TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 03:33:00 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Trenianje u stanu/kuci  (Pročitano 5026 puta)
nanke
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Jul 24, 2015, 10:32:12 pre podne »

Dupli
Sačuvana
nanke
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Jul 24, 2015, 10:30:30 pre podne »

Uopšte se ne zanosim da mogu ili trebam izgledati kao "mladić" sa slike, samo sam slikom htio dočarati kakvoj graĂ°i naginjem. Nisam ja toliki početnik kad je teretana u pitanju, sad su mi 33 godine a nekad u srednjoj školi sam prvi put krenuo trenirati, dosta toga znam o ishrani, suplementaciji, znam da pored toga i genetika igra bitnu ulogu....
Opet kažem, cilj mi nikada nije bio da izgledam kao osoba na kojoj se odmah vidi da bilda, nego želim izgledati fit... Istina tako sad i izgledam, da može bolje može, uvijek može :-) ali npr. kad izvedem dijete u park i vidim ostale roditelje mojih godina, hajde oko žene, ali muškarci... tačno mi bude drago što nisam zapušten, vidim da sam na dobrom putu.
Problem je taj što teško nalazim vrijeme za trening, prva "prepreka" je smjenski rad, žena, jedno dijete, evo sad će i drugo, moram i za prijatelje izdvojiti vremena... Zato  sam počeo razmišljati o vježbanju u stanu, ali dobro ako mi većina govori da je bolje ipak i 3 treninga obaviti u kvalitetnom fitness centru nego kući raditi 5 puta s bučicama, onda nema druge nego da to uvažim.
Hvala svima na odgovorima.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #11 poslato: Jul 23, 2015, 10:54:08 posle podne »

E ovako, godinama idem u teretanu ali s pauzama, skoro dvije godine sam isao s manjim pauzama od po mjesec dana i zadovoljan sam rezultatima, medjutim odlasci na trening i sve sto ga prati (udaljenost, pronalazak parkinga, presvlacenje u svlacionici, guzve u teretani, tusiranje...) mi uzimaju puno vremena, a kako sad trebam dobiti i drugo dijete sve vise razmisljam o tome da kupim sebi set bucica, a ako odmah finansije dozvole i jednu sipku s tegovima pa da kuci treniram, ne znam moze li se koliko toliko ozbiljno trenirati kuci. Da napomenem da nemam prostora da uzmem i bench klupu. Ovo sto mi trenutno moze pasti na pamet od vjezbi koje bi mogao raditi jesu bicepsi s bucicama, iskorak, ramena, triceps, cucanj, listove...
prsa planiram vjezbati sklekovima, imam vratilo za ledja mada je postavljeno izmedju stokova i ne znam da li bi mi to bio dovoljan sirok hvat?
Sad naravno da kazem sta mi je cilj.
Nemam neku visinu (175cm) pa me nikada nije interesovala pretjerana masa, recimo da vise naginjem ka ovakvom izgledu

Redovno trcim, jedan mi je trening laganim tempom duga dionica a drugi trening trcanja forsiram sprinteve.
Znaci hocu kad me covjek (ne mislim nuzno muskarac  :) ) sa strane pogleda da vidi da sam sportski tip, da se nekom fizickom aktivnoscu bavim, ne zelim kad me neko pogleda sa strane da odmah zna da sam bilder, ako me shvacate.
Da li je u mom slucaju bolje kupiti navedene tegove i u stanu trenirati minimum 4-5 puta sedmicno, ili da odvojim 3 dana u sedmici i idem u fitness centar.

"Da su želje konji i prosijaci bi ih jahali"...

Zato se naoružaj strpljenjem, okani se zabluda, izgovora, loših interpretacija...i kreni u neku bolje opremljenu teretanu...

Šta je najbitnije za tebe?

Da shvatiš kako zapravo mišići rastu...

OSNOVU VAŠEG NAPRETKA ČINE STRUČNO VOĂDEN TRENING I KVALITETNA, RAZNOVRSNA I IZBALANSIRANA ISHRANA...

