TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398457 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 25, 2024, 10:36:47 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 57 58 [59] 60 61 ... 68 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: savet za ishranu  (Pročitano 198635 puta)
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #144 poslato: Septembar 26, 2014, 07:19:31 pre podne »

Znam podatke, sve osim procenta telesne masti, to ne znam kako se izracunava.
bmi-24.9
bmr- 2034kcal
tdee- 3153

Sto se tice ovih podatak za salo, kada se to procita malo su mi onda neke stvari logicnije s obzirom da je verovatno bilo dana kada sam unosio preko 500kcal vise. Znaci, u sustini bi se svako ugojio tako, ne samo ja? Ja imam trip da cim nesto malo pojedem van ishrane da mi se odmah naduje stomak. Takodje mislim da sam zbog ranijeg jako slabog unosa kalorija navikao organizam na mali broj potrebnih kalorija i da se zato brzo gojim kad krenem "normalno" da jedem.

Sto se tice proteina, uh i masti to gledam da bude otprilike tako kao sto ste napisali.

Sta je sada pametnije raditi, pod uslovom da smo zakljucili da je ovo sto sam se "brzo" vratio na staro sasvim normalno, masu par meseci pa definciju ili definiciju do sledece zime? Plasim se da ako radim masu ne nabacim jos veci stomak. Imam par postova ranije na ovoj temi napisano i kakav mi je izgled cilj i sve o tome.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #143 poslato: Septembar 25, 2014, 11:36:37 posle podne »

Prosti šećeri plus alkohol...dobitna kombinacija za "uspešno nabacivanje masnih naslaga"...

Evo jednog teksta o alkoholu koji preporučujem za čitanje...http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/alkohol-hrana-lek-ili-otrov.html

Marko ti je dao odlične predloge...vezane za priču o kalorijskom defictu...

Imaš li podatke o svom BMR( bazalni metabolizam, potrošnja energije u stanju potpunog mirovanja), TDEE ( ukupna dnevna potrošnja energije u skladu sa nivoom fizičke aktivnosti)? BF( procenat telesne masti)?

Kalorijski deficit praviš na račun svog TDEE( 500 kCal manje u odnosu na dnevne potrebe)...logika je sledeća...ako se uzme da 1 kg sala ima oko 7000 kCal( 1 kg masti ima 9000 kCal, ali salo sadrži i vodu)...dakle, 500 kCal dnevno, znači 3500 kCal nedeljno, tj. pola kg "sala" nedeljno...

Po deficitom od 500 kCal se podrazumeva da pola deficita bude na račun ishrane( akcenat na ugljene hidrate), a pola na račun treninga( pulsmetar kao koristan orijentir za praćenje procesa sagorevanja)...

Trening hipertrofije je tu da očuva postojeću mišićnu masu( bar 3 puta nedeljno)...

Aerobni trening niskog intenziteta sa 65% od maskimalnog pusla je tu da doprinese kalorijskom deficitu( nepohodnost pulsmetra za maksimalnu preciznost)...

Kalorijski deficit kroz restrikcije na unosu ugljenih hidrata( dominatno)...dovoljno proteina, bar 2-2,5 gr po kg i zdravih masti...

Naravno, deficit se može i povećati, ali postepeno...( najviše do 1000 kCal. ali da "unos" ne ode ispod 1500kCal)

« Poslednja izmena: Septembar 26, 2014, 12:07:09 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #142 poslato: Septembar 25, 2014, 10:53:56 posle podne »

Pa tih prvih nedelju dana sam polako unosio junk food u ishranu, uglavnom sladoled i poneka pica i pivo ali u malim kolicinama. Narednih dvadesetak dana je bila neredovna ishrana i sve ono sto ne treba, bio sam u Nemackoj pa sam isprobavao njihove specijalitete i piva. Najvise sam preterivao u pivu, u hrani i nisam puno.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #141 poslato: Septembar 25, 2014, 10:13:07 posle podne »

Ajde da krenemo od samog početka pre nego što se bacimo na rešavanje nastalog problema.
Kako, šta i koliko si jeo tih mesec dana?
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #140 poslato: Septembar 25, 2014, 09:47:10 posle podne »

Sve to znam i radim tako osim kardio jer sam pisao da mi je koleno povredjeno i da vec par meseci lecim povredu pa ne smem ni biciklu dok mi se ne zavrse terapije. Ima ovde na temi nekolicinu postova pre i ishrana da ne pisem ponovo, treninzi svaki drugi dan, pojacane vezbe za stomak. Ali, kazem, najvise me je zacudilo kako sam tako brzo vratio sve sto sam mukom skidao.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #139 poslato: Septembar 25, 2014, 09:41:48 posle podne »

Kontinuitet u ishrani i treningu je preduslov da bi ocuvao ili podigao nivo forme na veci nivo!otrebno je da radis trening sa opterecenjem 4x nedeljno uz kardio trening 3x nedeljno u zoni niskog inteziteta i dugog obima, a ishrana da bude od 50%Uh,35%P,15%M uz kalorijski dnevni deficit do 500 kalorija.Ovo su neke opste preporuke.
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #138 poslato: Septembar 25, 2014, 09:35:04 posle podne »

