TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 11:34:50 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: pitanje  (Pročitano 11134 puta)
Aziz Shavershian
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Don't tell people your dreams, show them!

« Odgovor #32 poslato: Septembar 27, 2014, 04:58:39 posle podne »

Stao sam kod onog bukvalno, nisam ni čitao dalje :D
Ne znam sta je smesno ovde inace,rekao sam koliko mogu,nisam rekao da toliko jedem..citaj vise puta ocigledno ne kapiras ;)
Kapiram, samo ti kažem da ti drugi deo rečenice nisam ni čitao. Što si se ti odmah uvredio, jujuju
Nisam se uvredio nego ti kao 500 gr pirinca posle treninga i onda drugi decko sa foruma napise da procitas post a ti kao bukvalno nisam citao dalje u fazonu nisam citao dalje kad sam procitao da pise 500 gr pirinca..Napisao sam da je toliko jak apetit posle treninga,to je sve
Sačuvana
Go hard mate the gym lifestyle is the best ! train hard, eat well, party hard.
Nenad Zaga
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Septembar 27, 2014, 03:23:42 posle podne »

Ne znam sta je smesno ovde inace,rekao sam koliko mogu,nisam rekao da toliko jedem..citaj vise puta ocigledno ne kapiras ;)
Kapiram, samo ti kažem da ti drugi deo rečenice nisam ni čitao. Što si se ti odmah uvredio, jujuju
Sačuvana
Aziz Shavershian
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Septembar 27, 2014, 03:19:01 posle podne »

Sačuvana
Пеђа
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Septembar 27, 2014, 01:27:37 posle podne »

Ono šta ja praktikujem je 10-15 g fruktoze (voćnog šećera) + elektroliti u 1l vode. Fruktoza ne inicira insulin i deponuje glikogen u jetri koji ova otpušta po potrebi. Kad je jetra podmirena daleko je manji osećaj gladi.
Posle treninga klasika.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #28 poslato: Septembar 27, 2014, 12:48:02 posle podne »

Da metabolizam mi je jako brz,brži nego kod bilo koje osobe koju sam upoznao :)
Jednostavno takva je situacija da trenutno  ne mogu da se pohvalim ishranom, ali i ranije kad je sve bilo sreĂ°eno isto sam imao taj problem samo se malo manje primećivao. Mislio sam ako postoji nešto što bi moglo da se uzme u toku i neposredno pre treninga da umanji glad, a da ne pravi neki veći problem ?

Iskreno još jedna stavka je da ti je trening dosta dug...nisam dovoljno kompetentan da o tome sudim...baš je Marko to lepo dodao, što svi zaboravljamo i malo zdravih masti u obroku pre treninga...

Neki se čak služe i dodatkom MCT, masti srednje dugog lanca, koje su odličan izvor "dugotrajne" energije, ali se metabolišu drugačije, pa im je "sposobnost da se pretvore" u telesnu mast minimalna...

Dušane samo ću reći "pojačaj" koliko je god to moguće obrok pre treninga...ono što meni pomaže kod dužih treninga, (znam da će me svi napasti) su banane...da, prosti šećeri, ali podsetiću da pored prostih šećera banana ima i malo skorba, tako da brzi hidrati plus spori, mogu biti rešenje...

Inače, oko prostih hidrata važi ono pravilo da daju brz skok insulina koji daje kompenzatornu hipoglikemiju...ali, sekrecija insulina u toku treninga nije tako intenzivna...tako da 1 banana( na pola treninga, ako ima potrebe) vas sigurno neće "ubiti" insulinskom olujom  ;)
« Poslednja izmena: Septembar 27, 2014, 12:57:37 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Nenad Zaga
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Septembar 27, 2014, 12:42:36 posle podne »

Sačuvana
zile 018
Član
**
Van mreže Van mreže

SUCCESS - how bad do you want it?

