TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:42:09 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bol u ramenu  (Pročitano 83706 puta)
Deki-5
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #223 poslato: Jul 03, 2013, 11:53:25 pre podne »

Pozdrav Pedja, molim te za pomoc.Javio mi se danas bol u levom ramenu i to me boli samo kada ispruzim ruku tako da mi je dlan okrenut na gore, samo u tim situacijama.Ali boli bas jako da ne mogu da drzim ruku ispravljeno...Sta da radim ? Inace sam juce dosta radio zgibove..
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #222 poslato: Jul 03, 2013, 11:47:30 pre podne »

Poštovani Pedja,

Već više od dva mjeseca imam bol u desnom ramenu. Kada pokušam da radim sklekove ne mogu da se oslonim na desno rame. TakoĂ°e, kada dižem tegove (npr. od 1 kg) sa ispruženim rukama u stranu, osjetim bol u desnom ramenu i sa teškom mukom ga podignem. Primijetio sam da mi kod plivanja u bazenu ne smeta mnogo opterećenje kod zamaha na desnom ramenu.
Šta da činim? Ultrazvuk, ortoped ili neki gel? Napominjem, ja sam rekreativac, 51 godina strosti, visok 192 cm,težina 97 kg. Pozdrav
Pozdrav, postoji oštećenje tetiva rotatora ramena. Treba prekinuti opterećenje ramena - sklekove i letenje bučicama ne raditi. lokalno led 3x dnevno po 10min, zatim lioton gel.
potrebno je uraditi pregled i ultrazvuk ramena, da se vidi koji je stepdn oštećenja tetiva. Dolazi u obzir i rendgen snimak ramena.
Javite kako napredujete...
Sačuvana
mladen1962
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #221 poslato: Jul 02, 2013, 10:59:46 pre podne »

Poštovani Pedja,

Već više od dva mjeseca imam bol u desnom ramenu. Kada pokušam da radim sklekove ne mogu da se oslonim na desno rame. TakoĂ°e, kada dižem tegove (npr. od 1 kg) sa ispruženim rukama u stranu, osjetim bol u desnom ramenu i sa teškom mukom ga podignem. Primijetio sam da mi kod plivanja u bazenu ne smeta mnogo opterećenje kod zamaha na desnom ramenu.
Šta da činim? Ultrazvuk, ortoped ili neki gel? Napominjem, ja sam rekreativac, 51 godina strosti, visok 192 cm,težina 97 kg. Pozdrav
Sačuvana
plavizec
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #220 poslato: Jun 21, 2013, 11:31:04 pre podne »

Tesko mogu da odgovorim konkretno posto nije nastala pri nekom konkretnom JEDNOM pokretu ili padu i slicno ali znam da je pocelo da me boli u periodu kad sam krenuo malo da radim sklekove u kucnim uslovima i to ne nesto mnogo nego po recimo 7,8 komada nekoliko puta dnevno  a pre toga sam bio potpuno fizicki neaktivan vise godina. I onda sam posle par dana poceo da osecam te bolove i naravno prestao sa sklekovima samo sto sam u prvo vreme mislio da je to nesto bezazleno i da ce proci samo od sebe pa nisam ni otisao odmah kod lekara. Medjutim to traje vec vise od mesec dana pa sam konacno i ja *shvatio* da je ipak ozbiljno. Uzgred, sta mislite o onom vasem predlogu iz prvog razgovora da masiram ledom 3 puta dnevno i da posle toga mazem lioton. Kad sam pitao ovog doktora na UZ pregledu za to on mi rece da misli da taj led po njemu u ovoj fazi bas i nije nesto dobar s obzirom da je proslo vec mesec dana ili malo vise a da je to dobro kad je povreda sveza. Kad sam mu rekao da za par dana idem na more i sta on misli o eventualnom GREJANJU TOPLIM PESKOM bolnog podrucja on je rekao da smatra da to moze da bude i dobra ideja u ovoj fazi . A kad sam mu ja na to uzvratio da mi je neki lekar sportske medicine par dana ranije predlozio led a bio protiv masaza, grejanja i slicnih postupaka (misleci na vas iz onog razgovora telefonom)on je *filozofski* zakljucio da mogu da probam i hladjenje tj. led dok sam jos ovde a i grejanje kad od sledece srede budem na moru pa ako mi nesto ne bude prijalo da prekinem a ako vidim da mi je nesto blagotvorno da nastavim. Tako da sad ne znam sta da preduzimam od tih pomocnih metoda posto su vasi i njegovi saveti SUPROTNI pri cemu ste vi verovatno bolji savetodavac za terapeutske postupke od njega ali NISTE IMALI DOVOLJNO INFORMACIJA O VRSTI MOJE POVREDE kad smo prvi put razgovarali. Pozrav
Sačuvana
drg
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #219 poslato: Jun 21, 2013, 10:17:36 pre podne »

