to se vidi ali sam i zamastio stomak sto znaci da sam sve vreme bio u suficitu
Ja unosim oko 2700 kcal dnevno kroz 5 obroka + PWM. Niko ne kaže da moraš da imaš 6 obroka.
Sačuvana
Andrija97
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1793 poslato: Mart 25, 2015, 01:17:57 posle podne »

Hvala puno za ziva jaja, stvarno nisam znao ovo .. dobro je sto si me upozorio na vreme.
A za deficit ja ne znam sta da ti kazem pretesko je da ostanem u deficitu ako jedem 6 obroka dnevno(skoro nemoguce) .. jer mi je TDEE 2841, dobio sam par kg i to se vidi ali sam i zamastio stomak sto znaci da sam sve vreme bio u suficitu
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1792 poslato: Mart 25, 2015, 12:51:40 posle podne »

Sta mislite o sejku koji pijem za prepodnevnu uzinu .. 2 jaja, malo vise od pola pakovanja plazme, banana, solja mleka 2,8mm, kasisica meda .. sve to u blender, cuo sam da ima dosta proteina ali takodje ima i dosta kalorija i sigurno masti i goji .. inace ukus je odlican ! :) ali kad popijem to sigurno sam u suficitu i vec sam poceo da se mastim a sigurno je zbog toga ..

Onoliko pisanija i preporuka oko ishrane i kao sejk-uzinu dobijamo gore nevedenu kombinaciju...

Ziva jaja NE...kuvana su najbolje resenje...OBAVEZNO PROCITAJ... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/zabluda-ispijanja-ivih-jaja.html

Uh plazmica...plus banana i med...prosti hidrati kuljaju...bolje ubaci ovsene pahuljice...

Sigurno "masti i goji"? Koliko se secam plasio si se jogurta koji bi te zamastio...a sada ovo?

Akcenat na kvalitetan suficit...ne na proste hidrate, koje su preporucljivi( ograniceno) u PWM...

Sačuvana
Andrija97
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1791 poslato: Mart 25, 2015, 12:41:29 posle podne »

Sta mislite o sejku koji pijem za prepodnevnu uzinu .. 2 jaja, malo vise od pola pakovanja plazme, banana, solja mleka 2,8mm, kasisica meda .. sve to u blender, cuo sam da ima dosta proteina ali takodje ima i dosta kalorija i sigurno masti i goji .. inace ukus je odlican ! :) ali kad popijem to sigurno sam u suficitu i vec sam poceo da se mastim a sigurno je zbog toga ..
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1790 poslato: Mart 24, 2015, 10:26:12 posle podne »

Mislim da nije to da li je neko osetljiv sam po sebi, ovde kaze da je bas taj nadrazaj rezultat overdose-a zajedno sa poremecajima laboratorijskih nalaza.

Iskreno nije mi jasno na šta misliš?

Govorim o lokalnom nadražaju sluzokože želuca vitaminom C( L-askorbinskom kiselinom )...da, nekada je efekat dozno-zavistan, ali kod "osetljive služokože" i manje doze mogu izazvati nadražaj...

Ne pričam o sistemskim efektima, već o lokalnim efektima na već nadraženu sluzokožu želuca( smanjeno lučenje "zaštitinog želudačnog mukusa", gastritis uzrokovan konzumacijom NSAIL, alkohola, previše kafe...)...

A overdose vitaminom C kao hidrosolubilnim vitaminom (rastvorljivim u vodi ) je malo verovatan...dobra hidriranost rešava problem...

Preporuke oko uzimanja su...

Ne preporučuje se uzmanje više od 1000 mg vitamina C odjednom, uvek ga treba uzimati uz obroke.

Izbegavati kombinovanje aspirina i drugih NSAIL( nesteroidni anti-inflamtorni lekovi) sa vitaminom C zbog mogućih „neželjenih efekata“ na sluzokožu želuca.

Predoziranje L-askorbinskom kiselinom se retko javlja (doze preko 5 gr ), obično su simptomi, dijareja, znaci iritacije želuca, povraćanje, a nekada crvenilo kože, glavobolja, umor i poremećаji sna...postoje i podaci o vezi izmeðu konzumacije većih doza vitamina C u dužem vremenskom periodu i nastanka kamena u bubregu, ali tome doprinosi i ishrana bogata oksalatima( spanać npr.)...

A po pitanju prirodnih izvora koji su svakako najbolja alternativa koju većina ljudi zapostavlja i odmah se okreće suplementaciji...

