TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397970 Teme od strane 25049 Članovi Poslednji član: mihailomikedjordjevic1987

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 02:27:29 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: definicija, stomak, i jos mnogo pitanja!  (Pročitano 18095 puta)
vuk9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Avgust 13, 2014, 11:20:23 posle podne »

Hvala vam Slavisa, veoma ste mi pomogli da pocnem pravilno da radim!
upravo odradjen triceps, klupa sa cela uski hvat kriva 4010 4 serije piramida start 35 kg pa dodavanje po 5, prvo ponavljanje 12 drugo 11, trece 10 cetvrto 10, druga vezba uski hvat kao bendz, start 40 +5 dodavanje kg, nikako mi neide sama ova vezba, nekada sam je koristio kao drop ponavljanja kada mi sa cela nemoze vise! inace sajlu nisam jasio na dole rukama, jer nemogu kod komsije ovako kasno! jos sam radio malo siri hvat kao sa cela isto ali teg se spusta nize iza glave, star 35 +5 piramida! pauze max ispostovane, ima li negde gde gresim!
 definitivno nemam snage uvece, ali navicicu se vec nekako ako je pravilno tako ce biti i nikako drugacije! Idem odmah u krevet posle ela sira!
« Poslednja izmena: Avgust 13, 2014, 11:25:02 posle podne od strane vuk9 » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #27 poslato: Avgust 13, 2014, 09:09:07 posle podne »

Vuce banane su odlican izbor u pwm, tj. obrok posle treninga...evi jednog kratkog teksta o tome...

Драги моји вежбачи, често ме у току тренинга питате: " А докторе, што си ти бананамен?" Ех, када доктор поједе банану...

Него да се вратимо свим предностима овог "егзотичног воћа"...
као прво,банана средње величине у просеку има око 110 калорија (чак мање и од бонжите), тако да приче да ће банане покварити вашу дијету су најобичнија глупост(наравно ако не претерате)!

Банане садрже доста КАЛИЈУМА, који ће успешно помоћи у нормализацији крвног притиска, превенцији можданог удара,а и смањити могућност за појаву непријатних грчева у мишићима, као последице замора или појачаног знојења.

Банане садрже фрукто-олиго-сахариде који ће у комбинацији са млеком и млечним производима максимално појачати ресорпцију КАЛЦИЈУМА, и његову искористљивост...самим тим ваше кости ће бити јаче,а ту је и превенција остеопорозе...

Банане су богате ДИЈЕТНИМ ВЛАКНИМА( чак 3 грама по једној банани) која ће помоћи варењу хране и одржавању нормалне цревне флоре. Банане ће помоћи подједнако успешно и код "затвора" и дијареје...

Банане изазивају лучење "заштитног мукуса" у желуцу и цревима и тако ће СМАЊИТИ МОГУЋНОСТ ОШТЕЋЕЊА желуца и црева услед повећаног лучења желудачне киселине...банане могу спречити и размножавање бактерија задужених за "чир" на желуцу и дванаестопалачном цреву.

Банане су богате витамином Б6, као и амино-киселином ТРИПТОФАН , која је има позитивне ефекте на памћење и расположење, ту су и минерали, магнезијум, манган, гвожђе.

Скорашње студије показују и позитиван учинак редовне конзумације банана на астму и малигне болести.

Свака банана садржи око 30 грама угљених хидрата који предстваљају идеалан микс брзих и споро-ослобађајућих угљених хидрата, идеалне су пре, у току, или после физичке активности...али не претерујте...ипак, ништа неће одвише...

БАНАНАМЕН ДА БУДЕМ

By dr Slavisa Stojic
« Poslednja izmena: Avgust 13, 2014, 09:10:44 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #26 poslato: Avgust 13, 2014, 07:02:14 posle podne »

Umesto meda uzmi dextrozu,nakon treninga mozes bananu.
Sačuvana
vuk9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Avgust 13, 2014, 09:28:25 pre podne »

Vuce, za grudi i biceps je dovoljno ono sto si uradio. Gledaj da ti pauza izmedju serija bude oko 60 sekundi kao i izmedju vezbi. Na spravi gde nema vise tegova ili radi jos sporije ili radi na kraju treninga sa manjim pauzama. Takodje mozes i da supersetujes.

