TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405438 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 07, 2025, 03:38:37 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Potrosnja kalorija iz masti...  (Pročitano 11113 puta)
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #27 poslato: Mart 12, 2009, 11:50:42 posle podne »

@ mare jel ono bila ironija ?   
Nema ironije ;),samo pohvala
Sačuvana
The Mickey
Only rage gives me strenght!!!
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Oculus ex Inferni

eXplode FORUM!!!
« Odgovor #26 poslato: Mart 12, 2009, 11:46:37 posle podne »

Ja sam poceo sa kardiom 2x nedeljno samo da bi ostvario malo veci kcal deficit... ali moze i bez toga naravno. Ovo vise radim zato sto mi je zanimljivo...dok se ne smorim :)
Sačuvana
"In Nomeni Patri Et Fili Spiritus Sancti"
Dark Angel....Maybe dark but still Angel

TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #25 poslato: Mart 12, 2009, 11:44:15 posle podne »

pa to aj sve vreme pricah,nikakv kardio ne radih nikad samo tegovi....ishrana+tegovi=fat loss
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
biljanans
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Mart 12, 2009, 11:40:55 posle podne »

Bogami ste ga zamrsili najstrašnije  :-\

Evo da jos uprostimo stvari.Idemo samo na visoko proteinsku dijetu i tegove,be aerobnih aktivnosti,bez sagorevaca,suplemenata,aas i opet ce bf biti sveden na jednocifrenu brojku.A napominjem samo anaerobna aktivnost,a masti nestaju.

Ovo što je Marko rekao me je mnogo obradovalo  :D  ne volim aerobni deo nikako  ;D
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #23 poslato: Mart 12, 2009, 10:45:43 posle podne »

Ala ste ga zamrsili ni gospod bog se ovde vise ne moze snaci a kamoli neki pocetnik koji zeli saznati kako da skine masti itd...Od nicega napravio se totalni haos i zbrka koja je prerasla u vas sukob misljenja Ognjene i Nitro.Ok,svako od vas ima teoriju i nje se drzi sto postujem,ali ono sto mi se ne dopada je sto zbunjujete vecinu ljudi na forumu.A koliko se secam na to vas je i Marko opomenuo vec zar ne?!
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #22 poslato: Mart 12, 2009, 09:36:31 posle podne »

Ovo je brutalno, tek sada sam skontao, sta ti nije jasno pod tim 75-80% nije anaerobna zona  ;D ;D ;D, mora da se zezas??????? p.s. to bpm je naravno moja greska, 75-80% od max bpm sam mislio, t.j. "progutao" sam max
« Poslednja izmena: Mart 12, 2009, 09:38:26 posle podne od strane Ognjen Stojanović » Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #21 poslato: Mart 12, 2009, 09:34:22 posle podne »

A ja 3 knjige druze :), 3 knjige! I gledao sam malo po netu, cak nigde ne mogu ni suprotno da nadjem, a na netu uvek sve zivo mozes naci i za i protiv... Pa o cemu mi onda pricamo, a ti navodis stvari koje nemaju nikakve veze sa mojom "u anaerbnoj (iznad anaerbnog praga, a samim tim naravno aerobnog a i laktatnog) aktivnosti se ne trose masti", nego okolo-naokolo "maskiras" cinjenice a potkrade ti se usput 5 kardinalnih gresaka... ali kao sto sam rekao nebitno, idem da spavam, poz
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #20 poslato: Mart 12, 2009, 09:08:11 posle podne »

kcal naravno pa sta ako je aktivnost od 40 minuta ...kakve to veze ima ?o boze...
COVECE, jel ti vidis da je to 75-80 % bpm, T O   N I J E    A N A E R O B N A    Z O N

ajoj...
/facepalm

nebrini necu ti ''pomagati da negresis ''' jer posle ovog sto si napisao ocigledno da nema pomoci :(

pritom i dalje nisi odgovorio na par mojih cinjenica i ispricao si kojesta...dakle ,atp,ketoza.enzimi,hormonske adaptacije...dok god ne potkujes moje tvrdnje sa cinjenicama umesto sa negacijom dzaba ti rasprava..sto se mlacenja prazne slame tice ja evo drzim knjigu u ruci a ti i dalje...uz vetar .... sportski pozdrav :)
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #19 poslato: Mart 12, 2009, 07:07:41 posle podne »

