TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 386847 Teme od strane 24966 Članovi Poslednji član: Poglavica

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jun 02, 2023, 06:41:23 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Preporuka za sportistu  (Pročitano 2311 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #4 poslato: Novembar 20, 2016, 08:11:59 posle podne »

Od suplemenata preporuka za:

- Vitaminsko-mineralne komplekse - akcenat na Mg i Zn( visokoapsorptivni oblici), vitamine C, E, D3, K2...gvožĂ°e...vitamine B grupe...

- Omega-3 esencijalne masne kiseline...

- Proteinske suplemente...

Što se tiče pravilnog odabira prioriteta kada su suplementi u pitanju( bez obzira da li je cilj "masa" ili "definicija")…

Uvek bi trebalo krenuti od mikro ka makronivou…tj. od vitamina i minerala, kao i vode i elektrolita, koji se smatraju optimizatorima svih bitnih procesa u našem telu, do gradivnih „elemenata“ poput esencijalnih amino kiselina, tj. proteina visoke biološke vrednosti, kao i esencijalnih masnih kiselina( omega-3)…dakle, zato i prethodne 3 stavke...

Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3 poslato: Novembar 20, 2016, 08:07:20 posle podne »

Pozdrav za sporstistu...

Da skratim priču najkraće moguće - sredi ishranu...zapitaj se da li ishrana na zavidnom nivou? Do reljefnog prednjeg trbušnog zida može i bez sagorevača masti...ipak "trbušnjaci se prave u kunji..."

Da li si možda krenuo sa nekim razumnim restrikcijama u ishrani( manipulacije unosom hidrata)...? Da li si upoznat sa pravilnim odabirom namirnica, njihovom nutritivnom vrednošću, principima za sastavljanje obroka?

Ispiši nam svoj dnevni meni po obrocima...pratiš li "gramažu namirnica"( količinsko-nutritivna orijentacija)?

Predlog za čitanje... http://www.pansport.rs/tekstoteka/cesto-postavljana-pitanja/zlatna-pravila-gubitka-masnih-naslaga.html

A kako ti izgledaju treninzi? Da li dovoljno pažnje posvećuješ i treningu sa opterećenjem?

Koliko si visok, težak? Koliko imaš godina? Obim struka? Radio odreðivanje BF? Neka slika radi "procene problema"?

Nadam se da si realno postavio svoje ciljeve?

Tvoj problem nisu suplementi već prioriteti!!! A to su TRENING I ISHRANA!

Malo i o realnoj upotrebnoj vrednosti sagorevača masti... http://www.pansport.rs/tekstoteka/dodaci-ishrani-suplementacija/sagorevai-masti-istine-i-zablude.html

Što se tiće samog karnitina ne očekuj baš ništa spektakularno...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Novembar 20, 2016, 06:39:57 posle podne »

Zar cilj ne treba da ti bude to da postanes funkcionalniji zbog kosarke, malo mi je cudno da ti je glavni cilj
nivo masti i trbusnjaci a bavis se kosarkom.

Nece ti sagorevac puno pomoci ako trening i ishrana nisu na odgovarajucem nivou. Ako mozes malo detaljnije opisi tvoj trening u teretani da vidimo kako to izgleda.
Sačuvana
Bb0
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Novembar 20, 2016, 04:01:42 posle podne »

Pozdrav svima,
Dosao sam na forum da naucim nesto vise o treninzima i prvenstveno suplementima.Tako da imam jedno pitanje prvo.
Profesionalno se bavim kosarkom i imam redovne treninge svaki dan.
Ali sada mi je potrebno da spustim nivo masti i zategnem stomak malo.Na internetu sam nasao da su za to najbolji sagorevaci masti.Ja bih svaki dan imao kardio 30-60 minuta voznja sobnog bicikla + uobicajene vezbe.
Zanima me vasa preporuka za neki dobar sagorevac masti a takodje i za jos neke suplemente koji bi mi pomogli i da ih iskombinujem.
Jos jednom trenutan cilj je spustanje masti na sto manji moguci nivo i definisanje stomaka i trbusnjaka.
Takodje sta mislite konkretno o ovom proizvodu?

www.pansport.rs/Sagorevači-masti/L-karnitin/SN147-Carni-X-500mg.html

Veliki pozdrav za sve jos jednom pratim sajt vec duze vreme i dosta mi je pomagao do sad pa se nadam da ce i sad.  :)
« Poslednja izmena: Novembar 20, 2016, 04:08:37 posle podne od strane Bb0 » Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.365 sekundi sa 18 upita.