Med moze, kao i neka vocka na kraju treninga. Zumance nema ugljenih hidrata vec protein i masti. Obicno se racuna 3g proteina i 5g masti. Pre treninga nikad proste uh, a slozene bar sat pre, moze i 2h pre. Domaci sir je lutrija sa masnocom, ali jeste pozeljan.

2270g veja podeli sa gramazom jedne merice i dobices koliko dozera dobijas. Na tebi je da ces da konzumiras jednom dnevno ili vise puta. Svrha proteina kao i amino tableta je da ti daju amino kiseline. Razlikuju se uglavnom po brzini dostavi istih. Moje misljenje je da ti nisu potrebne amino tablete.

slozene uzimam, proste ne unosim vise nimalo, osim ove kasicice meda!
hteo sam malo da preteram sa vezbama da topim salo, pa zato amino .......
Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #24 poslato: Avgust 13, 2014, 08:16:03 pre podne »

Vuce, za grudi i biceps je dovoljno ono sto si uradio. Gledaj da ti pauza izmedju serija bude oko 60 sekundi kao i izmedju vezbi. Na spravi gde nema vise tegova ili radi jos sporije ili radi na kraju treninga sa manjim pauzama. Takodje mozes i da supersetujes.

Med moze, kao i neka vocka na kraju treninga. Zumance nema ugljenih hidrata vec protein i masti. Obicno se racuna 3g proteina i 5g masti. Pre treninga nikad proste uh, a slozene bar sat pre, moze i 2h pre. Domaci sir je lutrija sa masnocom, ali jeste pozeljan.

2270g veja podeli sa gramazom jedne merice i dobices koliko dozera dobijas. Na tebi je da ces da konzumiras jednom dnevno ili vise puta. Svrha proteina kao i amino tableta je da ti daju amino kiseline. Razlikuju se uglavnom po brzini dostavi istih. Moje misljenje je da ti nisu potrebne amino tablete.
« Poslednja izmena: Avgust 13, 2014, 09:28:16 pre podne od strane vuk9 » Sačuvana
vuk9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Avgust 12, 2014, 11:12:11 posle podne »

znam za lekove, ali pijem bas vakcinu iz torlaka vec dve i po godine, 2 puta na secer pa pod jezik da se samo rastopi, ja stavljam parce piskote, secer sam izbacio!
holesterol, (pa tako mi zena kuva nabijem je, od kada sam se ozenio tako sam i zavrsio) nemam sada rezulte od tada ali mislim da je 7 bio ako se secam uospte necega, radio sam ekg , doktor je rekao samo dijetica i da je to garnica, u smislu to se resava dijetom, ja nisam nista osecao! nema zumanaca za mene odmah sam znao kada sam procitao vas post o zumancima! masno i nevolim, al volem majonez i slatko ;D, to vise neukusam, nesecam se kada sam jeo ili pio sok!
drasticno je lakse kada radim u teretani ili plivam, bas osetno lakse!

Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Avgust 12, 2014, 10:01:03 posle podne »

Alergija ne utice na hemoglobin, tj. taj osecaj nedostaka vazduha i umaranja...vec eventualni problemi sa disajnim putevima...suzenje disajnih puteva...Fizicka aktivnost dovodi do sirenja disajnih piteva, zato ti je malo bolje...

Sto se holestrola tice, koja je vrednost bila u pitanju?

Nema zumanaca za tebe! Posnije vrste mesa...doduse zimi se sigruno jelo sve i svasta...
« Poslednja izmena: Avgust 12, 2014, 10:14:39 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Avgust 12, 2014, 09:58:39 posle podne »

OVO AKO IMA NEKO DA MI OBJASNI imam preteranu alergiju na ambroziju, 6 ili 7 nemogu da se setim grupa, pijem vakcinu ! Dani bez pauze kada neradim drasticno se povecava alrgija, kada radim ona se drasticno smanjuje, kakve veze ima ovo sa bilo cim, (hemoglobin??) Krvnu sliku sam radio imao sam samo holesterol pocetak proleca!

Pijes vakcinu? Mislis neki lek za alergiju , antihistaminik? Aerius, Loratadin...? Vidi prepostavljam da se radi o rinitisu, dakle "polenska kijavica"...tj. simptomi su kijanje, obilna sekrecija iz nosa, svrab i otezano disanje na nos, tu je peckanje i suzenje ociju.
Nekada se javlja i otezano disanje, bol u grudima i suvi kasalj...

