TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399864 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 07:37:11 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: suplementi za fudbal  (Pročitano 17781 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #57 poslato: Decembar 03, 2015, 12:25:36 pre podne »

Hater je to lepo rekao...

Da se samo nadovžem čuvenim pitanjem...da li si krenuo sa redovnim treninzima u teretani, dobro opremljenoj teretani?

Dakle, da li si ispunio uslov dovoljno teških tegova i kvalitetne hrane? Hm?

Molim detaljno pročitaj...u tvom je interesu...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najee-greke-u-radu-na-poveanju-miine-mase.html

A po pitanju opsednutosti gejnerima...promašena investicija...izvinjavam se na ponavljanju, ali "repetio mater studiorum est"...

Eh...bluz mrsavih momaka iz teretane, i ono kukanje, jedem sve i svasta, a nikako da se "ugojim"...real slim shady...tj. "jado mrsavi"...

Hm, ako ste ispunili uslov - dovoljno teskih tegova na treningu, tj. dobro formulisan sistem treninga...drugi bitan faktor je ishrana...ali, posto neki nemaju strpljenja i misle da ce "misici porasti" preko noci, krecu sa gejnerima...cak toliko poverenje ukazuju gejnerima da smatraju da su im oni bitniji od kvalitetnih obroka...idealizovanje suplemenata kao carobnih napitaka uspeha...zabluda...velika zabluda...

Sta su to gejneri?

Naziv gejneri potice od engleske fraze - gain weight, tj. "dobijanje na tezini"...obicno se radi o kombinaciji proteina( whey, kazein mleka, albumin jaja...) i ugljenih hidrata( dominantno prosti hidrati - dekstroza, fruktoza, maltodekstrin, saharoza...retko kada vitargo i sl.) u razlicitim odnosima, u korist prostih hidrata...a neki kvalitetniji sadrze i zdrave masti poput ulja iz semena lana (Flax Seed Oil) i ulja triglicerida srednjeg lanca (MCT), kao i dodatke poput BCAA, glutamina, kreatina, taurina i sl.

Sve u svemu, poenta price u "gain weight" je dodatak kvalitetnih kalorija, naravno, ako ste prvenstveno kvalitetnom ishranom uneli dovoljno istih, pa vam treba dodatak...ali ako osnove nema, cemu taj dodatak?

Poenta pisanija je da se NE zanosite previse gejnerima i hvalospevima o njihovoj moci - NAJBOLJI GEJNER JE HRANA - KVALITETNA ISHRANA SA DOVOLJNO SLOZENIH HIDRATA, PROTEINA VISOKE BIOLOSKE VREDNOSTI I ZDRAVIH MASTI!

Umesto gejnera dodajte jos jedan, dva kvalitetna obroka i nema problema...

Sta je vecina gejnera? Najpostije receno mesavina secera i proteina!

Neki jeftiniji gejneri se mogu najjednostavnije opisati kao mesavina belog secera i proteina...dakle, uzmete 60 gr belog secera i uzmiksujete ga sa oko 30-40 gr whey proteina i dobili ste gejner...dakle, u gejnerima dominiraju prosti seceri...a vise prostih secera - brzi i nagli skokovi insulina, veca verovatnoca za masne naslage i osecaj stalne gladi ( kompenzatorna hipoglikemija)...

Ekonomisite raspolozivim sredstvima...KUPITE MESO, JAJA, SIR, RIBU, PIRINAC, KROMPIR, OVSENE PAHULJICE, KIKIRIKI, ORAHE, SVEZE VOCE I POVRCE, a gejner moze da saceka...opet ponavljam - NAJBOLJI GEJNER JE HRANA !!!

SNAGA I MASA NA USTA ULAZE!

P.S. nastavi sa vitaminima, dodaj i omega-3 - KRENI SA OZBILJNIM TRENINZIMA U TERETANI...POSVETI SE ISHRANI!
« Poslednja izmena: Decembar 03, 2015, 12:28:10 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Gym Hater
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: Decembar 02, 2015, 10:35:52 posle podne »

Mozes ti da jedes sta god hoces i da pijes sve te dziza-bidze ako nemas plan i program treninga kako treba i redovnost, vrlo je prosto neces napredovati brale.. Dajes sebi laznu nadu to mogu da ti kazem samo.
Sačuvana
skinny1234
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: Decembar 02, 2015, 03:50:17 posle podne »

pa sada jedem 3 puta i jos 2 puta uzimam mass gainer. I dalje sam kuci, ali kao sto sam rekao, imam tegove, tj sipku, pa kombinujem sa tim šta mogu.

