TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405342 Teme od strane 25065 Članovi Poslednji član: Istraživač

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 01, 2025, 07:54:19 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Vezbanje bez suplemenata???  (Pročitano 13996 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #35 poslato: Avgust 19, 2025, 10:58:09 pre podne »

Ne moramo da delimo misljenje oko ovoga i to je svasvim ok. Ja takmicarski bodybuilding ne bih uopste poredio sa treningom rekreativaca.
Smatram da bez koriscenja nekih nedozvoljenih supstanci klasican bodybuilding trening ne moze dati rezultate rekreativcu i da je neophodno da se trenira manjim obimom i vecim intenzitetom sto je po meni najlakse postici na nacin na koji sam  opisao.
Ovo je moje iskustvo i sa svim klijentima sa kojima sam ranije radio.
Tvoj trening snage sam uporedio sa bodi bilding treningom i rekao da nije isto,ni sam trening,ni gubljenje masti.Puno vise se trosis na treningu za snagu kao i kalorija pa samim tim i vise topis sala.
Ako je takmicarskog karaktera onda NIJEDAN sport ne moze da prode bez koriscenja nedozvoljenih supstanci.Naravno ne bih zeleo da reklamiram iste,samo iznosim cinjenice.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Avgust 19, 2025, 09:37:50 pre podne »

Ne moramo da delimo misljenje oko ovoga i to je svasvim ok. Ja takmicarski bodybuilding ne bih uopste poredio sa treningom rekreativaca.
Smatram da bez koriscenja nekih nedozvoljenih supstanci klasican bodybuilding trening ne moze dati rezultate rekreativcu i da je neophodno da se trenira manjim obimom i vecim intenzitetom sto je po meni najlakse postici na nacin na koji sam  opisao.
Ovo je moje iskustvo i sa svim klijentima sa kojima sam ranije radio.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Avgust 19, 2025, 07:48:58 pre podne »

Iskreno meni je ovaj trening sada pomogao i kod skidanja masti. Ovog puta sma sa treninzima krenuo sa stomacicem i finim procentom masti.
Trening snage i trening hipertrofije nemaju neke razlike, a sto se tice skidanja masti to je deficit/suficit  kalorija.
Razlika je OGROMNA.Najveca razlika je u izvodenju vezbi dok kod bildera se trudis da izolujes misic da sto vise napumpas misic koji vezbas dokle u treningu snage ti je cilj da ukljucis sto vise misica u vezbu da bi podigao sto veci teg iz tacke A u tacku B.Ima jos razlika i u pauzama izmedu serija kao i u broju ponavljanja.Vise kalorija sagoris sa pomeranjem/dizanjem vecih kilaza nego kada radis nesto sasvim lako sto je i logicno.Nije svejedno da li kola ili motor vozis sa 200 na sat ili sa 80km/h.
U kom slucaju ces potrositi vise benzina po tvom misljenju?
A ako si u kalorijskom deficitu onda mozes i sah da igras onda ces mrsaviti.
Dusane,iz bodi bildinga sam presao na powerlifting na sebi sam video razliku. ;)
A pomogao ti je zato jer dosad nista nisi radio sto se treninga tice,tako da je to bilo za ocekivati.Da si samo poceo setati i to bi ti "radilo".
« Poslednja izmena: Avgust 19, 2025, 07:52:52 pre podne od strane Miki Mihajlovic » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Avgust 18, 2025, 12:46:48 posle podne »

Iskreno meni je ovaj trening sada pomogao i kod skidanja masti. Ovog puta sma sa treninzima krenuo sa stomacicem i finim procentom masti.
Trening snage i trening hipertrofije nemaju neke razlike, a sto se tice skidanja masti to je deficit/suficit  kalorija.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Avgust 15, 2025, 10:16:48 pre podne »

Meni se ovo pokazalo kao najbolji metod i sto se tice snage i sto se tice izgleda, jer mi omogucava vecu frekvenciju treninga. Takodje mi manji obim i veci intenzitet odgovara i za ostale misicne grupe.
To ti je isto kao kad se sprinter i srednje prugas i maratonac svi se spremaju trcanjem ali svako drugacijom metodom.Zajednicko im je trcanje i atletske staze a sve ostalo drugacije kao i to kad radis za snagu,za masu za skidanje mase,za odrzavanje istog itd....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Avgust 15, 2025, 10:13:35 pre podne »

