TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398466 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 25, 2024, 10:48:26 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 68 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: savet za ishranu  (Pročitano 198656 puta)
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #714 poslato: Januar 12, 2016, 08:01:31 pre podne »

Hvala obojici :-)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #713 poslato: Januar 12, 2016, 12:32:13 pre podne »

Moj savet bi bio da ove direkt oblike uzimaš na prazan želudac...manje interakcija sa hranom, tako da i ovi niskoapsorptivno oblici imaju "šanse"..magnezijum bih uzimao i u toku treninga...i neposredno posle treninga...

Vitamin C uz obrok svakako...
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #712 poslato: Januar 12, 2016, 12:15:14 pre podne »

A ovo ostalo je ok? I ovaj nacin uzimanja? Sve ovo sto sam pitao u prethodnom postu. Kad popijem ovaj Mg što imam onda ću videti da uzmem u tom drugom obliku.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #711 poslato: Januar 11, 2016, 11:18:54 posle podne »

Ajmo malo detaljnije da pojasnimo neke stvari...

Ono što je bitno za pomenute minerale su zapravo oblici istih koji će omogućiti maximalni stepen apsorpcije...dakle, u većini slučajeva, npr. kada je magnezijum u pitanju( u ovom slučaju Magnezijum direkt, kao i Maxi Mag) je u pitanju magnezujum-oksid sa najmanjim stepenom apsorpcije( čak i manje od 10%)...dakle, bolje se odluči za magnezijum citrat( čak 60-80%), aspartat ili glicinat...

Dakle, ne radi se samo o više miligrama, "formulaciji" - tableta, kapsula, eferveta( šumeća tableta), već i o "raspoloživosti" aktivne supstance( tj. visokoapsorptivnom obliku)...
« Poslednja izmena: Januar 12, 2016, 12:28:18 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #710 poslato: Januar 11, 2016, 10:58:06 posle podne »

Misliš na tablete ili baš kapsule?  Ove kesice su po 20din/kom a uzeo sam ih jer su navodno kvalitetnije od tableta. Kako beše ide, cink se pije pola sata posle mlečnih proizvoda? I jel moraju ove kesice da se rastvaraju u vodi, jel može da se sipa sadržaj kesice u usta i samo popije voda posle toga?
E da, jel ok da pijem onda ovako? Posle treninga vitamin C + cink, kad ne treniram da ga pijem ujutru posle doručka. Magnezijum i B6 posle poslednjeg obroka tj pred spavanje.
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #709 poslato: Januar 11, 2016, 05:28:24 posle podne »

Ja sam uvek pre za vitamine u kapsulama jer ovi znaju da sadrze zasladjivace, arome i slicno.

Vitamin c se pije uz obrok, najvise u obroku nakon treninga, magnezijum i cink uz prvi i poslednji obrok za pocetak.

Poslusaj i kupi u kapsulama, isplativije je, vise miligrama itd, itd :)
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #708 poslato: Januar 11, 2016, 04:49:14 posle podne »

Slaviša, kako da pijem sve ovo?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #707 poslato: Januar 02, 2016, 12:29:58 posle podne »

Tako je...mada, moja preporuka ce uvek biti klasicno punjenje( 4 x 5 gr)...i faza odrzavanja od 5 gr pre i 5 gr posle...kao i pauze u uzimanju...

Ako imas novca mozes dodati i taurin uz kreatin...volumen ce ti reci zasto...  ;)
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #706 poslato: Januar 02, 2016, 12:17:49 posle podne »

Znači vremenom probati sve "sisteme" i videti šta nama najviše odgovara. Hvala još jednom.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #705 poslato: Januar 02, 2016, 12:12:25 posle podne »

Hvala na odgovoru. Samo još ovo nisam shvatio, kada se radi punjenje pa u periodu odrzavanja, da li je dovoljno uzimati samo 5g pre treninga (ili posle, ne znam šta je bolje) ili bi trebalo i 5g pre i 5g posle treninga?

