TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 12:33:34 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: misljenje?  (Pročitano 7104 puta)
serbian
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Mart 18, 2015, 11:37:30 posle podne »

-spavam oko 7h prosecno
-nisam,radio sam pre 4 god i bilo je sve u redu
-ne koristim
-nisam pusac i alkohol isto ne pijem
-prosecno 2l vode,nekad vise nekad manje
-obrok 1: pola hleba i pasteta,nekad jedem 3 jaja i sir; obrok 2:salama,pecenica,nekad cokoladno mleko i plazma keks obrok 3:tunjevina i sir obrok 4: 3 banane i 2 pomorandze ; obrok 5:meso(razlicite vrste) oko 300 g,sir i kupus(nekad zelena salata).Nekad jedem drugacije ali uglavnom je ovako.
-da,pola kg banane(ne svaki dan,mozda na 2,3 dana) pomorande oko 100g isto ne svaki dan.
-60-80 min,nzm na sta ciljas,al sasvim uobicajeno,nije ja da ne mogu da dizem te iste kilaze kao i pre mesec dana,ali nemam volju to da radim a plus evo posle 2 dana kako sam radio triceps i dalje me boli,upale mnogo.
-kardio ne radim uopste,trening ide ovako:1.dan:grudi,2:ruke,3:pauza,4:ramena,5:ledja,6:noge,7:pauza(da ubacim i kardio i kad?)
-malaksalost nije izrazena svakog dana,najvise je izrazena kad treba da idem u teretanu,jednostavno mi se ne da da odem i tad krece.Cim odem nmg da dizem(mozda psiha jgem li ga).Kad se naspavam dobro e tad mogu da radim ono full trening :D Nemam tih problema sa srca,daleko bilo.
-definitivno misica,al ne mnogo,salo mi se javilo malo u predelu pupka,ali mnogo malo ga ima.
« Poslednja izmena: Mart 18, 2015, 11:39:54 posle podne od strane serbian » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #13 poslato: Mart 18, 2015, 11:18:31 posle podne »

poz ljudi,evo posle 1 mesec se ponovo javljam da pitam jos nesto.Skocio sam sa kilazon na 80 81 kg,ali imam problema,vec mozda 1 mesec nmg da napredujem u tezinama,tj. dizem iste tezine kao i pre mesec dana,hvataju me upale najvise i triceps i grudi.Nzm zbog cega al isto tako kad odem osecam se malaksalo i kao da sam ubedjen da ne mogu da dizem,nemam volju za to.E sad,ubacio sam odmor kao sto ste rekli u sredu i nedelju,ishranu sam promenio,jedem 5 puta dnevno,ima napretka,obim ruke je 39,5 cm,grudi napokon poceli da dobijaju oblik i vidi se da su veci nego pre mesec dana.Al me zanima ovo,zasto imam upalu i nemam volju i malaksalo se osecam i dal sad treba da prestanem da jedem kao stoka,posto msm da sam dovoljno nabacio kg,il nisam? :/  rekao sam da cu od mart da uznem kreatin,al nisam,zbog toga ovoga jer imam upale,sve me boli i to,ako kazete da ce da mi pomogne i da prebrodim ovo,onda uzimam odmah.

Polako...uzroci umora( bržeg umaranja) mogu biti različiti...

Da li dobro / dovoljno spavaš?

Da li si radio skoro lab. pregled krvi i urina?

Koristiš li neki vitaminsko-mineralni suplement? Omega-3 esencijalne masne kiseline?

Da li si pušač?

Da li si dobro hidriran? Koliko vode( čiste vode) unosiš u toku dana?

Napiši nam detaljno kako ti izgleda ishrana, onako po obrocima sa okvirnom gramažom namirnica? Tvoje telo nije kontejner da u njega trpaš sve i svašta od hrane i očekuješ rezlutate...KVALITET U ISHRANI + KVALITET U TRENINGA = MAKSIMALNI REZULTATI !

Unosiš li voće i povrće? U kojim količinama?

Koliko ti vremenski traju treninzi? Kako ti izgledaju treninzi?

Da li radiš kardio? Koliko puta nedeljno? Kojim intenzitetom?

Kada je ta malaksalost najizraženija? Tokom celog dana? Da li je malaksalost izražena ujutru, uveče? Ono, iako si dovoljno spavao čini ti se da si idalje umoran? Neposredno nakon treninga? Da li imaš "preskakanje", lupanje srca? Osećaj nedostatka vazduha? Da li se npr. kada se penješ uz stepenice javlja osećaj neprijatne zadihnaosti, kratkog daha?

Da li si dobio više "sala" ili mišića? Šta kaže ogledalo?

