TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402567 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 30, 2025, 04:58:06 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: >>> TRENING ZA FUDBALERE<<<  (Pročitano 25315 puta)
vuksa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Dip. trener

« Odgovor #32 poslato: Jun 07, 2010, 12:31:16 posle podne »

tema je trening za fudbalere...koliko sam skapirao on je pitao za sebe...jedno je izgled noge a jedno je koliko ce mu te razvaljene noge sluziti u fudbalu a jedno je to sto mu mi pricamo da nije isto izgled i ucinak te noge :)
ti mu pricas kako da nabilduje noge a to mu i ne treba
a q mu prica koji je fudbaler sta treba da radi da bi poboljsao rezultate
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
Spartak84
Gost
« Odgovor #31 poslato: Jun 07, 2010, 12:27:11 posle podne »

A ti citaj ko je postawio pitanje i sta je hteo sa tim da postigne..
Hoce decko da razwali prednji deo nogu,a ocigledno nije fudbaler.
Pa u cemu je poenta?U fudbalu?ili razwaljiwanju nogu?!!!!!!!
Sačuvana
vuksa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Dip. trener

« Odgovor #30 poslato: Jun 07, 2010, 12:22:34 posle podne »

ja te molim da mi odgovoris na pitanja koja sam postavio.posto vidim da si pun znanja onda mozes da mi odgovoris na pitanja

ti pises trening za fudbalere i spominjes tom platza?

evo program koji je on radio pre 25godina ...da precutimo koliko se trening za noge za bildere promenio od tad do sad...a tek za fudbalere???
Program kojim je Plac uspjeo da izgradi nevjerovatno masivne butine izgleda ovako:

Vježba 1.
Čučnjevi
Vježba2.
Čučnjvi na hek mašini:
Vježba 3.
Šutiranje na kurl mašini
Vježba 4.
Pregib na kurl mašini:

ovo je bio njegov program za noge 1985 godine ! ! !
i ti pricas o funkcionalnosti ovog treninga za fudbalere a to je trening jednog bodibildera???

Sačuvana
Spartak84
Gost
« Odgovor #29 poslato: Jun 07, 2010, 12:04:57 posle podne »

Od tebe neocekujem nista sem kritike(ili isprawke za prawopis),za druge stwari weze nemas....
A program je od owog coweka >Tom Platz
Sačuvana
vuksa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Dip. trener

« Odgovor #28 poslato: Jun 07, 2010, 11:54:00 pre podne »

Citat
Moj obim butnog misica je 64 cm

ne moze da ti obim butnog misica bude 64cm zato sto je to nemoguce izmeriti...obim butine moze da ti bude 64...ali kakve to veze ima? meni je 71 pa se ne hvalim :D

Citat
-Cucnjevi(bitno je da se noge savijaju do "kraja" ,a ne samo do paralelnog polozaja butina sa patosom

odose kolena

Citat
-Savijanje nogu[pregib]-menjanjem ugla polozaja stopala razwijaju se posebne tacke dwoglawih butnih misica
koje su to tacke?

Citat
Hak čučnjevi
takodje velika opterecenja na vec napacena kolena

Citat
Budziti noge,..ili trenirati fudbal?!

ovo se i ja pitam...nzm ko ti je dao taj program sto ti radis...i ne znam koliko je taj sto ti je dao program merodavan za tako nesto ::)

mislim ko god je mogao ovo da ti preporuci
Citat
On hoce da budzi prednji deo loze,ako hoces dobar trening idi na pesak sa cunjevima pa da vidis sta su pripreme..
  metodika treninga mu nije jaca strana :)

Sačuvana
Spartak84
Gost
« Odgovor #27 poslato: Jun 07, 2010, 11:18:44 pre podne »

Tema jeste "trening za fudbalere"
Ali je poenta stawljena na razvaljivanje prednjeg dela nogu XD
Sačuvana
NikolAS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Train hard, play pro ^^^

« Odgovor #26 poslato: Jun 07, 2010, 11:16:46 pre podne »

Tom Platz     <<No Comment!!

HAHAHAH pa ovde pricamo o fudbalu, sa ovakvim nogama ne da ne mozes da potrcis nego ne mozes ni do radnje da odes ko coek`  ;) :D
Sačuvana
I am who I am :)
NikolAS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Train hard, play pro ^^^

« Odgovor #25 poslato: Jun 07, 2010, 11:15:19 pre podne »

Ауууу колико сулудих реченица...  :)

NikolAS - не разумем се  толико у тренинге о фудбалу, АЛИ није ми јасно зашто је тај тренер запостављао горњи део?! Управо горњи део има већи удео приликом трчања од ногу... мали парадокс, али је научно доказано... Ако "спремаш" ноге за трчање, НИКАКО не треба да их цепаш у теретани, јер је пракса показала да можеш имати предобар чучањ, полу-чучањ,... али ако то не спојиш са добрим тренизима на стази, џаба цео рад. Без увреде или сарказма, али свака част, ако је вама 80кг мања килажа... Опет напомињем да немам додирних тачака са фудбалом, али по некој мојој логици, мањи вам је умор био јер је у питању мали фудбал, могућност честих измена, спроводили сте нов систем тренинга, а тело се само адаптирало на задата оптерећења,...