« Odgovor #26 poslato: Septembar 27, 2014, 12:31:58 posle podne »

Procitaj njegov post jos jednom
Sačuvana
“Whether you think you can, or you think you can't--you're right.”  -Henry Ford
Nenad Zaga
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Septembar 27, 2014, 12:25:01 posle podne »

I meni se desavalo to da budem blago gladan ponekad na sredini treninga,ali posle treninga sam toliko gladan da mogu 500 gr pirinca iz obroka bukvalno,samo kazem koliko ne kazem da jedem toliko  ;D
Pojedeš 500gr pirinča?
Sačuvana
Aziz Shavershian
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Septembar 27, 2014, 11:00:59 pre podne »

I meni se desavalo to da budem blago gladan ponekad na sredini treninga,ali posle treninga sam toliko gladan da mogu 500 gr pirinca iz obroka bukvalno,samo kazem koliko, ne kazem da jedem toliko  ;D
« Poslednja izmena: Septembar 27, 2014, 03:19:30 posle podne od strane Aziz Shavershian » Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #23 poslato: Septembar 27, 2014, 10:54:25 pre podne »

Sam osecaj gladi moze nastati iz vise razloga.Jedan od razloga je deficit kalorijski to trebate nadomestiti uglavnom kroz slozene ugljene hidrate.Obrok pre treninga osim ugljenih hidrata i proteina moze sadrzati i nesto zdravih masti.Ukoliko radite I kardio trening nakon treninga sa opterecenjem mozete popiti whey uz brz secer ,bcaa,glutamin.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Septembar 27, 2014, 08:36:01 pre podne »

Da metabolizam mi je jako brz,brži nego kod bilo koje osobe koju sam upoznao :)
Jednostavno takva je situacija da trenutno  ne mogu da se pohvalim ishranom, ali i ranije kad je sve bilo sreĂ°eno isto sam imao taj problem samo se malo manje primećivao. Mislio sam ako postoji nešto što bi moglo da se uzme u toku i neposredno pre treninga da umanji glad, a da ne pravi neki veći problem ?
Sačuvana
Miki91
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Septembar 27, 2014, 06:16:55 pre podne »

Meni pa najbolji treninzi ako sam "blago" gladan. Verujem da je sve u glavi :)
Sačuvana
"Put the victim to bad, and wake the hero instead."
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Septembar 27, 2014, 12:22:29 pre podne »

I ja sad vezbam 1.5h posle jela, nema leba od vezbanja kad je covek gladan
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #19 poslato: Septembar 27, 2014, 12:19:37 pre podne »

I ja imam taj problem u vezi obroka pre treninga. Ja jedem sat i po vremena pre teretane i dok odem na trening ja sam već gladan i osećam se loše ako ne pojedem nešto.A da ne pominjem to što trening traje 2-3h, a meni osećaj u želudcu postane ne izdrživ  već posle 30 min. Slaviša da li imaš neki prelog kako rešiti taj problem ? Ja vrlo dobro znam da ne treba jesti neposredno pre treninga i iz kojih razloga ali ne vidim rešenje svog problema. Kao što si ti rekao ako jedem odmah pre treninga ili u toku treninga "učinak na treningu će biti NEZADOVOLJAVAJUĆI", ali ako ne pojedem biće još gori jer naprosto ne mogu da treniram koliko se loše i "bedno" osećam.Ranije sam pio gejner u toku treninga ili kupovao prinčane galete i jeo ih u pauzama izmeĂ°u serija. Bio bih ti zahvalan ako bi mi pomogao da naĂ°em rešenje ovog problema :)

Vidi ili si ghost rider po pitanju brzine metabolizma...ili ti obrok pre treninga nije dovoljno "jak" po pitanju sadržine složenih ugljenih hidrata i proteina visoke biološke vrednosti ?

Kako ti izgleda obrok pre treninga?

Inače evo jednog teksta našeg Marka Dimitrijevića, doduše, njegov predlog je jesti 1 do 2 sata pre treninga...http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/ishrana-pre-i-posle-treninga.html

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Septembar 27, 2014, 12:02:11 pre podne »

I ja imam taj problem u vezi obroka pre treninga. Ja jedem sat i po vremena pre teretane i dok odem na trening ja sam već gladan i osećam se loše ako ne pojedem nešto.A da ne pominjem to što trening traje 2-3h, a meni osećaj u želudcu postane ne izdrživ  već posle 30 min. Slaviša da li imaš neki prelog kako rešiti taj problem ? Ja vrlo dobro znam da ne treba jesti neposredno pre treninga i iz kojih razloga ali ne vidim rešenje svog problema. Kao što si ti rekao ako jedem odmah pre treninga ili u toku treninga "učinak na treningu će biti NEZADOVOLJAVAJUĆI", ali ako ne pojedem biće još gori jer naprosto ne mogu da treniram koliko se loše i "bedno" osećam.Ranije sam pio gejner u toku treninga ili kupovao prinčane galete i jeo ih u pauzama izmeĂ°u serija. Bio bih ti zahvalan ako bi mi pomogao da naĂ°em rešenje ovog problema :)
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.129 sekundi sa 18 upita.