TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:23:46 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Šta nakon ove povrede?  (Pročitano 4570 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Oktobar 12, 2015, 08:46:33 pre podne »

vožnja stacionarnog bicikla je bolja varijanta od trčanja - jedino voditi računa o pravilnom držanju ledja...
dobra je varijanta i trening na eliptiku, samo treba ojačati prethodno mišiće stabilizatore trupa
treba voditi računa o izbegavanju rotacija karlice i posledično kičmenog stuba i na biciklu (visina pedala)i posebno na ekliptiku (koji je možda bolje izbegavati i
u vašem slučaju....)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Oktobar 11, 2015, 11:41:23 posle podne »

потребно је прво да радите 2-3 недеље јачање мишића (свакодневно редовно са појачавањем интнезитета) са вежбама које сте добили претходно + шетања што више...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Oktobar 11, 2015, 10:52:57 posle podne »

vožnja stacionarnog bicikla je bolja varijanta od trčanja - jedino voditi računa o pravilnom držanju ledja...
dobra je varijanta i trening na eliptiku, samo treba ojačati prethodno mišiće stabilizatore trupa
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Oktobar 11, 2015, 10:48:12 posle podne »

trčanje - bolje ne zbog potresa mehaničkih koje trpe diskusi pri trčanju...
važan faktor:
- snaga mišića stabilizatora trupa
- podloga (amortizujuća)
- patike
-------
bolje je hodanje/šetnja što više - brži tempo (40-60min, znojenje, puls na 70%HRmax)
Sačuvana
MB69
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Oktobar 06, 2015, 09:46:20 posle podne »

Dobro veče, poštovani! Opšte stanje je znatno bolje. Krećem se, hodam normalno, od prošlog četvrtka idem na posao. U početku mi je na poslu bilo malo problematično, prvih par sati rada na klinici mi je išlo malo teže, sve dok se mišići ne "puste u pogon" kako treba. Strogo vodim računa kako se krećem i sl, ali, jednostavno me je kičma "opominjala" prvih par sati rada. Koristim pojas kao zaštitu tokom rada, 2-3 sata sam s njim, pa ga skinem. Završio sam sa magnetnom terapijom i sa terapijom ultrazvukom (TENS). U svakom slučaju, stanje je znatno bolje. Na dijeti sam, smanjiću težinu na ispod 85kg. Dosta vremena provodim u šetnji (nekoliko kilometara dnevno). Što se tiče vežbi, znam za ove vežbe (Mišel - Regan program vežbi) koje se mogu raditi na strunjači a i kući. Odlične su, jednostavne a efektivne. Odgovaraju mi u potpunosti i praktikujem ih. Interesuje me Vaše mišljenje, kada bih mogao da počnem da trčim i da li uopšte da krećem sa trčanjem ili je hod po traci svrsishodniji (a itekako je delotvoran). Dalje, što se tiče teretane, za koliko meseci bih mogao da ponovo krenem sa treniranjem? U svakom slučaju, nužno je smanjivanje težina a neke vežbe ću svakako izbaciti iz programa. Kazao sam Vam kojim sam se vežbama bavio pre ove "havarije", da je tako nazovem, to su klasične vežbe u teretani. Napisao sam Vam i sa kojim sam težinama baratao. Interesuje me Vaše mišljenje o tome, koje mi vežbe u teretani savetujete a koje ne. Naravno, više neću raditi sa većim težinama. TakoĂ°e, da li mi savetujete zgibove, sklekove? Svestan sam da je svaki organizam priča za sebe i da je svaki povratak sportu krajnje individualna stvar, ali me u svakom slučaju interesuje Vaše mišljenje. Nadam se da Vas nisam previše ugnjavio. Srdačno Vas pozdravljam i želim Vam svako dobro.
« Poslednja izmena: Oktobar 06, 2015, 09:51:00 posle podne od strane MB69 » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Oktobar 06, 2015, 04:26:23 posle podne »

vodite računa o zategnutim ledjima kad sedite na kauču, u kolima, na poslu - zategnuti mišići lumbalnog segmenta daju podršku i ispravljaju kičmeni stub....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Oktobar 06, 2015, 04:20:59 posle podne »

možete raditi veslanje u pretklonu sa bučicama (male težine), 15ak ponavljnja, 3 serije - poenta je u zategnutim ledjima, tj luk ledja (lumb lord)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Oktobar 06, 2015, 04:17:59 posle podne »

možete raditi zadržaj u polučučnju sa pravim ledjima (ledja treba da su zategnuta u luk - lumbalna lordoza)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Oktobar 06, 2015, 04:12:37 posle podne »

statički zadržaj 20-30sec, 3 serije
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Oktobar 06, 2015, 04:10:22 posle podne »

obrnuti plank, statički zadržaj 20-30sec, 3 serije
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Oktobar 06, 2015, 04:02:14 posle podne »

teža varijanta vežbe plank
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Oktobar 06, 2015, 04:00:28 posle podne »

вежба планк, статички задржај 20-30сец, 3 серије
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Oktobar 06, 2015, 02:56:06 posle podne »

kakvo je trenutno stanje sa bolovima i pokretljivošću?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Oktobar 06, 2015, 02:55:37 posle podne »

treba raditi na jačanju mišića ledja i trbušnih mišića - mišići stabilizatori trupa...
prvo ćete dobiti vežbe za kućne uslove, sa spostvenom težinom / parter vežbe...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Oktobar 06, 2015, 02:54:30 posle podne »

potrebno je da modifikujete trening jedan period i svakako da smanjite težine i možda neke vežbe da izbacite....
važno je da ste dobrog zdravlja (a zdravlje kičmenog stuba je važno), da se bavite sportom u meri koliko prija - a težine i veličina mišića to nije najvažnije...
sportom se treba baviti u meri koliko to prija našem telu... sve preko toga je štetno...
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.078 sekundi sa 17 upita.