TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399947 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 21, 2025, 04:58:04 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ledja  (Pročitano 18712 puta)
FLEXns
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Oktobar 06, 2007, 07:13:26 posle podne »

ja imam isti problem, s tim sto je moj problem jos i taj da mi je levi konus skraceniji od desnog....tu asimetriju neznam kako da popravim, ali posto vidim da produzenje ima veze samo sa genetikom a malo sa treningom nade su mi sve manje.....sto se tiche bicepsa mislim da postoji mogucnost da se popravi naravno, ali jebiga ...uglavnom skraceni biceps imaju oni koji neznaju da ga treniraju pa rade kracu glavu ceo zivot (to je kod mene sluchaj)
Sačuvana
Zadovoljstvo je najcesce u onome sto ni ne primecujemo
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #38 poslato: Oktobar 06, 2007, 06:50:44 posle podne »

aj tema je za ledja pa da ne otvaram novu, nadam se da se Zli ne ljuti... ;)

nekako su mi ledja "visoko" , mislim sirina je ok za sada ali kada napravim pozu nekako su mi kratki latovi...ne znam sta je problem pa ako moze neko ko zna da mi objasni ... inace kombinujem vezbe skoro svaki trening (zgibovi - vucenje ispred, lat masina - iza , veslanje T sipkom, jednorusno veslanje u pretklonu, donji kotur nekada sa V hvatom nekada sa sirokom sipkom, mrtvo dizanje) i odradim i trapez sa ledjima, ne znam do cega je...mozda genetika ali sigurno moze da se odradi nesto pravilnim odabirom vezbi...

trening 1 >  zgibovi ispred brade >6 serija, 8 ponavljanja (ne mogu vise  :-[ :( ) 
                  lat masina iza > 4 serije, 12 ponavljanja
                  jednorucno veslanje u pretklonu > 4 serije, 12 ponavljanja
                  mrtvo dizanje > 5 serija, piramidalno podizem kilazu, spusta mi se broj ponavljanja, krecem od 12, zavrsavam sa 6.

trening 2 >  zgibovi ispred > 6 serija, 8 ponavljanja
                  veslanje T sipkom> 4 serije, piramidalno podizem kilazu, a opadaju mi ponavljanja krecem sa 12 zavrsavam sa 6
                  donji kotur > 5 serija , 12 ponavljanja
                  odradim ledjnjake , radim 5 serija , svaku do otkaza...

Licno mislim da ti je to mnogo serija ukupno,radije se drzi 3-4 po vezbi +zagrevanje naravno.Visoki latovi su genetika jednostavno(Denis james i wolf imaju takve latove),sad da ih spustis neznam kako,to ti je slicno kao kad neko ima genetski skracen biceps,tu ne pomaze istezanje i ekscentricki spor deo...Al to ti je i dobro,jer kad lepo razvijes ledja struk ce ti jos uze izgledati usled visokih latova...
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
CTEBAH
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Oktobar 06, 2007, 06:46:26 posle podne »

aj tema je za ledja pa da ne otvaram novu, nadam se da se Zli ne ljuti... ;)

nekako su mi ledja "visoko" , mislim sirina je ok za sada ali kada napravim pozu nekako su mi kratki latovi...ne znam sta je problem pa ako moze neko ko zna da mi objasni ... inace kombinujem vezbe skoro svaki trening (zgibovi - vucenje ispred, lat masina - iza , veslanje T sipkom, jednorusno veslanje u pretklonu, donji kotur nekada sa V hvatom nekada sa sirokom sipkom, mrtvo dizanje) i odradim i trapez sa ledjima, ne znam do cega je...mozda genetika ali sigurno moze da se odradi nesto pravilnim odabirom vezbi...

trening 1 >  zgibovi ispred brade >6 serija, 8 ponavljanja (ne mogu vise  :-[ :(
                  lat masina iza > 4 serije, 12 ponavljanja
                  jednorucno veslanje u pretklonu > 4 serije, 12 ponavljanja
                  mrtvo dizanje > 5 serija, piramidalno podizem kilazu, spusta mi se broj ponavljanja, krecem od 12, zavrsavam sa 6.

trening 2 >  zgibovi ispred > 6 serija, 8 ponavljanja
                  veslanje T sipkom> 4 serije, piramidalno podizem kilazu, a opadaju mi ponavljanja krecem sa 12 zavrsavam sa 6
                  donji kotur > 5 serija , 12 ponavljanja
                  odradim ledjnjake , radim 5 serija , svaku do otkaza...