Što se tiče energizera, popio sam sad. Da li predlažete da uzmem i dalje?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: Oktobar 03, 2015, 12:22:55 posle podne »

imamo pauzu naravno...Ali da uvek nosim sejker sa sobom, malo je to nekako cudnooo...

Za sad mi odgovara ovako da uzmem ujutro gejner i popodne, malo posle rucka ili ako mi je tad trening , tj taj dan, onda posle istog.

Posle rucka ide i energizer..
Videcemo kako ce se telo ponasati sa istim, tj kako cu se osecati...Vidim da pise kao Super cena za taj artikal..
Jel to inace skuplje pa sad akcija, ili?

Nemoj tako..."biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj"...sigurno da bi te ljudi normalnije gledali sa flasom piva i cigaretom, nego sa sejkerom ili "posudom za obroke"...eh...mentalitet  ::)

Koliko sada obroka, kvalitetnih obroka imas...teretana?  ;)

Sačuvana
skinny1234
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: Oktobar 03, 2015, 10:56:56 pre podne »

imamo pauzu naravno...Ali da uvek nosim sejker sa sobom, malo je to nekako cudnooo...

Za sad mi odgovara ovako da uzmem ujutro gejner i popodne, malo posle rucka ili ako mi je tad trening , tj taj dan, onda posle istog.

Posle rucka ide i energizer..
Videcemo kako ce se telo ponasati sa istim, tj kako cu se osecati...Vidim da pise kao Super cena za taj artikal..
Jel to inace skuplje pa sad akcija, ili?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Oktobar 02, 2015, 11:04:15 posle podne »

Čini mi se da si jednu stvar prevideo, a to je da sa sobom uvek možeš poneti nešto hrane u adekvatnoj ambalaži...kuvana jaja, pirinčane galete, jezgraste plodove...neki sendvič( hleb od intergralnog brašna, maslac, koji komad piletine, paradajz)...rešenja uvek ima...

Ili pak poneseš šejker sa sobom i na brzinu "smućkaš gejner"...pretpostavljam da imate bar neku pauzu u toku radnog vremena( za obrok)...

« Poslednja izmena: Oktobar 02, 2015, 11:12:56 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
skinny1234
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Oktobar 02, 2015, 02:58:44 posle podne »

Pa problem je sto stignem kuci i jedem oko 6,7...I to mi je prvi put da pijem gejner u danu, a ako bih ostavio 2,3 sata, onda bih pio oko 9,10...i onda je to to za ceo dan, ranije ne mogu jer radim, pa sam zbog toga uzimao.
E sad, radio sam i da uzimam cim ustanem, mislim da bi tako onda bilo najbolje? Ujutro cim se ustane uz neku kiflu ili nesto tako..
I onda jos jednom u toku dana posle rucka, tj malo posle toga 2,3 sata..ili posle treninga
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: Oktobar 02, 2015, 12:56:15 pre podne »

Pa dobro, desava se da kada dodjem s posla, jedem, pa uzmem gainer pa onda energizer....Mislim da to tako nece skoditi?
Napominjem da nije uvek tako, zavisi od rucka...
A i od treninga, uglavnom uzmem gainer ujutro pre posla, cim ustanem.I onda posle treninga, a ako nemam treninga kazem zavisi od rucka, ako mi bude slabiji uzmem odmah posle.

Slažem se sa Dušanom...gejner posmatraj kao "dodatni obrok"...bar sat, dva razmaka izmeĂ°u gejnera i "čvrstog obroka"...mada, zavisi i kakav je obrok bio( "obilnost", "sadržaj" proteina, hidrata, masti)...?!

Navedeni vitaminsko-mineralni kompleks možeš slobodno uzimati uz obrok ili uz gejner...ne brini, neće imati nežljenih interakcija sa hranom, niti mogućeg "predoziranja" sa vitaminima prisutnim u pomenutom gejneru...zato opušteno...  ;)

Jedan od "dodatnih" razloga uzimanja uz obrok je manji nadržaj digestivnog trakta, ako bi vitaminsko/mineralni kompleks uzimao "na prazan želudac"...nekoliko puta se dešavalo da tako "na prazan želudac" popijem "energizer", vau...kad podrignem, osećaj kao da sam progutao "bombu"( malo "plastičnog objašnjena" može biti najbolja ilustracija)...isto važi za "solo" omega-3, pogotovu, ako se uzme 2-3 kapsule odjedared...  ;D