Kao sto je Marko rekao, davimo ostatak ljudi... Pre svega, ja sam to, ali bukvalno bar na 20 mesta, bas bukvalno pronasao, a ti pricas da mislim da sam pametniji od ostalih autora, to ti mislis jer ne kontas uopste, ali uopste... ne mogu a da ne iskomentarisem taj primer sto si dao, COVECE, jel ti vidis da je to 75-80 % bpm, T O   N I J E    A N A E R O B N A    Z O N A (to nije sprint uopste jer je, heh 80% a takodje 500 cal ??? znaci ili si mislio stvarno 500 cal t.j. 0.5 Kcal sto je mera izrazavanja kalorija ili si mislio 500 Kcal, a ako je 500 Kcal, pa to je aktivnost od oko 40 minuta!!!)... ali neka ostane na svemu ovome, prijateljski, ti misli tako, ja cu ovako, stvarno nema svrhe mlatiti praznu slamu, pises mi o necemu za cega ne da sam uveren 100%, nego neznam, cinjenica nad cinjenicama, nemoj mi pomagati da "ne gresim dalje" please  ;)...
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #18 poslato: Mart 12, 2009, 06:25:40 posle podne »

PA to decko uopste neznam zasto smatras uvredljivim...jer opet si koliko ja znam mog godista tako da....
ALi ponovo cu da naglasim da gresis i tu cu stati...i dalje pokusavas da budes pametniji od autora koji znaju vise nego i ja i ti zajedno...ali ovde cu poceti da zvucim kao markoni kad se raspravljao sa odredjenim ljudima...elem

Ti pominjesh sintezu atp...u ovom slucaju od aktivnosti zavisi koji ce sistem preuzeti za pomoc resintetisanje ATP...to opet nema nikakve veze sa potrosnjom kcal...ti si pobrkao stvari ne ja....u anaerobnoj aktivnosti resinteza atp-a ce biti preko glikolitickog sistema,ali potrosnja svih kcal nece doci samo odatle,jer potrosnja kcal COVECE NIJE SAMO ZA OBNAVLJANJE ATP-A ...JOOOOOJ...GOmila drugih procesa pocevsi od pokretanja enzima pa do hormonskih adaptacija ZAHTEVA DODATNE KOLICINE ENERGIJE....
I Dalje mi onda nisi objasnio ono za sta sam dao banalan primer...
a evo jos jedan...

Tipicno standardno istrazivanje Eksplozivnog sprinta (Kao anaerobne aktivnosti) I lezernog dzoginga...

HIGH VERSUS LOW INTENSITY WORK

500 calories burned at 75%-80% target heart rate
72% calories burned come from fatty acids
28% calories burned come from glycogen
NET_FAT_BURN_ :360 calories of fat (500total x .72)

VERSUS

340 calories burned at 55%to60% target heart rate
85% of the calories burned come from fatty acids
NET_FAT_BURN_:289calories of fat (340x .85)

Kao sto se iz ovoga moze VIDETI...ODNOS PRI POTROSNJI GORIVA ZA VREME AEROBNOG TRENINGA JE VECI U KORIST MASNIH KISELINA...ZA RAZLIKU OD ANAEROBNOG GDE JE IZRAZITO MANJI .... A L I   P O S T O J I.... I totaln gubitak masti ide u korist aerobnog treninga...

Posle ovoga ,sigurno dalje necu ici,samo pokusavam da ti pomognem da ne gresis dalje...
Laku noc

@ mare jel ono bila ironija ?  :D :D

Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #17 poslato: Mart 12, 2009, 04:35:54 posle podne »

Da Marko, to i ja mislim da je problem, zato i govorimo da komlikujemo i da je sve krenulo od moje jedne recenice...

Opet ponavljam da nisam rekao to za trening za tegovima nego iskljucivo za anaerbonu aktivnost (zato sam i spominjao da je trening sa tegovima nesto kompleksniji, t.j. da nije crno na belo anaerobna aktivnost i spominjao sam potrosnju nakon treninga), i svakako se slazem da treba jos jednom ponoviti citaocima da sagorevace mogu bilo kada uzimati, t.j. pred bilo kakav trening... To je to, ne bih se vise nastavljao, i nadam se da Nitro nece sad opet poceti da siri nesto...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Mart 12, 2009, 04:32:02 posle podne »

Previse ste otisli duboko i komplikujete stvari,ljudi traze da skinu visak kg a da sacuvaju ili povecaju misicnu masu.Malo je njih koje interesuje koliko mmol necega se u secundi,minuti trosi...ok je sve to da stoji informativno.
Ognjene problem je sto si ti kategoricki naveo da se masti ne trose u toku treninga sa tegovima,a ja sam ti naveo da to u praksi nije tako.Ko bude pazljivo sve ovo procitao shvatice poentu,ali opet napominjem bolje uprostiti stvari i pomoci nekome,nego zakomplikovati sve  i ne pomoci nikome.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #15 poslato: Mart 12, 2009, 04:04:45 posle podne »

Nitro ne moras tako da se obracas, u svakom postu i u svim zivim temama se obracas sa omalovazanjem ostalih... to "decko" je jako iritantno... mozemo sasvim normalno da se razjasnimo... i prihvatio ti ili ne, ti si pobrkao materiju jer nisi skontao u potpunosti ovo sve sto sam pisao, sve krece u drugom pravcu, sve sto sam tvrdio je samo da se U ANAERBNOJ AKTIVNOSTI, ZNACI IZNAD ANAERBNOG PRAGA, NE TROSI MASTI i nista vise. Ako mislis da je to pogresno onda ne poznajes osnove fiziologije treninga...

