TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402567 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 30, 2025, 12:57:14 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: >>> TRENING ZA FUDBALERE<<<  (Pročitano 25274 puta)
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Jun 07, 2010, 11:05:58 posle podne »

Филип ћути једно време, али кад проговори "свака му ка у Његоша"!   :D ;D     П.С. Филипе, јбг, ја сам најстарији у теми...  :D

Сале, ако не буде чланка у новинама, постави га овде на форум...  :)

ne vidim svoj interes u svemu tome, a ljudi su skloni kradji, tako da mogu da pretpostavim kako bi se to zavrsilo.
a i iskreno, vidim da nema veliki broj ljudi koji su zainteresovani za kolektivne sportove na forumu, svi koji imaju neka pitanja mogu na PP i to je to.

p.s. @ hans, DHEA, jovan   hvala na lepim recima  /smajli koji se stidi/
« Poslednja izmena: Jun 07, 2010, 11:12:45 posle podne od strane quaresma » Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

"Менаџер физичких послова"

« Odgovor #46 poslato: Jun 07, 2010, 11:00:51 posle podne »

Филип ћути једно време, али кад проговори "свака му ка у Његоша"!   :D ;D     П.С. Филипе, јбг, ја сам најстарији у теми...  :D

Сале, ако не буде чланка у новинама, постави га овде на форум...  :)
Sačuvana
Never underestimate your power to change and improve yourself.

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #45 poslato: Jun 07, 2010, 10:41:40 posle podne »

a sto se tice pisanja programa...PA BRE JBT ODAKLE STE VI??? znate vi koliko treba vremena,posmatranja klijenta,proba i tako dalje da se napise pravi trening za poboljsanje performansi u sportu??
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #44 poslato: Jun 07, 2010, 10:39:49 posle podne »

Naravno da
Zasto se ne moze zavrsiti fakultet do 23? I kakve veze imaju godine sa znanjem?

Da si malo vise citao  mogao si da zakljucis da je znanje koje q poseduje prilicno veliko.
Moze da se zavrsi,...a moze i da pretrazi google,ovde bi trebalo da se razmenjuju iskustwa i predlozi,a ne da se namecu misljenja!!!savetujem swakoga da savete PRIHWATA od "PROVERENIH" strucnjaka!!!A swaka razmena  i uporedjwanje iskustwa je dobro dosla.

ti si svoje znanje pokazao,a imas godina vise od nas svih u ovoj temi :) tako da pusti coveka koji je DOKTOR za fudbalski trening da kad vec bzvz odgovara u ovoj temi koju je postavio neki FACKY BOY(WTF) upijete sto vise mozete i BAREM nesto zapamtite...pogotovo ti,jer sam skontao da samo umes citati deklaraciju na supsima :)

LADNO SI PREDLOZIO TRENING EBENOG TOMA GOLDEN EAGLE PLATZA,KOJI JE BIO NA GRAMIMA TESTOSTERONA I NAPRAVIO TOP 5 NOGE IKADA,NEKOME KOME SU BITNE PERFORMANSE U FUDBALU!!!!

SEDI,0!
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Jun 07, 2010, 10:25:57 posle podne »

Ja ti garantujem da taj decko koji je trazio da mu neko pomogne oko treninga nije razumemo ni jednu jedinu rec quaresme!

kad bi se to pitanje moglo objasniti u jednom postu, svi bi bili najbolji treneri ikada.

Moj cilj i nije bio da sam programira trening nakon mog odgovora,nego da razume koliko je to pitanje kompleksno, i da mu je za tako nesto potreban skolovan trener na treningu.
Sačuvana
MSc Sport Scientist

quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Jun 07, 2010, 10:23:18 posle podne »

Naravno da

Da si malo vise citao  mogao si da zakljucis da je znanje koje q poseduje prilicno veliko.
Moze da se zavrsi,...a moze i da pretrazi google,ovde bi trebalo da se razmenjuju iskustwa i predlozi,a ne da se namecu misljenja!!!savetujem swakoga da savete PRIHWATA od "PROVERENIH" strucnjaka!!!A swaka razmena  i uporedjwanje iskustwa je dobro dosla.

nemam 23, imam 22, a ti si svoje rekao...
Sačuvana
MSc Sport Scientist

Spartak84
Gost
« Odgovor #41 poslato: Jun 07, 2010, 10:20:51 posle podne »

Naravno da

Da si malo vise citao  mogao si da zakljucis da je znanje koje q poseduje prilicno veliko.
Moze da se zavrsi,...a moze i da pretrazi google,ovde bi trebalo da se razmenjuju iskustwa i predlozi,a ne da se namecu misljenja!!!savetujem swakoga da savete PRIHWATA od "PROVERENIH" strucnjaka!!!A swaka razmena  i uporedjwanje iskustwa je dobro dosla.
Sačuvana
JovanR
Član
**
Van mreže Van mreže

Follow the Ruhls!

« Odgovor #40 poslato: Jun 07, 2010, 10:13:59 posle podne »

Citat
IMALI NEKO PROGRAM TRENINGA SPEC. ZA FUDBALERE.TO MI TREBA..NAJVISE ME NOGE ZANIMAJU DA IH RAZVALIM I TO PREDNJI DEO

Ne postoji strucnjak na planeti zemlji koji ce ti odgovoriti na ovakvo pitanje niti ga razumeti. Ja to garantujem.
Tema je ionako stara i onaj koji je postavio ovo epsko pitanje se nije pojavljivao nakon toga.

