TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 10:09:51 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 21 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda skocnog zgloba - jako istegnuce - neuspesan oporavak  (Pročitano 37550 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #183 poslato: Jun 25, 2015, 01:54:28 posle podne »

@MHeng
- radi podizanje na prste u mestu stojeći 20-30 pon/3 serije
- sedeći pomeranje stopala gore dole 30ak pon/3 serije
lokalno led posle vežbi (2-3x/dan po potrebi), posle leda gavez ili lioton gel utrljaš
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #182 poslato: Jun 25, 2015, 01:51:49 posle podne »

Hvala na odgovoru evo posle par dana otok je spao, bol se oseti u nekim situacijam kad "uvrnem" zglob ali je veoma slab, ali me boli kad pritisnem prstima na mesto koje se nalazi sa spoljasnje prednje strane odmah pored gleznja. Da li smem da trcim ( normalno slabim tempom) ili da napravim jos par dana pauze ?
Da li boli pri hodu?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #181 poslato: Jun 25, 2015, 01:49:18 posle podne »

Doktore baci pogled na moj ultrazvuk i dijagnozu, ispamovao mi temu ovaj i ja ostade bez odgovora :)
Mozes da mi prekucasmili slikas i okačiš nalaz sa ultrazvuka (izveštaj)?
Da li si kreu terapiju?
(Radjen je eho u ns?)
Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #180 poslato: Jun 23, 2015, 06:41:16 posle podne »

Doktore baci pogled na moj ultrazvuk i dijagnozu, ispamovao mi temu ovaj i ja ostade bez odgovora :)
Sačuvana
MHeng
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #179 poslato: Jun 20, 2015, 09:45:08 pre podne »

Hvala na odgovoru evo posle par dana otok je spao, bol se oseti u nekim situacijam kad "uvrnem" zglob ali je veoma slab, ali me boli kad pritisnem prstima na mesto koje se nalazi sa spoljasnje prednje strane odmah pored gleznja. Da li smem da trcim ( normalno slabim tempom) ili da napravim jos par dana pauze ?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #178 poslato: Jun 20, 2015, 09:30:59 pre podne »

Lokalno na mesto bola - led 3x nada po 5 min (lagano izmasiraj), posle leda utrljaj gavez gel (pred spavanje moze lioton gel)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #177 poslato: Jun 20, 2015, 09:28:32 pre podne »

Bol sa splljasnje strane (ispred koštanog ispupčenja gležnja)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #176 poslato: Jun 20, 2015, 09:24:00 pre podne »

Da li boli stojeći podizanje na prste?
Sačuvana
MHeng
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #175 poslato: Jun 15, 2015, 10:53:57 posle podne »

Pozdrav svima, izvinjavam se sto upadam u temu
 posle pauze od 5 godina krenuo sam da trcim, isao sam ubrzanim tempom tj posle 10 dana trcanja sam od 1,5km stigao do 5 km i onda se desio problem nezgodno sam stao na neravninu na stazi i poceo je da me boli zglob (od gleznja ka napred ps. nadam se da se tako zove), bol nije bio strasan ( dok sam trenirao kosarku bilo je i gorih "padova"), to vece sam malo hladio zglob i nije bilo nekog otoka tj bio je tek toliki da se moze primetiti tokom hodanja osecao sam neprijatnos kao da ne mogu da pomeram nogu do kraja nazad, napravio sam pauzu od 1 dan i bol se smirio i mogao sam da hodam normalno, ponovo sam krenuo da trcim , dok sam se zagrevao bio je prisutan bol ali cim sam se malo zagrejao bol je potpuno iscezao i mogao sam lagano da trcim, ali se sutradan tj danas opet pojavio isti bol i malo vece nateknuce (kad kazem malo vece to je velicine glace kasike znaci nista preterano). bol se oseca kada hocu da rotram stopalo na prstima ali opet nije to neki bol jak vec tek da ga osecam. Moje pitanje je da li da pravim vecu pauzu ili da samo samnjim tempo ( 5 km za 25min), da li preporucujete neku posebnu vezbu isteznja (ona rotacija na prstima mi je ostala od kosarke posto mi je trebalo da zglob bude opusten i dosta mi je prijala. nadam se da ste razumeli u cemu je problem
Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #174 poslato: Jun 14, 2015, 05:51:04 posle podne »

Ultrazvuk:

http://www.dodaj.rs/f/3J/ef/2OMfqtxv/20150614184552.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2e/x1/GnQz3a5/20150614184615.jpg
Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #173 poslato: Jun 13, 2015, 08:15:12 posle podne »

I u zadnje vreme me peta vrlo brzo zaboli,nekad maltene cim se probudim osetim blagi bol kad hodam,kasnije sto se vise krecem vise me boli,pa i dok vozim,ne odgovara mi polozaj. I to me boli bas deo s kojim se gazi,ne spoljni deo pet. Deo kojim se gazi,i to mozda akcenat na levoj strani odnosno unutrasnjoj. To moze imati veze sa ahilovom?
Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #172 poslato: Jun 12, 2015, 07:44:26 posle podne »

Radio ultrazvuk, receno mi da je u pitanju ahilova tetiva,pripoji tetive,ili kako vec, na snimku sa vidi da je zadebljana,upaljena i da ima hematom unutrasnji kao i da je nategnuta, okacicu sutra. takodje mi receno da stopiram sve fizicke aktivonist dok traje terapija - 4 nedelje
« Poslednja izmena: Jun 13, 2015, 11:46:10 pre podne od strane nemanjadz » Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #171 poslato: Jun 11, 2015, 04:41:53 posle podne »

Sutra u 18h imam zakazan pregled (ultrazvuk ce mi raditi najverovatnije) i verovatno ce mi naravno predloziti da platim i krenem odmah sa terapijom. Ako mozes do tada da mi kazes tvoje misljenje, da li da krenem sa terapijom tamo 4 nedelje ili da ostanem na ovim vezbama i cekam da vreme odradi svoje.
Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #170 poslato: Jun 09, 2015, 08:22:55 posle podne »

Prilikom istezanja, dok sam u fazi istezanja, bol osetim u zglobu sa unutrasnje prednje odnosno leve strane zgloba,malko gore, ako posmatras moju desnu nogu prema unutra,kao da je ukocen. Ako me ne razumes slikacu, mada iz prilozene slike mozes to skontati taman.Taj bol takodje osetim i kad predjem u sledeci polozaj,odnosno cim krenem da savijam kolena u cucanj, takodje i na presi kada idem duboko, jer mi stopalo dolazi u slican polozaj:

A bol sa unutrasnje zadnje odnosno desne strane zgloba, taj o kojem pricamo sve vreme, osetim cim prekinem istezanje, nekoliko sekundi zatim nestane, pogodim ga bas,  i osetim isti taj bol kada sa trakom guram stopalo na dole, zanimljivo da bez trake osetim dosta manji bol, a ne osetim ga nikako kada trcim, radim listove sa opterecenjem itd..
« Poslednja izmena: Jun 09, 2015, 08:26:56 posle podne od strane nemanjadz » Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #169 poslato: Jun 09, 2015, 04:59:59 posle podne »

I da li da nastavim s trcanjem jer trcim bez problema?

Vezbe za noge da radim sa malim kilazama ili da povecavam postepeno koliko mogu? I da li da stojece vezbe slobodno radim do tezina koje sam naveo ili mogu i vece kilaze na recimo veslanju i podizanje ramena tipa 80,90kg itd.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 21 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.1 sekundi sa 18 upita.