Vrsta namirnice - Sadržaj vitamina C ( mg/100 gr)

Šipak   1025
Peršunov list  166
Paprika -sveža  139
Ribizla crna  136
Kivi   90
Limun  53
Pomorandža  51
Kupus -beli   46
Grejpfrut  45
Malina   25
Paradajz   24

Preporuka za detaljno čitanje na temu vitamina C... http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/vitamin-c-uloga-ishrana-i-suplementacija.html
« Poslednja izmena: Mart 24, 2015, 10:28:24 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Gym Hater
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1789 poslato: Mart 24, 2015, 05:39:40 posle podne »

Mislim da nije to da li je neko osetljiv sam po sebi, ovde kaze da je bas taj nadrazaj rezultat overdose-a zajedno sa poremecajima laboratorijskih nalaza.

Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1788 poslato: Mart 24, 2015, 01:24:49 posle podne »

Misljenje za one "Vitamin C" tablete sto se mogu kupiti u skoro svakoj prodavnici, vredi li cemu?

Kad nema finansija za estar-easy forme i obican "apotekarski" vitamin C radi posao( 500 mg po tableti)...doduse, manji stepen apsorpcije, nema produzenog dejstva...veci deo zavrsi u urinu u roku do sat-dva...ali, moze da dobije "prelaznu ocenu"...uzimati uvek uz obrok...moguci nadrazaj zeludacne sluzokoze kod osetljivih...

Opet napominjem...razgovor resava sve...sto nekada ne odes sa roditeljima do prodajnog objekta "Pansporta", vecina vitaminsko-mineralnih dodataka su cak i povoljniji( cena), a i kvalitetniji od "apotekarskih ponuda"...

Uporedi npr. cenu Centruma i My Favorite Multiple® Energizer...Centrum je bar 30% skuplji...a i "siromasniji" po sastavu...   
« Poslednja izmena: Mart 24, 2015, 01:26:20 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Maja Pavlovic
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1787 poslato: Mart 24, 2015, 01:07:17 posle podne »

Stalno sam razmisljao o ovome, pa reko ajde da pitam.
Koliko dani sa niskim unosom uh uticu na koncentraciju i ucenje ili low carb dani?
Ja konstantno ucim dok sam na dijeti. I uvek mi padnu najtezi ispiti kada su pripreme za takmicenje. Iskreno ni malo lako bar meni..jos je tu i nervoza i sve to zajedno jako komlikovano :D
Sačuvana
maja Pavlovic
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1786 poslato: Mart 24, 2015, 01:00:40 posle podne »

Izvini, onda sam te pobrkao sa nekim...
Pošto se više puta desilo da se ljudi raspituju za kupovinu po apotekama, jer im roditelji brane pristup PanSportu...
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1785 poslato: Mart 24, 2015, 12:57:54 posle podne »

Mislim da je problem što "ne može" do PanSporta...
:)
Samo sam postavio pitanje? Ne znam sad koji je problem - "Ne moze" do Pansporta.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1784 poslato: Mart 24, 2015, 12:48:44 posle podne »

Mislim da je problem što "ne može" do PanSporta...
:)
Sačuvana
Nenad Glisovic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1783 poslato: Mart 24, 2015, 12:42:05 posle podne »

Mislim da je mnogo bolja opcija vit c od natrola,ali i ja ponekad uzmem u apoteci vit c 500mg tabla je oko 60din ..
Sačuvana
Nenad Glisovic
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1782 poslato: Mart 24, 2015, 11:49:45 pre podne »

Misljenje za one "Vitamin C" tablete sto se mogu kupiti u skoro svakoj prodavnici, vredi li cemu?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1781 poslato: Mart 24, 2015, 01:02:46 pre podne »

Samo još ovo...i sam proces kuvanja spanaća( voda) u značajnom procentu "neutrališe"( inaktivira) oksalnu kiselinu, zato se ovaj način pripreme najčešće preporučuje kada je spanać u pitanju. Ukoliko ste pobornik presne ishrane ili jednostavno volite da koristite svež spanać za pripremu salata i šejkova, preporučljivo je koristiti drugo sveže povrće koje ne sadrži znate količine oksalne kiseline.

A pomenimo da je oksalna kiselina glavni krivac za otežanu apsorpciju gvožĂ°a iz spanaća i hrane sa kojom se unosi...mada i oblik gvožĂ°a u spanaću( ne-hem oblik) nije oblik sa maksimalnim stepenom resporpcije, sve u svemu Popaj se nije "nabildovao" od spanaća  ;) ...CRVENO MESO - NAJBOLJI IZVOR GVOŽĂDA I NEPRIKOSNOVENI LEK PROTIV ANEMIJE!

« Poslednja izmena: Mart 24, 2015, 01:26:22 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Stranice: 1 ... 161 162 [163] 164 165 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.082 sekundi sa 17 upita.