Spartak84 - јбг, не може и јаре и паре... буџење предње ложе и квалитетно "спремљена" нога нису исте ствари.

Jos da se dopunim ovde.. Greska ti je to sto kazes da se u malom fudbalu ljudi manje umaraju zbog izmena i to... To je apsolutna zabluda i to svi znaju koji treniraju u nekom klubu.. Nije da ti ja sada drzim neke lekcije o fudbalu, ali u futsalu se trci i napred i nazad, nema odbrane i napada, jer su svi napad i svi odbrana. :D Kako kaze nas kondicioni trener "u kosarci postoji 3 sekunde u reketu, u futsalu 3 sekunde na celom ternu" :DD
Sačuvana
Spartak84
Gost
« Odgovor #24 poslato: Jun 07, 2010, 11:14:32 pre podne »

Tom Platz     <<No Comment!!
Sačuvana
NikolAS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Train hard, play pro ^^^

« Odgovor #23 poslato: Jun 07, 2010, 11:08:41 pre podne »

A i nije mi jasno sto covek kaze "hocu da budzim prednji deo nogu".. Mogao bi malo to da pojasni, ne razumem, ako uradis kvadriceps i naduvas ga kao  balon a list ili zadnja loza zaostaju..
Pa tako se ni trcati ne moze  ???    ;)
Sačuvana
NikolAS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Train hard, play pro ^^^

« Odgovor #22 poslato: Jun 07, 2010, 11:05:51 pre podne »

Ma bas o tome i pricam... Krecu da se rade kruzni treninzi, a posle toga se vise prelazi na noge.. Jer posle sat vremena aktivnog trcanja, ako su noge slabe dolazi do grceva i onda bolova u kostima(listovima), pa do ne igranja u naredne 2 nedelje... Zato je veliki akcenat na nogama i to u kombinaciji sa vezbama kondicije, napisao sam vec, step na klupi i iskorak u sa bucicama.

Vrlo je vazno da napomem da je teretana prateci trening, kada se igra liga i kup u toku sezone trenira se 3 puta dnevno. Ujutru kondicija na stadionu ili u hali, oko 3 ili 4 je teretana sa vezbama snage, a uvece u 8 ili 9 trening u hali ponovo...
Sačuvana
Spartak84
Gost
« Odgovor #21 poslato: Jun 07, 2010, 11:04:55 pre podne »

Ovde je pogresno pitanje,budziti noge do extrim granica ,...ili trenirati noge za fudbal?!
Moj obim butnog misica je 64 cm,...i jos sam aktivan fudbaler sa mojih 102 kg...
Teretana jeste vazna ,..ali treba izdvojiti zelje kao sto je rekao DHEA >tesko do jarca i para u isto wreme :D
-Cucnjevi(bitno je da se noge savijaju do "kraja" ,a ne samo do paralelnog polozaja butina sa patosom
-Ispružanje nogu[extenzija]-treba ju raditi sto sporije sa zadrzawanjem kod izbacaja na 2-3 sek. za max. rezultate...i veoma je vazno da stopalo ne bude ispruzeno vec pod 45 stepeni,a ako stopala zakrenete unutar,onda se dodatno opterecuju nizi i spoljni delovi cetweroglawnih misica odmah iznad kolena..
-Savijanje nogu[pregib]-menjanjem ugla polozaja stopala razwijaju se posebne tacke dwoglawih butnih misica
-Hak čučnjevi
Budziti noge,..ili trenirati fudbal?!
Sačuvana
vuksa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Dip. trener

« Odgovor #20 poslato: Jun 07, 2010, 09:03:50 pre podne »

On hoce da budzi prednji deo loze,ako hoces dobar trening idi na pesak sa cunjevima pa da vidis sta su pripreme..

:(
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #19 poslato: Jun 07, 2010, 02:01:06 pre podne »

bas tako,koliko jaka ledja i stomak imaju udela u trcanju recimo
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

"Менаџер физичких послова"

« Odgovor #18 poslato: Jun 07, 2010, 12:55:46 pre podne »

Ауууу колико сулудих реченица...  :)

NikolAS - не разумем се  толико у тренинге о фудбалу, АЛИ није ми јасно зашто је тај тренер запостављао горњи део?! Управо горњи део има већи удео приликом трчања од ногу... мали парадокс, али је научно доказано... Ако "спремаш" ноге за трчање, НИКАКО не треба да их цепаш у теретани, јер је пракса показала да можеш имати предобар чучањ, полу-чучањ,... али ако то не спојиш са добрим тренизима на стази, џаба цео рад. Без увреде или сарказма, али свака част, ако је вама 80кг мања килажа... Опет напомињем да немам додирних тачака са фудбалом, али по некој мојој логици, мањи вам је умор био јер је у питању мали фудбал, могућност честих измена, спроводили сте нов систем тренинга, а тело се само адаптирало на задата оптерећења,...

Spartak84 - јбг, не може и јаре и паре... буџење предње ложе и квалитетно "спремљена" нога нису исте ствари.
Sačuvana
Never underestimate your power to change and improve yourself.

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
Stranice: 1 2 [3] 4 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.119 sekundi sa 18 upita.