TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399947 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 21, 2025, 05:19:18 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ledja  (Pročitano 18721 puta)
Ryker
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Novi Sad

« Odgovor #24 poslato: Septembar 11, 2007, 01:11:06 posle podne »

Kao prvo ovo je moj prvi post na ovom forumu i zeleo bih sve da vas pozdravim, a zatim i pohvalim u vezi svih ranijih diskusija!
...kao drugo, zeleo bih da se ukljucim (svojim postom) u ovu veoma zanimljivu temu o vezbanju ledja.

Negde sam procitao da su vecini vezbaca u teretani problem one misicne partije koje se nemogu lako videti licem ka ogledalu tj. one koje nam se nalaze ''iza''. Tu se prvenstveno misli na zadnju lozu i LEDJA! Zbog toga nam je uvek lakse da ''kontrahujemo'' i da imamo bolji osecaj u misicnim grupama koje mozemo videti svojim ocima pomerajuci glavu na dole. Evo uporedite odmah> Sta vam je lakse ''stisnuti'' grudi ili ledja? Naravno, vecini ce odgovor biti grudi zbog samog oblika Pektoralnog misica a i zbog toga sto vec imamo razvijen osecaj postojanja tog misica, njegove razvijenosti jer smo ga bezbroj puta samog kontrahovali.
Sa lednim misicima to nije slucaj, njih cesto zaboravljamo a i zbog svoje slozene strukture vise povezanih misica na velikoj povrsini, nije lako kontrolisati i potpuno osecati svaki od njih. Nesto slicno se desava prilikom rada sa tegovima i vrlo tesko je pronaci i pogoditi ciljani misic ili grupu ledjnih misica. Uveo bih podelu ledjnih misica:
- donji deo - koji se prostire duz kicme (od karlice do polovine visine kicme), kada je razvijen formira ''kanal'' i sluzi za dovodjenje trupa u uspravan polozaj. Vrlo lako ga je pogoditi i napumpati klasicnim vezbama koje ste naveli u ranijim postovima (mrtvo dizanje i extenzije).
- gornji deo - je posebna prica jer obuhvata siroki pojas ispod pazuha do kicme i od vrata pa do ispod polovine kicme. U tom pojasu nalazi se vise ledjnih misica (+trapez+zadnje rame) koji su medjusobno povezani i dopunjuju se pri radu (tj. povlacenju ka torzu) ali svaki od njih ima svoju specijalnost. Zbog toga ih je u nekim slucajevima (ustvari jako cesto) vrlo tesko pogoditi na pravi nacin da bi se dobila ona prava napumpanost i osecaj da su vam ispod ruku ''narasla krila''!!!
Glavni problem je taj da je vrlo tesko pri svim vucenjima za ledja IZOLOVATI RAD RUKU!!! To se postize mentalnim fokusom na rad ledjnih misica, pri tome ne treba jako stiskati sipku vec ''tripovati'' da su prsti na sakama samo kuke. Takodje, pokret treba da se generise iz ciljanih ledjnih misica a to je ostvarljivo kada se teret povuce ramenima u nazad a ne u laktu tj. rukama! Probajte ovu tehniku sa nekom malom kilazom, vecim brojem ponavljanja za pocetak i sa zadrzavanjima tega ili sipke u krajnje privucenom polozaju. Kada vas ovo pogodi i prodjete ceo trening za ledja sa takvom silinom i pecenjem da vam postaje neugodno...nece vise biti podele na prave-muske vezbe za ledja (sa slobodnim tegovima) i na one zenske-fensi vezbe (na spravama i sajlama).
Posle toga sledi hrana, oporavak i zeljeni RAST!
Jos jednom, najvaznija je pravilna forma izvodjenja vezbi i pravi osecaj u ledjima.
Ako nekoga interesuje, mogu prevesti program za ledja iz americkog FLEXA od pre 5-6 godina koji se zove ''GET BACK!".
« Poslednja izmena: Septembar 11, 2007, 01:14:05 posle podne od strane Ryker » Sačuvana
United and Strong!
obrnutaPsihologija
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Septembar 09, 2007, 12:18:32 posle podne »

Da, a jbg.. Sad imam trenera, pa mi on daje vezbe.. Uglavnom crknem kada radim ledja kod njega..
Sačuvana
Mare_01
sieg heil! :)
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

PANTA REI

« Odgovor #22 poslato: Septembar 08, 2007, 11:49:46 posle podne »

pa ako odradis 2 osnovne vezbe onda ti je treca sa nekim sajlama, sto ti kazes za devojcice  ::) vise nego dovoljna da dovrsis posao.
najveca je greska ako ti  neka partija ne napreduje po tebi dovoljno a ti pocnes duplo da je treniras pa se pretreniras i dobijes kontra efekat.
Sačuvana
(\__/)
(='.'=)  Ovo je zeka. Kopirajte i zalepite zeku u vas
(")_(")  potpis kako bi mu pomogli da zavlada svijetom.
obrnutaPsihologija
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Septembar 08, 2007, 08:30:38 posle podne »

Ma nastavicu ja glavno, Vratilo, Vucenje (Mrtvo dizanje, kako god), Veslanje u predklonu i veslanje bucicama.. Mislim sta jos ima ? .. Ne racunam ove sprave, mislim smesne su.. Za devojcice..
Sačuvana
Johnn1e
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Septembar 07, 2007, 11:32:38 posle podne »

Meni bolje!  ;D 8)
Sačuvana
Mare_01
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

PANTA REI

« Odgovor #19 poslato: Septembar 07, 2007, 09:54:43 posle podne »

hvala Tanja  :)
@ Johnie - nije bolje, jer je ova iskrivljena na spravi bas kako treba a i mali je nagib gazista tako da omogucava idealan polozaj.