Preporuka su i Nisita® sprej i Nisita® mast za nos , koji ispiraju sluznicu od polena kao iritansa...i olaksavaju stanje...
Sačuvana
vuk9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Avgust 12, 2014, 09:35:19 posle podne »

biceps pre toga uzeo slozenih ugljenih hidrata, uvece sam radio, nemam snage toliko kao ujutru cim ustanem!
skot klupa 4010 serije na vim vezbama 12 x 4 piramida dodavanje , da vas negnjavim! start 40 kg
siri hvat kriva u stajacem polozaju isto 12x4 zadnje dve drop
bucice isto piramida, tu sam vec radio drop serije jer nisam imao snage
hvat odozgo za nadlakticu vezba 12x4 drop sve!
vartio bi se ja na jutarnje vezbanje, samo da uzmem amino bcca i protein, posto idem na skidanje masti dalo je pozeljan dorucak pre treninga i kako da uklopim amino, proteine cu posle treninga i pre spavanja!
Sačuvana
vuk9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Avgust 10, 2014, 08:38:06 pre podne »

ok hvala!  :)
ajde ja cu da pisem ovde sta kako radim, da vas negnjavim ptanjima, posto mislim da sam informisan dobro oko vezbi, a pisacu i ishranu trenutno me ona najvise muci, a vi mi pisite preporuke za bolji rad definicije! Ja nemam koga da pitam za savet jer zivim u P. M.  pa jos jedno 400 km van puta :o , tako da mi je vasa pomoc jedina, a kako vidim i najbolja! 8)
Danas vezbe - grudi
bend, max je bio oko 110 115 kg zadnji put sto sam probao!
start 50 kg serija 12 ponavljanja 4010
druga 60            11                 4010
treca  70            10                 4010
cetvrta 80            9                 4010
kosa bucice, fabricka klupa
start 18kg   12 sve su bile 4010
        23      11
        28       10
        33       9
propadanje
nema podizanja tezina, al ima dve serije 4010 12.11.10.12 ponavljanja
i na sajle sto se ruke spajaju ispred cela na gladijatoru start  4010 40, 50 60 60 kg (buraz na gladijatoru nemavise tegova)!
do sada sam radio bucicama konta kosi, ali sa laim tegovima, rado bih ubacio ponovo!
dali je ovo dovoljno
nije bilo potrebno za drop serijama jer sam ovo izbacivao lako, (ali nece vise da se ponovi ;D) mozda sam mogao sa vecim tezinama al nema veze, pocvinjem prvi put ovako posle duzeg vremena, pa cu u sledecoj identicnoj vezbi povecati malo tezinu!
cim sam ustao solja mleka 0.5 masnoce, 20 mi kasnije kafa sa mlekom bez secera nosmalno, dorucak 5 belanaca i dva zumanca, jedan grejfrut crveni, pola sata posle oko 15 grama soda bikarbone poala sata pre treninga sa pola litra vode, uz trening dosta vode oko 3 l (oznoio sam se i ovako!  ;D) i pola kasicice meda pred kraj (negde sam procitao da je dobro prosti ugljeni pred na kraj treninga ::) ) posle treninga ide solja mleka odmah, pileci batak x 3 bez kozurice pecen, neprzen, posle sat kruska,  dalje cu da "modifikujem temu" sta sam jeo danas.....
nije mi bilo jasno, zumance ima dosta prostih ugljenih hidrata tj masti?
pre treninga treba da uzimam slozene ugljene hidrate i nikada proste?
jel sme da se uzima na kraj treninga malo prostih ugljenih tipa med pola kasicice ili je lose?
sta je sa sirom jel je pozeljan ili ne!
slobodno da bude eksremna promena u kuhinji, ja drugacije negu ni da skinem salo!
planiram da uzmem vei protein ovaj http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/DY315-Elite-Whey-Pro.html i amino bcca sta mi preporucujete, razmisljao sam i o oovome http://www.pansport.rs/Aminokiseline/Aminokiseline-u-tabletama/SI041-Amino-4-Hour-%E2%84%A2.html
 imam 120 kg i pada  ;D planiram da radim definiciju i smanjujem masne naslage, uz jako teske treninge, da nekazem nisam pun sa kesom i treba da izdrzim do proleca tempo! koliko li tarje 2,27 kg proteina vremenski otprilike? koja je svrha amino a koja protina?

