TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 406781 Teme od strane 25076 Članovi Poslednji član: Slipper91

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 04, 2025, 12:01:23 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Multivitamin  (Pročitano 39572 puta)
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Jul 26, 2007, 08:21:39 pre podne »

Mozda kada bi se to ozbiljnije sankcionisalo i bilo mnog manje politike u svemu tome ne bi bilo toliko problema i zagadjenje. Na zalost novac je taj koji odredjuje sve!
Sačuvana
maja
Gost
« Odgovor #36 poslato: Jul 25, 2007, 08:38:01 pre podne »

Nazalost je tako...strasno koliko je mala svest ljudi o ocuvanju  prirode....
Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Jul 25, 2007, 07:55:47 pre podne »

Slazem se sa Danielom...jedna od posledica savremenog nacina ishrane je i nepravilna ishrana, ljudi se opredeljuju za brzu i nekvalitetnu hranu, koja je pre svega siromasna vitaminima i mineralima...
Preporucujem i ja preparat Take One....

ne samo da ne kvalitetna hrana predstavlja problem, prolem je i voce i povrce koje se konzumira, poso je zemlja prilicno osiromasena pa i ti prirodni izvori vitamina i minerala imaju samo lepu boju i izgled. nase tlo i njegovo zdravlje je takodje distkutabilno s obzirom na bombardovanje i ostala zagadjenja(samo u roku od 3 nedelje uspeli smo da ubijemo dve reke, zvanicno).
Sačuvana
TashaBG
Gost
« Odgovor #34 poslato: Jul 24, 2007, 11:40:49 posle podne »

zelim apsolutno i neizostavno naucno osnovanu cinjenicu da su preparati koji nam se ovde  nude,tako olako,bezbedni,kontrolisani npr na VMA u Beogradu,a ne da posle par godina konzumiranja istih,odjednom izadje naslov u novinama,kao sto se desavalo Raspala se pacijentkinji jetra od toga i toga (konkretno od Herbalife) clanak je izasao i to na dve strane u casopisu Standard pre par meseci,potpisan imenom i prezimenom lekara koji su pokusali da joj spasu zivot na VMA.
Evo gledam ovo pakovanje Omege i nigde ne pise da je recimo kontrolu izvrsio Jugoinspekt.
Ne bih se ja tako zezala sa zdravljem,narocito zato sto ovde ima  i maloletnih osoba.Bas je pre par nedelja kod nas u teretanu dosao deckic od 17 godina i kao omadjijan se raspitivao o kreatinu,burnerima,suplementima svakakvim...

Sto se tice nase hrane mislim da je jedna od najboljeg kvaliteta,e sad sto neko udara po pizzama i MCu to je druga stvar.
« Poslednja izmena: Jul 24, 2007, 11:45:04 posle podne od strane TashaBG » Sačuvana
maja
Gost
« Odgovor #33 poslato: Jul 24, 2007, 07:17:57 posle podne »

Slazem se sa Danielom...jedna od posledica savremenog nacina ishrane je i nepravilna ishrana, ljudi se opredeljuju za brzu i nekvalitetnu hranu, koja je pre svega siromasna vitaminima i mineralima...
Preporucujem i ja preparat Take One....
Sačuvana
TashaBG
Gost
« Odgovor #32 poslato: Jul 24, 2007, 07:17:06 posle podne »

pijem oligovit,selen,c vit,i ovu omegu to je jedino stranjsko
a da i kalcijum i magnezijum sumece varijante nije nesto al sta da se radi
Sačuvana
Ogi
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Jul 24, 2007, 07:14:32 posle podne »

Danijela, da li si pogresila ono sto sam gore napisao?

BTW, svi pricaju da ne treba vitamine piti non stop a ja ih upravo tako pijem vec GODINAMA ! Dakle, ili Oligovit + cinkosel ili samo Centravit ili samo Centrum.
Sačuvana
TashaBG
Gost
« Odgovor #30 poslato: Jul 24, 2007, 07:00:47 posle podne »

odvalila bih jednu cuvenu recenicu a pocinje da nam tudja.....
al cu se ipak donekle iskontrolisati :-X
Sačuvana
TashaBG
Gost
« Odgovor #29 poslato: Jul 24, 2007, 05:23:27 posle podne »

pretpostavljam da je onda animal pak pravo resenje ;)

ne kapiram sta fali Oligovitu,Oligogal Selenu,vitaminu C koji proizvodi Galenika?!
a TAKE ONE nam inace dolazi iz zemlje gde su osobe toliko debele da ih teskom mehanizacijom izvlace iz kuca,takvih situacija i toliko debelih jos nema kod nas