Ali opet nije greška ni to odvajanje...npr. neposredno posle obroka i sl.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: Oktobar 01, 2015, 09:33:14 posle podne »

Nemoj gejner odmah posle obroka već napravi pauzu, koristi izmeĂ°u 2 obroka.
Sačuvana
skinny1234
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Oktobar 01, 2015, 06:26:41 posle podne »

Pa dobro, desava se da kada dodjem s posla, jedem, pa uzmem gainer pa onda energizer....Mislim da to tako nece skoditi?
Napominjem da nije uvek tako, zavisi od rucka...
A i od treninga, uglavnom uzmem gainer ujutro pre posla, cim ustanem.I onda posle treninga, a ako nemam treninga kazem zavisi od rucka, ako mi bude slabiji uzmem odmah posle.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Septembar 30, 2015, 11:42:02 posle podne »

Stigao je energizer..Hvala pansportu i na sample whey.

Kazite mi, nije mnogo uzimati te vitamine uz http://www.nutrend-supplements.com/bodybuilding/gainers/mass-gain-14#nutritive-values, koji u sebi takodje ima vitamina...

Nije to mnogoo? mada verujem da nikad nije dosta...

Budi bez brige, vitamini u pomenutom gejneru spadaju u grupu vitamina rastvorljivih u vodi( vitamin C i vitamini B - grupe), a i doze istih su oko 20-30 % od prosečnih potreba - po dozi od 40 gr, dok na 100 gr to je oko 50% od prosečnih potreba, tako da su bilo kakvi toksični, kumulativni efekti malo verovatni ( čitaj nemogući)...svi "viškovi" se uspešno eliminišu urinom i stolicom...
« Poslednja izmena: Oktobar 01, 2015, 12:16:50 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
skinny1234
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Septembar 30, 2015, 07:03:45 posle podne »

Stigao je energizer..Hvala pansportu i na sample whey.

Kazite mi, nije mnogo uzimati te vitamine uz http://www.nutrend-supplements.com/bodybuilding/gainers/mass-gain-14#nutritive-values, koji u sebi takodje ima vitamina...

Nije to mnogoo? mada verujem da nikad nije dosta...
Sačuvana
skinny1234
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Septembar 28, 2015, 01:15:55 posle podne »

Nisam još dobio, a nisam ni siguran da su dve količine, ali ipak mislim da jeste. U subotu sam poslato tu registraciju.
Sačuvana
PANSPORT UREDNIK
Gost
« Odgovor #44 poslato: Septembar 28, 2015, 11:24:07 pre podne »

Primetio sam da sam slučajno unela dupla količina My Favorite Multiple® Energizera. Pošto sam novi korisnik, prvo sam tamo kreirao nalog prilikom naručivanja. Da li je ta narudžba otišla, ili to tek ide nakon što se napravi nalog?

Ako ti nije stigao mail kojim ti je završena registracija, tvoja porudžbina nije validna. Svakako, nema brige, posle svakoe porudžbine kolega zove sve kupce radi potvrde. Ako jeste porudžbina otišla s njim ćeš se lako dogovoriti da se količina smanji. Da li si dobio mail da ti je nalog registrovan?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Septembar 27, 2015, 03:26:30 pre podne »

Ima li neka bitna razlika izmedju onih suplementa minerala i vitamina sto mi je slavisa preporucio i onih od 1290, cini mi se da se yove daily formula, 100 tableta...

Znaš kako za "veće napore", veće su i potrebe za vitaminima i mineralima...a podsetimo se da postoji "podela" na prosečne potrebe i da tako kažem "potrebe naprednijeg nivoa", kod onih koji svoje telo svakodnevno izlažu većim( čitaj maksimalnim naporima) u svrhu postizanja odreĂ°enih rezultata...tako da je tome prilagoĂ°en i "energizer"..."vrhunski rekreativci i amateri", kao i aktivni sportisti...

Neki oblici minerala, npr. poput cinka, selena, hroma, gvožĂ°a se nalaze u oblicima sa maksimalnom apsorpcijom...bioraspoloživošću...čak je i vitamin C u obliku Ca-askorbata...tako da "energizer" predstavlja sam vrh u pogledu sastava, "doza" i visokoapsorptivnih oblika vitamina i minerala...
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.121 sekundi sa 17 upita.