TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398362 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 12:50:32 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc oko rotacije UH  (Pročitano 19584 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #21 poslato: Maj 13, 2016, 11:01:21 pre podne »

Ulje od komina masline...los izbor...

Btw...pod maslinovim uljem od komine bi trebalo da se podrazumeva proizvod dobijen mesenjem rafinisanog ulje komine masline( cvrst ostatak kostica i pulpe nakon centrifugiranja, sadrzi oko 5% ulja ) i devicanskih maslinovih ulja( vrlo malo)...sve u svemu los izbor...

Dakle, extra virgin je najbolje resenje...ali...

Tu je i tzv. frižiderski test...pošaljite svoju flašu maslinovog ulja "na hladjenje"... :)

Jer neki proizvoĂ°ači čak i mixuju ulja da bi profitirali...

Tj. da prevedemo malo...

"Maslinovo treba da ima oko 70% mononezasićenih masnih kiselina, dok suncokretovo i sojino imaju oko 70% polinezasićenih. Mono se stežu u frižideru, poli se ne stežu. "

Dakle...

"Ako se ulje stegne – to može da znači da je maslinovo ulje mešano npr. sa uljem uljane repice (mada ni ono nije jeftino da bi se koristilo za mućkanje). Ili da ulje jeste maslinovo ali nekog "ŽLJ kvaliteta" – ili čak rafinisano. Ili ste u najboljem slučaju stvarno kupili čisto hladno ceĂ°eno maslinovo ulje – koje je (daće bog) ekstra devičansko.

Ako se ulje ne stegne – znači da nema oko 70% mononezasićenih masnih kiselina, već da su ga poli-razblažili npr. suncokretovim ili sojinim uljem, verovatno rafinisanim jer je to jeftino. I svakako da će zbog toga više da se pokvari, jer to jeste osobina polinezasićenih ulja.

Tj. ko proizvoĂ°ač tvrdi da je maslinovo ulje sa 70 odsto mononezasićenih masnih kiselina ono na temperaturi ispod 16 stepeni mora makar da se stegne ili da napravi talog.  Inače, frižiderski test nisu prošla gomila maslinovih ulja koja se etiketiraju ja najkvalitetnija, uključujući i Monini, jer se najviše petlja sa tim italijanskim uljima...
"

Dok ne proĂ°e frižiderski test ništa nije kvalitetno... :) Hm, koliko smo zaista sigurni u kvalitet ulja koja kupujemo?
« Poslednja izmena: Maj 13, 2016, 11:03:53 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
bojanh66
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 69

« Odgovor #20 poslato: Maj 13, 2016, 10:49:51 pre podne »

Keva je greskom kupila Olive Pomace Oil umesto extra virgin oil.

Da li smem da konzumiram to ulje na dijeti ili da ga zaobidjem?
Sačuvana
bojanh66
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 69

« Odgovor #19 poslato: Maj 10, 2016, 12:14:26 posle podne »

Da,obozavam boraniju,mada sam negde pre par meseci procitao da sadrzi skrobaste UH ,tj da ne spada u isti rang kao kupus,brokoli itd,pa sam prestao jesti...ali eto,izgleda sam pogresno procitao.

Dakle boranija se moze opusteno jesti uz svaki obrok kao vlaknastvo povrce.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #18 poslato: Maj 10, 2016, 11:23:50 pre podne »

Boranija da...spada u vlaknasto povrce...

Dobro si napomenuo...eto jednog "zelenisa" koja ti mozda odgovara?
Sačuvana
bojanh66
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 69

« Odgovor #17 poslato: Maj 10, 2016, 11:04:52 pre podne »

Kakvo je vase misljenje o zutoj i zelenoj boraniji i da li je to dozvoljeno jesti na dijeti ?

Da li to spada u vlaknaste ili skrobne UH?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #16 poslato: Maj 10, 2016, 10:53:01 pre podne »

Moj savet ce uvek biti presno, sa sto manje termicke obrade( gde je to naravno realno moguce)...kuvanje na pari je svakako dobro resenje...

