TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398395 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 07:42:44 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Funta92  (Pročitano 47840 puta)
Funtunjerović Ivan
Napredni član
Van mreže Van mreže

Say no to racism!

« Odgovor #74 poslato: Januar 12, 2015, 03:13:52 posle podne »

Ne znam da li je ovo masa ili definicija, posto sam na masi! Ili kvalitetna masa! :D
Sačuvana
-Some people are so poor, all they have is money.
-If you don't live for something, you'll die for nothing.
-Life is hard, but so beautiful.
-Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.
-Believe in yourself.
Funtunjerović Ivan
Napredni član
Van mreže Van mreže

Say no to racism!

« Odgovor #73 poslato: Decembar 13, 2014, 09:24:47 posle podne »

Ajd malo detaljnije o ovom otvaranju kicme? Kako to prevenirati nisam bas najbolje razumeo.

Funta izgledas odlicno, izvinjavam se za upad u temu, ali korisno je svima.
Nista, opusti se. Hvala.
Sačuvana
-Believe in yourself.
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #72 poslato: Decembar 13, 2014, 06:07:11 posle podne »

@Funta92

1. Oslonac sve vreme na petama - kod tebe težište pri podizanju prelazi na prste.

2. Kao što Dušan reče. U "rupu" se ne silazi izmicanjem kolena već zabacivanje kukova u nazad sve dotle dok natkolenica ne bude paralelna sa podlogom ili ne probije paralelu.  Za to treba dobra razgibanost i jak zadnji kinetički lanac.

3. Izlazak iz rupe je obrnut. Kukovi i ramena treba da se kreću istovremeno na gore i da guraš kukove u napred. To je najvažniji momenat da ne bi pod opterećenjem došlo do "otvaranja" kičme što pre ili kasnije dovodi do diskus hernie. Ti na 6. ponavljanju imaš jasno izraženu klackalicu usled slabijih leĂ°a, tu si već trebao stati. Jer ispravljanje tela vršiš erektorima koji su stabilizatori kičme i pokreta.

4. Laktovi sve vreme moraju da budu ispod šipke i da kad krene potisak uslovno guraš teg na gore. Ti ga guraš gore i napred (ukoso) što dovodi do prebacivanja težišta na prste.

5. Potkolenice tj kolena ne smeju da prelaze liniju nožnih prstiju sve dok je dubina do paralele. Za dubki tj ATG čučanj neminovno je da kolena odu napred ali težeište opet mora ostati na petama. U tom slučaju nije biomehanički moguće ne pogurati kolena malo napred, napominjem bitno je da je težište sve vreme na petama. Ako imaš patike sa mekim Ă°onom i viskom petom, onda je bolje da radiš bos.

Što se tiče položaja šipke na leĂ°ima tu ti postoje dve opcije VISOKA i NISKA. Dušan ti je predložio nisku varijantu i tada kod većine nije moguće bezbedno izvesti ATG čučanj. Niska varijanta je uglavnom zastupljena u PL. Kontrakcijom gornjih leĂ°nih mišića i zabcivanjem ramena u nazad stvara se iznmeĂ°u trapeza i deltoida nešto ako "sedlo" gde se šipka lepo smesti. Ovakav čučanj iziskuje veći pretklon pri silasku u rupu. Kod visokog čučnja šipka se spušta direktno na trapez (zna biti neprijatno dok se ne navikne) i tu nema dupokog pretklona i moguće je znatno dublje čučnuti. Oba čučnja su pravilna. Ti upočetku radi niski, sve dok ne pohvataš osnovne principe.

Ajd malo detaljnije o ovom otvaranju kicme? Kako to prevenirati nisam bas najbolje razumeo.

Funta izgledas odlicno, izvinjavam se za upad u temu, ali korisno je svima.
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #71 poslato: Decembar 08, 2014, 02:15:09 posle podne »

Baci neke slike
Imas nize, pogledaj ima nekoliko slika, ako nisi video... Kreni od prve stranice, ubacicu jos koju za koji dan, kad se vidljivo promenim, nema svrhe da izbacujem istu formu vise puta, ako me razumes...

pogledao sam, ma razumemo se, samo polako :)
Sačuvana
Funtunjerović Ivan
Napredni član
Van mreže Van mreže

Say no to racism!

« Odgovor #70 poslato: Decembar 08, 2014, 01:08:33 posle podne »

Baci neke slike
Imas nize, pogledaj ima nekoliko slika, ako nisi video... Kreni od prve stranice, ubacicu jos koju za koji dan, kad se vidljivo promenim, nema svrhe da izbacujem istu formu vise puta, ako me razumes...
Sačuvana
-Believe in yourself.
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #69 poslato: Decembar 08, 2014, 12:51:32 posle podne »

Baci neke slike
Sačuvana
Funtunjerović Ivan
Napredni član
Van mreže Van mreže

Say no to racism!