Sačuvana
serbian
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Mart 18, 2015, 09:14:05 posle podne »

poz ljudi,evo posle 1 mesec se ponovo javljam da pitam jos nesto.Skocio sam sa kilazon na 80 81 kg,ali imam problema,vec mozda 1 mesec nmg da napredujem u tezinama,tj. dizem iste tezine kao i pre mesec dana,hvataju me upale najvise i triceps i grudi.Nzm zbog cega al isto tako kad odem osecam se malaksalo i kao da sam ubedjen da ne mogu da dizem,nemam volju za to.E sad,ubacio sam odmor kao sto ste rekli u sredu i nedelju,ishranu sam promenio,jedem 5 puta dnevno,ima napretka,obim ruke je 39,5 cm,grudi napokon poceli da dobijaju oblik i vidi se da su veci nego pre mesec dana.Al me zanima ovo,zasto imam upalu i nemam volju i malaksalo se osecam i dal sad treba da prestanem da jedem kao stoka,posto msm da sam dovoljno nabacio kg,il nisam? :/  rekao sam da cu od mart da uznem kreatin,al nisam,zbog toga ovoga jer imam upale,sve me boli i to,ako kazete da ce da mi pomogne i da prebrodim ovo,onda uzimam odmah.
Sačuvana
Nenad Glisovic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Februar 17, 2015, 12:04:30 posle podne »

U pola 10 vrh! Drzi se toga da imas 5 obroka i bice super :)
Sačuvana
Nenad Glisovic
serbian
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Februar 16, 2015, 10:10:52 posle podne »

procitao sam,izmenio sam kako cu da se hranim i prvi obrok mi je u pola 10,od danas sam tako krenao,imam 5 obroka.Ako budem imao pitanja postavicu ovde,hvala puno :D
Sačuvana
Nenad Glisovic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Februar 16, 2015, 11:17:57 pre podne »

I NIKAKO PRVI OBROK TAKO KASNO! Izmedju 10 i 11 najkasnije prvi obrok..
Sačuvana
Nenad Glisovic
Nenad Glisovic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Februar 16, 2015, 11:16:04 pre podne »

Nema na cemu,procitaj i ovo sto je Slavisa postavio,pa ako bude jos pitanja tu smo :)
Sačuvana
Nenad Glisovic
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #7 poslato: Februar 15, 2015, 05:03:12 posle podne »

Male preporuke za DETALJNO čitanje vezano za ishranu...koristiće ti sigurno...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/plan-ishrane-za-poetnike.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najbolji-prijatelji-miine-mase-uljeni-hidrati.html
Sačuvana
serbian
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Februar 15, 2015, 03:26:29 posle podne »

Pa dobro kreatin ce ti dati malo snage da bolje vezbas ali moras srediti ishranu malo je tri obroka za ceo dan pokusaj da ubacis najmanje jos jedan ili eventualno dva obroka...za dorucak jedi jaja,ovsene,jogurt jer ta plazma i cokoladno su prepuni secera koji ti nije potreban uopste,fokusiraj se na slozene hidrate kao sto su pirinac,krompir ovsene,
od proteina unosi belo,crveno meso,tunjevinu,ribe,nemasne mlecne proizvode..
potrudi se da u svakom obroku imas kombinaciju hidrata i proteina iz izvora koje sam naveo,
suvo meso i nije bas najbolji izbor ali ako nemas izbora moze i to ponekad,
posle treninga mozes uneti neki prosti secer kao stosi naveo npr bananu ali posle toga se potrudi da imas dobar obrok crvenog ili belog mesa sa krompirom ili pirincom,
takodje mozes ubaciti i obrok pred spavanje nemasni sir+nesto od orasastih plodova(orasi,lesnici,bademi,kikiriki)..

e hvala,od sad krecem kao sto si rekao,sto se tice ishrane,pa ce vidimo,znam da je 3 puta malo,al jbga moracu da se potrudim jer spavam do 1 2 posle podne i kad ustanem prvi put jedem u 2 sati,al od sad cu da promenim ustajacu ranije kako bi sto vise obrokao imao,najverovatnije cu da imam 5 obroka.Hvala vam sto ste mi izasli u susret i odgovorili :D
Sačuvana
Nenad Glisovic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Februar 15, 2015, 12:56:20 posle podne »

Pa dobro kreatin ce ti dati malo snage da bolje vezbas ali moras srediti ishranu malo je tri obroka za ceo dan pokusaj da ubacis najmanje jos jedan ili eventualno dva obroka...za dorucak jedi jaja,ovsene,jogurt jer ta plazma i cokoladno su prepuni secera koji ti nije potreban uopste,fokusiraj se na slozene hidrate kao sto su pirinac,krompir ovsene,
od proteina unosi belo,crveno meso,tunjevinu,ribe,nemasne mlecne proizvode..
potrudi se da u svakom obroku imas kombinaciju hidrata i proteina iz izvora koje sam naveo,
suvo meso i nije bas najbolji izbor ali ako nemas izbora moze i to ponekad,
posle treninga mozes uneti neki prosti secer kao stosi naveo npr bananu ali posle toga se potrudi da imas dobar obrok crvenog ili belog mesa sa krompirom ili pirincom,
takodje mozes ubaciti i obrok pred spavanje nemasni sir+nesto od orasastih plodova(orasi,lesnici,bademi,kikiriki)..

