TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 408112 Teme od strane 25079 Članovi Poslednji član: ZokiNS

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Mart 05, 2026, 03:25:24 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Guarana  (Pročitano 5188 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #81 poslato: danas u 02:12:05 posle podne »

Jedino sto je kod energetskog pica stetnije od  turske kafe je secer,ali i tu ima vec zero varijanta,tako da ni to ne pije vodu.
Opet kazem ne podrzavam koriscenje energetskih pica samo hocu da kazem da nista nije stetnije popiti jednu redovnu solju turske kafe(a svi znamo da prosecan Balkanac ne pije samo jednu i to ne u maloj solji!) od jednog energetskog napitka sto se kolicine kofeina tice....a onda o pravom crnom caju nisam ni pisao koje se moze kupiti u prodavnicama zdrave hrane...to ima najvise kofeina....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #80 poslato: danas u 11:50:21 pre podne »

Metoda ušmrkavanja eliminiše prirodne barijere tela za doziranje, pretvarajući relativno bezbedan suplement u supstancu sa visokim rizikom od akutnog trovanja i fatalnog ishoda.
Zato je doslo do usmrkavanja tih preworkouta jer je nekad bila jedna supstanca zvali su je efedrin i to se pilo pred takmicenje kako bi povecalo efikasnost takmicara na takmicenju.Efekat je slican kao da si popio par kafa....to mi pricali prijatelji.Zbog svoje efikasnosti ta supstanca se nalazi na doping listi ali ima je u obicnoj kapi za nos samo u znatno manjoj kolicini.....iliti u vecem rastvoru....ostalo vec predpostavljate...
Naravno opet napominjem da NE podrzavam koriscenje nikakvog energetskog napitka,ja i preworkout jako retko popijem,nego samo zbog toga sam ovo napisao da se zna odakle sve to potice....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #79 poslato: danas u 11:43:14 pre podne »

Sluznica nosa nije predviđena za filtriranje čestica biljnog praha ili sintetičkih aditiva. Ušmrkavanje izaziva oticanje (edem), stalnu zapušenost nosa i česta krvarenja (epistaksu). Dugotrajna iritacija može dovesti do stvaranja čireva na sluznici i septalne perforacije.
Drago mi je da si ovo ovako istakla jer ako nista drugo bar ce ovo da ih obeshrabri da to rade.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #78 poslato: danas u 11:42:19 pre podne »

Kada se energetsko piće (koja prirodno sadrži 2-4 puta više kofeina od kafe) unosi nazalno, ona zaobilazi gastrointestinalni trakt i metabolizam "prvog prolaza" kroz jetru.
Supstanca ulazi direktno u krvotok preko nazalne sluznice, što izaziva momentalni skok nivoa kofeina. Nagli priliv stimulansa može izazvati atrijalnu ili ventrikularnu fibrilaciju, koronarni vazospazam i srčani zastoj. Mogući su epileptični napadi, ekstremna agitacija, akutna psihoza i intracerebralna krvarenja usled naglog skoka krvnog pritiska.
Da ga ne treba koristiti nikako sa tim se apsolutno slazem,ono u cemu se ne slazem je kolicina kofeina kada kazes da sadrzi 2-4 puta vise kofeina od kafe to zavisi kakvu kafu pijes.Ako pijes 2 u 1 ili  3 u 1 i tako neke lake varijante onda da,ali ako pijes domacu iliti kako je mnogi zovu tursku kafu onda nije veci sadrzaj kofeina,jer oba sadrze oko 200mg kofeina i turska kafa i energetska pica.
Veruj mi znam to,pomno pratim jer imam jednog sina koji je kao i svi mladi obozavatelj energetskih napitaka pa sam dobro prostudirao gradivo. ;)
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: Mart 04, 2026, 08:12:55 posle podne »

Metoda ušmrkavanja eliminiše prirodne barijere tela za doziranje, pretvarajući relativno bezbedan suplement u supstancu sa visokim rizikom od akutnog trovanja i fatalnog ishoda.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #76 poslato: Mart 04, 2026, 08:12:20 posle podne »

