TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398552 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 27, 2024, 11:35:42 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Plan treninga  (Pročitano 16750 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17237


« Odgovor #62 poslato: April 02, 2016, 06:23:30 posle podne »

Ja sam ranije zbog moje povrede ledja radio ledjnjake i hiperekstenziju kako bi dobro zagrejao taj deo. To sam radio i pre treninga ledja i pre treninga nogu (cucnja). I uvek mi je taj donji deo ledja bio napumpan i umoran da sam uvek morao da prekinem seriju zbog otkaza donjeg dela ledja a ne misicne grupe koja je bila u prvom planu.

Iz tog iskustva ja mu predlazem da odradi mozda par laganih serija na pocetku treninga a da ozbiljniji rad na ovim misicima ostavi za kraj treninga.
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1443


« Odgovor #61 poslato: April 02, 2016, 04:13:20 posle podne »

Ja bi bas radio na pocetku treninga jer je vrlo, vrlo lagana vezba, plus vezbac ima problema sa stubovima pa ne bi ni smeo da krene u dalji deo treninga za ledja bez dobro zagrejanog tog dela.

Naravno da moze i na kraju treninga kao neki vid "dopumpavanja" :)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17237


« Odgovor #60 poslato: Mart 31, 2016, 10:28:32 posle podne »

Ja bih na kraju treninga, jedan od razloga je to da ne bih baš voleo da sa umornim donjim delom leĂ°a radim veslanja u pretlonu i slične vežbe pogotovo ako imaš problem sa ledjima.
Sačuvana
radovicmiladin86
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1485

« Odgovor #59 poslato: Mart 31, 2016, 08:39:04 posle podne »

Ok pokusacemo...hvala to da ubacim na pocetku ili kraju treninga?
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1443


« Odgovor #58 poslato: Mart 31, 2016, 06:12:32 posle podne »

Upravo ta vezba. Delovace ti lako u pocetku jer si u treningu itd, ali to ne znaci da trebas da cimas i radis brzo vec da se skoncentrises i uradis pravilno. Da stezes jelte.

Kasnije kada ti stubovi ojacaju mozes da predjes na ekstenziju, ali naravno uz zagrevanje sa ledjnjacima predhodno.
Sačuvana
radovicmiladin86
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1485

« Odgovor #57 poslato: Mart 31, 2016, 05:44:27 posle podne »

Aha hvala
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17237


« Odgovor #56 poslato: Mart 31, 2016, 01:31:29 posle podne »

Sačuvana
radovicmiladin86
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1485

« Odgovor #55 poslato: Mart 31, 2016, 12:57:39 posle podne »


Pokusaj lagane ledjnjake u parteru, ali bez cimanja i slicno.
Pojasnjenje? ne znam bas sta je to....
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1443


« Odgovor #54 poslato: Mart 31, 2016, 12:43:32 posle podne »

Onda izbegavaj teske vezbe ako je vec takva situacija, ali moras polako fa ojacas i te misice, ne smes da ih zanemaris.

Pokusaj lagane ledjnjake u parteru, ali bez cimanja i slicno.
Sačuvana
radovicmiladin86
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1485

« Odgovor #53 poslato: Mart 31, 2016, 09:23:13 pre podne »

Ledja donja oduvek moj problem....davno pre teretane sam ih povredio i stalno su me bolela....dugo dugo...cak i kad sam prehladjen sve moze da mi budeladno ali 5min ladnog na donji deo ledja je mesec dana mog bolovanja...daklei leti potkosulju nosim :(

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17237


« Odgovor #52 poslato: Mart 31, 2016, 09:14:09 pre podne »

Jel si imao neku povredu ranije pa otud strah ili ?
Sačuvana
radovicmiladin86
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1485

« Odgovor #51 poslato: Mart 31, 2016, 07:39:14 pre podne »

Mrtvo? Mada ga jakoooo izbegavam iskreno bojim ga se zbog ledja...
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1443


« Odgovor #50 poslato: Mart 30, 2016, 11:22:47 posle podne »

Ubaci jos koju dizacku vezbu za ledja, tj da se fokusiras vise na tegove, a manje na sprave.

Ostalo je vise nego dobro. Ispravio bi da imam sta, ali nemam.
Sačuvana
radovicmiladin86
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1485

« Odgovor #49 poslato: Mart 30, 2016, 11:54:24 pre podne »

Dakle idemo sa jednim planom pa da cujemo par saveta....

Ponedeljak Rame-Biceps
1.Letenje
2.Prednji Potisak Sipkom
3.Zadnje razvlacenje -trenazer
4.Letenje sajlama
5.Podizanje ispred bucicama
6.Navlacenje sajle na celo

7.Dvorucni pregib r.sipkom
8.Cekic Sedeci
9.Koncetracioni pregib sedeci

Utorak Utorak-Noge (P.loza/List)
1.Cucanj Sirina ramena
2.Cucanj Siroki
3.Sutevi
4.Presa
5.Iskorak

6.Listovi na trenazeru
7.Listovi na presi

Cetvrtak Grudi-Triceps
1.Ravni benc-Siroki
2.Kosi benc-Uski
3.Razvlacenje sajlama-niska
4.Pek Dek

5.Propadanje
6.Obrnuta obaranja /Lat masina
7.Uski potisci sa klupe
8.Jednorucna triceps opruzanja
9.Trcanje

Petak Ledja-Z.Loza
1.Zgibovi
2.Lat ispred
3.Veslanje sipkom
4.Kotur
5.Veslanje bucicama
6.Sleganje ramena
7.Navlacenje sipke na vrat

8.Nordic
9.Pregib potkolenice lezeci 
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #48 poslato: Februar 09, 2016, 12:15:53 pre podne »

Naravno da su jaja, khm, belanca  ::) ( i po koje žumance  ::) )dobar "jeftini" izvor proteina, sir, jogurt...ali i meso, manje masni komadi svinjskog mesa( but),naravno ograničeno( neki kažu 2 puta nedeljno), 1 nedeljno iznutrice, konjsko meso( "čini" se jeftnije u odnosu na ostale izvore)...po koja konzerva sardine...uvek ima mogućnosti za kombinovanje samo malo "mašte"...  ;)

Što se tiče masti...samo mala ilustracija nekih masti koje tako gnusno izbegavamo...

"DOMAĆA" SVINJSKA MAST ima samo oko 40 % zasićenih masnih kiselina u svom sastavu, a 60 % čine mononezasićene i polinezasićene, tj. 48% otpada na mononezasićene masti( dominacija oleinske - ima je i u maslinovom ulju), dok 12 % otpada na polinezasićene masti (na udeo omega-3 i omega-6 masnih kiselina se može uticati i načinom ishrane životinja)!

10 g svinjske masti ima oko 10 mg holesterola...

MASLAC( puter) čine oko 66% zasićene masne kiseline, 30% mononezasićene masne kiseline( opet oleinska), 4% polinezasićene masne kiseline...

ŽUMANCE – 35% zasićene masne kiseline, 45% mononezasićenih masnih kiselina, 15% polinezasićenih( dominacija omega-6), tu je i lecitin( fosfolipid) i naravno holsterol...

KOKOSOVO  ULJE – 75-90% zasićenih masti, više od 50% MCT( dominacija laurinske kiseline)...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/zasiene-masti-uzvraaju-udarac.html

http://ajcn.nutrition.org/content/91/3/535.abstract

http://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.1000252

P.S.

Ubaci i "po koju" kapsulu omega-3...
« Poslednja izmena: Februar 09, 2016, 02:41:28 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 1.74 sekundi sa 17 upita.