TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397971 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: JordanSnots

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 02:24:54 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 31 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Iznenadna slabost leve strane  (Pročitano 69069 puta)
SAJ
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #190 poslato: Maj 07, 2015, 11:37:30 pre podne »

Uzimam tablete milgama 100
Od tegoba imam trnjenje  i zarenje uglavnom niz lijevu ruku, mada mi je od fizikalne terapije mnogo bolje skoro da je i prestalo. A primijetio sam da mi je lijeva ruka oslabila u snazi nije nesto mnogo ali primjecujem, i stisak mi je malo slabiji.
Povreda iskreno ne znam kako je nastala. Fizijatar mi rece da je moguce da sam istegnuo taj dio (brahijalni pleksus) kad sam visio na vratio, pa da je od toga. Imam diskus u lumbalnom dijelu pa sam cesto visio na vratio po minut, nkoliko puta...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #189 poslato: Maj 07, 2015, 09:00:23 pre podne »

kakve imaš tegobe?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #188 poslato: Maj 07, 2015, 09:00:01 pre podne »

vitamin b kompleks uzimaš?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #187 poslato: Maj 07, 2015, 08:59:36 pre podne »

kako je nastala povreda?
Sačuvana
SAJ
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #186 poslato: Maj 01, 2015, 12:56:46 pre podne »

POvreda brahijalnog pleksusa. Radio sam emng i imam ostecenja nerava i senzornih i motorickih na obije ruke...
Radio sam CT vratnog dijela i nema znakova diskusa... Sad mi je zakazana magnetna za 15 dana...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #185 poslato: April 28, 2015, 07:41:19 pre podne »

Da se nadovezem na temu posto imam slican problem.
da li mogu da radim vratilo ispred glave, polako, kontrolisano bez ikakvog cimanja?
moraš mi opisati kakav tačno imaš problem?
Sačuvana
SAJ
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #184 poslato: April 23, 2015, 01:21:37 posle podne »

Da se nadovezem na temu posto imam slican problem.
da li mogu da radim vratilo ispred glave, polako, kontrolisano bez ikakvog cimanja?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #183 poslato: Februar 23, 2015, 11:09:19 pre podne »

pogledaj txt o pravilnom držanju glave

http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/pravilno-dranje-glave.html
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #182 poslato: Februar 23, 2015, 11:08:26 pre podne »

Vežbe za korekciju nepravilnog držanja:
- Prva vežba: stanite pored zida, oslonite lopatice i ramena na zid (obratite pažnju da ramena oslonite na zid), spustite bradu na grudi, bez podizanja brade pomerite vrat što više unazad, podignite bradu i pogled na više, kao da gledate preko nekoga ispred vas.
- Druga vežba: sedite, oslonite se laktovima na kolena, spojite šake. Pomerajte polako glavu i vrat što više napred, što više pozadi. Zadržite glavu u krajnjem prednjem i zadnjem položaju, postanite svesni osećaja kada je glava pomerena napred i kada je ona pozadi.
- Treća vežba: u istom položaju oslonjeni laktovima na kolena savijete leĂ°a u luk, povijete ramena prema napred i uvučete stomak, zatim ispravite leĂ°a u luk povlačeći ramena u nazad i podižuči glavu što više na gore. Ovo se može izvoditi na podu, oslonjeni na šake i kolena, kao kada se mačka proteže.
- Četvrta vežba: kada sedite, sedite na lopti za pilates, posebno kada radite za računarom. Sedenje na lopti za pilates aktivira mišiće stabilizatore trupa, što olakšava pravilno držanje tela.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #181 poslato: Februar 23, 2015, 11:04:22 pre podne »