Moja prijateljica atleticarka koja je trenutno zauzeta na EYOF konzumira upravo ove vitamine domacih proizvodjaca a profi sportista
« Poslednja izmena: Jul 24, 2007, 05:55:30 posle podne od strane TashaBG » Sačuvana
Ogi
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Jul 24, 2007, 05:16:42 posle podne »

Kako to mislis ako NISU... mislis ako JESU ?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Jul 24, 2007, 05:03:20 posle podne »

Ja sam za Take One ako nisu u pitanju dugotrajni i iscrpni treninzi ili profesionalno bavljenje sportom.
Take One zato što ima optimalan sastav - to je moje stručno mišljenje.
Sačuvana
Ogi
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Jul 24, 2007, 04:59:25 posle podne »

Sto znaci sta? Ti si za Take One? :D Aj' daj neko strucno objasnjenje ZASTO? :)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Jul 24, 2007, 04:57:54 posle podne »

Siguena da sam da je mojim pacijentima bolje kad uzimaju vitamine... Takoðe verujem i da ljudi ne jedu kvalitetnu hranu te da su većina u hipovitaminozi - latentnoj ili kliničkoj.. posebno ako se bave dodatnim fizičkim aktivnostima..
Vitaminski suplementi su trenutno jedini način da se naprave korekcije u ishrani.

I još nešto..
šanse da se ljudi počnu hraniti zdravo su sve manje.. Nikad toliko priče o zdravoj ishrani a nikad toliko gojaznih osoba i nikad toliko karcinoma i hroničnih bolesti uzrokovanih pogrešnom ishranom!
Sačuvana
Mare_01
sieg heil! :)
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

PANTA REI

« Odgovor #24 poslato: Jul 24, 2007, 02:41:01 posle podne »

a kako se uzgaja "zdravo i prirodno" voce i povrce koje nam se servira??
ovoga uvek ima ne kazem da je apsolutno netacno, ali sigurno nije smrtonosno...
Sačuvana
(\__/)
(='.'=)  Ovo je zeka. Kopirajte i zalepite zeku u vas
(")_(")  potpis kako bi mu pomogli da zavlada svijetom.
TashaBG
Gost
« Odgovor #23 poslato: Jul 24, 2007, 01:33:15 posle podne »

Help - Search - Members - Calendar Full Version: Sinteticki vitamini
Forum B92 > Društvo (i priroda) > Nauka i tehnologija
sundari1 Mar 2007, 12:44
Sintetički vitamini štetni

Vitaminske pilule, koje najčešće uzimaju milioni ljudi, više škode nego što koriste, pokazuju rezultati istraživanja objavljeni u listu Američkog lekarskog društva. Dodaci ishrani - vitamini A, E i beta-karotin povećavaju stopu smrtnosti, dok vitamin C i selen nemaju takav efekat.

Zbog toga stručnjaci Britanske fondacije za srce apeluju na stanovništvo da ne uzimaju ove suplemente i da preðu na zdravu ishranu, odnosno sveže voće i povrće.

Danski tim ustanovio je da dodaci ishrani u celini povećavaju stopu smrtnosti za pet odsto. Kada se posmatraju odvojeno, beta-karotin povećava stopu smrtnosti za sedam odsto, vitamin A za 16 odsto i vitamin E za četiri odsto.

Selen je jedini dodatak ishrani za koji se ispostavilo da zaista blagotvorno deluje na zdravlje. Izgleda da on smanjuje stopu smrtnosti za deset odsto kada se daje pojedinačno ili sa drugim dodacima ishran.

- Zna se da se vitaminski preparati ne smeju uzimati na svoju ruku, iako se oni bez recepta mogu kupovati u apotekama - kaže za „Blic“ Jelena Gudelj, specijalista higijene u Institutu za javno zdravlje „Batut“.

Ona kaže da se vitamini ne smeju piti kontinuirano nekoliko meseci. Takoðe, nije preporučljivo svakodnevno popiti pet do 10 šumećih tableta nekog vitamina.

- Kada se vitaminski preparati koriste često, mogu imati i toksični efekat. Koliko neko ima godina, zdravstveno stanje, čime se bavi, koliko spava, utiče na to koliko, kako i da li može da konzumira vitamine - objašnjava Gudelj.

Ovu studiju, koja objedinjuje rezultate nekoliko ranijih istraživanja, sproveo je tim predvoðen Goranom Bjelakovićem iz Univerzitetske bolnice u Kopenhagenu.

Pristalice korišćenja vitaminskih dodataka ishrani veruju da oni mogu da deluju kao antioksidanti, meðutim, zaključci danskih lekara su drugačiji. Danski tim dodaje da su oni proučavali samo upotrebu sintetičkih vitamina i da njihovi zaključci ne mogu automatski da se odnose i na voće i povrće.

« Poslednja izmena: Jul 24, 2007, 01:38:08 posle podne od strane TashaBG » Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.04 sekundi sa 12 upita.