TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398457 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 25, 2024, 08:49:48 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 68 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: savet za ishranu  (Pročitano 198578 puta)
Gym Hater
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #564 poslato: Maj 18, 2015, 12:29:16 posle podne »

Jednu sam stavio kad sam digao max te veceri. Nemam svoju temu otvorenu.
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #563 poslato: Maj 18, 2015, 12:14:24 posle podne »

Gym Hater - Postavio negde svoje slike na forumu?
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #562 poslato: Maj 18, 2015, 12:00:56 posle podne »

Sada imam 91kg.
nisko uh- 2-2.5g p
0 uh- 2.5-3
visoko uh- 1.5-2

Sada sam smanjio za tih nekih 50g p osim u danu na nuli, tada manje smanjujem.
Sačuvana
Gym Hater
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #561 poslato: Maj 18, 2015, 11:56:22 pre podne »

Koliko imas kilograma? koliko si unosio i koliko sada unosis proteina? :)
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #560 poslato: Maj 18, 2015, 11:47:55 pre podne »

Da, sad mi je jasnije kad sam procitao sve vase postove. Mnogo jasnije. Uvek sam imao u nedoumicu ali nikako da pitam. Hvala.

Da se vratim malo na moju trenutnu ishranu. I dalje ne treniram, mislio sam da cu krenuti jos prosle nedelje ali nisam pa planiram od sredine ove nedelje. Jbg, imao sam tu nesrecu mada tu ima i neiskustva da sam ove godine zaredjao lepo sa povredama pa sam dosta pauzirao a samim tim i stagnirao sa napretkom. Doduse, jedna povreda je nastala zbog druge ali dobro. Bio sam u bedaku jedno vreme zbog toga ali onda sam nekako uspeo sebi u glavu da ubacim da ne moze non stop da se napreduje, da se ponekad dese nepredvidjene stvari. Bukvalno mi je "propalo" jedno dobrih 3 meseca i unazadilo "formu" ali sad sam se samo ishranom, bez treninga, vratio na pristojnu kilazu i izgled kao pre svega toga pa guram dalje. Nece biti planirana forma do mora ali sta je tu je, profesionalci ne stignu da se spreme za takmicenje a kamoli ja za more haha. Cak i glupo zvuci. Uostalom, ne radim ovo zbog izgleda za more (iako naravno prija kad je dobar izgled).
Da napisem da sam i dalje na rotacijama iako ne treniram i ide polako kg na dole. Trudim se da bude cista ishrana, imao sam samo 2 cheata jer mi se uzasno jeo sladoled, doduse u danu punjenja, pa sam sutradan posle toga roknuo nulu :D
Ono sto sam promenio u ishrani je to da sam smanjio unos proteina. Ne drasticno ali otprilike nekih 40-50g dnevno jer dok god sam ih drzao toliko nisam napredovao u mrsavljenju. UH rotiram i masti standardno a povecam samo na nuli.
Sačuvana
Gym Hater
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #559 poslato: Maj 18, 2015, 11:10:06 pre podne »

Ove recenice pod navodnicima nisu moje, napisao trener od ovih takmicara sa Srpske BB scene.

Jel mozes malo vise o ovom poslednjem, da se navuce voda od soli? Jer sam i ja od tih sto se tripuju da su se ugojili od jedne pljeskavice.

So odnosno natrijum ti je taj koji u celijama zadrzava odredjenu kolicinu vode u zavisnosti koliko ga ima. Dnevno koliko bi trebalo ti je 1-3 grama. Ne treba sad neko da nasoli na jelo toliko jer ga vec u mnogim namirnicama ima. Nemas ga u vocu. I onda kad neko ko drzi neki rezim ishrane gde generalno ima nizi unos soli svesno ili ne svesno, a pojede tako nesto gde se dodaje so u mleveno meso npr telo to uhvati i odma dobije na tezini. Ali to nije salo vec samo voda koja se ubaci u misice i koja posle pada unosa soli usled nastavka dijete nestaje jer nema sta da je veze.
Imas na ovom site-u koliko ima svaka namirnica pa preracunaj kad vec imas napisan jelovnik ako te interesuje koliko ti unosis dnevno. http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5716/2

I jos nesto, jel taj secer koji smo uneli u organizam utice nesto na (sad cu nalupati pa ne zameri) insulin ili nesto tako pa zbog toga se pauzira mrsavljenje dok se to ne potrosi ili sta vec?

