TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399845 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 16, 2025, 02:55:49 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: FANATIC TRENIG ZA GRUDI  (Pročitano 57214 puta)
Rakic90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #121 poslato: Jul 15, 2008, 07:19:19 posle podne »

E dobro, onda, da ne bi bilo zabune, zamolio bih vas dvojicu da mi napisete vas nedeljni raspored u teretani.
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #120 poslato: Jul 15, 2008, 03:26:25 posle podne »

dobro nemora nedelja,al bar 4-5 dana razmak izmedju treniranja istog misica
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
oktagon
Hero Member
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #119 poslato: Jul 15, 2008, 09:32:52 pre podne »

Pa odmah u startu nije dobro, jer je dovoljno 1 put nedeljno
Ravni i kontrakosi, istina pogadjaju donji dio grudi, mada ravni taman toliko pogadja i prednje rame, tako da je bolji kontrakosi.
Sto se razboja tice, mislim da bi trebao ubaciti tu vjezbu, extra vjezba !
Sačuvana
I don't give a fuck
Rakic90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #118 poslato: Jul 14, 2008, 11:59:33 posle podne »

Evo ovako, ovo je moj trening, a vi me ispravite tamo gde ne valja i dodajte jos po nesto:

Radim ponedeljkom i cetvrtkom.

pon: - ravni bench sa sipkom 5x10 ,  60%,70,80,90,100, (ili koliko mogu da izguram maximalno ponavljanja, pozeljno je 10, zato i sve pisem x10.)
       - kosi bench sa sipkom minimum broj serija 3x10 60%,80,100 (isto vazi i ovde kao i za ravni bench)
       - kontra kosi potisak bucicama 3x10 maximalne tezine

cet: - ravna klupa, potisak bucicama 3x10 max tezine
      - kosa klupa, potisak 3x10 max tezine
      - ravna klupa, razvlacenje 3x10 max tezine
      - kosa klupa, razvlacenje 3x10 max tezine.

I neko je napisao da je isto kontra kosi i ravni bench.... kao oba gadjaju donji deo grudi... Jel sam lose pokapirao ili je to tacno, ako jeste onda mi vise nista nije jasno..  :)

Inace, na svakih mesec dana menjam samo redosled vezbi u danu, i plus jednu vrstu radim onda u cet, a ove druge zamenim u pon. Jel to dovoljno po pitanju raznovrsnosti?

Propadanja u glavnom ne radim, samo kada se zadesi da me ne mrzi. Jel ona moraju obavezno da se rade?

Ove gore pomenute vezbe za grudi su mi kao za masu, a svakog drugog dana radim sklekove kuci, kao fazon za definiciju... :)
Ne radim nesto preterano, cisto samo da mi se upale misici.... i ne brojim ponekad.
Ranije sam radio jedan program po kojem je trebalo da se uradi 100 sklekova u seriji za 10 nedelja i od njega sam dobio glavobolje i povisen pritisak.  :D Tako da samo radim pomalo sada. Nisam bio u tom periodu, zbog toga, u teretani 2 i po meseca...  ;D
« Poslednja izmena: Jul 15, 2008, 12:01:36 pre podne od strane Rakic90 » Sačuvana
Lokk1
Gost
« Odgovor #117 poslato: Maj 16, 2008, 02:45:36 posle podne »

pa probaj pa reci kako ide :D :D moguce da radi shto da ne ...
Sačuvana
sebo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

The BOSS

« Odgovor #116 poslato: Maj 16, 2008, 02:41:57 posle podne »

e gde se nalazi dugme za normalan odgovor??????
Sačuvana
The BOSS
mauzer
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #115 poslato: Maj 11, 2008, 10:09:45 posle podne »

Moguli da dobijem neke sugestije vezane za ovaj program?
Sačuvana
mauzer
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #114 poslato: Maj 11, 2008, 06:54:10 posle podne »

hvala na pojasnjenju,Nego kakvo je vase misljenje o ovom programu?ako neko ima da doda nesto u vezi programa bio bih zahvalan.
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #113 poslato: Maj 11, 2008, 04:01:49 posle podne »