OVO AKO IMA NEKO DA MI OBJASNI imam preteranu alergiju na ambroziju, 6 ili 7 nemogu da se setim grupa, pijem vakcinu ! Dani bez pauze kada neradim drasticno se povecava alrgija, kada radim ona se drasticno smanjuje, kakve veze ima ovo sa bilo cim, (hemoglobin??) Krvnu sliku sam radio imao sam samo holesterol pocetak proleca!
« Poslednja izmena: Avgust 10, 2014, 01:16:10 posle podne od strane vuk9 » Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #18 poslato: Avgust 10, 2014, 08:22:46 pre podne »

radne serije 70% od 1RM ,
Veiko hvala na odgovoru, tako sam radio ranije pre pauze samo od 6 do 8 ponavljanja, sada cu od 8 do 12, vraticu se na staro! Jedino ovo sto sam citirao, nisam bas razumeo sta ste hteli da kazete!
Vidim da je ovde po dve grupe misica dnevno, ja sam malo perfekcionista, volim da polako odradim grupu bez da me stigne neki zamor na drugoj grupi!  Dali bi moglo da radim dan jedna grupa misica pa subota i nedelja odmor, ili je pak bolje da se radi svaki drugi dan, zbog odmora?
I imam  pitanje "trbusnjake" dali valja da se radi svaki dan, nekada i dva puta dnevno, ono ujutru pre vezbanja i pre spavanja?
predpostavljam da cu da povecavam tezine, ono prva naslabija, pa dodavanje i zadnje dve da u pola seije smanjim tezine, (ono radim sest ponavljanja pa kada nemogu vise tu tezinu skinem pola tegova brzo i nastavim do 12) dali je tako najbolje?
ovim odgovorima bi ste mi resili sve dileme u vezi tezina, hvala!
Mozes raditi i po jednu misicnu grupu dnevno,ali ukoliko imas kvalitetnu ishranu bogatu slozenim ugljenim hidratima imaces dovoljno energije da izdrzis ceo trening.Trbusnjake je dovoljno da radis nakon treninga ili nakon svakog drugog treninga,2 vezbe po 3 serije 15 ponavljanja.Piramidalno dodajes tezine a smanjijes broj ponavljanja.
Sačuvana
vuk9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Avgust 09, 2014, 02:21:51 posle podne »

ok, hvala!! samo mi dajte misljenje za ovo dole i to je to sto se tice vezbi
Vidim da je ovde po dve grupe misica dnevno, ja sam malo perfekcionista, volim da polako odradim grupu bez da me stigne neki zamor na drugoj grupi!  Dali bi moglo da radim dan jedna grupa misica pa subota i nedelja odmor, ili je pak bolje da se radi svaki drugi dan, zbog odmora?
« Poslednja izmena: Avgust 09, 2014, 02:24:37 posle podne od strane vuk9 » Sačuvana
TeaMan
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Faith,focus,finish !

« Odgovor #16 poslato: Avgust 09, 2014, 11:42:01 pre podne »

Tezinu spustas 3 sekunde dizes 1.Sastavi program onako kako tebi najvise odgovara :)
Sačuvana
Who put sugar in green tea insult god !
vuk9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Avgust 09, 2014, 09:23:49 pre podne »

Hvala na odgovoru, sta je tempo 3010 ili 4010  ;D
Vidim da je ovde po dve grupe misica dnevno, ja sam malo perfekcionista, volim da polako odradim grupu bez da me stigne neki zamor na drugoj grupi!  Dali bi moglo da radim dan jedna grupa misica pa subota i nedelja odmor, ili je pak bolje da se radi svaki drugi dan, zbog odmora?
Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #14 poslato: Avgust 09, 2014, 08:57:30 pre podne »

Mozes da radis piramidu ali opet neka budu radne serije od 8 do 12. Koristi tempo 3010 ili 4010. U zadnjoj seriji idi do otkaza. Ovo smanjenje tezine je drop serija. Mozes da imas jedan drop set a mozes i vise. Pauze izmedju zadnje serije i drop serije max 10 sek.

Organizuj dane kako god tebi odgovara. Stomak 2 do 3 puta nedeljno.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.074 sekundi sa 19 upita.