Sačuvana
"...oci sklopljene, tisina i molitva pred boj, slike majke ljubi cedo ja pridruzicu se njoj, na nebu ako treba jer tamo pripadamo, mi smo nebeski narod ali na zemlji za cuda znamo...nema pomisli o milosti slusam krike dusmana..."

Klikni ovde
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #36 poslato: Oktobar 06, 2007, 03:39:47 posle podne »

E ovo veslanje u predklonu.. Je li je bolje uhvatiti sipku sto sire mozes, ili uz ramena onako ?

Experimentises pa vidis sta ti bolje godi.Inace ako se uhvati siroko to nema veze sa sirenjem ledja,veslanje u pretklonu ionako vise radi donja i srednja ledja.
Sačuvana
FLEXns
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Oktobar 06, 2007, 12:44:07 posle podne »

meni je lakshe kada uhvatim usko EZshipku...bolje osetim ledja.
Sačuvana
Zadovoljstvo je najcesce u onome sto ni ne primecujemo
obrnutaPsihologija
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Oktobar 06, 2007, 12:34:14 posle podne »

E ovo veslanje u predklonu.. Je li je bolje uhvatiti sipku sto sire mozes, ili uz ramena onako ?
Sačuvana
Peraa84
Gost
« Odgovor #33 poslato: Septembar 30, 2007, 12:32:47 posle podne »

a znam vezbu hvala lokk1
Sačuvana
Lokk1
Gost
« Odgovor #32 poslato: Septembar 29, 2007, 10:10:12 posle podne »

sva sreca pa imamo markonija kojeg ne mrzi da radi ovakve stvari  == > http://forum.pansport.co.yu/index.php?topic=2138.0
Sačuvana
Mare_01
sieg heil! :)
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

PANTA REI

« Odgovor #31 poslato: Septembar 29, 2007, 09:38:33 posle podne »

pa tesko je ovako objasniti ali neki to zovu i navlacenje, i to sam cuo.
uglavnom u pretkonu si i rukom naslonjen na klupu ili sta vec da je u odg visini i vuces bucicu. sad ovo je sturo objasnjenje, naravno bitna je i forma.
Sačuvana
(\__/)
(='.'=)  Ovo je zeka. Kopirajte i zalepite zeku u vas
(")_(")  potpis kako bi mu pomogli da zavlada svijetom.
ognjen novakov
" Shut the fuck up and train. "
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Chips,Cola i telefon Motorola ;)

« Odgovor #30 poslato: Septembar 29, 2007, 07:45:03 posle podne »

I onda odesh pilash malo drva u shumu i imash ledja ko drvoseche  :D :D :D
Sačuvana

medonjak
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Septembar 29, 2007, 06:54:41 posle podne »

Poznatije kao testerisanje  ;)
Sačuvana
Peraa84
Gost
« Odgovor #28 poslato: Septembar 29, 2007, 11:39:28 pre podne »

moze mi neko  objasni kako se radi to jednorucno veslanje sa bucicama?Mozda sam ga i video al me naziv zbunjuje!poz ;)
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #27 poslato: Septembar 11, 2007, 06:50:09 posle podne »

Ma ima strasno mnogo vezbi za ledja samo vas mrzi da trazite...Nisam sad na mom kompu inace bih vam dao link do nekih mnogo efikasnih vezbi za ledja,a kladim se da u zivotu niste videli da ih neko izvodi.

Dotad,radi ledja jako sporim tempom,cak probaj da zadrzis u kontrahovanom polozaju sekund-dva.
Radi zgibove,dvorucno veslanje u pretklonu...probaj malo da povecas intenzitet,pa recimo supersetuj vezbu za gornja ledja i donja ledja,ja uvek tako zavrsim trening i bas radi.
Sačuvana
Lokk1
Gost
« Odgovor #26 poslato: Septembar 11, 2007, 06:41:07 posle podne »

Kao prvo ovo je moj prvi post na ovom forumu i zeleo bih sve da vas pozdravim, a zatim i pohvalim u vezi svih ranijih diskusija!
...kao drugo, zeleo bih da se ukljucim (svojim postom) u ovu veoma zanimljivu temu o vezbanju ledja.