Pod jedan napisao sam da se u aerobnonim aktivnosti trose i proteini i uh i masti, procitaj dole...
Drugo, takodje sam napisao da nakon anaerbonog napora telo trosi vise kcal nakon treninga, tako da neznam zasto ponavljas, nisam uopste rekao da se posle toga te kcal ne sagorevaju iz masti...
Trece, u anaerobnoj aktivnosti ne dolazi do sagorevanja masti, po 10-ti put, spominjes laktatni prag, to je nesto sasvim trece, i laktatni prag se nalazi ispod aerobnog praga (grubo receno), tako da je to jos uvek aerobna zona stoga se tu trosi sve, i uh i masti i proteini...

U aerobnoj zoni se ATP sintetise iz UH brzinom oko 1 mol/min, a iz masti brzinom oko 0.5 mol/min, dok se u anaerbnoj samo iz uh sintetise brzinom cak oko 2.4 mol/min a masti nista (nigde cak nisam pronasao i da se u jako malim kolicinama trose), tako iz toga sasvim je jasno zasto, jer u takvim naporima potrebna je brza energija a brzina stvaranja E iz masti je spora stoga se i ne trosi, jer je brzina kao sto vidite skoro 5 puta manja za anaerobnu aktivnost...

I u tvom postu se nalazi jos dosta stvari oko koje ni nije bilo polemike i to sve stoji, pises o procesima razlaganja masti koje niko pa ni ja, nije demantovao, to sto si napisao svi znaju...

I takodje napisao si da se u prelazu pragova koristi sve, heh, to nisi skontao, pa izmedju aerobnog i anaerbnog praga je bre aerobna zona tako da nisam ni tvrdio da se tu ne trose masti... a ti zakljucujes "dakle to se desava i kada je cista anaerobna zona"... kardinalna greska, brkas osnovne stvari
« Poslednja izmena: Mart 12, 2009, 04:06:25 posle podne od strane Ognjen Stojanović » Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Mart 12, 2009, 03:49:06 posle podne »

Nitro ,pozdravi Chris Aceta i hvala na tekstu.
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #13 poslato: Mart 12, 2009, 03:40:26 posle podne »

Prvo decko pobrkao si materiju...sada cu da citiram jos jednom jednog autora koji je trenirao i trenirao gomile olimpijskih timova i prozecu nekoliko svojih cinjenica da bi ti mozda bilo jasnije,a ako teras i dalje po svom onda neka bude tako...

1. MASTI SE NE TROSE U TOJ MERI PRI ANAEROBNOM RADU.....kao Glikogen ili glukoza koja cirkulishe od nedavno pojedenog obroka...ALI kada je prag prelaza izmedju anaerobnog i aerobnog rada TELO UVEK I UVEK KORISTI PRIMARNO MESAVINU GORIVA KAO OSNOVU...dakle to se desava i kada je cista anaerobna zona....I ne samo to...Uzmimo primer LAKTATNI PRAG koji se javlja kao posledica zestokog anaerobnog RADA,SA NJOM DOLAZI ogromno lucenje GH-a KOJI JE NAJBOLJi lipotropik i koji direktno utice na potrosnju masti...ANAEROBNI TRENING izaziva potrosnju Kcal posle treninga upravo tako sto je ovo sto sam gore naveo tj mesavina goriva JOS VISE IZRAZENA nego za vreme treninga,jer telo posle jakih napora cuvati glukozu i sve sto unesemo vecim delom otici na superkompenzaciju glikogena... Razbijanje Masti ide tako sto celija se rastura na Glicerol i masne kiseline....A OBE su sjajne vrste goriva koje telo i misici efektivno mogu da iskoriste...U SVAKOJ VRSTI napora telo ce koristiti mesavinu GORIVA,stim sto od zavisi od tipa treninga koji ce sistem biti dominantan....tip adaptacije ce naravno zavisiti od tipa vlakana i njihovih karakteristika ali posto ovde pricamo o gubitku tezine ovo sto sam napisao je onako kako jeste...

I mala digresija...kako onda objasnjavas na ketozi recimo...da telo i za vreme anerobnog treninga trosi masti kada nema hidrata...mislim stanje ketoze jeste adaptivno ali opet ie direktno napadnuto masno tkivo...zasto ...telo jednostavno voli BOTH FATTY ACIDS AND GLYCEROL as FUEL...SAMO Sto bas zato sto je jak izvor energije TELO GA CUvA DA GA TROSI ZADNJEG...

-S postovanjem Chris Aceto I Nitro
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.039 sekundi sa 13 upita.