Nema problema kada radim biceps, to mi je povreda od pre oko 8 (manje-vise) meseci tako da se ne secam. Moguce da je od shoulder pressa iza glave posto znam da nisam radio pravilno xD
problem sa tetiva rotatora i iritacija burze... Rešava se kako je ranije već navedeno. Ne znam da li si radio sve kako sam te savetovao i da li si negde grešio...

Ok znaci odmor,led i lioton + vezbe. Hvala
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #218 poslato: Jun 21, 2013, 08:33:20 pre podne »

Nema problema kada radim biceps, to mi je povreda od pre oko 8 (manje-vise) meseci tako da se ne secam. Moguce da je od shoulder pressa iza glave posto znam da nisam radio pravilno xD
problem sa tetiva rotatora i iritacija burze... Rešava se kako je ranije već navedeno. Ne znam da li si radio sve kako sam te savetovao i da li si negde grešio...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #217 poslato: Jun 21, 2013, 08:29:18 pre podne »

Imam pitanje za doktora Pedju. Ja sam onaj sto sam vas pre par dana *maltretirao* preko telefona (kad sam imao za objasnjenje 5 min. pa sam vas malo duze zadrzao sa svojim nedoumicama u vezi bola-povrede ramena i u svakom slucaju zahvaljujem za to sto ste tada *na slepo* bez dovoljno informacija mi dali neke pocetne savete). Evo sada se javljam po vasem upitstvu ovde jer sam u medjuvremenu danas bio i na ultrazvucnom snimanju (onomad sam imao samo rendgenski snimak na kome je pisalo *Periarthritis humero-scapilaris lat. dex.* ali ste mi objasnili da to nije dovoljno i da je bolje da uradim i ultrazvucni pregled).Evo sta mi je danas drugi doktor posle pregleda ramena sa UZ napisao uz snimke. Ehotomografija cD desnog ramenog zgloba -U podrucju prednjeg dela desnog ramena u regiji tuberkula majora i napred nalaze se grubi sitni kalcifikati u samom misicnom hvatistu sto govori da je postojala delimicna dezinsercija hvatista.U donjem delu sinovijalne kapsule ramena prema humerusu napred takodje se vide kalcifikati i male fibroze zone sto je mesto manje lezije kapsularnog pripoja.            Kolicina sinovijalne tecnosti u zglobu je malo veca nego levo , zglobne povrsine desno su grublje.        U podrucju insercije misica na prednjem delu d. humerusa na 5 cm od zgloba na pocetku hvatista periosalno nalazi se hipoehogena vretenasta promena od 10x5 mm koja moze da znaci takodje edematoznu zonu povredjene insercije. U samom misicnom sklopu regije nisu vidjene promene. Postoje znaci blagog HS periartritisa desno. KS pazusne jame i desne nadlaktice su bo. U zadnjem delu d. nadlaktice nalazi se manji lipom. Eto, to je napisao doktor za ultrazvuk. Dao mi je i neke snimke ali ja ne umem da ih slikam i postavim ovde, pa se nadam da je ovo tekstualno dovoljno. Voleo bih da mi za pocetak bar prevedete sta sve ovo zapravo znaci da i ja kao laik mogu da razumem i koliko je ozbiljno, kao i neku otprilike prognozu sta me ocekuje . Da vas podsetim mene boli promenljivo , nekad jace nekad slabije ali skoro sve vreme a bol bude izrazito jak pri odredjenim pokretima npr. kad oblacim ili svlacim majicu PREKO GLAVE ili pri onom pokretu sto je neko ovde pomenuo kao kad zene zakopcavaju brushalter iza ledja i iuopste pri svim pokretima kad desna ruka IDE IZA LEDJA I IZNAD VISINE RAMENA POSEBNO AKO JE JOS I SAVIJENA U LAKTU.  Eto , izvinite na preopsirnosti za pocetak ali ja nisam sportista i nisam umeo sazetije ovo da napisem jer ne poznajem one vase termine
pozdrav,
podsetite me samo kako je nastala povreda?
Sačuvana
plavizec
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #216 poslato: Jun 20, 2013, 06:22:08 posle podne »

