TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 406699 Teme od strane 25075 Članovi Poslednji član: prolomvoda

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 18, 2025, 01:37:23 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kim  (Pročitano 154 puta)
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9907


« Odgovor #4 poslato: Novembar 15, 2025, 06:15:21 posle podne »

Kim takođe povećava oslobađanje žuči iz jetre. Žuč pomaže u varenju masti i određenih hranljivih materija u crevima.
U jednoj studiji, 57 pacijenata sa sindromom iritabilnog creva (IBS) prijavilo je poboljšane simptome nakon uzimanja koncentrovanog kima tokom dve nedelje.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9907


« Odgovor #3 poslato: Novembar 15, 2025, 06:14:55 posle podne »

Poboljšava varenje
Najčešća tradicionalna upotreba kima je za loše varenje.
Zapravo, savremena istraživanja su potvrdila da kim može pomoći u poboljšanju normalnog varenja.
Na primer, može povećati aktivnost digestivnih enzima, potencijalno ubrzavajući varenje.

Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9907


« Odgovor #2 poslato: Novembar 15, 2025, 06:14:02 posle podne »

Mnoga jela koriste kim, posebno jela iz njegovih izvornih regiona Mediterana i Jugozapadne Azije.
Kim daje svoj prepoznatljiv ukus čiliju, tamalesu i raznim indijskim karijima. Njegov ukus je opisan kao zemljani, orašasti, začinjeni i topli.
Štaviše, kim se dugo koristi u tradicionalnoj medicini.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9907


Kim
« Odgovor #1 poslato: Novembar 15, 2025, 06:13:34 posle podne »

Istraživanja su potvrdila da kim ima zdravstvene koristi, kao što su podsticanje varenja i smanjenje infekcija koje se prenose hranom. Takođe ukazuje na neke manje poznate koristi, kao što su podsticanje gubitka težine i poboljšanje nivoa šećera u krvi i holesterola.

Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.065 sekundi sa 17 upita.