TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399732 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 11, 2025, 06:49:28 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: DIZAJN TRENINGA  (Pročitano 51294 puta)
mikiveliki
Gost
« Odgovor #127 poslato: Maj 11, 2007, 07:56:16 posle podne »

vrlo vazno je voditi racuna o tempu izvodjenja vezbe , tako zvani TUT - time under tension

Vise nego tacno!
Faza ekscentricne putanje ( negativna faza) koja je ovde naglasena (4s) je prilicno vazna za razvoj muskulature. Vreme pauze izmedju pojedinacnih super serija doprinosi maksimalnom intezitetu prilikom svih 10 super serija. Ova cinjenica je posebno bitna kako veliki obim treninga biva provucen kroz svega 20-tak minuta- zamislite samo 100 zgibova + 100 benc pres-ova.
Pored svega ovoga stimulacija hormona rasta i testosterona kroz ovakav vid treninga je maksimalna.

Licno sam se uverio da sa odsustvom propisanog tempa kao i svih ostalih zadatih parametara ovaj trening vise nije ono kako ga je i tvorac zamislio.

Negde je neko napisao da je to poput omiljene pite od jabuka. Ako u pitu umesto jabuka stavite nista manje dobre visnje ili pak bundeve ona ce verovatno biti ukusna no to vise nece biti pita od jabuka!!!
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #126 poslato: Maj 11, 2007, 06:19:48 posle podne »

vrlo vazno je voditi racuna o tempu izvodjenja vezbe , tako zvani TUT - time under tension
Sačuvana
Titan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #125 poslato: Maj 11, 2007, 03:59:07 posle podne »

E vidis na tempo nisam obracao bas neku paznju... Samo se trudim da ga polako spustim ne znam sad da li je to bas 4 sec. i da li ga dizem 2 sec Ok sledeci put cu obratiti paznju i na to...

Sto se tice tezina mislim da su u redu. Otprilike u prvih 4-5 serija drzim po 10 ponavljanja onda malo padnem, ali nikad ispod 8. Samo me zgibovi ubiju.Njih u zadnjim serijama mogu oko 6.

Hvala Miki
Sačuvana
mikiveliki
Gost
« Odgovor #124 poslato: Maj 08, 2007, 09:57:25 posle podne »

jedno pitanjce...

Poceo sam da radim GVT, i evo juce sam odradio cetvrti ciklus grudi i ledja...
E sad od prethodna tri treninga grudi/ledja imao sam upalu sledeceg dana, ali danas nista...
Ma brate ko da nisam ni radio...
A, u teretani dusu ispustio, oznojio se kao svinja, zgibovi me ubili, u zadnjoj seriji samo 6 sam uradio...

A opet od upale ni traga...
Sta da radim? Da mi se nije organizam navikao?
Da predjem odmah na fazu II?

hvala

Nadam se da si ispostovao tempo izvodjenja vezbi kako je on gotovo u ovom treningu od velike vaznosti (4020). Pretpostavljam da si i vreme pauze ispostovao kako je predvidjeno... da li je koriscena adekvatna tezina?
Sačuvana
Titan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #123 poslato: Maj 08, 2007, 09:09:34 posle podne »

jedno pitanjce...

Poceo sam da radim GVT, i evo juce sam odradio cetvrti ciklus grudi i ledja...
E sad od prethodna tri treninga grudi/ledja imao sam upalu sledeceg dana, ali danas nista...
Ma brate ko da nisam ni radio...
A, u teretani dusu ispustio, oznojio se kao svinja, zgibovi me ubili, u zadnjoj seriji samo 6 sam uradio...