Meni se ovo pokazalo kao najbolji metod i sto se tice snage i sto se tice izgleda, jer mi omogucava vecu frekvenciju treninga. Takodje mi manji obim i veci intenzitet odgovara i za ostale misicne grupe.
Za snagu da,ali ne za skidanje masti.
To su dve razlicite stvari i to iziskuje i drugacije trening metode.
Sto se izgleda tice em si mladi em si bio mrsav kada si pocinjao,imao si plocice da tako kazem i to je jedna sasvim druga stvar.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Avgust 15, 2025, 09:19:17 pre podne »

Sačuvana
Alex89
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Avgust 15, 2025, 08:54:20 pre podne »

Hvala vam na pomoci,sve najbolje
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Avgust 15, 2025, 08:51:40 pre podne »

Ovim principom sto sam ja pomenuo, jedan od treninga gornjeg dela tela bi izgledao ovako:

Bench press(par serija zagrevanaj do radne kilaze) - 3 serije 3-8 ponavljanja
Neka izolaciona vezba za grudi - 1 serija
Triceps ekstenzija na lat masini - 2 serije 8-10 ponavljanja
Zgibovi - 3 serije
Biceps pregib - 2 serije 8-10 ponavljanja
Lateralno letenje - 2 serije 8-10 ponavljanja
Ja sam probao takvu vrstu treninga i nije mi odgovarao....
Naravno svako treba da proba i vidi sta mu odgovara jer svaka individua drugacije reaguje na razlicite treninge.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Avgust 15, 2025, 08:50:03 pre podne »

Trening sa tegovima:
1. dan-Grudi,triceps
2. dan Ledja,biceps 
3. dan Noge,stomak
4. dan Ramena,trapez
Dacu primer za prvi dan...Ravan benc,kosi benc,razvlacenje na ravnoj i kosoj,propadanja,potisak na dole za triceps sa sajlom i potisak sa ez sipkom sa cela
Sto se hrane tice,napisacu generalno,ujutru popijem oko pola litre mlake vode,posle 40 min. pojedem ovsene pahuljice sa lanom i cia semenom i malo banane,
Rucak recimo oko 200 grama belog mesa sa nekom salatom i parcetom int hleba,jos jedan obrok posle recimo riba,nekad konzerva,nekad sveza,pred spavanje grcki jogurt i dve kriske avokada
Trening i ishrana ti je ok,ja bih radio kardio ali na kraju treninga i to kada radis noge ja onda ne bih radio kardio.Kardio barem 3-5 puta nedeljno zavisno od mogucnosti i minimum u trajanju od 30-45 minuta.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Avgust 14, 2025, 02:24:49 posle podne »

Ovim principom sto sam ja pomenuo, jedan od treninga gornjeg dela tela bi izgledao ovako:

Bench press(par serija zagrevanaj do radne kilaze) - 3 serije 3-8 ponavljanja
Neka izolaciona vezba za grudi - 1 serija
Triceps ekstenzija na lat masini - 2 serije 8-10 ponavljanja
Zgibovi - 3 serije
Biceps pregib - 2 serije 8-10 ponavljanja
Lateralno letenje - 2 serije 8-10 ponavljanja
Sačuvana
Alex89
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Avgust 14, 2025, 11:04:09 pre podne »

Ja bih definitivno radio 2 razlicita trenina, trening nogu i trening gornjeg dela tela.
Znaci trening nogu, dan pauze, trening gornjeg dela tela, dan pauze i tako u krug.

