TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 02:15:55 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Sindrom skljocanja lakta  (Pročitano 14193 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Avgust 26, 2014, 08:59:49 pre podne »

Ćao pedja evo malko mi se vratio ovaj problem na laktu kojeg sam se otarasio jos u januaru ali sad je opet tu.Naime trenirao sam i radeci triceps vjezbe skljocnuo mi je lakat onda je pocela blaga bol i odma je prestala a sad mi pomalko trnu mali prst i domali lijeve ruke tako da ako mozes  i istezanje neko da mi preporucis i i hocu li upotrebljavatri led i konjsku mast i da li da pravim pauzu hvala ti unaprijed  :) ;) Mada mislim da imam kao neku subluksaciju nerva radijalnog jer osjecam slabost u lijevoj ruci bas slabost kakvu nisam imao do sada a inace od maja mi se desavalo da mi trnu mali i domali prst mada ja sam mislio da je to od medjuprsljenskih promjena pedja pomagaj:-\
koje si vežbe radio za triceps?
koje težine?
da li radiš istezanja za triceps, podlaktice redovno?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Avgust 26, 2014, 08:59:01 pre podne »

radijalni nerv je za prva tri prsta.
ulnarni nerv je za 4 i 5 prst.
nema bolova u vratu?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Avgust 26, 2014, 08:53:32 pre podne »

da li ima bola na pritisak u korenu šake?
da li pri tome trnu prsti?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Avgust 26, 2014, 08:51:15 pre podne »

a jutros mi se desava to da na lijevoj ruci osjecam na svih pet psrtiju kao ono blago bockanje . A na desnoj mi poigrava malo kod tricepsa i pomalo mi utrne podlaktica sumnjam da nije na obije ruke sindrom karpalnog tunela.A o tome neznam bas nista pa koju bi mi ti terapju preporucio pedja i da li da pauziram treninge i da li ce se pogorsati stanje jer sam u konfuziji sad pa neznam sta da radim.
razumeo sam prethodno da trne 4 i 5 prst?
Sačuvana
Mićo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Avgust 25, 2014, 08:51:24 pre podne »

a jutros mi se desava to da na lijevoj ruci osjecam na svih pet psrtiju kao ono blago bockanje . A na desnoj mi poigrava malo kod tricepsa i pomalo mi utrne podlaktica sumnjam da nije na obije ruke sindrom karpalnog tunela.A o tome neznam bas nista pa koju bi mi ti terapju preporucio pedja i da li da pauziram treninge i da li ce se pogorsati stanje jer sam u konfuziji sad pa neznam sta da radim.
« Poslednja izmena: Avgust 25, 2014, 06:11:56 posle podne od strane Mićo » Sačuvana
Mićo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Avgust 24, 2014, 11:52:05 posle podne »

pa dali da nastavim da treniram pod ovim uslovima iz teksta ili da napravim pauzu zbog ovoga sto mi ruke po malo trnu i zare me i palci mi ponekad poigravaju i da li bi bilo opasno da nastavim ili samo da se istezam i stavljam led. :)
« Poslednja izmena: Avgust 24, 2014, 11:55:21 posle podne od strane Mićo » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Avgust 24, 2014, 11:51:39 posle podne »

U sindrom preskakanja u predelu lakta moze biti uključen i ulnarni nerv koji prolaz i kroz koštani kanal sa unutrašnje strane lakta.  Ovaj ndrv inervise 4i5 prst.
Osećaj trnjenja govori u prilog zahvaćenosti i ovog nerva navedenim problemom...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Avgust 24, 2014, 11:49:27 posle podne »

Uzrok preskakanja u laktu je preskakanje pripoja pregibaca podlaktice preko kostanog ispupcenja u predelu lakta ili same tetive tricepsa.
Do ovoga dolazi zbog skraćenosti mišića koji pri pokretima pregibanja/opruzanja u laktu preskače i izaziva zvucni fenom i osećaj neprijatnosti...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Avgust 24, 2014, 11:46:26 posle podne »

http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/sindrom-kljocanja-lakta-snapping-triceps-syndrome.html

Pogledaj txt o preskakanju u laktu...
Sačuvana
Mićo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Avgust 24, 2014, 09:48:13 posle podne »

Sad trenutno me zarilo kod 4 i petog prsta a na desnu ruku mi pomalo poigrava triceps jer sam njega takodje mallko povrijedio a inace u januaru sam ih bio povrijedio oba lakta
Sačuvana
Mićo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Avgust 23, 2014, 09:41:17 posle podne »

Ćao pedja evo malko mi se vratio ovaj problem na laktu kojeg sam se otarasio jos u januaru ali sad je opet tu.Naime trenirao sam i radeci triceps vjezbe skljocnuo mi je lakat onda je pocela blaga bol i odma je prestala a sad mi pomalko trnu mali prst i domali lijeve ruke tako da ako mozes  i istezanje neko da mi preporucis i i hocu li upotrebljavatri led i konjsku mast i da li da pravim pauzu hvala ti unaprijed  :) ;) Mada mislim da imam kao neku subluksaciju nerva radijalnog jer osjecam slabost u lijevoj ruci bas slabost kakvu nisam imao do sada a inace od maja mi se desavalo da mi trnu mali i domali prst mada ja sam mislio da je to od medjuprsljenskih promjena pedja pomagaj:-\
« Poslednja izmena: Avgust 23, 2014, 10:16:27 posle podne od strane Mićo » Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.091 sekundi sa 18 upita.