A opet od upale ni traga...
Sta da radim? Da mi se nije organizam navikao?
Da predjem odmah na fazu II?

hvala
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #122 poslato: Maj 07, 2007, 09:52:46 posle podne »

Nestade mi gvt iz vidokruga ovde :) Nego da se vratim na gvt,evo sad zavrsavam prvu fazu sad me tacno zanima kako medjufaza treba da izgleda,koliko sam ja svatio smanjim tezine?

medju faza traje 15 dana i tu radis sta hoces , to ti je faza oporavka , nakon tih 15 dana ide 15 dana II faze
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #121 poslato: Maj 07, 2007, 04:51:20 posle podne »

Nestade mi gvt iz vidokruga ovde :) Nego da se vratim na gvt,evo sad zavrsavam prvu fazu sad me tacno zanima kako medjufaza treba da izgleda,koliko sam ja svatio smanjim tezine?
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
mikiveliki
Gost
« Odgovor #120 poslato: April 29, 2007, 09:43:23 posle podne »

Hvala na savetu. Mislim da cu ipak da napravim pauzu sa teretanom kako bi sto bolje spremio prijemni. Taman sto sam usao u formu  :D

Vazno je podredite sebe svjim priotitetima a za formuu se ne brini telo ce lepo reagovati na novi vid treninga i prilicno dobro se pokazati nakon svega kada se ponovo vratis u GYM
Sačuvana
milannish
Gost
« Odgovor #119 poslato: April 28, 2007, 10:40:41 pre podne »

Hvala na savetu. Mislim da cu ipak da napravim pauzu sa teretanom kako bi sto bolje spremio prijemni. Taman sto sam usao u formu  :D
Sačuvana
mikiveliki
Gost
« Odgovor #118 poslato: April 27, 2007, 11:00:02 posle podne »

Koliko se secam trebalo bi bi da su ti vec sada pre prijemnog poznate sve discipline u kojima ces nastupati. Moj predlog ti je da smanjis teretanu ili je cak izbacis, potpuno se usresredis na zahteve iz predstojeceg prijemnog i pocens trenirati bas te discipline.

Mala pauza od teretane prijace svakako telu a sto je najvaznije mogucnost tvog uspeha na prijemnom se znacajno povecava u tom slucaju
Sačuvana
CTEBAH
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #117 poslato: April 27, 2007, 02:03:00 posle podne »

Ljudi imam jedno pitanje. Posto sam poceo da spremam prijemni za DIF, interesuje me da li cu morati da smanjim teretanu dok traje to spremanje. Na primer, kad odradim trening u teretani dodjem kuci, istusitam se, jedem i idem da trcim. U toku dana uvek odradim i zgibove iza zgrade. E sad, interesuje me da li je to mnogo. Inace imam 5 treninga nedeljno, a radim zgibove i trcim svaki dan. Za sada mi to nije problem, ali kroz 10-ak dana moram i na bazen da vezbam plivanje. Da li cu morati da smanjim teretanu ili da izbacim zgibove, ili nesto trece??? Unapred hvala!!!

heh, pa ako si rambo ti onda izdrzi i ne prekidaj sa treninzima...sve zavisi od tebe, ako mozes-mozes, a ako ne budes mogao ti smanji treninge... ;)
Sačuvana
"...oci sklopljene, tisina i molitva pred boj, slike majke ljubi cedo ja pridruzicu se njoj, na nebu ako treba jer tamo pripadamo, mi smo nebeski narod ali na zemlji za cuda znamo...nema pomisli o milosti slusam krike dusmana..."

Klikni ovde
milannish
Gost
« Odgovor #116 poslato: April 27, 2007, 12:31:55 pre podne »

Ljudi imam jedno pitanje. Posto sam poceo da spremam prijemni za DIF, interesuje me da li cu morati da smanjim teretanu dok traje to spremanje. Na primer, kad odradim trening u teretani dodjem kuci, istusitam se, jedem i idem da trcim. U toku dana uvek odradim i zgibove iza zgrade. E sad, interesuje me da li je to mnogo. Inace imam 5 treninga nedeljno, a radim zgibove i trcim svaki dan. Za sada mi to nije problem, ali kroz 10-ak dana moram i na bazen da vezbam plivanje. Da li cu morati da smanjim teretanu ili da izbacim zgibove, ili nesto trece??? Unapred hvala!!!
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #115 poslato: April 26, 2007, 06:45:13 posle podne »

inace ova knjiga sa ovog linka je Poliquin Principles  pa ako ne mozes da se snadjes ja cu ostaviti da se uploaduje nocas pa ce do sutra ujutru zavrsiti , valjda