Evo mene opet posle nekog vremena, imam opet nekih nedoumica. Cisto da podsetim da sam posle velikog mrsavljenja na definiciji kako bih zategao stomak i izgubio ostatak sala (izgleda onako naduveno). E sad, islo je lepo, treninzi + ishrana + whey+ sagorevac i smanjio se i zategao stomak prilicno, smrsao sam par kg ali onako bas kako treba, misicna masa je ostala tu a otislo salo, medjutim otisao sam na odmor i period od nekih 30 dana u inostranstvu bez treninga i bez vodjenja racuna o ishrani mi je vratio stomak na staro, maltene kao pred pocetak treninga. U stvari, ono sto je mene zacudilo je to sto se sve to vratilo na staro vec posle nedelju dana. Da li je moguce da se toliko brzo gojim? Sad sam bas demotivisan jer moram maltene sve ispocetka sto se tice stomaka. Gde gresim pa da se tako brzo vraca kilaza i gojim? Sad se nesto razmisljam da batalim stomak i ostavim ga takvog kakav je i krenem na masu par meseci cisto da povratim koliko toliko misicnu masu koju sam izgubio mrsavljenjem pa tek onda na definiciju. Koje je vase misljenje oko ovoga? Bas bi mi znacio neki savet, sve sam radio kako treba i cim sam se malo opustio sve nestade, bas baca u bedak.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #137 poslato: Avgust 04, 2014, 11:30:38 posle podne »

Niko se nije naucen rodio...uvek pitaj...niko od nas ne zna sve...ali zajedno znamo mnogo i mozemo ti sto bolje pomoci!
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #136 poslato: Avgust 04, 2014, 02:50:02 posle podne »

Hvala ti na odgovorima. Izvini sto sam malo dosadan ali ne bih da napravim neku glupost.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #135 poslato: Avgust 04, 2014, 01:59:18 posle podne »

Vidi, to su dva razlicita suplementa...tj. dve razlicite funkcije...mogu se i uzimati zajedno...GH-max je totalno bezbedan, prosao je sve neophodne kontrole ministrastva zdravlja...
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #134 poslato: Avgust 04, 2014, 01:54:15 posle podne »

Znaci, ne moram da brinem ni oko jednog nezeljenog dejstva ukoliko budem uzimao ovaj GH max? Jel dovoljno da uzimam onda samo njega, bez kreatina? I sta je bolje da uzmem sada, posto sam pocetnik, taj GH max ili kre alkalyn?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #133 poslato: Avgust 04, 2014, 12:52:10 posle podne »

Vidi...nijedan, ali NIJEDAN proizvod u ponudi "Pansporta" ti nece izazvati nikakav hormonski dizbalans...svi navedeni preparati su na bazi biljnih ekstrakata, aminokiselina, vitamina i minerala...naravno, moj strucni savet je "ne igrati se" sa hormonima pre 25, a stimulatore hormona je idealno ubaciti posle 30 godine( bar sto se tice testo-boostera), ZMA i GH-max toplo preporucujem i sa tvojih 27 godina...jer daju potpuno prirodan "kick" HGH, ali naravno bez nezeljenih efekata tipa akromegalije, poremecaja u osteljivosti inuslina, organomegalije i sl.

Ne zaboravi da si i sam pitao sta ti moze dati misice a da sagoreva salce na stomaku...

Kre-alkalyn UVEK I NA SVAKOM MESTU - TOPLA PREPORUKA!

Kre-alkalyn - SVE POZITIVE STRANE KREATINA BEZ IJEDNOG NEZELJENOG EFEKTA!
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #132 poslato: Avgust 04, 2014, 11:54:06 pre podne »

Imam 27 god, vise ni sam ne znam da li sam mlad. Cilj, slika par postova iznad, malo duzi post :)
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #131 poslato: Avgust 04, 2014, 11:28:33 pre podne »

Citao sam ali sam laik pa rekoh bolje da pitam. Kad se spomenu hormoni, ja odmah pomislim da mi ne izrastu sise ili da budem dlakav kao vukodlak.
Ovaj GH Max mi je zanimljiv jer smanjuje telesne masti. Dvoumim se izmedju ovoga i kre-alkalyna.
« Poslednja izmena: Avgust 04, 2014, 11:38:15 pre podne od strane belgrade style » Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #130 poslato: Avgust 04, 2014, 10:42:52 pre podne »

Gubljenje masti uz povecavanje misicne mase, hm, jedino mi pada na pamet povecanje nivoa HGH (hormon rasta) i testosterona, naravno prirodnim putem, kao predlog suplemenata u te svrhe...

http://www.pansport.rs/Pove%C4%87anje-testosterona-prohormonski-preparati/Ostalo/UN131-GH-Max.html

http://www.pansport.rs/Pove%C4%87anje-testosterona-prohormonski-preparati/Kompleksni-anaboli%C4%8Dki-preparati/NU1166-Hemotest.html

http://www.pansport.rs/Pove%C4%87anje-testosterona-prohormonski-preparati/ZMA/SN1028-ZMB6.html

Tek sada vidim ovaj post... koliko je bezbedno igrati se sa hormonima? Malo sam skeptican po tom pitanju.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 57 58 [59] 60 61 ... 68 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.105 sekundi sa 17 upita.