MIŠIĆE KOJE STE MAKSIMALNO IZMORILI TRENINGOM (trening sa opterećenjem u „zoni” od 70-80 % od maksimuma – 1MR), MORATE KVALITETNO DA NAHRANITE I ODMORITE DA BI „RASLI“ ILI DA BI ODRŽALI POSTOJEĆU MIŠIĆNU MASU...

Cilj treninga sa opterećenjem je MIŠIĆNA HIPERTROFIJA, koja uopšteno predstavlja porast mišićne mase, tj. veličine mišićnih vlakana na račun vode i mišćnih „kontraktilnih proteina“( aktina i miozina). Mišićni rad( u „ciljanoj zoni opterećenja“) dovodi do „oštećenja“ mišićnih vlakana, koja „rastu“ u stalnom procesu obnove od oštećenja izazvanih treningom( mišićnim radom), tj. kontinuirani proces oštećenja i oporavka, predstavlja ključ mišićnog rasta( hipertrofije).

Dakle, naše je da kroz ishranu, prvenstveno, obezbedimo dovoljno „gradivnih blokova“ za obnovu „treningom oštećenog“ mišićnog tkiva...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sa vremenom će dostupni "kućni" rekviziti postati nedovoljni za adekvatnu stimulaciju muskulature za rast...a na svoje telo gledaj kao na sistem poluga...dakle, moraš raditi sve mišićne partije...pogaĂ°ati "mišiće" iz različitih uglova...a to ti "kućni rekviziti" ne mogu pružiti...

Ništa se ne dešava preko noći, tvoj napredak se meri mesecima, godinama, decenijama, provedenim u redovnom treningu i kvalitetnoj ishrani...sve ostalo je najobičnija iluzija...

Mnogo faktora utiče na željeni izgled - tako da niko ne može garantovati kako ćeš izgledati i da li ćeš postići zacrtano na slici( ili izgledati još i bolje od toga)...

Dobra organizacija rešava svaki problem...sve ostalo su izgovori...

Ne zaboravi da je ovo "sport" stalnog ulaganja u sebe...ulažeš i vreme i novac( na kvalitetnu hranu, suplemente, bolje uslove treninga), a i sebe...da potrebna su i neka odricanja...ali ako smatraš da je dobar izgled vredan toga, onda to i nije odricanje i napor...već NAČIN ŽIVOTA - HEDONIZAM!

P.S: ili si atletičar ili atleta...  ;)

Moraš da poradiš jasnije na ciljevima...kreni sa redovnim treninzima, pa ćemo lako o idealnim proporcijama...   ;)
« Poslednja izmena: Jul 23, 2015, 10:57:05 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Jul 23, 2015, 07:00:14 posle podne »

Svremena na vreme ces morati da dokupujes tegove zbog progresije, a izruacunaj koliko mu to dodje, ja cu 5kg tegova platiti koliko cu i jedan mesec teretane, za deset meseci 100kg tegova, a za to vreme cu podici 10tona :D
« Poslednja izmena: Jul 23, 2015, 07:02:19 posle podne od strane cvetkoper » Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #9 poslato: Jul 23, 2015, 06:58:35 posle podne »

NIsta ne moze zameniti teretanu !! Nije svejedno gde se trenira, toliko opcija koje imas u teretani, kuci ne mozes imati ni 5%, prema tome ne moze biti isto. I ne znam kako neko moze sam da trenira i da mu ne bude dosadno, svakako ti treba pomoc kod ozbiljnijih tezina, neces samo tegice od dva kila vecno da dizes ;)
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jul 23, 2015, 06:53:23 posle podne »

Pa svejedno je gde se trenira, ja treniram 2 godine kuci, isto dizem teg koji bi dizao i u teretani. Naravno treba vise volje jer nemam ni blizu toliko opreme, samo slobodne tezine, 2 sipke vece, 2 manje za bucice i diskove. Krenucu u gym od nedelje verovatno jer je lakse i blizu mi je na 2-3min od kuce, inace da imam para za jos par sprava nema sanse da bi kretao u teretanu. Treniras kad hoces, nema guzve, nema smaranja...
Sačuvana
Vegeta
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jul 23, 2015, 06:36:06 posle podne »

