TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 03:46:33 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pusenje i zakon o pusenju  (Pročitano 26082 puta)
vuksa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Dip. trener

« Odgovor #14 poslato: Novembar 05, 2009, 02:43:15 posle podne »

pa nekima je lep osecaj kad uvlace dim...posle kad se navuces na nikotin ne mozes tako lako da ga se resis...imao sam priliku da vidim kad sam rame operisao...covek pored mene lezi sa onim sipkama u nozi...ima pusacku nogu..boli ga kuka ko sinja kukavica :) kako izadje sestra iz sobe on upali cigaru...ona udje a on je ubaci u flasicu od vocnog jogurta :D
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
honda83
Gost
« Odgovor #13 poslato: Novembar 05, 2009, 02:26:38 posle podne »

da bar ima nekog vitamina, ma bilo sta sto je potrebno coveku pa i da shvatim. Da bar mogu da pravim nesto zanimljivo od tog dima osim krugova pa i da shvatim kao zanimaciju. Ali ne kapiram zasto bih uvukao dim u pluca i taj dim izbacio napolje i da onda cinim sebi stetu... Ne vidim logiku.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Novembar 05, 2009, 01:55:28 posle podne »

BB evo mozes sa mojim kumom, samo mi ostavi tvoj broj mob-a ako nisi udata i imas drustvo :)...

U cigaretama nema ama bas ni jedan sastojak koji je potreban organizmu. Mislim da nece skoro taj zakon da se postuje, stupice na snagu sigurno ali procice godine dok svi kafici to ne promene, dace im neki rok do kada moraju da pocnu da se pridrzavaju...

nema kosrisnog sastojka ;9 još uvek nisam čula da neko misli drugačije ;)

ustvari čula sam da devojke puše da bi smršale.. ali mislim da je to zbog toga što kad su gladne zapale vcigaru i onda kao manje jedu..
cigarete su čisto otrov koji od čoveka pravi narkomana...
Sačuvana
honda83
Gost
« Odgovor #11 poslato: Novembar 04, 2009, 09:35:39 posle podne »

BB evo mozes sa mojim kumom, samo mi ostavi tvoj broj mob-a ako nisi udata i imas drustvo :)...

U cigaretama nema ama bas ni jedan sastojak koji je potreban organizmu. Mislim da nece skoro taj zakon da se postuje, stupice na snagu sigurno ali procice godine dok svi kafici to ne promene, dace im neki rok do kada moraju da pocnu da se pridrzavaju...
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Crime is a desease. Meet the cure.

« Odgovor #10 poslato: Novembar 04, 2009, 09:09:44 posle podne »

Ja nemam problema sa pusacicama...   ::)  ;D
Sačuvana
Stallone Cobra, the strong arm of the law.
bb
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 04, 2009, 09:05:48 posle podne »

Ja imam veliki problem sa tim pusacima. Nazalost ne verujem da ce me donosenje zakona o pusenju spasiti. Naime, ja nesto i ne izlazim po kaficima, ali cesto moram da idem na raznorazne proslave, rodjendane. To su znaci privatne zabave pa tu nikakav zakon ne moze da zabrani pusenje.

U nedelju sam bila na decjem rodjendanu, 20-ak dece i 15-ak nas starijih. Rodjendan nije bio kod kuce, vec u nekoj prostoriji koja se iznajmjuje za sve i svasta pa i za rodjendane. 90% starijih su pusili i stvorio se takav dim da se nije moglo normalno gledati. Otvaranje prozora je naravno zabranjeno jer uvek nekom duva i neko ce se prehladiti. U takvim uslovima deca trce i igraju se, ja negodujem, govorim im kako ih nije sramota da rodjenu decu teraju da udisu taj dim. Rezultat toga je bio da je njih nekoliko prestalo da puse na 10 minuta pa su opet poceli. Meni su rekli da izadjem napolje i nadisem se vazduha.

Ovo je nesto sto me ceka jos mnogo puta tokom zime, nazalost i moj rodjendan je u zatvorenom i ne mogu da im zabranim da puse. Jedino sto mogu je da ne slavim svoj rodjendan i da ni ja nigde ne idem.

Kada bi postojali odvojeni objekti za pusace i nepusace ja ne bih imala s kim da idem u taj objekat za nepusace.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #8 poslato: Novembar 04, 2009, 07:11:24 posle podne »

Roberte retko kada imam problem jer i retko kada izadjem  ;D

Ali najgora nocna mora mi je kada se vratim iz izlaska subotom... 1. oci me ubijaju od dima 2. usi me ubijaju od muzike 3. smrdim na dim ... to je izgleda namerno sve uspostavljeno da bude sto gore i sto stetnije  :D

Ma garantujem da ce nedelju dana "kao" nekih problema biti kada se (ako se) uvede i to ce biti to, svi ce i zaboraviti nakon toga... a cisto sumnjam da ce na vecini mesta biti posebne prostorije... to je komplikovano a i u praksi ne pije bas vodu... jednostavno ce ljudi izlaziti napolje da zapale i to je to...  kao i sada u javnim ustanovama gde je pusenje zabranjeno...
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #7 poslato: Novembar 04, 2009, 05:37:08 posle podne »

Pa ok, nije ni to loš predlog...