U salate mozes dodati i malo persuna...jako korisno...http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/prijatelj-meu-zainima-perun.html

Opet kazem nutritivna vrednost pojedinih namirnica bi trebalo da nam bude u prvom planu...

He, he, ni ja nisam bio neki ljubitelj zelenisa, salatica...ali sa vremenom ukus nam postaje manje bitan( naravno, iskljucimo bilo kakav oblik "realne intolerancije" na neku namirnicu)...jer znamo sta je zaista bitno...ukus cesto ume da prevari...  ;) Ili nam pak jednostvano treba vremena da se naviknemo na zdrave navike u ishrani i pravilan odabir namirnica...

Npr. o brokoliju...od izvora univerzalnih antioksidanasa do prijatelja muškog reproduktivnog zdravlja... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/na-mali-zeleni-prijatelj-brokoli.html

A rotkvice? Hm?
Sačuvana
bojanh66
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 69

« Odgovor #15 poslato: Maj 09, 2016, 10:34:40 posle podne »

Przeni luk,ali na maslinovom ulju,extra virgin olive oil...to je samo 5 minuta przenja dok ne dobije braon boju...dakle to je zabranjeno ?

Sargarepu mogu da jedem,ona je barem sladja od ostalog zelenila.

Inace povrce pripremam na kuvanoj pari.

Jedem brokoli i karfiol,ali ne toliko cesto koliko bih trebao...gledam da nadjem nesto sto je prihvatljivog ukusa...ako sargarepa moze,onda cu nju da jedem cesce.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #14 poslato: Maj 09, 2016, 08:49:13 posle podne »

Uh, ostavljaš nam baš uzak izbor...

Prženi luk...pržen na ulju? Ne...

Odvalismo usta pričajući kako sveže povrće zadržava sve hranljive sastojke...a da se termičkom obradom mnogi korisni sastojci "inakriviraju"...

Šargarepa ok...dobar izbor je i cvekla...a blitva - i taj zeleniš je problematičan? A kelj?

Zvučaću surovo, ali nemoj biti nutritivno razmažen, nego se potrudi da pomenuto "hejt" povrće uvrstiš u svoj meni, dodaj malo jabukovog sirća, malo maslinovog ulja( bez prženja, već kao nadev za salatu), možda bude prihvatljivije  ;)

Šargerepa ima nizak GL, tako da je možeš slobodno ubaciti...

Moja preporuka za salatu - narednaš kupus, cveklu, šargarepu + jabukovo sirće i nema problema  ;)

Siguran sam da kada razbilješ zabludu da ti zeleniš ne odgovara, neće biti problema...  ;) Siguran sam da ti to možeš  ;)
« Poslednja izmena: Maj 09, 2016, 09:46:55 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
bojanh66
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 69

« Odgovor #13 poslato: Maj 09, 2016, 03:57:44 posle podne »

S obzirom da nisam ljubitelj zelenog povrca,sta se jos sme jesti na dijeti u neogranicenim kolicinima osim zelene salate,kupusa,karfiola,brokolija i ostalih zelenih biljki?

Da li se sme jesti przeni luk i sargarepa ili ne?

Na stranim forumima sam procitao da imaju secera i da nisu pozeljni,dok neki kazu da se sme jesti opusteno.

Naprimer ja bi mogao 2 kilograma luka naseckati,proprziti na malo maslinovog ulja 5 minuta i imam za ceo dan,a da ne pricam koliko je to ukusnije od zelenog povrca koje mi je totalno bljutavo i bezukusno.
« Poslednja izmena: Maj 09, 2016, 03:59:24 posle podne od strane bojanh66 » Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1443


« Odgovor #12 poslato: Maj 06, 2016, 09:23:57 pre podne »

Pa u sustini po nekom sablonu za vece partije 4-5 vezbi po 4 serije, a za manje 3 vezbe po 4 serije, e sad ja prvi ne volim kad je nesto po sablonu pa ces tako krenuti, ali i korigovati posle nekog vremena.

