TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 406699 Teme od strane 25075 Članovi Poslednji član: prolomvoda

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 18, 2025, 01:17:59 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kuhinjska so  (Pročitano 134 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #32 poslato: danas u 09:53:27 pre podne »

Uh,o ovome bih mogao napisati jednu citavu knjigu kako ga bilderi koriste za "praznjenje" i "punjenje" ili powerlifteri ili bilo koji drugi sportisti gde ima tezinskih kategorija pa je merenje prethodni dan i za sam dan takmicenja moras da vratis kilazu zbog snage......
Ne kazem da je to zdravo,samo da ima mnogo trikova sa solju.
Navedi nam neki primer, čisto iz radoznalosti da čujemo.
Namerno necu pisati kolicinu,ali recimo najobicniji primer je da bilderi tokom svojih dijeta jedu bez soli,sve,pa i zacina i onda zadnji dan ili zadnje vece kako ko se najedes soli ali ne pijes vodu ili jako malo da ne budes vodenjav i tako se "napunis',izgledas ogromno jer se celije napune....neki su pored ovog  pili i lasix da budu jos suvlji....
Opet kazem ovo je jako nezdravo i iskljucivo sam naveo jer si ti to trazila....
Ovo ne probati ni slucajno!!!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: danas u 09:48:33 pre podne »

Manjak soli u ishrani je rjeđi nego njen višak, ali može izazvati određene probleme jer je natrijum neophodan za osnovne funkcije organizma. Kada je unos premali:

Pada nivo natrijuma u krvi (hiponatremija), što može dovesti do glavobolje, mučnine, umora i vrtoglavice.

Nervi i mišići mogu raditi slabije, pa se javljaju grčevi, slabost i poteškoće s koncentracijom.

Krvni pritisak može postati prenizak, što uzrokuje omaglicu i osjećaj nesvjestice, posebno pri naglom ustajanju.

U težim slučajevima, vrlo nizak natrijum može izazvati konfuziju, napade ili čak opasne komplikacije.
Ja nista posebno ne sollim od onog sto sadrzi u sebi i tako funkcionisem vec 36 godina,ali zato kada 2-3 puta godisnje mi se jede nesto slano onda pojedem koju kesu cipsa i onda sam opet miran jedno dugo vreme.
To je super navika u ishrani.
To mi ostalo jos iz bodi bilderskih dana....
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Novembar 17, 2025, 12:22:01 posle podne »

Uh,o ovome bih mogao napisati jednu citavu knjigu kako ga bilderi koriste za "praznjenje" i "punjenje" ili powerlifteri ili bilo koji drugi sportisti gde ima tezinskih kategorija pa je merenje prethodni dan i za sam dan takmicenja moras da vratis kilazu zbog snage......
Navedi nam neki primer, čisto iz radoznalosti da čujemo.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Novembar 17, 2025, 12:21:22 posle podne »

Manjak soli u ishrani je rjeđi nego njen višak, ali može izazvati određene probleme jer je natrijum neophodan za osnovne funkcije organizma. Kada je unos premali:

Pada nivo natrijuma u krvi (hiponatremija), što može dovesti do glavobolje, mučnine, umora i vrtoglavice.

Nervi i mišići mogu raditi slabije, pa se javljaju grčevi, slabost i poteškoće s koncentracijom.

Krvni pritisak može postati prenizak, što uzrokuje omaglicu i osjećaj nesvjestice, posebno pri naglom ustajanju.

U težim slučajevima, vrlo nizak natrijum može izazvati konfuziju, napade ili čak opasne komplikacije.
Ja nista posebno ne sollim od onog sto sadrzi u sebi i tako funkcionisem vec 36 godina,ali zato kada 2-3 puta godisnje mi se jede nesto slano onda pojedem koju kesu cipsa i onda sam opet miran jedno dugo vreme.
To je super navika u ishrani.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Novembar 16, 2025, 08:52:25 posle podne »

Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Novembar 16, 2025, 08:50:19 posle podne »

Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Novembar 16, 2025, 06:50:55 posle podne »

Važno je da unos ne bude ni prevelik ni premalen — već uravnotežen, prema individualnim potrebama i zdravstvenom stanju.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Novembar 16, 2025, 06:50:40 posle podne »

Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Novembar 16, 2025, 06:50:00 posle podne »

Kuhinjska so (natrijum-hlorid) važna je za održavanje ravnoteže tečnosti, regulaciju krvnog pritiska i normalnu funkciju nervnog i mišićnog sistema. Ipak, većina ljudi unosi znatno više soli nego što je potrebno. Hronično visok unos natrijuma dovodi do zadržavanja tečnosti u tijelu, što povećava krvni pritisak i opterećuje srce i krvne sudove. To povećava rizik od hipertenzije, srčanog i moždanog udara, ali i od oštećenja bubrega te nastanka bubrežnih kamenaca. Previše soli može doprinositi i zadržavanju vode, oticanju, većoj osjetljivosti na žeđ i, kod nekih ljudi, pogoršanju stanja poput osteoporoze. Smanjenje soli, posebno iz prerađene hrane, značajno doprinosi boljem kardiovaskularnom zdravlju.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Novembar 16, 2025, 06:48:56 posle podne »

Kuhinjska so u umjerenim količinama neophodna je za normalan rad mišića, nerava i ravnotežu tečnosti u tijelu. Međutim, prekomjeran unos može povisiti krvni pritisak i povećati rizik od bolesti srca, bubrega i moždanog udara. Najbolje je ograničiti dodatno soljenje i birati svježe namirnice umjesto prerađenih.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Novembar 15, 2025, 04:56:44 posle podne »

Razumevanjem potencijalnih koristi i vodeći računa o unosu soli, možete u potpunosti ceniti ovaj magični začin kao kulinarski užitak i mineral neophodan za zdravlje.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Novembar 15, 2025, 04:56:00 posle podne »

Visokokvalitetne, prirodno dobijene soli sadrže razne minerale, uključujući kalcijum (3%), magnezijum (1%) i kalijum (1%). Ove čiste soli su rezultat prirodnog isparavanja ili tradicionalnih metoda sakupljanja, što osigurava proizvod koji je čist za vas i za životnu sredinu.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Novembar 15, 2025, 04:55:17 posle podne »

Kvalitet soli koju konzumirate takođe može napraviti razliku! Visokokvalitetna so, često dobijena iz netaknutih izvora i minimalno obrađena, dolazi bez dodavanja nepotrebnih aditiva i zagađivača, poput teških metala.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Novembar 15, 2025, 04:54:17 posle podne »

Uvek se konsultujte sa svojim lekarom ili zdravstvenim radnikom kako biste bili sigurni da ste pronašli pravu ravnotežu unosa soli. Preporučeni nivoi unosa soli su individualni.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Novembar 15, 2025, 04:53:58 posle podne »

Iako so nudi brojne koristi, važno je zapamtiti da je umerenost ključna. Prekomerna konzumacija soli može dovesti do zdravstvenih problema, posebno ako imate određena medicinska stanja.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.082 sekundi sa 18 upita.