Sačuvana
NikolAS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Train hard, play pro ^^^

« Odgovor #39 poslato: Jun 07, 2010, 09:41:33 posle podne »

Ja ti garantujem da taj decko koji je trazio da mu neko pomogne oko treninga nije razumemo ni jednu jedinu rec quaresme!
Sačuvana
I am who I am :)
JovanR
Član
**
Van mreže Van mreže

Follow the Ruhls!

« Odgovor #38 poslato: Jun 07, 2010, 09:34:03 posle podne »

Sačuvana
Spartak84
Gost
« Odgovor #37 poslato: Jun 07, 2010, 08:35:10 posle podne »

To da si ti stwarno trener i menadzer bi trebalo provjeriti...
Ne Verujem  da imas vise od 23 god.
Sačuvana
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Jun 07, 2010, 07:37:23 posle podne »

ljudi nista od ovoga nije specificno trenazno sredstvo za fudbal. ako cemo sad realno kako bi trebao da izgleda trening:

1.predopterecenje (bazicno ili funkcionalno) kako bi dobili tzv. PAP efekat, pre ili posle njega se moze ubaciti pripremno-preventivni stimulus (rad na propriocepciji npr. bosu ball i koordinaciji npr agility ladder) - niz ovih vezbi moze biti kratak ili dugacak, zavisno od trenazne faze, obicno 3-4 vezbe

2.pretvarajuci stimulus - ukratko da bi bilo sta od prethodnog imalo pozitivan efekat potrebno je sad tu sposobnost koju ste razvijali u prethodnim vezbama iskoristiti prakticno na terenu. NIJE ISTO SKAKATI U TERETANI I NA FUDBALSKOM TERENU.

Ovako izgleda trening svih profesionalnih klubova u svim normalnim zemljama, najkompleksnije utice na razvoj veceg broja sposobnosti, stedi vreme sto je osnovni problem u savremenom fudbalu, prevenira najveci broj povreda, najvise utice na razvoj eksplozivne snage (primarna sposobnost u fudbalu), agilnosti, koordinacije, ravnoteze, drugim recima bas one sposobnosti koje su najvaznije u ovom sportu.

Napisao sam jedan zanimljiv clanak na ovu temu, mozda se nadje u nekom od casopisa u narednom periodu.
« Poslednja izmena: Jun 07, 2010, 07:41:09 posle podne od strane quaresma » Sačuvana
MSc Sport Scientist

NikolAS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Train hard, play pro ^^^

« Odgovor #35 poslato: Jun 07, 2010, 03:18:39 posle podne »

Neznam sta ovde nije jasno, svakako da je suludo jacati samo noge u teretani u svrhu povecanja "kondicije", u svrhu trcanj i slicno. Naravno da je trening u teretani nogu neophodan, ali isto kao i gornjeg dela kao sto su quaresma i Dhea napisali, a pogotovo trupa. Jak trup je ESENCIJALAN za prevenciju povreda, stabilnost kao i za samo trcanje, bukvalno.
Znaci nikako akcenat samo na tezinske treninga nogu. Nego ujednaceno i noge i trup i ledja... I to u periodu pred polusezonu ili kako vec ide.
Kada su utakmice teretana je tu samo ponekad da ne dodje do slabljenja tetiva sto moze biti nezgodno...
I kao sto sam naisao, pliometrija je osnovno za fizicku spremnost fudbalera ali i ona je opipljiva i treba biti oprezan...

Ko je uopste napisao da je bitan samo donji deo tj noge?
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #34 poslato: Jun 07, 2010, 02:31:11 posle podne »

Neznam sta ovde nije jasno, svakako da je suludo jacati samo noge u teretani u svrhu povecanja "kondicije", u svrhu trcanj i slicno. Naravno da je trening u teretani nogu neophodan, ali isto kao i gornjeg dela kao sto su quaresma i Dhea napisali, a pogotovo trupa. Jak trup je ESENCIJALAN za prevenciju povreda, stabilnost kao i za samo trcanje, bukvalno.
Znaci nikako akcenat samo na tezinske treninga nogu. Nego ujednaceno i noge i trup i ledja... I to u periodu pred polusezonu ili kako vec ide.
Kada su utakmice teretana je tu samo ponekad da ne dodje do slabljenja tetiva sto moze biti nezgodno...
I kao sto sam naisao, pliometrija je osnovno za fizicku spremnost fudbalera ali i ona je opipljiva i treba biti oprezan...
Sačuvana
NikolAS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Train hard, play pro ^^^

« Odgovor #33 poslato: Jun 07, 2010, 12:47:25 posle podne »

Decko na pocetku nije postavio jasno pitanje, napisao je trening za fudbalere, pa je posle napisao da hoce da razvali prednji deo, sto po meni nema neke logike..

A i sto kaze vuska, ni meni nije jasno, da li je njemu ovde poenta lepo izgradjen misic ili snazne noge za funkciju igranja fudbala...
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.053 sekundi sa 14 upita.