TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399869 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 08:57:35 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kreatin i antibiotici  (Pročitano 10319 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #22 poslato: Jul 16, 2016, 12:13:02 posle podne »

Vecina vezbaca se plasi da bi ta mala pauza dovela do pada tonusa misica ili u samome treningu sto nema veze svezom ako je ona mala.
Bolje lepo odmori od svega pa posle nastavis i bice sve ok.

+1

pa i da je veće opadanje, i to ono pravo opadanje, mislim pa šta... opadneš, ustaneš, vratiš se.

Ono sto ljudi ne shvataju je i to da ako i opadnes malo u obimu kao i u snazi da to nikako nije smak sveta.
Sve se to jako brzo vrati na svoje a sam odmor nekada organizmu jako prija i oporavi se sto je isto veoma bitno.
Znaci razloga za paniku nema samo opusteno  ;)
Sačuvana
djolegru85
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Jul 12, 2016, 12:14:43 posle podne »

Hvala puno na pomoći.  Jos sutra pijem antibiotike pa vadjenje umnjaka.  Trenig je malo oslabio ali nista strasno,  a od suplementacije sam izbacio sve osim proteina.

Videćemo za 3-4 dana kad se vratim punom treningu kako ide.  Još jednom hvala puno.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #20 poslato: Jul 12, 2016, 09:34:58 pre podne »

Vecina vezbaca se plasi da bi ta mala pauza dovela do pada tonusa misica ili u samome treningu sto nema veze svezom ako je ona mala.
Bolje lepo odmori od svega pa posle nastavis i bice sve ok.
Sačuvana
djolegru85
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Jul 07, 2016, 09:44:19 posle podne »

5-6 dana traje,  pa vadjenje umnjaka tako tako da cu smanjiti intezitet malo. Videću kako se budem osećao.  Slab intezitet i istezanje nije loše  ;D ;D

Tnx
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Jul 07, 2016, 09:39:18 posle podne »

Ako ta terpija ne traje vše od 5 dana ja bih u tom periodu potpuno odmorio od treninga, za 5 dana se neće desiti ništa značajno. Ako traje duže onda bih malo usporio sa treninzima i smanji broj treninga :)
Sačuvana
djolegru85
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Jul 07, 2016, 08:51:12 posle podne »

Hvala puno na pomoći!  ;) ;D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #16 poslato: Jul 07, 2016, 08:47:35 posle podne »

Dok god traje terapija suzdržao bih se "jačih" trenažnih napora i "HC" suplementacije( "NO" npr.)...L-karnitin može "intereagovati" sa nekim od pomenutih antiobiotika, tako da...  ;)

Manje "usijanosti"...  ;)

Primum non nocere...
Sačuvana
djolegru85
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Jul 07, 2016, 07:07:05 posle podne »

I naravno tek sam sada pročitao sve postove i ispade da i glutamin i NO ne bi trebalo da pijem. ;D ;D ;D Ali ponavljam nisam prehlaĂ°en nego su mi se upalili desni zbog umnjaka.

Tako da svaki savet mi je dobodošao.

Hvala.
Sačuvana
djolegru85
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Jul 07, 2016, 05:55:53 posle podne »

Ma ne pitaj. Baš sam se iznervirao. Alii nadam se da neću morati da prekinem sa suplementacijom.

Pretpostavljam da Whey, Glutamin i BCAA ne moram da prestanem da pijem, to sigurno ne može da škodi, ali nisam siguran za NO reaktor (konkretno M.P.A.C.T) i  L-carnitin da li može da škodi, jer sam baš ušao u dobar trenažni proces pa ne bih da stagniram, ali ako škodi onda zdravlje ispred svega ;) :) :-\

Sačuvana
djolegru85
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Jul 07, 2016, 04:04:18 posle podne »

Ja bih se nadovezao na temu ako je moguce. 

Ja nisam bolestan ali malo su mi se upalili umnjaci pa pre vadjenja moram da pijem Amoksicilin i Orvazil antibiotike.  E sad od suplementacije prijem protein,  glutamin,  bcaa,  no reaktor na bazi kreatina i kofeina pa me interesuje da li treba da prestanem da pijem nešto od suplemenata,  jer cu svakako nastaviti sa treningom?

Hvala i izvinite na smetnji!  ;D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #12 poslato: Novembar 03, 2014, 10:07:01 posle podne »

Ne bih da "davim", niti bilo koga da plašim, ali stvari vezane sa kombinaciju suplemenata i antibiotika posmatram sa aspekta svih mogućih "farmakoloških interakcija"...

Iako je većina suplemenata sama za sebe bezazlena, u stresnim situacijama za naše telo, poput npr. najobičnije prehlade, menja se način regovanja našeg ogranizma na razne "stimulanse" iz spoljašnje sredine, pa tako i suplemente...

I najbezazleniji antibiotici "optrećuju" naše organe, pre svega bubrege i jetru...menja se "biohemija" našeg tela...tkiva postaju nadražljivija na mnoge činioce...

Npr. febrine konvulzije dok dece...neki to nazivaju i vidom "epilleptičnih" ispoljavanja kod dece...elem, svaka nervna ćeija ima svoj prag nadražaja, koji može prirodno( uroĂ°eno) biti "povišen", pa i najmanji "stimulansi" mogu da izazovu njihovu generalizovanu nekoordinsanu aktivaciju, tj. najprostije rečeno epi-napad...glavni stimulans kod "febrilnih konvulzija" je povišena temperatura preko 38 stepeni...
Dakle, zdravo dete nema nikakve napade, niti bilo kakva epi-ispoljavanja, "nema nikakvih vidljivih promena"...ali povišena temperatura je "slučajni okidač" problema...

Ima slučajeva da npr. veće doze kofeina kod predisponiranih mogu dovesti do sličnih ispoljavanja, sinefrin...i glutamin npr. spada u kategoriju "ekscitatornih" amino kiselina( postoje i glutaminski recepori u mozgu)...dakle, i ovako benigna stvar kod predisponiranih može biti problem...

Dakle, uzajamnim dejstvom više faktora mogu nastati "reakcije preosetljivosti" na neke lekove, pa i suplemente...

Bolje sprečiti, nego lečiti...na vreme...kao što je Monika rekla, "mala pauza" neće škoditi..."strpljen spašen"...

Slobodno kažite da preterujem, ali UVEK morate biti odgovorni prema sebi i svom zdrvalju...telo koje imate će vam trebati ceo život...čuvajte ga...

Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #11 poslato: Novembar 03, 2014, 05:07:42 posle podne »

a sa druge strane, ništa se "strašno" neće desiti ako napraviš kraću pauzu sa kreatinom.  Sada je prioritet ozdravljenje, oporavak i brza regeneracija, ostalo može da sačeka. 
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #10 poslato: Novembar 03, 2014, 11:24:13 pre podne »

Ja isto nisam pravio pauzu kada sam prehlaĂ°en, ali kada sam pod gripom tada sam prestao sa svom suplementacijom i sačekao da sve proĂ°e pa krenuo opet.
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 03, 2014, 09:55:02 pre podne »

Ja na prehladi nisam prestajao ali najbolje da poslušaš Doktora, čovek zna šta piše.
Sačuvana
Stefan Kikboks
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 03, 2014, 09:52:45 pre podne »

a kreatin jel smem da pijem?
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.339 sekundi sa 18 upita.