Moze i tako ako ti to nije problem a pomenuto upustvo cu iskoristiti za neki drugi put. Kasnije mi posalji e-mail poruku sa celim tekstom u prilogu. OK?!

iskopirao sam ovo sto sam ti ovde napisao i poslao na mail ,  mada kod nekih provajdera moze biti problem skidati preko torrenta

Poliquin Principles ti saljem ujutru ako stigne da uploaduje  ali kada postavim link odmah skidaj a ne kao za prosle knjige koje sam ti slao , da cekas pa da se ukinu

Ok!

evo za one koji vec nisu skinuli

http://rapidshare.com/files/27772956/The_Poliquin_Principles.pdf.html

ajde Miki skidaj da ne bude ko prosli put
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #114 poslato: April 25, 2007, 07:09:26 posle podne »

Zaista zanimljiva i korisna tema!Cuo sam ranije za GVT ali nisam nista znao  o njemu.Imam par pitanja u vezi gvt-a:
1. Ako sam dobro razumeo vezba se 1. 2. i 4-ti dan a 5 se pauzira.Moja teretana ne radi nedeljom tako da ne bih mogao u potpunosti da ispostujem program.Koliko ovo ima uticaja?
2. Subotom teretana radi do 15h ,a ja sam navikao da vezbam oko 17h.Da li ima veze ako promenim jedan dan termin vezbanja?
3. Da li treba pojacati ishranu i suplementaciju?
4. Za sada sam zadovoljan kako napredujem sa trenutnim programom (1. ruke ,stomak 2. noge ,list 4.grudi ,ramena  5 ledja,podlaktica stomak).Da li da odmah predjem na gvt ili da vezbam ovako dok ne dodje do stagnacije?   
5. Da li svi imate nalog za rapid share ili ima neka fora za ''zaobilazenje'' (nisam upucen jbg.  ;D )?

1. vezba se 1, 2, 4, dan  a odmara 3 i 5 dan,  ako ti teretana ne radi nedeljom a bas ti tada zapadne da radis trening ti samo nastavi sledeci dan , ponedeljak , gde si stao
2. nema veze , slobodno promeni termin
3. pa GVT nije nista drugaciji od drugih , verovatno vama jeste , nije to toliko ubistvo , kao i kod svakog treninga
4. izbor je na tebi
5. mozes da probas tako sto kada zavrsis download sa rapida diskonektujes se i sacekas jedno 10 minuta i onda se ponovo konektujes tako ce se promeniti IP , ili da probas vise puta za redom konektujes se pa diskonektujes sve dok se ne promeni IP , meni je ovaj drugi nacin delovao dok sam imao 312kbps ali sada ne sa 256kbps ali mi ovaj prvi nacin delje u vecini slucajeva
Sačuvana
chakija
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #113 poslato: April 25, 2007, 06:40:38 posle podne »

Zaista zanimljiva i korisna tema!Cuo sam ranije za GVT ali nisam nista znao  o njemu.Imam par pitanja u vezi gvt-a:
1. Ako sam dobro razumeo vezba se 1. 2. i 4-ti dan a 5 se pauzira.Moja teretana ne radi nedeljom tako da ne bih mogao u potpunosti da ispostujem program.Koliko ovo ima uticaja?
2. Subotom teretana radi do 15h ,a ja sam navikao da vezbam oko 17h.Da li ima veze ako promenim jedan dan termin vezbanja?
3. Da li treba pojacati ishranu i suplementaciju?
4. Za sada sam zadovoljan kako napredujem sa trenutnim programom (1. ruke ,stomak 2. noge ,list 4.grudi ,ramena  5 ledja,podlaktica stomak).Da li da odmah predjem na gvt ili da vezbam ovako dok ne dodje do stagnacije?   
5. Da li svi imate nalog za rapid share ili ima neka fora za ''zaobilazenje'' (nisam upucen jbg.  ;D )?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.446 sekundi sa 18 upita.