TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397970 Teme od strane 25049 Članovi Poslednji član: mihailomikedjordjevic1987

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 12:35:32 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: definicija, stomak, i jos mnogo pitanja!  (Pročitano 18094 puta)
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #58 poslato: Septembar 08, 2014, 10:44:15 posle podne »

Slazem se sa duletom. Na smitu radim samo potisak iza za ramena ponekad, jer sam odavno povredio levo rame pa i dalje imam posledice.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: Septembar 08, 2014, 09:42:25 posle podne »

za zagrejavanje treneru nebrini, opekao sam se tada, i od tada i dobro zagrejem zgobove a i prva serija prve vezbe mi je uvek laksa tezina!
inace vec sam inrpovizao smit na mom kinezu, protnem sipku na drzac za bendz sipku, odvijem osigurace, podmazem i ide kao saliveno, i cucanj i smit za ramena! ;D

Ja sam veliki protivnik čučnja na smit mašini, mislim da nema smisla to raditi. Bolje se ostavi smita i radi sa slobodnim tegom.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: Septembar 08, 2014, 09:37:53 posle podne »

Moj princip kada je u pitanju trening ramena je taj da se prednje rame odradi stojećim ili sedećim potiskom ispred glave,a da za srednje i zadnje rame ukljucim razna letenja.Mislim da su letenja dovoljna da se dobije dobar oblik srednjeg i zadnjeg ramena, a da su vezbe sa dvorčnim tegom i većim kilažama pogodnije za prednje rame koje je meni bitno kod izvoĂ°enja bench presa.

Neki moj predlog dok rasporeda vezbi bi bio sledeci:

1.) Potisak ispred glave nekoliko laganih i 3-4 teških serija
2.) Letenje za srednje rame
3.) Letenje za zadnje rame
4.) Sleganje dvoručnim tegom ili bucicama
Sačuvana
Miki91
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: Septembar 08, 2014, 09:05:47 posle podne »

Ok, hvala na informacijama. :)
Sačuvana
"Put the victim to bad, and wake the hero instead."
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #54 poslato: Septembar 08, 2014, 09:01:32 posle podne »

Mozes jesti banana nakon treniga ,a potrebno je nesto vise da se hidriras u toku dana minimum 3 do 4 l dnevno.
Sačuvana
Miki91
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: Septembar 08, 2014, 08:57:24 posle podne »

Malo off ramena topic, mogu li bananu posle kreatina, posto ne bi trebalo bar 20 minuta pre obroka (ne uzimam dextrozu, a do sada sam uvek jeo bananu posle treninga). I da li trebam vise vode da unosim dnevno, zbog kreatina?
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Septembar 08, 2014, 08:42:34 posle podne »

Zagrevanje osim sto smanjuje mogucnost od povreda,dovodi organizam u radon stanje pre treninga enzimski i hormonski  i zato dobro pripremljen organizam bice daleko spremniji i efikasniji za trening.
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Septembar 08, 2014, 08:34:07 posle podne »

Ramena nema potrebe raditi sa velikim kilazama, ta prica je ispricana x puta...samo rizikujes povredu. Jos ako se dobro ne zagrejes...
Sačuvana
Panta rei, panta res.
vuk9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: Septembar 08, 2014, 08:33:50 posle podne »

za zagrejavanje treneru nebrini, opekao sam se tada, i od tada i dobro zagrejem zgobove a i prva serija prve vezbe mi je uvek laksa tezina!
inace vec sam inrpovizao smit na mom kinezu, protnem sipku na drzac za bendz sipku, odvijem osigurace, podmazem i ide kao saliveno, i cucanj i smit za ramena! ;D
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: Septembar 08, 2014, 08:16:05 posle podne »

Pre svakog vezbanja potrebno je dobro zagrejati se (dinamicko zagrevanje) ramenog dela.Povrede ramena kod potisaka iza glave uglavnom nastaju zbog prevelikog i neprilagodjenog intenziteta i nepravilnog izvodjenja vezbe!
Potrebno je sipku spustiti skroz do trapezijusa ,a u gornji polozaj sipka se potiskuje do 10 cm do potpunog zakljucavanja laktova.Ova vezba angazuje zadnji i srednji deo ramena i ukoliko se radi na pravi nacin treba da bude sastavni deo vezbanja .Opcija vezbanja na Smit masini je bolja I smanjuje mogucnost povreda!
Sačuvana
vuk9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Septembar 08, 2014, 06:44:04 posle podne »

Pa ja sam pre desetak godina bas "sjebao " rame na toj vezbi, nisam ukapirao da je tako rizicna, zato je i mrzim, ali svi su mi ovde na forumu predlagali bas nju, zajebi letenje hvataj dvorucni! Meni je rako bilo sjebano rame, da nisam mogao kasiku da prinesem ustima, a bendz nisam mogao mesec dana ni laganim tempom, sada sam napravio neki naslon za ledja posto imam problem sa tim, i nije lose ispalo, naravno druga vezba sa dobro zagrejanim misicima i videcemo kako ce biti!
priznajem da sa pogresio raspored islo je posle srednjeg onaj misic izmedju vrata i ramena "ledjni" zato sto treca vezba pogadja i njega
ledja ide zgib ispred i zgib iza glave, nisam imao spravu za tu vezbu pa sada cu malo da ga "maltretiram" vucenje prema stomaku i ovu
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Septembar 08, 2014, 02:50:53 posle podne »

Nisam mislio da mi je cilj celog treninga da pogodim sto vise prednje rame, nego samo cilj potiska. Zato sam i rekao da radim iskljucivo prednji potisak.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Septembar 08, 2014, 10:05:16 pre podne »

Radim samo ispred jer u trenutnoj teretani nemam smith, a i cilj mi je da pogodim sto vise prednje rame.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Miki91
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Septembar 08, 2014, 08:12:35 pre podne »

Ja se slazem sa Dusanom da bi trebalo da ga izbegne. Slazem se i da dobro pogadja rame, radio sam dosta vezbu pre, ali posle povrede su mi predlozili da izbacim vucenja odnosno dizanja iza glave, pa je bol u ramenu dosta manja. Ne radim ni zgibove iza glave, samo ispred...
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Septembar 08, 2014, 08:10:17 pre podne »

Meni rame pogode oba potiska ali potisak iza glave jeste mnogo rizičnija vežba, pogotovo kada krenu ozbiljnije kilaže.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.075 sekundi sa 18 upita.