TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398541 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 27, 2024, 05:41:48 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda ramena i regije izmedju lopatica  (Pročitano 11328 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Februar 25, 2016, 10:15:42 pre podne »

Javljam se doktore poslije mjesec dana. Posto prethodne vjezbe nisu imale efekta morao sam ponovo da se javim kod fizijatra koji me proslijedio kod ortopeda. Ortoped je smatrao da je najbolje da zapocnem terapiju kortikosteroidima. Dao mi je dvije injekcije u razmaku od 15 dana medjutim bol nije nestao. U medjuvremenu dok cekam termin za fizikalnu terapiju odlucio sam da odem na pregled kod drugog fizijatra. On mi je rekao da je doslo do napuknuca (u predjelu koji sam markirao plavom bojom na poslednjoj fotografiji) i da se osjeti oziljak pod rukom. Isto tako rekao mi je da je to hronican bol i da tesko mogu da ga izlijecim, i da zaboravim na teretanu. Interesuje me vase misljenje sta da radim ?? Ne mogu sa 24 godine da zivim sa hronicnim bolom, radije cu otici na hiruski zahvat ako se moze na taj nacin rijesiti. Hvala
Da li si dobio instilaciju (inekciju) prednjim pristupom (od napred), bočnim (sa strane) ili  zadnjim pristupom (sa zadnje strane) ramena?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Februar 25, 2016, 10:12:05 pre podne »

Da li primenjujes hladjenje ledom bolnog mesta?
Da li primenjujes Lioton gel posle leda?
Led 3x na dan po 7min na bolno mesto?
Sačuvana
Simpaticus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Februar 21, 2016, 01:01:14 posle podne »

Trenutno miruje oko 2 mjeseca. Radio sam vjezbe staticke kontrakcije, a poslije toga sam radio vjezbe koje sta naveli. Radio sam sa tezinama oko 3-4 kg. Uglavnom bol osjecam kod mirovanja (tj. odredjenih polozaja gornjeg dijela tijela). Tokom izvodjenja vjezbi nisam osjecao bol. Trenutno sam na fizikalnoj terapiji (magnet, struja, laser). Imam jos 5 dana terapije, a nakon toga vjerovatno ce uslijediti vjezbe. Nisam da opterecujem rame na drugi nacin. Hvala
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Februar 16, 2016, 05:09:23 posle podne »

nije ruptura tj pucanje mišića (najverovatnije) - najverovatnije je burzitis (upala burze - sluzne kese - koja otekne i prilično je bolno) + može postojati i upala tetive rotatora...
ako bol traje duže od 2-3nedelje to je hroničan bol - ali se vaš problem može rešiti, bez brige...
---------
sa kojim težinama ste radili vežbe?
da li ste opterećivali rame na još neki način?
- da li boli rame u miru ili pri uobičajenim, svakodnevnim pokretima?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Februar 16, 2016, 05:05:35 posle podne »

koliko si dugo radio vežbe ( 2-3nedelje ili...)?
- da li si  se istezao posle vežbi (po programu istezanja)?
da li si redovno hladio ledom i utrljavao lioton gel posle programa i tokom dana...?
Sačuvana
Simpaticus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Februar 08, 2016, 09:20:38 posle podne »

Javljam se doktore poslije mjesec dana. Posto prethodne vjezbe nisu imale efekta morao sam ponovo da se javim kod fizijatra koji me proslijedio kod ortopeda. Ortoped je smatrao da je najbolje da zapocnem terapiju kortikosteroidima. Dao mi je dvije injekcije u razmaku od 15 dana medjutim bol nije nestao. U medjuvremenu dok cekam termin za fizikalnu terapiju odlucio sam da odem na pregled kod drugog fizijatra. On mi je rekao da je doslo do napuknuca (u predjelu koji sam markirao plavom bojom na poslednjoj fotografiji) i da se osjeti oziljak pod rukom. Isto tako rekao mi je da je to hronican bol i da tesko mogu da ga izlijecim, i da zaboravim na teretanu. Interesuje me vase misljenje sta da radim ?? Ne mogu sa 24 godine da zivim sa hronicnim bolom, radije cu otici na hiruski zahvat ako se moze na taj nacin rijesiti. Hvala
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Decembar 29, 2015, 11:46:38 posle podne »

ok, javi kako ide...
pozdrav  :)
Sačuvana
Simpaticus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Decembar 27, 2015, 07:13:44 posle podne »