Ali, sa druge strane, pošto je pušača mnogo više, objekti u kojima je pušenje dozvoljeno bili bi mnogo posećeniji. To je već problematično za ugostitelje(gde je no smoking)...
Sačuvana
vuksa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Dip. trener

« Odgovor #6 poslato: Novembar 04, 2009, 04:30:04 posle podne »

treba lepo da budu mesta za pusace i nepusace i cao zdravo...kome smeta dim i miris duvana na odeci u jedan kafic...kome ne u pusacki kafic :D
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #5 poslato: Novembar 04, 2009, 03:09:18 posle podne »

Stvar navike. Verovatno će na početku biti manjih ili većih problema za ugostiteljske objekte ali će se vremenom sve normalizovati. Jednostavno, jasno je da će pušači biti ogorčeni i da će neko vreme čak i bojkotovati izlaske po kafićima ali ne mogu tako zauvek.

Ipak će preovladati ona želja za "čašicom druženja" i posećenost takvih objekata brzo će se vratiti u preĂ°ašnje stanje.

Inače, kao nepušač, jedva čekam uvoĂ°enje tog zakona. Delim iste probleme sa Ognjenom(verovatno kao i sa velikom većinom drugih nepušača).
Sačuvana
honda83
Gost
« Odgovor #4 poslato: Novembar 04, 2009, 01:16:16 posle podne »

jedva cekam da stupi taj zakon na snagu, pa nek se mrznu ispred kafica na -10 da bi ispusili jednu cigaretu. Razumem da su ljudi pusaci, jeste da je grozno ali dobro, njihova stvar. Ne razumem zasto ja moram zbog njih da se gusim u dimu.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #3 poslato: Novembar 04, 2009, 11:00:59 pre podne »

Heh, da...

Ali i dalje sam pri stavu da kafici nece biti osteceni ni mlao... ti sto idu u kafice idu samo da bi isli, ne da bi pusili... pa milion zemalja ima vec davno uveden taj zakon i nista im ne fali, kao sto rekoh, ljudi izadju na 3 min, popuse cigare i vrate se... vidjao sam to... msm, ako se uvede, uvesce se u sve kafice, tako da ce ljudi "morati" da idu u iste te kafice... ako se oni odreknu dzabalebarenja samo zbog duvana, onda neznam :)
Sačuvana
honda83
Gost
« Odgovor #2 poslato: Novembar 04, 2009, 10:54:02 pre podne »

Tesko da ce ljudi da izlaze u kafice u toj meri jer ima mnogo ljudi koji se i bude da bi zapalili cigaru. Kada sam isao autobusom do Grcke ranijih godina, vozac je morao da pravi dodatne pauze samo da bi neki ljudi ispusili posto su se mnogo bunili. Vidjao sam kafice gde su 15 stolova za pusace i 5 za nepusace u potpuno istoj prostoriji. Glupo do bola. Ne znam da li sam o tome vec pisao ovde na forumu. Jedan je lepo pricao o tome na TV-u. To je kao da vam neko kaze da cete da se kupate sa njim u bazenu ali ce on da piski samo sa njegove polovine bazena i to vama onda nece nista da smeta, jel da? hehe
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #1 poslato: Novembar 04, 2009, 09:11:41 pre podne »

Procitao sam super clanak na sajtu prijatelja (hrvatskog triatlonca) http://www.patrcevic.com/prijave-gradana-su-zakon-o-nepusenju-na-javnim-mjestima-ucinile-jos-cvrscim/

Kod nas bi isto trebali da uvedu zabranu o pusenju koliko sam obavesten, i to toliko zarko ocekujem da cu biti presrecan kada se to desi... I kod nas se zale ugostitelji, ali to je notorna glupost, bas se bojim da ce se ljudi odreci blejanja po kaficima samo zato sto ne mogu da puse... Pa izlazice na pus-pauze...

Na more mesta sam bio gde je zabranjeno pusenje i sve najnormalnije funkcionise, kome se pusi ili ima specijalnu prostoriju ili izadje napolje i zapali... U suportnom je to cisto namerno trovanje ne-pusaca... stvarno je teror ovo sto se sada desava. nesto sto najvise mrzim je da npr odem u kafic, i ajde sto se unutra trujem nego sto makar bio i 15 minuta unutra, kada izadjem garderoba mi se oseca na duvan... grozno

Ako neko ima vise korisnih informacija neka napise...

P.S. mozda nisam trebao ovde da postavim topic, ali nisam nasao skorz shodno mesto temi, ipak je zdravlje u pitanju... u zanimljivosti tema nebi imala toliki znacaj, a bitna je jako :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 6 7 [8] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.103 sekundi sa 17 upita.