Sačuvana
Nenad Glisovic
serbian
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Februar 14, 2015, 03:00:16 posle podne »

A trbusnjake radi svaki drugi trening ali nemoj da ocekujes da ce biti izrezani dok radis na masi,kasnije kada krenes sa dijetom i trbusnjaci ce doci na svoje..napisi nam malo detaljnije kako se hranis da eventualno nesto ispravimo,dodamo ili izbacimo..
od prvog marta kupicu kreatin,za protein ne znam jer nisam bas pri parama.Sto se tice ishrane:dorucak:plazma keks,pola litre cokoladnog mleka(nekad jedem i 3 jaja za dorucak i sir) rucak:belo meso ili tunjevina,nekad jedem drugo meso jer mi omrzne da jedem samo belo meso  i tunjevine svaki dan(pecenice,salame,jedem dosta suvog mesa,po 300 g),posle rucka jedno 1h pre trening popijem cokoladno mleko pola litre,posle trening obavezno jedem banane,nekad kupim i kesicu protein kad imam para.Uvece suvo meso i sir,nekad i mleko.
Sačuvana
Nenad Glisovic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Februar 14, 2015, 11:32:50 pre podne »

A trbusnjake radi svaki drugi trening ali nemoj da ocekujes da ce biti izrezani dok radis na masi,kasnije kada krenes sa dijetom i trbusnjaci ce doci na svoje..napisi nam malo detaljnije kako se hranis da eventualno nesto ispravimo,dodamo ili izbacimo..
Sačuvana
Nenad Glisovic
Nenad Glisovic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Februar 14, 2015, 11:26:58 pre podne »

Pa ako jos zelis da povecavas misicnu masu onda pojacaj ishranu unosi vise kvalitetnih hidrata a ne plasi se da uneses i malo masti jer su neophodne..fokusiraj se samo na povecanje mis mase a kada budes hteo da radis na definiciji pomoci cemo i sastavljanju plana dijete..znaci nemoj se plasiti da se malo zamastis na masi,posle ce sve doci na svoje..pocni da koristis kreatin monohidrat i whey protein..
Sto se tice treninga moj savet je da pauze ubacis u sredu i nedelju,previse je da treniras 5 treninga uzastopno..
Za grudi je ok trening,ubaci razvlacenja i propadanja..
Sačuvana
Nenad Glisovic
serbian
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 14, 2015, 12:31:00 pre podne »

cao ljudi,imam bas dosta pitanja za vas,evo sve cu prvo da vam ispricam.Krenao sam od septembra u gym i do sad nisam nista koristio,vidim bas dosta rezultata,pokazacu vam i slike,kad sam krenao imao sam 68 kg sad imam 75 76 a visok sam 181 cm.
1.da li je dobar plan vezbanja:ponedeljak:grudi(benc 4 serije 8 ponavljanja,zbucice 4 x po 8 ponavljanja,kosi benc 4x po 8,pek dek 4x po 8) ;utorak:biceps i triceps(da ne pisem nmg da objasnim vezbe); sreda:ramena ; cetvrtak:ledja petak:noge i trbusnjaci.
Da navedem da kad sam krenao u teretanu obim ruke mi je bio 32,sad je 39,za 5 meseca,sve prirodno.
2.da li treba da idem na masu ili definiciju,jer primecujem da mi se svaki misic poznaje i mogu dosta tesko da dizem,moj drug pije kreatin,veci je od mene ima veci obim ruke,svee,a ne moze da dize ko ja
3.da li treba da krenem da koristim nesto,kao dodatak(kreatin,gejner,protein)
4.na stomaku sam imao salo ,ni reci od plocica,evo posle 5 meseca,prvi i drugi red mi se vide ali ne toliko,poceo sam da skidam salo od stomak i da dobijam na kilazu,dal to znaci da se pravilno hranim,unosim dnevno oko 120-150 g proteina,ima i masti al su na minimumu.
5.Ako moze neko da mi navede sta da radim za trbusnjaci(radim trbusnjake sa tegom iza ledja od 10 kg 30 ponavljanja,gde se radi triceps pa stavim sipku iza vrat i spustam se do 90 stepeni,ako me kapirate koja je vezba)
6.da li treba da uvedem da koristim i traku za trcanje?
7.Posto vidim da grudi mi se mnogo slabo prave,gore sam napisao vezbe koje radim,da li treba jos koju da dodam ili jos intenzivnije da radim trening,ili da povecam unos proteina kad ih radim?
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10968024_857130241000499_1501907406_n.jpg?oh=e7f0c43bf067053ecd91be299a24f4b4&oe=54E127D8&__gda__=1424028360_50a9b48d5d68f1fd324603be39db2b0e
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.102 sekundi sa 18 upita.