Hvala na vjezbama. Javicu vam za 4-5 dana kako ide. Hvala
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Decembar 27, 2015, 07:10:58 posle podne »

posle vežbi, radiš istezanja...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Decembar 27, 2015, 07:03:20 posle podne »

vežbe za rotatore ramena
radi se sa malim težinama (kreće se od 4kg, pa povećavati na narednim treninzima postepeno...6kg...8kg...), važno je da je opterećenje ramena uvek srednjeg intenziteta, da se nikada ne radi sa naporom, već da vežbanjem aktiviraš mišiće i tetive ramena. Broj ponavljanja je 12-15 po seriji, rade se 3 serije od svake vežbe, odmor izmeĂ°u serija 2min, ne radi se nikada brzo da zamaramo mišiće
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Decembar 27, 2015, 06:51:26 posle podne »

vežbe za ramena sa bučicama:
- za prednje rame
- za srednje rame
- za zadnje rame
Radi se sa malim težinama (kreće se od 4kg, pa povećavati na narednim treninzima postepeno...6kg...8kg...), važno je da je opterećenje ramena uvek srednjeg intenziteta, da se nikada ne radi sa naporom, već da vežbanjem aktiviraš mišiće i tetive ramena. Broj ponavljanja je 12-15 po seriji, rade se 3 serije od svake vežbe, odmor izmeĂ°u serija 2min, ne radi se nikada brzo da zamaramo mišiće. Vežbe se rade 1x na dan
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Decembar 27, 2015, 06:39:04 posle podne »

Program u trećoj nedelji lečenja
Ova faza lečenja počinje kada je rame u potpunosti bezbolno, kako u miru, tako i na dodir i pri svim pokretima bez opterećenja. Pokreti u svim pravcima se izvode bez neprijatnosti.
Program u trećoj nedelji treba da sadrži:
- vežbe sa bučicama,
- posle toga istezanje,
- posle masiranje ledom,
- utrljavanje lioton gela
vežbe za ramena sa bučicama se rade:
- za prednje rame
- za srednje rame
- za zadnje rame
- za rotatore ramena
Radi se sa malim težinama (kreće se od 4kg, pa povećavati na narednim treninzima postepeno...6kg...8kg...), važno je da je opterećenje ramena uvek srednjeg intenziteta, da se nikada ne radi sa naporom, već da vežbanjem aktiviraš mišiće i tetive ramena. Broj ponavljanja je 12-15 po seriji, rade se 3 serije od svake vežbe, odmor izmeĂ°u serija 2min, ne radi se nikada brzo da zamaramo mišiće. Vežbe se rade 1x na dan, a led i gel može i 2-3x dnevno....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Decembar 27, 2015, 06:36:46 posle podne »

vežbe treba da radiš 1x na dan, 3x dnevno je mnogo...
napisaćiu ti program za treću nedelju...
Sačuvana
Simpaticus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Decembar 22, 2015, 12:28:29 pre podne »

Ako mozete da mi napisete koje se vjezbe rade u 3 sedmici za jacanje ramena ??
Hvala
Sačuvana
Simpaticus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Decembar 17, 2015, 02:08:15 posle podne »

Doktore javljam vam se poslije 7 dana vjezbanja po programu koji ste dali. Djeluje mi da ima napretka, ali bol se jos uvijek javlja prilikom ustajanja iz kreveta (ujutru) i nakon vjezbi istezanja (u prednjem dijelu ramena). Kod vjezbi staticke kontrakcije ne osjecam nikakvu nelagodu. Interesuje me vase misljenje ?? Da li da nastavim sa ovom terapijjom, ili da nesto mijenjam ?? Samo da jos dodam, juce sam radio vjezbe samo 1x i jutros kad sam ustao bilo je mnogo bolje (nije bilo bola). Mozda sam ipak pretjerao sa vjezbama 3x na dan.
Na ovoj otografiji sam obiljezio gdje je prisutan bol ??
Hvala

« Poslednja izmena: Decembar 18, 2015, 10:13:11 pre podne od strane Simpaticus » Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.096 sekundi sa 17 upita.