TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 04:28:15 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Koleno-prp terapija  (Pročitano 23871 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Januar 21, 2016, 04:15:53 posle podne »

da li radiš u teretani
- šutalicu leg ext single leg?
- pregibe za zadnju ložu  na mašini?
- leg pres?
- listove?
Sačuvana
StefanHornet
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Januar 18, 2016, 11:52:45 posle podne »

Trenutno imam bol u spoljnom delu kolena i blago zatezanje u dnu sa zadnje strane kolena ,gde pocinje list.
Sačuvana
StefanHornet
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Januar 18, 2016, 11:35:32 posle podne »

Pio sam govedji zelatin mesec dana 2015. godine ,od polovine oktobra do polovine novembra,mazao sam i neke gavez gelove u to vreme takodje...Nisam osetio neko poboljsanje ili bar nije bilo znacajnije... Slucajno pre nedelju dana saznao za nekog ortopeda u Cupriji koji ima privatnu ordinaciju i otisao sam na pregled i da ga pitam za magnetnu rezonancu posto ste rekli da je nepotpuna,one je nakon pregleda odma predlozio artroskopiju da mi sredi meniskus nakon toga pitao sam ga isto da li bi pomogla prp terapija on je rekao da bi posto sam mlad(imam 24 godine) i on radi tu terapiju takodje poseduje masinu i i radi je za upola jeftinije nego u Beogradu,trebalo bi da cu oko 1. februara da odem na prvu terapiju,sad on mi je rekao da je potrebno 2 ili 3 da se urade...  Radim teretanu i radio sam kondicione pripreme sa drugovima koji se spremaju za sezonu i istezem se regularno,prilikom pravolinijskog dizanja tegova stvarno nemam nikakve probleme i prilikom sprinteva pravolinijskih nemam problema,ne mogu da radim vezbe koje zahtevaju jake promene pravca ,jedino mozda sa jakim steznikom ili bandazom,ali to nema svrhe... Imam bolove posle treniranja i u pocetku treninga dok se zagrejem ... Moze preporuka za nekog doktora ako ovo ne uspe i ako bude bila potrebna operacija?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Januar 18, 2016, 03:33:33 posle podne »

ovde imaš txt o govedjem želatinu i recept za korišćenje
http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/govei-elatin-za-zdrave-zglobove.html
----------
šta si odlučio oko prp lečenja?
ako ti treba mogu ti dati preporuku za ortopeda za koleno...
(kakva je situacija tokom treniranja - stalni problemi?)
(teretanu, istezanja radiš?)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Januar 18, 2016, 03:05:13 posle podne »

Koji suplement preporucujete da uzmem?
važno je da se uzima - glukozamin, hondotin, msm (za hrskavicu), kolagen, hijaluronska kis, vitamin c (za vezivno tkivo - ligamenti, meniskusi...)...
- Arthro guard http://www.pansport.rs/Zastita-zglobova/BI838-Arthro-Guard.html
ili
- Joitment support http://www.pansport.rs/Zastita-zglobova/UN046-Jointment-Sport.html
ili
- Elasti joint http://www.pansport.rs/Zastita-zglobova/LB529-Elasti-Joint.html
+
govedji želatin (kolagen) + vitamin c.... to je suplementacija koja uz pravilan trening i eventualno dodatno lečenje doprinosi zdravlju zglobova - sadrži gradivne supstance za izgradnju i oporavak vezivnih tkiva zglobova...
Sačuvana
StefanHornet
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Januar 16, 2016, 04:22:54 posle podne »

Koji suplement preporucujete da uzmem?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Januar 16, 2016, 12:54:27 posle podne »