Imam pitanje za doktora Pedju. Ja sam onaj sto sam vas pre par dana *maltretirao* preko telefona (kad sam imao za objasnjenje 5 min. pa sam vas malo duze zadrzao sa svojim nedoumicama u vezi bola-povrede ramena i u svakom slucaju zahvaljujem za to sto ste tada *na slepo* bez dovoljno informacija mi dali neke pocetne savete). Evo sada se javljam po vasem upitstvu ovde jer sam u medjuvremenu danas bio i na ultrazvucnom snimanju (onomad sam imao samo rendgenski snimak na kome je pisalo *Periarthritis humero-scapilaris lat. dex.* ali ste mi objasnili da to nije dovoljno i da je bolje da uradim i ultrazvucni pregled).Evo sta mi je danas drugi doktor posle pregleda ramena sa UZ napisao uz snimke. Ehotomografija cD desnog ramenog zgloba -U podrucju prednjeg dela desnog ramena u regiji tuberkula majora i napred nalaze se grubi sitni kalcifikati u samom misicnom hvatistu sto govori da je postojala delimicna dezinsercija hvatista.U donjem delu sinovijalne kapsule ramena prema humerusu napred takodje se vide kalcifikati i male fibroze zone sto je mesto manje lezije kapsularnog pripoja.            Kolicina sinovijalne tecnosti u zglobu je malo veca nego levo , zglobne povrsine desno su grublje.        U podrucju insercije misica na prednjem delu d. humerusa na 5 cm od zgloba na pocetku hvatista periosalno nalazi se hipoehogena vretenasta promena od 10x5 mm koja moze da znaci takodje edematoznu zonu povredjene insercije. U samom misicnom sklopu regije nisu vidjene promene. Postoje znaci blagog HS periartritisa desno. KS pazusne jame i desne nadlaktice su bo. U zadnjem delu d. nadlaktice nalazi se manji lipom. Eto, to je napisao doktor za ultrazvuk. Dao mi je i neke snimke ali ja ne umem da ih slikam i postavim ovde, pa se nadam da je ovo tekstualno dovoljno. Voleo bih da mi za pocetak bar prevedete sta sve ovo zapravo znaci da i ja kao laik mogu da razumem i koliko je ozbiljno, kao i neku otprilike prognozu sta me ocekuje . Da vas podsetim mene boli promenljivo , nekad jace nekad slabije ali skoro sve vreme a bol bude izrazito jak pri odredjenim pokretima npr. kad oblacim ili svlacim majicu PREKO GLAVE ili pri onom pokretu sto je neko ovde pomenuo kao kad zene zakopcavaju brushalter iza ledja i iuopste pri svim pokretima kad desna ruka IDE IZA LEDJA I IZNAD VISINE RAMENA POSEBNO AKO JE JOS I SAVIJENA U LAKTU.  Eto , izvinite na preopsirnosti za pocetak ali ja nisam sportista i nisam umeo sazetije ovo da napisem jer ne poznajem one vase termine
Sačuvana
drg
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #215 poslato: Jun 20, 2013, 03:16:47 posle podne »

Na koji nacin se to resava? :/
Sačuvana
drg
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #214 poslato: Jun 20, 2013, 02:56:53 posle podne »

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #213 poslato: Jun 20, 2013, 02:35:48 posle podne »

http://www.youtube.com/watch?v=_funopyd198 slican pokret kao na 0:53 samo sto meni skljoca kada povucem unazad
da, to je preskakanje tetiva. Nema problema kad radiš biceps? nije bilo povrede ramena?
Sačuvana
drg
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #212 poslato: Jun 20, 2013, 02:29:49 posle podne »

http://www.youtube.com/watch?v=_funopyd198 slican pokret kao na 0:53 samo sto meni skljoca kada povucem unazad
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #211 poslato: Jun 16, 2013, 09:56:20 posle podne »

Pri kojim pokretima škljoca?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #210 poslato: Jun 16, 2013, 09:55:36 posle podne »

Ako nema bolova možeš raditi vežbe za ramena sa bučicam 4kg (prednje, srednje, zadnje rame, rotatori)...
posle vežbi, istezanje....
Sačuvana
drg
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #209 poslato: Jun 14, 2013, 11:18:58 posle podne »

Da li rame boli u miru, pri pokretima?  da li vežbaš?
pretpostavljam da si radio istezanja o kojima smo pričali?

Nisam nista vezbao od kad sam otisao do fizijatra.Ta istezanja sam radio i ne boli u miru ni u pokretima...
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.077 sekundi sa 17 upita.