« Odgovor #68 poslato: Decembar 08, 2014, 11:05:33 pre podne »

Odlično napreduješ, nije ništa prebrzo samo nastavi kako si počeo :D
Nastavljam! :D Videcemo sta ce da ispadne! :D
Sačuvana
-Believe in yourself.
Funtunjerović Ivan
Napredni član
Van mreže Van mreže

Say no to racism!

« Odgovor #67 poslato: Decembar 08, 2014, 11:05:12 pre podne »

Oko dve ipo nedelje sam na masi vec i za to vreme mi obimi porasli za oko pola cm...vaga pokazuje oko 1.5 kg vise. Je l´idem prebrzo ili je ok? Pocelo mi i malo sala na stomaku...
Smanji UH za 10-20%. Kada se kreće na masu posle definicije nije preporučljivo da se odmah ide sa velikim unosom UH, jer nam je tada insulinska osetljivost velika. Nego podesiš P na 2g/kg i M na 1g/kg TT, a UH postepeno povećavaš na 7-10 dana za po 10%. Sve vreme pratiš situaciju na ogledalu i kad počneš da se mastiš smanjiš UH za 10%. To je tada tvoj trenutni anabolni prag. Sve preko toga će te mastiti bez povećanja mišićne mase. U zavisnosti od metabolizma i treninga, okvirno se količina UH kreće od 4-7 g/kg TT, do koje se mora obavezno ići postepeno.
NIsam ja bio na definiciji... Probacu i tako, ako budem video da se mnogo mastim kao sto ti kazes u ogledalu...
Sačuvana
-Believe in yourself.
Пеђа
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #66 poslato: Decembar 08, 2014, 08:42:22 pre podne »

Oko dve ipo nedelje sam na masi vec i za to vreme mi obimi porasli za oko pola cm...vaga pokazuje oko 1.5 kg vise. Je l´idem prebrzo ili je ok? Pocelo mi i malo sala na stomaku...
Smanji UH za 10-20%. Kada se kreće na masu posle definicije nije preporučljivo da se odmah ide sa velikim unosom UH, jer nam je tada insulinska osetljivost velika. Nego podesiš P na 2g/kg i M na 1g/kg TT, a UH postepeno povećavaš na 7-10 dana za po 10%. Sve vreme pratiš situaciju na ogledalu i kad počneš da se mastiš smanjiš UH za 10%. To je tada tvoj trenutni anabolni prag. Sve preko toga će te mastiti bez povećanja mišićne mase. U zavisnosti od metabolizma i treninga, okvirno se količina UH kreće od 4-7 g/kg TT, do koje se mora obavezno ići postepeno.
« Poslednja izmena: Decembar 08, 2014, 08:46:28 pre podne od strane Pedja... » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: Decembar 08, 2014, 02:07:55 pre podne »

Odlično napreduješ, nije ništa prebrzo samo nastavi kako si počeo :D
Sačuvana
Funtunjerović Ivan
Napredni član
Van mreže Van mreže

Say no to racism!

« Odgovor #64 poslato: Decembar 07, 2014, 08:19:56 posle podne »

Pa od slozenih uh se puni glikogen, mozda i zbog toga. Ne znam da li si bio skroz pun ili nisi. A 'oce i potkozna voda od junka.
Mozda, ne znam koliko sam vode navukao. Ne junkujem, tako da ne verujem da je od toga, retko kad...
Sačuvana
-Believe in yourself.
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #63 poslato: Decembar 07, 2014, 07:09:23 posle podne »

Pa od slozenih uh se puni glikogen, mozda i zbog toga. Ne znam da li si bio skroz pun ili nisi. A 'oce i potkozna voda od junka.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Funtunjerović Ivan
Napredni član
Van mreže Van mreže

Say no to racism!

« Odgovor #62 poslato: Decembar 07, 2014, 06:48:04 posle podne »

Samo cepaj bruder, i ja poceo lagano da se mastim. Bice vremena za dijetu posle januara. Verovatno si i malo vodu navukao.
Moguce je i ja sam to pomislio... Navlaci se vise vode zbog vise unosenja slozenih uh? Ja cu malo duze, negde do maja mozda... :)
Sačuvana
-Believe in yourself.
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #61 poslato: Decembar 07, 2014, 06:42:25 posle podne »

Samo cepaj bruder, i ja poceo lagano da se mastim. Bice vremena za dijetu posle januara. Verovatno si i malo vodu navukao.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Funtunjerović Ivan
Napredni član
Van mreže Van mreže

Say no to racism!

« Odgovor #60 poslato: Decembar 07, 2014, 06:39:46 posle podne »

Sačuvana
-Believe in yourself.
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.11 sekundi sa 17 upita.