- ukoliko želiš i finansijski ti nije problem - PRP možeš uradti, izvesna šansa da dodje do poboljšanja postoji...
- treba da jačaš mišiće nogu u teretani (posebno kvadriceps, ali i zaadnju ložu, prmicače, listove, rotatore kuka i stabilizatore trupa!)
- treba da uzimaš nešto od suplemenata za jačanje zglobova (hrskavice, ligamente)
- treba proveriti stabilnost kolena (prednjeg ukrštenog ligamenta LCA - ukoliko je delimično pukao, operacija nije ptrebna)
Sačuvana
StefanHornet
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Januar 14, 2016, 05:37:36 posle podne »

Da li znate neki slucaj radjenja prp terapije ,sa zastarelom povredom i da li je postojalo neko poboljsanje? I da li mozete da mi preporucite nekog doktora ,sa kojim mogu da se konsultujem oko eventualne operacije,ako on proceni da je potrebno?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Januar 14, 2016, 11:31:01 pre podne »

I vama sve najbolje u ovoj godini! Hvala na odgovoru! :D MRI je iz 2015. godine,a povreda je prilicno stara,sada ne znam da li vam to znaci nesto,kopka me ovo sto ste rekli da ima manju mogucnost za izlecenje starih povreda,ali mi daje nadu ovo sto sto ste napisali za izlecenje parcijalnih povreda LCA i meniskusa... Mislim da cu najverovatnije da probam PRP iako je skupa jer ste i vi rekli da moze da mi pomogne(iako nije svemoguca),a i taj ortoped iz Kragujevca jer bio samouveren kad je spomenuo tu terapiju...
mislim da je veća šansa da prp terapija neće napraviti efekat u lečenju - kada bi to bilo jeftino, rekao bih uradite to bez razmišljanja, sigurno neće odmoći, a koliko će pomoći to je - ?
medjutim, nije fer da kažem nema šanse da pomogne, kada neka šansa postoji (da li je to 40:60, ili 20:80 - to niko ne može da kaže...)
- prvo - treba znati koliko je nalaz magnetne rezonaance precizan (koliko se može pouzdati u njega - u oceni tipa povrede i planiranja lečenja...)
> akoje parcijalna veće su šanjse, mnogo veći potencijal za rezultate b bilo da je sveža povreda, ovako....
Sačuvana
StefanHornet
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Januar 11, 2016, 05:04:08 posle podne »

Takodje ,sta bi ste mi preporucili da uradim ako ne uspe prp ili ako uopste ne odem?
Sačuvana
StefanHornet
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Januar 11, 2016, 02:32:15 posle podne »

I vama sve najbolje u ovoj godini! Hvala na odgovoru! :D MRI je iz 2015. godine,a povreda je prilicno stara,sada ne znam da li vam to znaci nesto,kopka me ovo sto ste rekli da ima manju mogucnost za izlecenje starih povreda,ali mi daje nadu ovo sto sto ste napisali za izlecenje parcijalnih povreda LCA i meniskusa... Mislim da cu najverovatnije da probam PRP iako je skupa jer ste i vi rekli da moze da mi pomogne(iako nije svemoguca),a i taj ortoped iz Kragujevca jer bio samouveren kad je spomenuo tu terapiju...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Januar 10, 2016, 07:04:44 posle podne »

.Cuo sam za ovu terapiju prp od tog lekara iz Kragujevca,takodje je isao poznanik moje majke i kaze da je odlicno,ali ne za ovaj moj slucaj,ali rekao je da moze i za ovo...
Odgovor na tvoje pitanje:
- plazma terapija (PRP metoda lečenja) ima svojih pozitivnih efekata koji nisu još uvek utvrdjeni do kraja i mehanizmi lečenja povreda su još uvek u ispitivanju... potencijal za lečenje postoji i dosta obećava, al ipostoje i ograničenja (tj ta metoda ima ograničenja - nije svemoguća). Sa druge strane, radi se o dosta skupoj igrački... tj to zadovoljstvo dosta košta...
u tvom slučaju:
- povreda stara nekoliko godina ima mnogo manju mogućnost za izlečanje od sveže povrede od pre nekoliko nedelja
- povreda prednjeg ukrštenog - parcijalna ima veću mogućnost za pozitivne efekte lečenja PRP metodom od kompletne rupture
- povreda meniskusa periferna zarasta velikim potencijalom i spontano u odnosu na perifernu...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Januar 10, 2016, 06:54:50 posle podne »