Sve te namirnice koje sadrze secer (hidrate) kada se svare na najprostije delove idu u krvotok. Samo je razlika koji ce se brze razgraditi.
Imas npr dextrozu koju kada popijes mnogo se brzo svari i ide u krvotok i onda ili ima mesta gde da udje u celije ili u ide salo.
Dok npr kada jedes krompir ili neke slozene hidrate njima treba vreme da se razloze tako da ti nemas odmah skok secera u krvi vec se vari konstantno malo po malo. I samim tim i ti u toku dana nesto radis trosis se  i onda bude tesko da taj secer ode u salo kad se pravi mesta u celijama konstantno.
U oba slucaja kad se ti hidrati svare i dodju u krv ono sto ih vozi dalje u celije ili u salo je insulin.
Kod slozenih hidrata on se ravnomerno luci uporedno kako i secer stize u krv i ima ga dok to traje, dok kod dextroze i tih brzih secera to ide brzo ,on pokupi to i raznese gde treba i onda ga nema vise. Tu ti je problem kada neko jede te proste secere (junk food) bez obzira sto je on jeo kao medved kad nema vise insulina javlja se glad. i onda se sedne opet i jede se.
Nadam se da si povezao stvari, nema nikakvog pauziranja dijte. :)

Jel isti slucaj i ako si u deficitu tj hoces da smrsas?

Samo ga skini za toliko kalorija od hidrata i ubacis keks kad ti se jede. Pojedes proteine posle treninga pa zatim taj keks nista se nece promeniti. Bitno je da kad to treba da udje energija u misice, tamo bude mesta jer si se istrosio na treningu.
Kad osetis pad snage treba da punis rezerve sad da li je to keks ili pirincane galete sa dzemom sto jedu takmicari to ti na isto dodje. :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #558 poslato: Maj 18, 2015, 11:08:12 pre podne »

Aj malo o cheat-u... Da li je cheat obrok korak unazad ili ne? Naravno, ima razlike i koliko je obilan ali da kazemo onako fin cheat obrok. Pritom mislim na slatkise. Da li da njega posmatramo kalorijski tj. ako predjemo granicu ide u salo ili nece bas to tako lako otici u mast?  Da kazemo npr da 100g nekog slatkisa ima 500kcal. Kad pogledas od 100g i 500kcal se necemo ugojiti ako je ostatak dana ok ishrana ali sta se to zapravo desava u nasem organizmu sto usporava dijetu. Pogotovo ako se taj cheat obrok ponavlja. Mozda visak secera koji se pretvara u masti? E da, dosta ljudi govori u fazonu Ma pojedi jedan keks neces se od toga ugojiti. Ali koliko kontam, ne bi bas trebalo to gledati samo kao jedan keks. Valjda ste me ukapirali...

Ako meris cheat obrok to i nije cheat  ;D

Da ne ulazimo u nepotrebne diskusije, kada je nase telo izlozeno "hronicnom cheatu", nastaju problemi, ali "simbolican cheat meal"* jednom nedeljno) nece imati drastican efekat na % telesnih masti i sl.

Sigurno da neces pojesti "tonu hrane" u jednom obroku...

Mada trebalo bi se vratiti i na pricu o sumiranju GI namirnica( uticaj namirnica razlicitog GI jednih na druge)...uticaju dijetnih vlakana, osetljivosti na insulin, telesni tip i sl., ali dok god si opsegu, jedan cheat meal, jednom nedeljno, nema razloga za brigu...da se ne vracamo na price o uticaju prostih hidrata na insulin, trans mastima...kao i uticaju vecih kolicina hrane na nas digestivni trakt i sl.