Sve se radi na osecaj i po potrebi pa se prema tome upravljaj.

A sto se tice cucnja moguce da ti se to desava jer je jutarnji trening i ako eventualno preforsiras, plus nedisanje.

Probaj na nekom treningu da izmenjas redosled i rotiras sve na treningu da vidis sta ce da se desi.
Sačuvana
bojanh66
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 69

« Odgovor #11 poslato: Maj 06, 2016, 06:38:44 pre podne »

Pa na koliko vezbi i serija da povecam trening,ali da se ne pretreniram?

Treniram par godina,ali tu je bilo nepravilne ishrane,pauza od po par godina itd...mogu reci tek poslednjih godinu-dve da sam se posvetio boljoj ishrani i treningu.

Sto se tice cucnja,svaki trening radim 1-1.5 sat nakon prvog jutarnjeg obroka,dakle negde oko 9 ujutro.
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1443


« Odgovor #10 poslato: Maj 05, 2016, 11:03:38 posle podne »

Tako je, premali broj vezbi i serija...sa ovim neces do rezultata.

Ne bi smelo da ti se vrti posle cucnja. Kad vezbas noge, u kom delu dana.?

Da li jedes pre toga..?? Da li koristis neki no..??
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17212


« Odgovor #9 poslato: Maj 05, 2016, 09:33:11 posle podne »

Meni se čini da imaš malo vežbi i mali broj serija, trebao bi malo da pojačaš trening. Šta si rekao koliko dugo treniraš ?
Sačuvana
bojanh66
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 69

« Odgovor #8 poslato: Maj 05, 2016, 04:08:26 posle podne »

Ledja:
-3 serije na lat masini ispred glave
-3 serije na lat masini vucenje/veslanje
-3 serije dvorucni teg u pretklonu veslanje
-opciono ponekad ubacim veslanje u pretklonu jednorucnim tegom

Grudi i listovi:
-3 serije bucicama na kosoj klupi
-3 serije dvorucni teg na kosoj klupi
-3 serije bucicama na ravnoj klupi ili propadanje
-3-4 serije stojece podizanje na prste na masini
-3-4 serije sedece podizanje na prste
Noge:
-4 serije cucanj do paralele
-4 serije nozna extenzija (prednja loza)
-4 serije nozna extenzija (zadnja loza)
-4 serije mrtvo dizanje bez savijanja kolena,za zadnju lozu

Ramena:
-3 serije sedeci military press sipkom i / ili bucicama
-3 serije letenje bucicama sa strane
-3 serije letenje bucicama ispred tela ili vucenje sipke do brade

Ruke:
-3 serije potisak s cela
-3 serije na lat masini uski hvat
-3 serije bucicom iza glave
-3 serije EZ sipka
-3 serije bucicama / ili hammer pregib
-3 serije bucicom na skot klupi
-nekad ubacim i 2 vezbe za podlakticu

Vezbe rotiram recimo na svake 2-3 nedelje,obrnem im redosled da se telo ne adaptira.
Tezinu izaberem tako da mogu da odradim od 8-12 ponavljanja u pravilnoj formi,sa pauzama oko 60-90s.

Trening za noge mi je najgori od svega,jer nakon cucnja,moram da prilegnem 5-10 minuta da dodjem sebi,jer mi se vrti u glavi i nemam snage ni da sednem(mozda lose disanje tokom vezbe,pa manjak kiseonika do mozga ili nedostatak kardio kondicije ili jednostavno jak trening,pa tako mora da bude)
« Poslednja izmena: Maj 05, 2016, 04:10:30 posle podne od strane bojanh66 » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17212


« Odgovor #7 poslato: Maj 05, 2016, 02:11:01 posle podne »

Kad si vec pomenuo napisi nam kako ti izgleda trening sa opterecenjem :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.108 sekundi sa 17 upita.