TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 02:17:49 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Neobjasnjiv bol u laktu  (Pročitano 14525 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: Novembar 24, 2014, 02:37:51 posle podne »

Postovani,
Ja imam problem sa laktom, naime svaki put kad obaram ruke cak i sa slabijim ljudima boli me unutar lakta, ni sam ne znam gde je epicentar bola. Bol je uzasan i traje danima posle toga stim sto ne boli sve dok ne opteretim tu ruku (npr. u teretani) Kako prodje ja opet sa nekim hocu da obaram ruke i ponovo isti problem i jako mi smeta to. Napominjem da mi se to ne desava prilikom dizanja tegova nego samo prilikom obaranja ruku ili penjanja uz konopac. Inace bol mi se javlja u oba lakta, zavisi koju ruku opteretim. traje vec 4 ili 5 godina. Zaista voleo bih ako postoji mogucnost da nekako to zauvek resim. Hvala
Poštovanje,
kod vas se radi o povredi po tipu sindroma golferskog lakta - entezopatija fleksora podlaktice. u pitanju je uapa tj preopterećenje gornjeg pripoja mišića pregibača (fleksora) šake i prstiju. njihov pripoj se na lazi na kosti sa unutrašnje strane lakta.
pokreti koje navodite su upravo oni pri kojima se snažno kontrahuju fleksori šake i prstiju...
Sačuvana
andrej91
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: Novembar 23, 2014, 02:07:29 posle podne »

Postovani,
Ja imam problem sa laktom, naime svaki put kad obaram ruke cak i sa slabijim ljudima boli me unutar lakta, ni sam ne znam gde je epicentar bola. Bol je uzasan i traje danima posle toga stim sto ne boli sve dok ne opteretim tu ruku (npr. u teretani) Kako prodje ja opet sa nekim hocu da obaram ruke i ponovo isti problem i jako mi smeta to. Napominjem da mi se to ne desava prilikom dizanja tegova nego samo prilikom obaranja ruku ili penjanja uz konopac. Inace bol mi se javlja u oba lakta, zavisi koju ruku opteretim. traje vec 4 ili 5 godina. Zaista voleo bih ako postoji mogucnost da nekako to zauvek resim. Hvala
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: Novembar 23, 2014, 01:21:15 pre podne »

Elastijoint i glukozamin su preparati koji deluju u većoj meri na zglob i hrskavicu zgloba, a ne na tetive i pripoje tetiva (enteze)...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: Novembar 23, 2014, 01:19:34 pre podne »

Zavrsio sam narode fizikalne terapije, struja, laser, ultrazvuk..i mogu reci ruka oporavljen 90 posto za sad...a svi glukozamini i elasti jointovi su zavrsili u kanti nazalost...efekat od toga nazalost nisam ni malo osetio :( nazalost bacih pare uzalud

Da li radis vezbe/istezanja za misiće podlaktice?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: Novembar 23, 2014, 01:18:22 pre podne »

meni isto malo bolje desi se da boli ali mnogo manje. Povecao omega 3 mazem fastumom jos uvek ponekad istezem svaki dan ove vezbe za podlakticu iskreno bas i ne radim jer radim mrtvo dizanje i druge vezbe gde mi je ukljucena pa bas nemam prostora za izolacije
Vezbe bi trebao raditi - jacanje podlaktica+istezanja za podlaktice.
 Vazno je da se ne obnovi povreda...
A, bilo bi dobro da koristis i gurtne, da rasteretis delimicno podlaktice...
Sačuvana
Stev_dza
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: Novembar 21, 2014, 12:17:28 posle podne »

Zavrsio sam narode fizikalne terapije, struja, laser, ultrazvuk..i mogu reci ruka oporavljen 90 posto za sad...a svi glukozamini i elasti jointovi su zavrsili u kanti nazalost...efekat od toga nazalost nisam ni malo osetio :( nazalost bacih pare uzalud
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: Novembar 12, 2014, 03:41:23 posle podne »