Cheat bi trebalo posmatrati kao neki vid "mind and body restarta"...neki smatraju da je cheatmeal samo oblik zavisnosti sa kojom se nismo izborili u potpunosti od junk fooda...  ;)

Vezano za hidrate...i ono pravilo da kada si na niskom unosu, bar jednom nedeljno povecas unos hidrata( razumno)...

Jako bitna stvar je i uticaj na hormone štitne žlezde...naime, naša štitna žlezda proizvodi T4 ( tiroksin, „neaktivni” oblik hormona štitne žlezde)...konverzija T4 (relativno neaktivan hormon štitnjače) u T3 (aktivni oblik hormona štitnjače) je drastično umanjena kada se ne unosi dovoljno ugljenih hidrata. Hormoni štitne zlezde su glavni regulatori brzine našeg metabolizma...

MANJE T3 = USPORAVANJE METABOLIZMA=NEDELOTVORNOST „DIJETE”!

Sačuvana
P. Heath
Napredni član
Van mreže Van mreže

NO PAIN - NO GAIN

« Odgovor #557 poslato: Maj 18, 2015, 10:17:52 pre podne »

Da li je cheat meal korak unapred ili unazad zavisi od toga kako si jeo i trenirao u prethodnom periodu,a zavisi i od genetike.Znam ljude kojima je cheat meal porodicna pica,palacinka i 2 litre koka kole i forma im se popravi sledece jutro.
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #556 poslato: Maj 18, 2015, 09:10:48 pre podne »

Ako pojedes jedan keks od 100 grama zajedno sa svim obrocima koje jedes generalno da odrzis tezinu nece ti biti nista, ako ne radis to svaki dan.

Jel isti slucaj i ako si u deficitu tj hoces da smrsas?

A ako si vec hardcore sa tim racunanjem tacno sta si jeo vrlo prosto izracunas koliko ti je to kcal keksa i za toliko skines kcal pirinca ili nekih drugih vrsta hidrata zavisi sta jedes. :)

Nisam cuo do sada da hrana ubrzava ili usporava metabolizam. Barem ne u knjizi, na TV-u sve zivo ubrzava metabolizam :)

"Nema sta da ti godi ili ne - sve se to svari na nivo secera amino kis i masti .. isti kurac ..

Stvar je sto se lakse pretera sa dzankom - teze se kontrolisu kalorije i lakse se zajebe

Takodje kako je mesavina sva tri makronutrijenta tesko je napraviti dobar odnos sva 3 kada ima malo proteina i pun kurac ostalih stvari..

Stvar je prakticne prirode ne fizioloske ... "

"Takodje i kad unos soli skoci u pm pa navuces vode i masa tripuje da se ugojila od 1 pljeskavice... Daj mu dan dva da se stabilizuje ali niko to ne radi nego panice odma ... "  :)

Jel mozes malo vise o ovom poslednjem, da se navuce voda od soli? Jer sam i ja od tih sto se tripuju da su se ugojili od jedne pljeskavice.

I jos nesto, jel taj secer koji smo uneli u organizam utice nesto na (sad cu nalupati pa ne zameri) insulin ili nesto tako pa zbog toga se pauzira mrsavljenje dok se to ne potrosi ili sta vec?
« Poslednja izmena: Maj 18, 2015, 09:12:32 pre podne od strane belgrade style » Sačuvana
Gym Hater
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #555 poslato: Maj 18, 2015, 08:24:47 pre podne »

Ako pojedes jedan keks od 100 grama zajedno sa svim obrocima koje jedes generalno da odrzis tezinu nece ti biti nista, ako ne radis to svaki dan.
A ako si vec hardcore sa tim racunanjem tacno sta si jeo vrlo prosto izracunas koliko ti je to kcal keksa i za toliko skines kcal pirinca ili nekih drugih vrsta hidrata zavisi sta jedes. :)

Nisam cuo do sada da hrana ubrzava ili usporava metabolizam. Barem ne u knjizi, na TV-u sve zivo ubrzava metabolizam :)

"Nema sta da ti godi ili ne - sve se to svari na nivo secera amino kis i masti .. isti kurac ..