Negde sam procitao da su vecini vezbaca u teretani problem one misicne partije koje se nemogu lako videti licem ka ogledalu tj. one koje nam se nalaze ''iza''. Tu se prvenstveno misli na zadnju lozu i LEDJA! Zbog toga nam je uvek lakse da ''kontrahujemo'' i da imamo bolji osecaj u misicnim grupama koje mozemo videti svojim ocima pomerajuci glavu na dole. Evo uporedite odmah> Sta vam je lakse ''stisnuti'' grudi ili ledja? Naravno, vecini ce odgovor biti grudi zbog samog oblika Pektoralnog misica a i zbog toga sto vec imamo razvijen osecaj postojanja tog misica, njegove razvijenosti jer smo ga bezbroj puta samog kontrahovali.
Sa lednim misicima to nije slucaj, njih cesto zaboravljamo a i zbog svoje slozene strukture vise povezanih misica na velikoj povrsini, nije lako kontrolisati i potpuno osecati svaki od njih. Nesto slicno se desava prilikom rada sa tegovima i vrlo tesko je pronaci i pogoditi ciljani misic ili grupu ledjnih misica. Uveo bih podelu ledjnih misica:
- donji deo - koji se prostire duz kicme (od karlice do polovine visine kicme), kada je razvijen formira ''kanal'' i sluzi za dovodjenje trupa u uspravan polozaj. Vrlo lako ga je pogoditi i napumpati klasicnim vezbama koje ste naveli u ranijim postovima (mrtvo dizanje i extenzije).
- gornji deo - je posebna prica jer obuhvata siroki pojas ispod pazuha do kicme i od vrata pa do ispod polovine kicme. U tom pojasu nalazi se vise ledjnih misica (+trapez+zadnje rame) koji su medjusobno povezani i dopunjuju se pri radu (tj. povlacenju ka torzu) ali svaki od njih ima svoju specijalnost. Zbog toga ih je u nekim slucajevima (ustvari jako cesto) vrlo tesko pogoditi na pravi nacin da bi se dobila ona prava napumpanost i osecaj da su vam ispod ruku ''narasla krila''!!!
Glavni problem je taj da je vrlo tesko pri svim vucenjima za ledja IZOLOVATI RAD RUKU!!! To se postize mentalnim fokusom na rad ledjnih misica, pri tome ne treba jako stiskati sipku vec ''tripovati'' da su prsti na sakama samo kuke. Takodje, pokret treba da se generise iz ciljanih ledjnih misica a to je ostvarljivo kada se teret povuce ramenima u nazad a ne u laktu tj. rukama! Probajte ovu tehniku sa nekom malom kilazom, vecim brojem ponavljanja za pocetak i sa zadrzavanjima tega ili sipke u krajnje privucenom polozaju. Kada vas ovo pogodi i prodjete ceo trening za ledja sa takvom silinom i pecenjem da vam postaje neugodno...nece vise biti podele na prave-muske vezbe za ledja (sa slobodnim tegovima) i na one zenske-fensi vezbe (na spravama i sajlama).
Posle toga sledi hrana, oporavak i zeljeni RAST!
Jos jednom, najvaznija je pravilna forma izvodjenja vezbi i pravi osecaj u ledjima.
Ako nekoga interesuje, mogu prevesti program za ledja iz americkog FLEXA od pre 5-6 godina koji se zove ''GET BACK!".

poz i dobrodoshao ... ;D
odlichan post... slazem se u potpusnosti ... a to za okncentraciju i skroz eliminaciju ruka iz vezbi za ledja sam sam provalio pre dosta vremena .. drago mije da sam u pravu ...

btw .. velika je to grupa mishica ... ali nema puno vezbi za ledja ... svodi se na ove vec pomenute ..znachi samo experimentishite sa vec navedenim i nadjite ono shto vam najvishe odgovara .... ipak svi su razlichiti i ne reaguju isto na vezbe ..
Sačuvana
obrnutaPsihologija
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Septembar 11, 2007, 03:32:03 posle podne »

Kao prvo ovo je moj prvi post na ovom forumu i zeleo bih sve da vas pozdravim, a zatim i pohvalim u vezi svih ranijih diskusija!
...kao drugo, zeleo bih da se ukljucim (svojim postom) u ovu veoma zanimljivu temu o vezbanju ledja.

