TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 391256 Teme od strane 24986 Članovi Poslednji član: Qwert12345

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 28, 2023, 02:57:24 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Vazo pitanje za KREATIN  (Pročitano 11131 puta)
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #11 poslato: Septembar 01, 2014, 06:27:13 posle podne »

Moram li potpuno da izbacim slatko i sokove dok koristim kreatin,i posle treninga stavim oko 30gr wheya i 5gr kreatina u istu bocicu i pomesam sa 10 ml vode,to moze?

Slatkiši i sokovi nemaju veze sa tim da li koristiš kreatin, trebalo bi da ih se kloniš uvek, tj. dokle god ti je cilj da treniraš i brineš o zdravlju. Naravno, sve je ok povremeno, ne valja ništa drastično srezati. :)

Koji whey koristiš?
Sačuvana
Nenad Zaga
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Septembar 01, 2014, 02:49:26 posle podne »

Pa bilo bi poželjno, a i ne znam što imaš potrebu za time. Whey i kreatin odmah posle treninga, DA! Ali ne u 10ml vode, ja bih u nekih 300-400, sve zavisi od ukusa proteina :)
Sačuvana
Grejfrut
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Septembar 01, 2014, 02:10:22 posle podne »

Moram li potpuno da izbacim slatko i sokove dok koristim kreatin,i posle treninga stavim oko 30gr wheya i 5gr kreatina u istu bocicu i pomesam sa 10 ml vode,to moze?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #8 poslato: Septembar 01, 2014, 12:21:12 posle podne »

Nikakav problem...dovoljan razmak...samo ne zaboravi da kvalitetnom ishranom ispratis suplementaciju kreatinom...dakle, pretpostavljam da ti je cilj rad na masi...

Proteini visoke bioloske vrednosti, kompleksni ugljeni hidrati, zdrave masti...unos proteina 2 - 2,5 gr po kg telesne tezine, hidrati duplo vise...ali treba biti obazriv...neki ce reci 2 - 5 gr hidrata po kg...
Sačuvana
Grejfrut
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Septembar 01, 2014, 12:13:46 posle podne »

Dakle nikakav problem nije da pijem mleko npr u 7 ujutru a kreatin u 3 popodne?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Septembar 01, 2014, 12:10:06 posle podne »

Procitao sam na netu da ukoliko se koristi mleko,ili pije sa mlekom da se stvara kreatinin i ne deluje kreatin uopste?Pa me to interesuje?
Koristim Whey

KREATIN I MLEKO NIKAKO ZAJEDNO, dakle, dovoljan razmak izmedju uzimanja mlecnih proizvoda i kreatina...kreatin uzimaš uvek na prazan želudac( da proðe bar dva sata od prethodnog obroka, tj. oko pola sata pre narednog),sa prostim hidratima( mada neki ni to ne praktikuju), i 75ml vode po gramu kreatina...

Kreatinin u svakom slucaju nastaje u tvom telu, u procesu metabolizma kreatina...tako ga telo izlucuje( visak)...

SAMO VODA SA KREATINOM...NE MLEKO, NE SOKOVI, NE MULTIVITE I SL.,povecana kiselost sredine unistava kreatin...rastvoreni kreatin popij u roku od 5 min., jer duzim stajanje gubi aktivnost.
Sačuvana
Grejfrut
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Septembar 01, 2014, 11:40:07 pre podne »

Procitao sam na netu da ukoliko se koristi mleko,ili pije sa mlekom da se stvara kreatinin i ne deluje kreatin uopste?Pa me to interesuje?
Koristim Whey
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Septembar 01, 2014, 08:29:31 pre podne »

Na mnogo mesta na Net-u se može pročitati da mleko poništava efekat kreatina.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #3 poslato: Septembar 01, 2014, 07:55:30 pre podne »

Uzeo sam kreatin monohidrat olimpov,i sad me interesuje smem li da konzumiram mlecne proizvode?

Odakle imaš informaciju da ne bi smeo? :)
Koji su ti ciljevi, šta želiš da postigneš?  Koristiš li još nešto od suplementacije?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Septembar 01, 2014, 03:19:23 pre podne »

Mleko i mlečni proizvodi nemaju veze sa kreatinom, nema nikakve interakcije sa kalcijumom, ako si na to mislio...dakle, kreatin uzimaš uvek na prazan želudac( da proðe bar dva sata od prethodnog obroka, tj. oko pola sata pre narednog),sa prostim hidratima( mada neki ni to ne praktikuju), i 75ml vode po gramu kreatina...sigurno ga nećeš piti sa mlekom  ;)

Sačuvana
Grejfrut
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Avgust 31, 2014, 11:45:39 posle podne »

Uzeo sam kreatin monohidrat olimpov,i sad me interesuje smem li da konzumiram mlecne proizvode?
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.094 sekundi sa 17 upita.