Stvar je sto se lakse pretera sa dzankom - teze se kontrolisu kalorije i lakse se zajebe

Takodje kako je mesavina sva tri makronutrijenta tesko je napraviti dobar odnos sva 3 kada ima malo proteina i pun kurac ostalih stvari..

Stvar je prakticne prirode ne fizioloske ... "

"Takodje i kad unos soli skoci u pm pa navuces vode i masa tripuje da se ugojila od 1 pljeskavice... Daj mu dan dva da se stabilizuje ali niko to ne radi nego panice odma ... "  :)
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #554 poslato: Maj 18, 2015, 06:59:32 pre podne »

Aj malo o cheat-u... Da li je cheat obrok korak unazad ili ne? Naravno, ima razlike i koliko je obilan ali da kazemo onako fin cheat obrok. Pritom mislim na slatkise. Da li da njega posmatramo kalorijski tj. ako predjemo granicu ide u salo ili nece bas to tako lako otici u mast?  Da kazemo npr da 100g nekog slatkisa ima 500kcal. Kad pogledas od 100g i 500kcal se necemo ugojiti ako je ostatak dana ok ishrana ali sta se to zapravo desava u nasem organizmu sto usporava dijetu. Pogotovo ako se taj cheat obrok ponavlja. Mozda visak secera koji se pretvara u masti? E da, dosta ljudi govori u fazonu Ma pojedi jedan keks neces se od toga ugojiti. Ali koliko kontam, ne bi bas trebalo to gledati samo kao jedan keks. Valjda ste me ukapirali...
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #553 poslato: Maj 05, 2015, 10:51:43 posle podne »

Ma uvek je vaga lazov :-D Trenirao sam oko 10 dana od tih 15, tu je najvise i otislo, sada stagnira od kako ne treniram. Nista, nastavicu da jedem cisto dok ne pocnem opet sa treninzima pa cu onda da nastavim sa rotacijama. Znam da nije zdravo brze mrsaviti ali rekoh da proverim da li je ovoliko "normalno". Prosli put sam oko 5 meseci bio na dijeti ali sam premalo skinuo pa mi je sada lakse da se konsultujem usput.
Sačuvana
Funtunjerović Ivan
Napredni član
Van mreže Van mreže

Say no to racism!

« Odgovor #552 poslato: Maj 05, 2015, 09:46:20 posle podne »

Pa s obzirom da su to oni "pocetni" kg koji se najlakse skidaju ocekivao sam bar malo vise.
Ma lupi 0, ako stvarno hoces da smrsas (ne preporucujem iz mnogo razloga). Rotacije nemaju smisla bez treninga. Ps 3 kg, za 15 dana bez treninga . . . Ili nisi nista jeo, vaga laze ili ti lazes. :D
Sačuvana
-Some people are so poor, all they have is money.
-If you don't live for something, you'll die for nothing.
-Life is hard, but so beautiful.
-Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.
-Believe in yourself.
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #551 poslato: Maj 05, 2015, 09:42:28 posle podne »

Cilj svakog našeg savetovanja je pokušaj da razvijemo logiku po pitanju treninga i ishrane kod naših dragih forumaša...

Čim ne treniraš "potrebe za energijom" su svakako manje, jedan od bitnih pokretača metabolizma je upravo trening...tako da rotacije gube pravi smisao, ako treninga nema...

Naravno, bez krajnosti i nerealnih očekivanja...kada kreneš sa treninzima, vrati se rutini...tj. rotacijama, do tada, "eat clean"...
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #550 poslato: Maj 05, 2015, 09:10:27 posle podne »

Pa s obzirom da su to oni "pocetni" kg koji se najlakse skidaju ocekivao sam bar malo vise.
Ako cemo realno vise nije ni zdravo gubiti
Sačuvana
Stranice: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 68 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.08 sekundi sa 18 upita.