Neki smatraju da je "odrzavanje" 5 gr pre i 5 gr posle, a neki smatraju i da je samo 5 gr posle treninga dovoljno...
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #704 poslato: Januar 02, 2016, 11:55:49 pre podne »

Hvala na odgovoru. Samo još ovo nisam shvatio, kada se radi punjenje pa u periodu odrzavanja, da li je dovoljno uzimati samo 5g pre treninga (ili posle, ne znam šta je bolje) ili bi trebalo i 5g pre i 5g posle treninga?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #703 poslato: Januar 02, 2016, 02:47:31 pre podne »

Ponoviću ono što sam napisao i u privatnim porukama...zakorači malo u redovnost treninga i "clean ishrane", pa onda kreni sa kreatinom...

Vezano za to čuveno prepucavanje oko "5 gr i 5 gr posle" ili "klasično punjenje" vezano za kreatin, jedina je razlika( najprostije rečeno) u brzini kojoj ćeš popuniti "rezerve kreatina", tj. postići tu neku famoznu "zasićenost"...i jedan i drugi "sistem" rade...

Ja sam skoro završio sa "klasik" punjenjem sa PROLABOVIM i (pre)zadovoljan sam... http://www.pansport.rs/Kreatin/Kreatin-fosfat-/-monohidrat/PL811-Creatin-monohydrate.html

Što se tiče razmaka vezano za doziranje 3-4h će biti sasvim dovoljno, taman vreme izmeĂ°u dva obroka...ne zaboravi potrebu dovoljne hidriranosti...i 75 ml vode po gramu kreatina

I u fazi punjenja, ideš po 5 gr "per serving", dakle 4x5 grama...sve više od tih 3-5 gr "per serving" ode urinom i stolicom...  ;) Više nije bolje kada je suplementacija kreatinom u pitanju...
« Poslednja izmena: Januar 02, 2016, 02:52:02 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #702 poslato: Januar 02, 2016, 01:59:30 pre podne »

Čitao sam ranije u nekom od Robertovih tekstova da je takva preporuka ali ne sećam se tačno pa zato i pitam. A jel ima neka satnica za razmak izmedju 2 doze? Zato što mi je trening kasnije uveče pa bi bio mali razmak izmedju doze pre treninga,  posle treninga i pre večere. Ali je to samo nedelju dana dok je punjenje pa ne bi trebalo da škodi, zar ne? Onda bih tako išao u danima punjenja kad treniram a kad ne treniram po 20min pre 4 rasporedjena obroka u toku dana. Posle punjenja samo pre i posle treninga je ok? Negde sam čitao da je dovoljno i samo pre ili posle treninga, tj da je dovoljno 5g, da ne mora 10g.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #701 poslato: Januar 02, 2016, 01:38:17 pre podne »

Što baš pre spavanja?

Bolje pre obroka pre spavanja...  ;)

Predlog za jedan stariji tekst...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/dodaci-ishrani-suplementacija/pria-o-kreatinu-i-najboljem-nainu-uzimanja-za-maksimalne-rezultate.html
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #700 poslato: Januar 01, 2016, 11:52:17 posle podne »

Pozdrav društvo, dobio sam kreatin za Novu godinu pa bih da počnem da ga pijem. Ne mogu neke teme da otvorim pa zato pitam ovde. Radio bih punjenje pa me interesuje da li piti 3 ili 4 puta dnevno tj da li treba ubaciti i pre spavanja i da li ima neke razlike u danima treninga ako se pije ujutru ili pre treninga. Mislio sam da pijem 5 dana ujutru, pre treninga, posle treninga i pre spavanja. A onda da pijem samo pre i posle treninga. Imam kutiju od 500g pa ne bih pravio pauzu dok ne popijem, nije dug period uzimanja? Znam da je prezvakana tema ali sam čitao samo onako okvirno o tome a sad kad mi treba ne mogu da otvorim neke teme uopšte i pročitam.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 68 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 17 upita.