TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402932 Teme od strane 25059 Članovi Poslednji član: filipovica01

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 11, 2025, 02:46:41 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Plivanje i suplementi  (Pročitano 24849 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Novembar 01, 2009, 05:05:09 posle podne »

blago tebi - to je sve što mogu da kažem.. i ja sam jedno vreme išla u teretanu iznad bazena - odlično je bila opremljena ali preterano zagušljiva od isparenja iz bazena... Uglavnom odlična kombinacija za definiciju
Sačuvana
obrnutaPsihologija
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Oktobar 27, 2009, 11:28:48 posle podne »

Kakve veze ima, ja celu zimu praktikujem teretana i odmah posle bazen, jer ima teretana blizu bazena, cim odradim sa tegovima odmah u vodu, plivanje 30-45min kraul + prsno i posle toga popijem whey i dex, misicna masa lepo napreduje, nema sta da se brines, samo pici =)
Sačuvana
Mammoth
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Avgust 06, 2009, 07:38:23 posle podne »

Izvinjavam se ako izgleda kao da filozofiram, ali ja trenutno nemam druge mogućnosti. Radim od 7 do 15h, oko 14:30h jedem na poslu i u 16h sam u teretani. U 17:15h sam na bazenu i u 17:50h moram da napustim bazen jer radi do 18h. I meni je ranije bilo lepše kad sam mogao da kombinujem pa da idem i pre i posle podne, ali sad to više ne mogu.

ja da sam na tvom mestu uvek bih imao obrok pre plivanja i gyma... i shejk uvek posle toga...

Uvek imam obrok pre plivanja i gyma, i uvek imam šejk posle teretane, a sada ću verovatno posle plivanja.

a i sada ti filozofiras i hoces da ides na plivanje pa u teretanu... i sve tako neke prohteve...

Ne, ja hoću teretanu pa posle nje plivanje!
Sačuvana
MarK3
Flamer
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Avgust 06, 2009, 04:45:14 posle podne »

Imam samo još jedno pitanjce!

Ubaci posle teretane... jer se u vodi kao sto kazes uglavnom opustas... Znaci pre plivanja!

Da, ali to je zato što ne mogu da plivam duže od 5 minuta bez prestanka, jer nemam kondicije za plivanje. Kad uðem u formu, tj. kondiciju, planiram da mi to bude kardio. Cilj mi je da uspem da plivam pola sata bez prestanka. Da li da u tom slučaju popijem posle plivanja?
ja da sam na tvom mestu uvek bih imao obrok pre plivanja i gyma... i shejk uvek posle toga... npr... plivanje prepodne gym uvece... a i sada ti filozofiras i hoces da ides na plivanje pa u teretanu... i sve tako neke prohteve... ako ti cilj da mozes pola sata bez prestanka da plivas, onda lepo plivaj svaki dan... hrani se lepo , sejk posle plivanja i cao zdravo... a ako hoces oba... gore sam ti napisao i to je to... a i ne znam kakav trening ocekujes posle plivanja... em voda isrpljuje, vezbas pospan, i nista nisi uradio...
Sačuvana
Mammoth
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Avgust 06, 2009, 04:25:05 posle podne »

Imam samo još jedno pitanjce!

Ubaci posle teretane... jer se u vodi kao sto kazes uglavnom opustas... Znaci pre plivanja!

Da, ali to je zato što ne mogu da plivam duže od 5 minuta bez prestanka, jer nemam kondicije za plivanje. Kad uðem u formu, tj. kondiciju, planiram da mi to bude kardio. Cilj mi je da uspem da plivam pola sata bez prestanka. Da li da u tom slučaju popijem posle plivanja?
Sačuvana
MarK3
Flamer
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Avgust 06, 2009, 02:40:47 posle podne »

pa ako se opusta neka pije shejk u vodi :D i pirinac moze da bude tu na ivici bazena xD
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #22 poslato: Avgust 06, 2009, 02:14:33 posle podne »

Sačuvana
Mammoth
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Avgust 06, 2009, 01:53:57 posle podne »

Hvala vam!