Guarana nije čist kofein; ona sadrži i tanine, teobromin i teofilin. Iako ovi sastojci usporavaju oslobađanje energije pri oralnoj konzumaciji, pri ušmrkavanju njihova interakcija u visokim koncentracijama može dodatno opteretiti kardiovaskularni sistem pacijenta.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #75 poslato: Mart 04, 2026, 08:11:00 posle podne »

Prašak koji se udiše može dospeti dublje u disajne puteve. Čestice praha u plućima mogu izazvati infekcije ili granulomatozne reakcije. Postoji rizik od ožiljavanja plućnog tkiva i pojave simptoma sličnih astmi ili "kokičastih pluća" (bronchiolitis obliterans).
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #74 poslato: Mart 04, 2026, 08:09:58 posle podne »

Sluznica nosa nije predviđena za filtriranje čestica biljnog praha ili sintetičkih aditiva. Ušmrkavanje izaziva oticanje (edem), stalnu zapušenost nosa i česta krvarenja (epistaksu). Dugotrajna iritacija može dovesti do stvaranja čireva na sluznici i septalne perforacije.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #73 poslato: Mart 04, 2026, 08:09:03 posle podne »

Kada se energetsko piće (koja prirodno sadrži 2-4 puta više kofeina od kafe) unosi nazalno, ona zaobilazi gastrointestinalni trakt i metabolizam "prvog prolaza" kroz jetru.
Supstanca ulazi direktno u krvotok preko nazalne sluznice, što izaziva momentalni skok nivoa kofeina. Nagli priliv stimulansa može izazvati atrijalnu ili ventrikularnu fibrilaciju, koronarni vazospazam i srčani zastoj. Mogući su epileptični napadi, ekstremna agitacija, akutna psihoza i intracerebralna krvarenja usled naglog skoka krvnog pritiska.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #72 poslato: Mart 04, 2026, 02:15:37 posle podne »

Ali kako god nije bas dobra opcija a šmrkanje mi vise deluje kao totalna glupost i bespotrebno.
Maximalno se slayem sa tobom Zoli,ali Kao sto ni dosad nisu pitali ni tebe ni mene ni dr.Anitu nego ce raditi po svom ubedenju tako ce i ubuduce.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #71 poslato: Mart 04, 2026, 10:03:13 pre podne »

Ali kako god nije bas dobra opcija a šmrkanje mi vise deluje kao totalna glupost i bespotrebno.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: Mart 03, 2026, 06:47:21 posle podne »

Radiće se to mnogo više nego što mislimo.
Na žalost, verovatno da da.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #69 poslato: Mart 03, 2026, 12:38:33 posle podne »

Radiće se to mnogo više nego što mislimo.
Siguran sam,samo ja to ne bih to stavljao u neko buduce vreme vec u sadasnje jer se vec radi i to godinama.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #68 poslato: Mart 03, 2026, 12:37:47 posle podne »

Svakako pre nego što se išta novo proba potrebno je dobro raspirivanje i ispitivanje istog. Briga o zdravlju treba uvek da bude na prvom mestu.
Kod svakog normalnog coveka treba da je tako,ali ima i druge strane,hvala Bogu pa u manjem broju.
Mi mozemo naglasavati da se sve novo ispita,proveri,pita,ali to je to ne mozemo odluciti umesto njih nazalost.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #67 poslato: Mart 03, 2026, 12:36:10 posle podne »

Svašta ima a svašta će tek biti.
Ne treba to toliko da nas čudi.
Ali ponekad pomislim kao sa marsa da sam pao jer vidim sve I svašta što po meni nije normalno.
Šmrkanje guarane je idiotizam po meni.
To je zaista vidno. Uskoro ćemo i kafu na taj način da unosimo.
Ja sigurno necu,a neces ni ti dr.Anita! ;)
Mi nećemo ali danas se najviše deca podvrgavaju takvim trendovima što je možda i najsretnije.
A protiv toga mi ne mozemo nista osim da napisemo da to ne valja,a kod nekih je bas to okidac i uradice bas zbog toga i mi tu nista ne mozemo. ;)
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.074 sekundi sa 17 upita.