Ubaci vežbe sa bucicama za podlaktice, redovno isteži podlaktice, triceps....
Javi ako bude problem...
Pozdrav
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Novembar 12, 2014, 09:23:57 pre podne »

kako lakat?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Novembar 10, 2014, 10:14:25 pre podne »

Ako je mirno - nema upale (crvenila, bola...) ne treba ništa....
Ako je upaljeno moze povidon jod ili gentamicin mast 2x na dan...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: Novembar 08, 2014, 05:12:04 posle podne »

Radi se najverovatnije o ateromu tj zapušenoj lojnoj žlezdi. Sa tim se može normalno ziveti. U nekim slučajevima može doći do upale zlezde (postane bolna i znacajno otečena)...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: Novembar 08, 2014, 11:52:29 pre podne »

@exe
Da li ima bola na dodir? Pri svakodnevnim aktivnostima?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Novembar 08, 2014, 11:51:36 pre podne »

@exe
Ako ima bolova pri svakodnevnim aktivnostima koristi led i lioton gel...
Radi vežbe sa lopticom i gumicama...

Kad se oporavis da nemaš bolova treba da radiš vežbe za jacanje podlaktica (bučice)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Novembar 08, 2014, 11:48:38 pre podne »

tom rukom cak radim podhvat gde mi je povreda inace uradio sam rendgen lakta i teniski lakat je u pitanju. Doktor mi je rekao da postoji mogucnost da dobijem blokadu(inekciju) u isti ali sam od nekih ljudi cuo da to nije bas najbolja opcija jer navodno dolazi do atrofije misica i tako nekih stvari?

poceo sam da istezem podlaktice u zadnje vreme, stavim i lioton svremena na vreme. Izbacio sam sve vezbe za triceps sem propadanja i uskog benca(na te 2 vezbe me ne boli lakat) sto se tice gurtni potrebno mi je da imam jak hvat zbog mrtvog dizanja pa ih ne koristim :/ ostalo sam uradio nadam se da ce pomoci. Inace vec nakon par dana istezanja vidim da je malo bolje. Sto se tice vezbi za podlaktice ne radim ih direktno ali radim vezbe gde mi bude 100-200kg u rukama i koje dsota pogadjaju i podlakticu ne znam jel ima potrebe onda i direktno da ih radim? isto sam ubacio vece doze omega 3

zahvaljujem se na odgovoru
Radi istezanja svakodnevno,  pazi da ne opterećujes ruke, da izazivaš bol i povredu...
Bol je uvek znak povrede...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Novembar 08, 2014, 11:44:07 pre podne »

Naravno, istezanja su obavezna, da ne dodje do skraćenja mišića i nastanka povreda koje su povezane sa tim....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Novembar 08, 2014, 11:42:56 pre podne »

Hvala na odgovoru,
ne radim posebne vežbe za podlakticu, već ona radi kod dosta drugih vežbi koje izvodim na treningu pa sam mislio da nema potrebe.Mislio sam da je snažan hvat koji imam dovoljan pokazatelj da napreduje. Istezanja za nju isto nisam radio do sad ali ubaciću i vežbe za nju i istezanja.Još jednom hvala :)
Dusane, ubaci vežbe za podlaktice sa bucicama i sipkom 2-3 puta nedeljno....
Slabe podlaktice ne mogu da isprate podizanje velikih težina... podlaktice ne moraju da izgledaju slabo na prvi pogled, ali to su najmanji misići u kinetickom lancu pokreta i predstavljaju najslabiju kariku pri podizanju tezina....
Kad radis neku vezbu za grudi, ledja, pa i biceps, triceps - podizes težine prema snazi tih mišića, a podlaktice to treba da iznesu....

Zato je važno da se rade i vežbe za podlaktice u programu treninga...
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.097 sekundi sa 18 upita.