TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398473 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 12:54:18 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Šta nakon ove povrede?  (Pročitano 4583 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Septembar 30, 2015, 09:22:22 pre podne »

dobro je što se bol nije spuštao dole prema nozi tj bol nema tzv radikularnu komponentu...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Septembar 30, 2015, 09:21:04 pre podne »

Da li ste obratili pažnju posle čega se tačno javio bol?
(vežba, pokret, aktivnost....?)?
Sačuvana
MB69
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Septembar 29, 2015, 12:01:19 posle podne »

Radim prilično uobičajene vežbe. Primera radi: ponedeljak; horizontalni benč (max 120-130kg) sa šipkom i bučicama, kosi benč (max oko 100kg), razvlačenje sajli za grudi. Utorak; bicepsi sa šipkom na klupi (max 55kg) i bučicama (20-25kg), podlaktice, tricepsi sa povlačenjem šipke iznad glave (max 60kg). Sreda; ramena, sprava slična smitovoj klupi (max 60kg), bučice (različite vežbe, max do 30kg po bučici), razvlačenje sajle (manje težine, do oko 35kg). Četvrtak; noge, leg press (max oko 320kg), plus vežbe za prednju i zadnju ložu kao i listove potkolenica. Petak; leĂ°a, lat-mašina (do oko 90kg mada mogu i više), jednoručno veslanje za latissimus dorsi (max 55kg), vežba za isti mišić na lat-mašini (do oko 100kg), vežbanje na T-šipki (tu već nisam gledao kolike su mi maksimalne težine, ali su oko 80kg, sigurno). Subota je rezervisana za kadio-trening a nedelja za odmor. Svakog dana sam radio klasične trbušnjake. Svaki trening sam počinjao sa zagrevanjem mišića (bez žurbe) a završavao sa istezanjem, takoĂ°e bez žurbe. Raspored težina pri treningu je uvek imao piramidalnu strukturu. Smatram da nema potrebe da kažem da sam izuzetno disciplinovan i uporan vežbač. Dalje, što se tiče bola, to je bio zaista STRAVIČAN bol koji je zahvatao lumbalni deo, ne šireći se na noge, ali, u svakom slučaju sam bio nepokretan. Refleksi nogu i funkcija sfinktera su ostali netaknuti, slabost noge kao takva ne postoji. Sada sasvim normalno hodam, nema "pada" stopala, niti je zahvaćen ishiadicus. Jednostavno je taj užasni bol u lumbalnom delu učinio nemogućim pokrete tela. Nakon klasične terapije upućen sam na rehabilitaciju (magnet i ultrazvuk, terapija laserom ne dolazi u obzir (loša iskustva)). Za par dana ću se ponovo vratiti na posao. Zamolio bih Vas za pomoć. Nakon svih ovih godina bavljenja sportom ne mogu sebi da dozvolim da se lišim sporta kao jedne od glavnih pokretačkih snaga života a svestan sam da se "nešto" mora menjati. Ovakav slučaj izbacivanja iz stroja ne mogu sebi da dozvolim ponovo. Unapred Vam hvala na razumevanju i na pomoći! Umalo da zaboravim: visok sam 180cm i imam 93kg. Pozdrav!
« Poslednja izmena: Septembar 29, 2015, 08:28:39 posle podne od strane MB69 » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Septembar 29, 2015, 10:27:34 pre podne »

pozdrav, čekam odgovore...
- koje vežbe radite u teretani?
- koje težine?
- da li radite vežbe za jačanje ledja i trbušnih mišića (stabilizatori trupa)?
- da li bol ide duž noge (tačan opis tegoba?)
- slabost noge?
Sačuvana
MB69
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Septembar 26, 2015, 01:37:10 posle podne »

Poštovanje! Imam 46 godina, radim u zdravstvu. Bavim se sportom nešto više od 30 godina. 19 poslednjih godina sam proveo u teretani. Nisam koristio anabolike. Od 2010.g sam počeo da imam probleme sa diskus hernijom. Pre nepunih mesec dana sam imao jezivih problema, 3 dana sam bio nepokretan, primio sam jako puno injekcija i lekova. O bolovima ne bih pričao, ništa slično do sada nisam doživeo. Trenutno sam na rehabilitaciji. Počeo sam sa dugim šetnjama, što mi jako prija. U svakom slučaju, dijagnoza pregleda kičme na magnetnoj rezonanci je sledeća: "Uredna lumbalna lordoza. Očuvana visina pršljenskih tela. Degenerativne promene u vidu rubnih osteofita, Schmorlovih hernija i facetartroze. Na L5/S1 nivou prisutna je protruzija diska parasagitalno levo sa suženjem levog lateralnog recesusa i neuralnog foramena. Diskoradilularni kontakt u levom lateralnom recesusu. Uredna širina spinalnog kanala. Na ostalim nivoima smanjena visina iv diskova, bez hernijacije. Zaključak: Discus hernia L5/S1. Spondiloartrotične promene. Zamolio bih poštovanog kolegu Ognjena PeĂ°u Tutorova za pomoć. Čovek koji je dugo vremena proveo baveći se sportom teško se miri sa sportskim povredama. Ovo mi je najduža pauza u životu, barem što se sporta tiče. Interesuje me, koje vežbe smem nadalje da radim u teretani i kojim tempom. Mrtvo dizanje, čučanj i hiperekstenziju ne radim još od 2010.g. Svaki Vaš savet bi mi puno značio. Unapred hvala!
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.07 sekundi sa 17 upita.