1.sekundarna vezba je aux vezba(nozna ekstenzija recimo)
2.aux chest,opet sekundarna za grudi(letenje)
3.lako "djubre" u prevodu(lake vezbice za listove bidzu i tridzu)
4.Hams-hamstrings-zadnja loza
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
mauzer
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #112 poslato: Maj 11, 2008, 03:45:28 posle podne »

Sta mislite o ovom programu za grudi sto sam skinuo sam criticalbench.com
Power Bench Routine:
Monday- Squat, auxillary leg -koja je vezba auxillary leg?
Tuesday_ Bench, Auxillary chest, shoulders -koja je vezba auxillary chest?
Wednesday_off
Thursday- light "junk" (curls, calves, light bench) -molio bih pojasnjenje i za ovo?
Friday_ Deadlift, hams -hams?
The cycle: (remeber this is for the 250 lb. bencher, adjust your weights up or down to your level):
week 1= 3 sets of 180 x 6
week 2=3 sets of 190 x 6
week 3=3 sets of 200 x 6
week 4=3 sets of 210 x 3
week 5= 3 sets of 220 x 3
week 6= 3 sets of 230 x 3
week 7= 3 sets of 190 x 6
week 8= 3 sets of 200 x 6
week 9= 3 sets of 210 x 6
week 10= 3 sets of 220 x 3
week 11 = 3 sets of 230 x 3
week 12 =3 sets of 240 x 3
*tezine su postavljene za coveka koji dize 400Ib iz bench presa,no to je nebitno ovo je samo primer.
Da li je neko imao iskustva sa ovim programom?I kako vam se cini?
Sačuvana
gasagalle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #111 poslato: April 17, 2008, 09:36:46 posle podne »

Probacu hvala na savetima!Treninge uglavnom konbinujem tako da nebih reko da je prezasicenje uzrok pada,sto se israne tice mislim da to nije uzrok jer tu bas dosta vodim racuna!Ipak mislim da je uzrok pada posledica prestajanja delovanja kreatina kog sam uzimao i ostalih suplementa!Radio sam slicno ali ne ovako probacu na ovakav nacin pa cu javiti rezultate!Hvala jos jednom.
Sačuvana
Mića09
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #110 poslato: April 11, 2008, 11:55:27 posle podne »

Zavisi šta je dovelo do gubitka snage na bench-u... Da li si pretreniran, da li se dobro hraniš, spavaš, radiš isti program 100 godina... Ako je sve to ok, probaj neku od sledećih metoda za razvoj sile:
1) Tzv. Rest-Pause metod koji se izvodi na više načina ,u zavisnosti od autora. Sledeći način  se pokazao u mom radu kao uspešan:
      - uzmeš kilažu koju možeš podići 2-3x. Uradiš 2-3 ponavljanja, pauza 30-40'', ponovo 2-3 pon, pauza 30-40'', poslednji put pokušaš da uradiš isto 2-3, pa pauziraš 90-120''. Sve to ponoviš tri puta.
2) Piramida sa sledećim procentima od maximuma:
      - 92,5% - uradiš 2 pon
      - 85% - 5 pon
      - 95% - 1 pon
      - 87,5% - 4 pon
      - 97,5% - 1 pon
      - 90% - 3 pon,     pauze izmedju serija su 2'-3'
3) Da li si probao sa negativnim ponavljanjima? Izračunaš 120-130% od maximuma, partner ti pomogne punom snagom da podigneš, a zatim sam spuštaš teg kontrolisano, tako da spuštanje traje 4-5''. Radi 2-3 takva ponavljanja u seriji. Pokušaj piramidu sa sledećim ponavljanjima:
      - 12 pon, pauza 1'
      - 6 pon, pauza 2'
      - 3 pon, pauza 2'
      - 1 pon max, pauza 2-3'
      - 3 pon sa 120%, pauza 2-3'
      - 2-3 pon sa 130%, pauza 2-3'
      - 2-3 pon sa 130%
  Ako koristiš neku od ovih metoda , radi je 1x u 5-7 dana i to kao prvu vežbu na treningu. Posle toga možeš dodati još koju vežbu za grudi po izboru, ali tako da ti ukupan broj serija za grudi bude max 15 ako radiš još neki mišić na istom treningu. Ako radiš samo grudi, povećaj ukupan br serija na 18-20. Postoji mnogo još metoda koje ti mogu dati rezultat. Probaj da iskombinuješ nešto od ovoga, pa javi kako ide.. Pozz
Sačuvana
gasagalle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #109 poslato: April 11, 2008, 09:17:23 pre podne »