Sto se tice izbora vezbi najbolje slozene vezbe kod ovakvog tipa treninga ali to zavisi i od tvog nivoa utreniranosti i kakav si za izvodjenjem cucnja i bench pressa, tacnije da li je tehnika dovoljno dobra i bezbedna da mozes ove dve vezbe raditi sa vecim tezinama ? Kasnije oko toga biras ostale vezbe za druge misicne grupe.
Da li to znaci da kardio sa ovakvim treningom ne bi bio potreban,jer ipak da napomenem da mi je malo bitnije ako vec mogu da biram,skidanje kilograma.
Sada kad razmislim sta mi je sve potrebno da bih kompletno uradio gornji deo tela,deluje mi kao da bih taj dan proveo dugo vremena u teretani a nisam siguran kako bih energijski to podneo
jer sam navikao da kad radim,idem do otkaza,u radnim serijama i ne,ali u onoj zadnjoj do apsolutnog otkaza.Takodje ako mi mozete reci zbog cega tacno nije dobro raditi tegove pa kardio?Ja energije imam,pogotovo ako sam radio recimo ledja i biceps,nemam nekih energijskih padova i mogu bez mnogo muke da setam minimum 30 min na traci.
I jos samo ovo,ja kad sam druga smena,vreme za trening je ujutro,posle toga idem na posao i uvece u 23 kad dodjem sa posla nemam kad da ubacim bilo kakav kardio,hvala jos jednom,znam da je situacija komplikovana...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Avgust 13, 2025, 11:13:19 posle podne »

Ja bih definitivno radio 2 razlicita trenina, trening nogu i trening gornjeg dela tela.
Znaci trening nogu, dan pauze, trening gornjeg dela tela, dan pauze i tako u krug.

Sto se tice izbora vezbi najbolje slozene vezbe kod ovakvog tipa treninga ali to zavisi i od tvog nivoa utreniranosti i kakav si za izvodjenjem cucnja i bench pressa, tacnije da li je tehnika dovoljno dobra i bezbedna da mozes ove dve vezbe raditi sa vecim tezinama ? Kasnije oko toga biras ostale vezbe za druge misicne grupe.
Sačuvana
Alex89
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Avgust 13, 2025, 10:59:25 posle podne »

Trening sa tegovima:
1. dan-Grudi,triceps
2. dan Ledja,biceps 
3. dan Noge,stomak
4. dan Ramena,trapez
Dacu primer za prvi dan...Ravan benc,kosi benc,razvlacenje na ravnoj i kosoj,propadanja,potisak na dole za triceps sa sajlom i potisak sa ez sipkom sa cela
Sto se hrane tice,napisacu generalno,ujutru popijem oko pola litre mlake vode,posle 40 min. pojedem ovsene pahuljice sa lanom i cia semenom i malo banane,
Rucak recimo oko 200 grama belog mesa sa nekom salatom i parcetom int hleba,jos jedan obrok posle recimo riba,nekad konzerva,nekad sveza,pred spavanje grcki jogurt i dve kriske avokada

Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Avgust 13, 2025, 10:16:39 posle podne »

Pozdrav od mene nakon neke tri godine  :)  Nisam zeleo da otvaram novu temu da bi imali uvid u moju situaciju...Nazalost moj prvi pokusaj vracanja u formu nije uspeo...da ne ispadne da se pravdam ali bilo je tu promene posla,dosta rada po 12h onda i povreda na poslu,diskus hernija nazalost...da skratim,sad imam normalno radno vreme,vec neka dva meseca idem u teretanu ali sam se zaglavio u zacaranom krugu zelje za skidanjem kilograma (to mi je najbitnije) i pokusaja nabacivanja misicne mase...Skinuo sam ja vec jedno 10 kg ali posto dajem sve od sebe da ispostujem ishranu (iscitao sam sve sa foruma o ishrani) cini mi se da sada stojim u mestu jer mi je ishrana onakva kakva bi trebalo da bude za nekoga ko nabacuje misice,znaci oko 2g proteina po kg pa se plasim da nisam u kalorijskom deficitu,kalorije stvarno ne racunam pa ne znam...Sistem koji sad radim je tegovi i onda 30-60 min hoda na traci,puls oko 120-130.Posto sam procitao i ovde i na drugim mestima da ne moze i jedno i drugo u isto vreme,zanima me sta mi vi preporucujete,da li da ulazim u veci kalorijski deficit s tim sto bih radio minimum 4 x nedeljno kardio ali to vise ne bi bila takva proteinska ishrana,da li ima logike raditi sa tegovima ako "probusim kasiku"? I da,uzimam L-Carnitin pola sata pre treninga,to sam poceo od skoro.Hvala unapred i svako dobro
Slažem se sa Dušanom,da nije preporučljivo raditi zajedno trening i kardio i mene bi zanimao jedan tvoj trening kao i ishrana,sta tacno jedes.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.386 sekundi sa 18 upita.