@ uros - pa na spravi za  ledjnjake (kao za trbusnjake samo obrnuto, noge zakacis a dizes se donjim delom ledja) i stavis sipku na vrat, ruke ne sipku i zibas, do 15 ponavljanja. posle donja ledja bride samo tako. strava osecaj!
Sačuvana
(\__/)
medonjak
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Septembar 07, 2007, 01:16:06 posle podne »

Zgibovi i samo zgibovi!!!
Sačuvana
obrnutaPsihologija
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Septembar 07, 2007, 12:57:54 posle podne »

Pa to si dobro rekao Mare, ja sam primetio da mi se razvija donji deo ledja.. Jer radim vucenje sad ko konj, ali i noge tu krsa rade jbg.. Ali ja ocu gornji deo ledja da malo vise nabacim, ali kako ? I ne kontam ovo (Sad te citiram): "ali to se moze odlicno odraditi sa ledjnjacima na spravi a iza vrata olimpijska sipka i ruke na njoj, probajte pa osetite." - Sta ti to dodje, nikad cuo za to jbg. .:|
Sačuvana
FLEXns
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Septembar 07, 2007, 12:55:29 posle podne »

Bolje sa dvorucnom sipkom  8)

iskreno ja sam to sa dvoruchnom sipkom u pretklonu izbegavao extrA, sta vishe ni ne radim je...ali sada sam upao u neki 3p i shvatio koliko su te osnovne vezbe majka janja. kada zavrshim gvt i krenem redovnim vezbanjem necu izbacivati ni mrtvo dizanje ni ta veslanja sa shipkama (ni bucicama)...extra su to vezbe za masu.

Mrtvo dizanje je slozena vezba i extra je za masu, dok je to dizanje (lednjaci) vishe izolovana...meni recimo vishe mase treba u tom delu tako da bi ja pre radio mrtvo ...mada sam zadnji put radio lednjake i nisu loshi, ali mrtvo je uhh..
Sačuvana
Zadovoljstvo je najcesce u onome sto ni ne primecujemo
Johnn1e
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Septembar 07, 2007, 12:35:12 posle podne »

Bolje sa dvorucnom sipkom  8)
Sačuvana
Mare_01
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

PANTA REI

« Odgovor #14 poslato: Septembar 07, 2007, 09:29:48 pre podne »

Mare, ja sam cuo da je mtrvo dizanje najjaca vezba za ledja, jbg sad..

verovatno i jeste ali za donji deo ledja.
ali to se moze odlicno odraditi sa ledjnjacima na spravi a iza vrata olimpijska sipka i ruke na njoj, probajte pa osetite.

a za gornji deo ledja, onaj koji daje masivnost i sirinu su zbibovi NO1 i tacka.
nema tu puno zgibova.
a ovaj lat sto sam dao to je vise kao zavrsni, obradni udarac negoli neko forsiranje.. i to je samo primer.
 i ako imate spravu za veslanje u pretklonu ne izbegavajte je ni slucajno, samo pazite na formu.
Sačuvana
(\__/)
FLEXns
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Septembar 06, 2007, 10:53:11 posle podne »

sto je mnogo, kako kad radis gvt 10x10 ?  nije mnogo, misici ledja su veliki i treba ih muciti...
u pravu si na gvt sam sada, al mu kazem kako ja to radim kad nisam.
U pravu si da su ledja velika, ali ja lichno ne bih toliko forsirao zgibove koliko veslanja. Mada opet, zavisi kako kome vishe godi...kada zelim da razbijem konuse posle zgibova ispred, ubacim lat mashinu iza i onda veslanja...a nekada obrnuto posle zgibova ubacim vishe vezbi veslanja i tako rotiram ....zavisi kako kome vishe godi.

i jos jedna stvar, mogu da kazem da sam napravio dosta greshaka sto sam do sada izbegavao razne vezbe tipa mrtvo dizanje, cucanj itd... sto se mrtvog tiche, to se i vidi na mojim ledjima, jer mi je donji deo totalno nerazvijen...ali dobro je da sam se opametio ..bolje ikad nego nikad.
Sačuvana
obrnutaPsihologija
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Septembar 06, 2007, 09:46:29 posle podne »

Mare, ja sam cuo da je mtrvo dizanje najjaca vezba za ledja, jbg sad..
Sačuvana
CTEBAH
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Septembar 06, 2007, 08:21:48 posle podne »

sto je mnogo, kako kad radis gvt 10x10 ?  nije mnogo, misici ledja su veliki i treba ih muciti...
Sačuvana
"...oci sklopljene, tisina i molitva pred boj, slike majke ljubi cedo ja pridruzicu se njoj, na nebu ako treba jer tamo pripadamo, mi smo nebeski narod ali na zemlji za cuda znamo...nema pomisli o milosti slusam krike dusmana..."

Klikni ovde
FLEXns
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Septembar 06, 2007, 05:31:56 posle podne »

pa mrtvo dizanje je vise za gluteuse nego za ledja...
bolje radi ledjnjake za donji deo.
a zgibove radis isto u varijacijama ali ja odradim recimo 4 serije iza siroko, 4 serije ispred siroko, veslanje u pretklonu 4-5 serija i lat naopako 3 serije iza.

Puno je to zgibova....iza, pa ispred pa opet na latu iza....ne bi ja to radio.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.171 sekundi sa 18 upita.