TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398466 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 25, 2024, 10:48:40 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 56 57 [58] 59 60 ... 68 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: savet za ishranu  (Pročitano 198657 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #159 poslato: Septembar 28, 2014, 12:37:49 pre podne »

Po pitanju bilo kakvih povreda možeš se obratiti i dr Tutorovu u "odeljku" o sportskim povredama...ne znamo prirodu tvoje povrede tako da ti ne možemo na najbolji način predložiti tip aerobne aktivnosti koji bi najviše odgovarao tvom stanju, tj. povredi...mislim da ti dr Tutorov može dosta pomoći oko preporuka...

Uvek bih se opredelio za da tako kažem "licencirane" prodajne objekte, koji daju garanciju za kupljenu "robu"...tj. pulsmetar u ovom slučaju...

Da li si krenuo sa promenom načina ishrane?

Nadam se da nema više alkohola i prostih šećera?
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #158 poslato: Septembar 27, 2014, 09:11:23 posle podne »

Plivanje planiram cim zavrsim sa terapijom. Ono mi je, pored bicikle, najbolje za noge. Moracu da ih dosta ojacam kako bih u buducnosti funkcionisao normalno.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #157 poslato: Septembar 27, 2014, 08:41:22 posle podne »

Naravno, dok god se nešto postepeno radi, imaće dugoročne rezultate. A pritom je i zdravije :)
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #156 poslato: Septembar 27, 2014, 08:38:26 posle podne »

Ako ti je dozvoljeno idi na plivanje u niskom intezitetu,kontinuitetu 45 min.
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #155 poslato: Septembar 27, 2014, 05:22:15 posle podne »

Hvala svima na odgovorima i na pomoci. Hodanje na traci mi je strogo zabranjeno cak sam i prodao traku pre par dana. Planiram da kupim sobnu biciklu ali ne smem jos uvek da je koristim dok se ne zavrsi terapija. Taj pulsmetar mi deluje kao dobra stvar ali ce malo morati da saceka, bicikla mi je prioritet. Nista, sada opet na dijetu ali sa malo vecim unosom kalorija da ne bih opet dolazio do ovoga. Sporiji ce biti rezultati ali nadam se dugotrajniji.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #154 poslato: Septembar 27, 2014, 05:11:25 posle podne »

Evo, pošto ja nisam upućen u pulsometre, zanima me i zbog sebe i ostalih članova da li znate da li se pojavljuju lažni proizvodi pod nazivima
tih proizvoĂ°ača? Dakle, da li su napravljene i kopije.
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #153 poslato: Septembar 26, 2014, 11:04:52 posle podne »

Jel ima negde kod nas da se kupi pulsmetar?
Imas na kupujem-prodajem.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #152 poslato: Septembar 26, 2014, 10:14:16 posle podne »

Jel ima negde kod nas da se kupi pulsmetar?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #151 poslato: Septembar 26, 2014, 08:10:27 posle podne »

Vidi brzo hodanje "na traci" sa menjanjem nagiba je totalno ok...cena kvalitetnih pulsmetara je oko 60-80 eu...

Naravno, ako nemaš dovoljno novca...možeš da koristiti i karotidni( vratni)i i radijalni( ručni) puls( za okvirnu orijentaciju)...čak i "test govora"..dok god možeš da normalno "bez zadihanosti" pričaš, neki će reći - ako dišeš toliko teško da jedva možeš povezati reči u frazi : " Upomoć, ne mogu više ! " , trebalo bi da "usporiš"  ;)

A evo i po neka stvar o puslmetru, da bi shvatio značaj njegovog korišćenja...

"Pulsmetar ili pulsometar je lični, prenosni ureĂ°aj koji meri srčani puls, odnosno broj otkucaja srca u minuti u realnom vremenu i čuve rezultate merenja. Postao je nezaobilazni rekvizit svakog ozbiljnijeg trkača. MeĂ°utim, čak i ako ste početnik, imaćete velike koristi od ove male naprave.