Meni su trbušnjaci skroz ideformisani,barem taj gornji deo :)

Pa da, meni su gornji normalni, donje nisam video od 16te godine :D
Sačuvana
Mind is everything!
If you dont believe that you can do something, then you cant!
Its almost like you have to save your own life..
Because nobodys gonna be able to save it for you,
so we have to do what we have to do,
no matter what it is!
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jul 23, 2015, 05:44:41 posle podne »

Meni su trbušnjaci skroz ideformisani,barem taj gornji deo :)
« Poslednja izmena: Jul 23, 2015, 05:46:40 posle podne od strane Miletić Dušan » Sačuvana
Vegeta
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jul 23, 2015, 05:40:27 posle podne »

Za taj izgled su potrebne 2-3 godine aktivnog treninga i kvalitetne ishrane, ako ne i vise :D

I + ako ti je Bog dao ovakvu predispoziciju :D
Nisu svima isti nprm trbusnjaci, meni su normalni, a drug ima gornji deo izdeformisan, debele ploce :/
Sačuvana
Mind is everything!
If you dont believe that you can do something, then you cant!
Its almost like you have to save your own life..
Because nobodys gonna be able to save it for you,
so we have to do what we have to do,
no matter what it is!
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jul 23, 2015, 05:24:57 posle podne »

Bolje odvoj 3 dana za  teretanu, ako ti jeu mnogo onda su i 2 dovoljna i bolja od treninga kod kuce.
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jul 23, 2015, 05:11:19 posle podne »

Za taj izgled su potrebne 2-3 godine aktivnog treninga i kvalitetne ishrane, ako ne i vise :D
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #2 poslato: Jul 23, 2015, 04:48:50 posle podne »

Idi u teretanu i ne zanosi se
Sačuvana
nanke
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jul 23, 2015, 04:10:48 posle podne »

E ovako, godinama idem u teretanu ali s pauzama, skoro dvije godine sam isao s manjim pauzama od po mjesec dana i zadovoljan sam rezultatima, medjutim odlasci na trening i sve sto ga prati (udaljenost, pronalazak parkinga, presvlacenje u svlacionici, guzve u teretani, tusiranje...) mi uzimaju puno vremena, a kako sad trebam dobiti i drugo dijete sve vise razmisljam o tome da kupim sebi set bucica, a ako odmah finansije dozvole i jednu sipku s tegovima pa da kuci treniram, ne znam moze li se koliko toliko ozbiljno trenirati kuci. Da napomenem da nemam prostora da uzmem i bench klupu. Ovo sto mi trenutno moze pasti na pamet od vjezbi koje bi mogao raditi jesu bicepsi s bucicama, iskorak, ramena, triceps, cucanj, listove...
prsa planiram vjezbati sklekovima, imam vratilo za ledja mada je postavljeno izmedju stokova i ne znam da li bi mi to bio dovoljan sirok hvat?
Sad naravno da kazem sta mi je cilj.
Nemam neku visinu (175cm) pa me nikada nije interesovala pretjerana masa, recimo da vise naginjem ka ovakvom izgledu

Redovno trcim, jedan mi je trening laganim tempom duga dionica a drugi trening trcanja forsiram sprinteve.
Znaci hocu kad me covjek (ne mislim nuzno muskarac  :) ) sa strane pogleda da vidi da sam sportski tip, da se nekom fizickom aktivnoscu bavim, ne zelim kad me neko pogleda sa strane da odmah zna da sam bilder, ako me shvacate.
Da li je u mom slucaju bolje kupiti navedene tegove i u stanu trenirati minimum 4-5 puta sedmicno, ili da odvojim 3 dana u sedmici i idem u fitness centar.

Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.106 sekundi sa 19 upita.