Moze li neko da mi da savet kako,tj koje vezbe da radim kako bih povratio snagu na bendz-u?
Sačuvana
Ryker
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Novi Sad

« Odgovor #108 poslato: Septembar 12, 2007, 11:57:55 pre podne »

Miki, hvala na ''pohvali'', vidim da se u mnogo toga slazemo!
Jos bih dodao da je za grudi dobro (kao sto sam i napisao) uraditi samo 2 ili 3 vezbe, ali sa punom koncentracijom, sporim, potpuno kontrolisanim pokretima i zadrzavanjima u pojedinim tackama radi pune kontrahcije Pektoralisa, da bi smo bili sigurni da ''posao rade'' grudi a ne triceps, rame ili cak ledja!
Takodje, slazem se sa nekim ko je ranije napisao da je u treningu za grudi dobro razdvojiti tj. posebno raditi gornji i donji deo. Evo mog predloga za takve treninge:
- za gornji deo grudi - 1. kosi benc
                              2. kosi potisak bucicama (sa variranjem hvata npr. bucice stoje paralelno ili u jednom pravcu)
                              3. koso razvlacenje bucicama (sa malom tezinom, punim istezanjem i malim zadrzavanjem gore)

- za donji deo grudi - 1. propadanje (ili kontra kosi benc ali propadanje je MAMA!!!)
                             2. ravno razvlacenje bucicama ili pek dek
                             3. ukrstanje sajlama

Ja vrlo retko radim ravni benc a razlog je povreda ramena koja mi se vrati pri radu. Ako ga radim onda je to vrlo siroki hvat sa pustanjem vrlo nisko (na grudi) i ne guram sipku visoko, naravno to je onda sa manjim tezinama.

Sačuvana
United and Strong!
mikiveliki
Gost
« Odgovor #107 poslato: Septembar 12, 2007, 08:59:38 pre podne »

Po meni je ovo najjaci trening za grudi:
1. Kompletno zagrevanje celog tela sa posebnim osvrtom na par serija za donji deo ledja, kako bi zauzimali pravilan polozaj gornjeg dela tela pri treningu sa vecim tezinama;
2. Par serija razlicitih vezbi (pek dek, kros na sajlama, razvlacenje...) sa vecim brojem ponavljanja (15-30) za posebno zagrevanje grudi i dovodjenja krvi u njih;
3. Osnovna vezba koja se izvodi sporo, sa punom kontrolom i punom snagom (kosi benc ili propadanje) u 4 do 10 serija sa po 8-12 ponavljanja;
4. Jos jedna ili dve vezbe za ''dobijanje oblika'' i izgaranje pektoralisa (potisci bucicama, ukrstanje sajli, razvlacenje, pulover...) a raditi u broju serija i ponavljanja koliko vam prija, dok imate snage i napumpanosti.

THIS IS THE OLD BODY BUILDING SCHOOL... VERY NICE... VERY GOOD!
[/size]
« Poslednja izmena: Septembar 12, 2007, 09:01:26 pre podne od strane Miki VELIKI » Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.108 sekundi sa 17 upita.