Osnovni delovi pulsmetra: senzor traka i sat (prijemnik)

Pulsmetar, tj monitor srčane frekvencije (eng. heart rate monitor) vam otkriva trenutni puls, te i zonu u kojoj trenirate, što za posledicu ima bolje planiranje treninga i ispunjavanje ciljeva treninga koji su pred vama.

Na primer, ukoliko je današnji zadatak da radite dugo i sporo trčanje, pulsometar će vam pokazati da li trenirate u odgovarajućoj laganoj aerobnoj zoni ili žurite i trčite brže nego što je potrebno za ovu vrstu treninga.  Uz pulsometar nećete napraviti grešku da trčite sporije ili brže od zadate brzine koja postiže cilj treninga.

Podaci sa pulsmetra

Na ekranu pulsmetra možete pročitati brojne parametre poput:

-trenutnog, prosečnog i maksimalnog pulsa u toku treninga
-zone treninga u kojoj se nalazite
-vremena provedenog u odreĂ°enoj zoni
-broja potrošenih kalorija
-tu je i štoperica i broj krugova
i još svašta nešto kod napredinjih modela

Sve podatke koje dobijete tokom treninga možete posle i pregledati i analizirati da li ste trening uradili po planu i koji su naredni koraci u optimizaciji trenažnog ciklusa.

Napomena: Puslmetri nemaju opciju da vam mere brzinu i preĂ°enu distancu. Dužinu pretrčanog puta kao i brzinu dobijate korišćenjem GPS satova za trčanje ili pedometara koji po pravilu imaju uključen i puslmetar.

Iz čega se sastoji pulsmetar?

Pulsometar se najčešće sastoji iz dve komponenete:

Senzor trake ili predajnika, koja se stavlja oko grudi, čija je funkcija da detektuje otkucaje srca, dakle EKG signal i pretvara ga u radio talase
Prijemnika koji je u obliku sata, sa funkcijom da radio talase pretvori u električni signal i predstavi ga na displeju.
Predajnik i prijemnik su u meĂ°usobnoj komunikaciji radio vezom na maksimalnom rastojanju od 1m. Ovo onemogućava da drugi predajnici u blizini utiču na vaš prijemnik. Ozbiljniji modeli pulsmetara imaju kodiranu radio vezu kao dodatni stepen zaštite.

Senzor kod jeftinijih pulsometara je u plastičnom delu kojeg drži elastična traka na grudima, a radi boljeg prijanjanja, taj plastični deo je potrebno nakvasiti vodom ili premazati provodljivim gelom. Kako tehnologija ide napred, tako se i predajnik poboljšava, pa savremeni skuplji modeli imaju konduktivnu (provodnu) inteligentnu tkaninu u koju se smešta senzor, što je komfornije za nošenje.

Vrste monitora srčane frekvencije

Na tržištu se mogu naći i pulsmetri koji nemaju senzor traku za grudi, već se sastoje iz samo jednog ureĂ°aja koji se nosi na ruci. Ovakvi ureĂ°aji mere puls ili preko narukvice koja drži pulsmetar oko članka ruke ili na način kada prislonite prst druge ruke na senzor na satu pulsmetra. Ovaj način merenja pulsa je manje precizan od dvokomponentnih pulsometara i zbog toga ga ne preporučujemo za korišćenje.

Savremeni skuplji modeli pulsometra poseduju mogućnost komunikacije sa računarom pa možete sačuvati podatke sa vaših treninga i postaviti ih u online arhiver treninga kao što je Daily Mile.

Pulsometri mogu doći i sa GPS primopredajnikom. Takav ureĂ°aj može da odreĂ°uje brzinu kojom trčite i preĂ°eni put. Da pomenemo, da ukoliko na vašem mobilnom telefonu imate GPS, instalacijom mapa i nekog od programa za fitnes, možete od njega napraviti sasvim solidan ureĂ°aj za trening.

Ovakve integracije više ureĂ°aja u jedan eliminišu potrebu za drugim gedžetima.

Šta i gde kupiti?

Pulsmetre proizvode različite kompanije, a najpoznatije su: Polar, Suunto, Garmin, Sigma, Canyon i Timex.