Ako si pola sata u vodi, to je O.K., mozes piti onda posle plivanja...

Pa dobro, jesam pola sata u vodi, ali od teretane do bazena nekih 5-7 minuta, pa skidanje i tuširanje - sve ukupno sigurnih 10-15 minuta dok ne počnem da plivam. Tako da od završetka rada u teretani do izlaska iz vode proðe nekih 45 min. Jel' to nešto menja?

svakako posle treninga

Hm, jel' to znači posle teretane ili posle plivanja?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Avgust 06, 2009, 01:20:38 posle podne »

svakako posle treninga
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #19 poslato: Avgust 06, 2009, 08:35:24 pre podne »

mislim da nemas potrebe za tim plivanjem....samo se dodatno naprezes i sagorevas misice....

Ma da... zato ljudi, ako zelite da smrsate - odmah na plivanje i ne samo da cete sagoreti masti, nego i misice...  ::)

Ako si pola sata u vodi, to je O.K., mozes piti onda posle plivanja...
Sačuvana
tozaNS
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Avgust 05, 2009, 10:22:11 posle podne »

mislim da nemas potrebe za tim plivanjem....samo se dodatno naprezes i sagorevas misice....
Sačuvana
Mammoth
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Avgust 05, 2009, 07:08:47 posle podne »

Iako je tema neaktivna već jako dugo, čini mi se baš adekvatnom da postavim jedno tehničko pitanje.

Idem u teretanu 4 puta nedeljno i (od pre nedelju dana) odmah nakon teretane na plivanje. Od suplemenata koristim Daily formulu, omega 3 i Elite whey. Daily formulu popijem ujutro sa ovsenim, omegu 3 popijem po dve kapsule posle 4 obroka, a whey popijem 1,5 - 2 merice sa dexom posle treninga u teretani. Planiram da skupim i za BCAA, ali... Do marta mi je cilj mišićna masa, a od tada definicija. Ishranu sam maximalno sredio.

E sad, posto sam od skoro poceo i sa plivanjem (razlozi su opuštanje mišića, uživanje i vremenom kardio) interesuje me kada je najbolje da uzmem taj PWM, obzirom da su mišićima potrebni brzi proteini odmah nakon napora. Da li da uzmem odmah nakon treninga u teretani, a pre plivanja, a da posle plivanja pojedem kvalitetan obrok? Ili je bolja varijanta da odradim i teretanu i plivanje, pa tek onda da popijem taj PWM?

U prvoj varijanti mi je malčice nezgodno da popijem taj šejk pa da idem da plivam (mada i nije tako strašno), a u drugoj mi se čini da mišići jako dugo čekaju na proteine, obzirom da sam u vodi minimum pola sata.

Hvala!

Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #16 poslato: Septembar 13, 2008, 05:32:15 posle podne »

Skupicu love za BCAA samo vise da izadje ovaj od 1kg...

Dobra ideja.Neces se pokajati veruj mi.
Sačuvana
TheLittleTortillaBoy
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Mess with the best, Die like the rest!

« Odgovor #15 poslato: Septembar 12, 2008, 06:57:55 pre podne »

Skupicu love za BCAA samo vise da izadje ovaj od 1kg...
Sačuvana
Ne dozvolite da vas zivotne okolnosti obeshrabre. Svako ko je uspeo u zivotu morao je od necega da pocne.
Lokk1
Gost
« Odgovor #14 poslato: Septembar 11, 2008, 03:29:36 posle podne »

Ima BCAA u volumassu 30 gr u dnevnoj dozi trebalo bi to da bude dovoljno jer imam 67 kg

ja mislim da u volumassu nemash ukupno 30g proteina a ne 30g BCAA ali ako ti mislish da ti je dovoljno :)) .. olk razumem ako su finansije problem ok je i ovo naravno ... ali ako mozesh da priushtish obavezno BCAA ..
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.109 sekundi sa 17 upita.