Korekcija nepravilne posture (držanja)
Prvi korak u korekciji protruzije glave je povlačenje ramena u nazad. Povlačenje ramena aktivira kontrakciju mišića gornjeg segmenta leĂ°a i ramenog pojasa (mišići romboideusi i trapezijusi) koji povlače lopatice prema kičmenom stubu i smanjuju kifotičan položaj grudne kičme (povijena leĂ°a i grudni koš). Kifotična postura grudne kičme je povijenost kičmenog stuba prema napred, što predstavlja osnov za protruziju vrata i glave prema napred. Povlačenje lopatica (zatezanje) i kontrakcija mišića trapeziusa i romboideusa ispravlja kifotično držanje grudnog dela kičmenog stuba. Ispravljanje grudnog koša smanjuje protruziju glave čime se rasterećuje napetost mišića vrata.
Ispravljanje grudne kičme i povlačenje ramena unazad povećava težinu glave i opterećenje vratnih mišića. Ovo nas primorava da povučemo glavu unazad, kako bi smanjili opterećenje vratnih mišića. Pomeranje vrata unazad smanjuje težinu glave i dovodi do korekcije pozicije glave u odnosu na vrat. Podizanje glave na gore dodatno ispravlja položaj vrata i smanjuje napetost u vratnim mišićima.
Koraci u ispravljanju nepravilne posture glave i vrata:
1. zategnite ramena unazad
2. spustite bradu na grudi
3. pomerite vrat unazad
4. podignite glavu gore
5. zategnite ramena još jednom, ispravite leĂ°a, pomerite vrat što više unazad.

« Poslednja izmena: Februar 23, 2015, 11:07:03 pre podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #180 poslato: Februar 23, 2015, 11:02:16 pre podne »

Protruzija glave napred predstavlja pomeranje glave iz uspravnog težišta put napred, što remeti balans svih struktura – mišića, pršljenova, ligamenata. Protruzija glave i zamor mišića dovode do ispravljanja normalne zakrivljenosti vratne kičme, povećanog opterećenja na ligamentima, zglobovima kičmenog stuba i meĂ°upršljenskim diskovima, što ubrzava degenerativne promene i dovodi do starenja vratne kičme. Podizanje glave pri protruziji napred, dovodi do povećanja opterećenja mišića vrata. Prednji položaj glave često se kompenzuje retrofleksijom vrata. Retrofleksija znači prekomerno savijanje vrata unazad. Kontrakcija mišića ekstenzora glave i vrata podižu glavu na gore ali povećavaju tenziju u vratu. Jedini ispravan korektivni manevar je korekcija položaja i držanja vrata, odnosno smanjenje protruzije glave – vrat i glava u liniji sa trupom i kičmenim stubom.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #179 poslato: Februar 23, 2015, 10:52:34 pre podne »

saveti za tebe
- apsolutnu pažnju posveti čuvanju vrata i pokretima vrata
- jačanje mišića vrata kroz program vežbi
- eventualna upotreba šancovog okovratnika tokm spavanja
- primeren program vežbanja sa čuvanjem vrata
- oprez pri držanju glave pri sedenju
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #178 poslato: Februar 23, 2015, 10:49:07 pre podne »

ok, budi svestan da je tvoje stanje dosta ozbiljno - vratna kičma je osetljiv deo tela i treba biti jako pažljiv!
(trakcija je takodje jako osetljiva i ne treba to raditi po svaku cenu - trebalo bi dobro proceniti i jedino vrhunski stručnjak bi se trebao prihvatati tako nečega! - ukoliko se ne odlučiš u tom pravcu to je ok)
Sačuvana
dglisha
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #177 poslato: Februar 19, 2015, 03:29:34 posle podne »

E hvala Pedja na odgovoru.Danas sam bio na kontroli kod dr fizijatra,i savetovala mi je da prekinem bilo kakve treninge u teretani,sto mi je malo nelogicno,a opet ona vazi za jednog od najboljih u KCS.Ja cu ipak poslusati tvoj savet vezano za vezbanje,bicu veoma oprezan.Trakcije mi nije preporucila.Kanal u tom vratnom delu mi je bas suzen.
« Poslednja izmena: Februar 19, 2015, 05:29:10 posle podne od strane dglisha » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #176 poslato: Februar 19, 2015, 12:38:02 posle podne »

A zasto mi  jedino posle trcanja prestaje bol?
iskreno, hmmmm.....  :)
(mogla bi da se napravi teorija oko povećanja tonusa vratnih mišića, položaja kičme, blagih fleksija/ekstenzija vratne kičme, čak i diskretne trakcije pri iskoraku....)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 31 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.081 sekundi sa 17 upita.