Polar je poznat po EKG preciznim pulsmetrima što je njihova i osnavna delatnost.
Garmin je poznat po GPS ureĂ°ajima i seriji satova za trčanje i triatlon.
Sunnto robusni satovi su za sve sportove izdržljivosti, ali i za planinarenje.
Nike ima svoj pedometar Nike+ kao i novi GPS sat za trčanje.
Adidas razvija miCoach puslometre sa pedometrom.
Timex satovi su poznati u Ironman krugovima i nema ih u Srbiji.
Sigma i Canyon su brendovi slabijeg kvaliteta ali uz povoljnije cene."
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #150 poslato: Septembar 26, 2014, 03:52:07 posle podne »

Mogu da hodam, to I radim par puta nedeljno po kraju. Nista, sad ispocetka mrsavljenje ali ubuduce nema tolikih junk perioda. Utesili ste me, istripovao sam se da se to samo meni desava.

Preterivanje ni u čemu nije donelo dobro :) Možeš sebi neki dan da dopustiš, ali dok si u periodu gde nisi u mogućnosti da radiš bilo kakav kardio, bilo bi pametni da se suzdržavaš takvih izleta. Čisto da ne bi pokvario sve ono u šta si uložio trud i vreme.
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #149 poslato: Septembar 26, 2014, 12:23:22 posle podne »

Koliko kosta taj pulsmetar?
Ovi podaci su dobijeni formulom sa neta.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #148 poslato: Septembar 26, 2014, 11:23:33 pre podne »

Vidi cak kardiolozi i preporucuju hodanje,tj. brzo hodanje sa kojim mozes biti u zeljenoj zoni kardio-treninga...tako ces imati manji traumatizam na kostano-zglobni sistem, a efekat je tu...

Imas li mogucnosti za pulsmetar?

Marko ti je lepo objasnio jo-jo efekat koji si izazvao greskama "u koracima" po pitanju "korekcije ishrane"...nista previse rigirozno, nista usljeno...telo sve pamti...dakle, razuman kalorijski deficit...ne ici u krajnost...

P.S. stalno se u svom Klubu susrecem sa ljudima koji prave slicne greske...telo se "plasi" gladovanja,stvara odbrambene mehanizme...i sada kad si se "opustio" sve se jos brze vratilo...zato se naoruzaj strpljenjem...sve sto te zanima pitaj, tako da ovaj tvoj "povratak" ispratimo sa maksimalnom efektivnoscu...

Inace ovi parametri energestke potrosnje( BMR, TDEE) su izracunati na osnovu antropometrije( impedanca) ili su u pitanju formule?

Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #147 poslato: Septembar 26, 2014, 09:50:23 pre podne »

Mogu da hodam, to I radim par puta nedeljno po kraju. Nista, sad ispocetka mrsavljenje ali ubuduce nema tolikih junk perioda. Utesili ste me, istripovao sam se da se to samo meni desava.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #146 poslato: Septembar 26, 2014, 09:30:45 pre podne »

Sve to znam i radim tako osim kardio jer sam pisao da mi je koleno povredjeno i da vec par meseci lecim povredu pa ne smem ni biciklu dok mi se ne zavrse terapije. Ima ovde na temi nekolicinu postova pre i ishrana da ne pisem ponovo, treninzi svaki drugi dan, pojacane vezbe za stomak. Ali, kazem, najvise me je zacudilo kako sam tako brzo vratio sve sto sam mukom skidao.
Kardio trening moze biti hod brzinom 6 km/h ukoliko je to izvodljivo da radis?Ishrana kojom si vratio tezinu je bila veoma losa i organizam je nankon nekog ustaljenog rezima kojim si bio u deficit tu ishranu prepoznao kao prestanak gladovanja i te kalorije uglavnom deponovao u adipocite da bi te spasio od deficit u kom si bio!
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #145 poslato: Septembar 26, 2014, 07:38:54 pre podne »

Ja bih prvo skidao višak koji imaš, pa onda  klasičan bulk/cut ciklus...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 56 57 [58] 59 60 ... 68 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.099 sekundi sa 17 upita.