Pozdrav Stefane, bio sam zauzet, pa ti nisam ranije odgovorio...
sve najbolje u novoj godini  :)
ovako - po onome što si napisao:
- postoji povreda meniskusa kolena (po magnetu i po opisu povrede)
- povreda prednjeg ukrštenog nije ubedljiva - ali postoji ozbiljna sumnja u tom pravcu (osećaj nestabilnosti, mehanizam povrede, osećaj da je nešto puklo, otok, nalaz magnetne rezonance...)
- Lahman test je pokazatelj stabilnosti kolena - i očuvanosti prednjeg ukrštenog ligamenta
- u trenutku snimanja MR kolena - po opisu LCA nije bio jasno prekinut, već više narušene strukture - delimično pucanje vlakana (?)
- koliko vidim prošlo je više godina od magnetne rezonance, u medjuvremenu je bilo više ponavljanih povreda - pitanje koliko su povrede unutar kolena uznapredovale..?
Sačuvana
StefanHornet
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Decembar 31, 2015, 01:31:36 pre podne »

https://www.youtube.com/watch?v=L32tmQ4hpdE Ovakvu vezbu smo radili kad se desila povreda.
Sačuvana
StefanHornet
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Decembar 30, 2015, 11:29:57 posle podne »

Meni je svaka pomoc dobrodosla,povreda prvi put je nastala kad sam se sudario sa saigracem na treningu ,tacnije teklovao sam ga ,ali je na zemlji stojao dummy koji je bio granicnik i pali smo preko njega ,osetio sam da sam nagazio na njega i pao sam sa tim saigracem na zemlju i osetio preterano jak bol kao da sam polomio koleno,nisam mogao odmah da hodam,sedeo sam par minuta ,kad sam ustao samo sam mogao da hramljem,posle sat vremena stvorio se otok ,sutra dan sam otiso kod lekara jer je bio vikend,nije mi vadio krv prepisao mi je hemoral i fastum gel i hladne obloge i mirovanje naravno,posle 3-4 dana otok je nestao mogao sam normalno da hodam,posle toga jos 2 nedelje sam odmarao,mogao sam normalno da trcim ,ni jednom mi nisu vadili krv iz kolena,nakon fizioterapije i jacanja nogu nisam mogo skroz u cucanj da udjem imao sam osecaj kao da me nesto blokira,sada mogu...  Mislim da je radjen test i da je pozitivan(nisam siguran), u izvestaju ortopeda iz Jagodine odakle sam ja pise Valgus kolena obostrano prednja fijoka diskretno+desno,a u izvestaju  ortopeda iz Kragujevca nakon Mri koji je tamo radjen pise Koleno normalnog oblika i konfiguracije ,aktivno pokretno,klinicki bez znacajnije nestabilnosti,bolan patelofemoralni momenat. Radim cucnjeve prednji i zadnji cucanj i mogu sa solidnim kilazama iskorak i penjanje da klupu sa bucicama,radio sam i bugarski split cucanj,nemam sut masinu u teretani ovoj pre sam radio. Kad radim hang clean samo malo vecom kilazom desi se da osetim nelagodnost u kolenu.Mogu da menjam pravac uz bandazu i steznik i kad lepo zagrejem koleno,izbegavam da radim nezagrejan bilo sta ,uvek stavim i konjsku mast(crvenu) pred aktivnosti sa promenama pravca...Cuo sam za ovu terapiju prp od tog lekara iz Kragujevca,takodje je isao poznanik moje majke i kaze da je odlicno,ali ne za ovaj moj slucaj,ali rekao je da moze i za ovo...Poslao sam u prilogu sliku dummy-ja da znate o cemu je rec.Unapred hvala
Sačuvana
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.196 sekundi sa 18 upita.