Negde sam procitao da su vecini vezbaca u teretani problem one misicne partije koje se nemogu lako videti licem ka ogledalu tj. one koje nam se nalaze ''iza''. Tu se prvenstveno misli na zadnju lozu i LEDJA! Zbog toga nam je uvek lakse da ''kontrahujemo'' i da imamo bolji osecaj u misicnim grupama koje mozemo videti svojim ocima pomerajuci glavu na dole. Evo uporedite odmah> Sta vam je lakse ''stisnuti'' grudi ili ledja? Naravno, vecini ce odgovor biti grudi zbog samog oblika Pektoralnog misica a i zbog toga sto vec imamo razvijen osecaj postojanja tog misica, njegove razvijenosti jer smo ga bezbroj puta samog kontrahovali.
Sa lednim misicima to nije slucaj, njih cesto zaboravljamo a i zbog svoje slozene strukture vise povezanih misica na velikoj povrsini, nije lako kontrolisati i potpuno osecati svaki od njih. Nesto slicno se desava prilikom rada sa tegovima i vrlo tesko je pronaci i pogoditi ciljani misic ili grupu ledjnih misica. Uveo bih podelu ledjnih misica:
- donji deo - koji se prostire duz kicme (od karlice do polovine visine kicme), kada je razvijen formira ''kanal'' i sluzi za dovodjenje trupa u uspravan polozaj. Vrlo lako ga je pogoditi i napumpati klasicnim vezbama koje ste naveli u ranijim postovima (mrtvo dizanje i extenzije).
- gornji deo - je posebna prica jer obuhvata siroki pojas ispod pazuha do kicme i od vrata pa do ispod polovine kicme. U tom pojasu nalazi se vise ledjnih misica (+trapez+zadnje rame) koji su medjusobno povezani i dopunjuju se pri radu (tj. povlacenju ka torzu) ali svaki od njih ima svoju specijalnost. Zbog toga ih je u nekim slucajevima (ustvari jako cesto) vrlo tesko pogoditi na pravi nacin da bi se dobila ona prava napumpanost i osecaj da su vam ispod ruku ''narasla krila''!!!
Glavni problem je taj da je vrlo tesko pri svim vucenjima za ledja IZOLOVATI RAD RUKU!!! To se postize mentalnim fokusom na rad ledjnih misica, pri tome ne treba jako stiskati sipku vec ''tripovati'' da su prsti na sakama samo kuke. Takodje, pokret treba da se generise iz ciljanih ledjnih misica a to je ostvarljivo kada se teret povuce ramenima u nazad a ne u laktu tj. rukama! Probajte ovu tehniku sa nekom malom kilazom, vecim brojem ponavljanja za pocetak i sa zadrzavanjima tega ili sipke u krajnje privucenom polozaju. Kada vas ovo pogodi i prodjete ceo trening za ledja sa takvom silinom i pecenjem da vam postaje neugodno...nece vise biti podele na prave-muske vezbe za ledja (sa slobodnim tegovima) i na one zenske-fensi vezbe (na spravama i sajlama).
Posle toga sledi hrana, oporavak i zeljeni RAST!
Jos jednom, najvaznija je pravilna forma izvodjenja vezbi i pravi osecaj u ledjima.
Ako nekoga interesuje, mogu prevesti program za ledja iz americkog FLEXA od pre 5-6 godina koji se zove ''GET BACK!".

Pre svega dobrodosao.. :) Vidim da krsa znas, i hvala na savetima .. Ali da predjemo na stvar, ako mozes da mi das neki trening za ledja ?  Npr sto kazes taj ''GET BACK!" ? .. Ja uglvanom radim vucenje, veslanje bucicama, vratilo.. Ali to sto kazes za pritisak sake, to cu pokusati, pa cemo videti kako ide.. Sve u svemu ocu ledja jos da nabijem, nervira me kada stavim ruku na ledja osetim lopatice (kost ruzna))!!! To me jako nervira, i zeleo bih to ispuniti misicima..
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.132 sekundi sa 18 upita.