TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 03:32:04 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: tečne amino ili u tabletama?  (Pročitano 31973 puta)
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #43 poslato: Novembar 30, 2009, 09:28:54 posle podne »

Poenta u ovom sportu je sacuvati i dobiti misicnu masu.Neko ko ima 60kg njemu nije to problem,ali neko ko ima preko 90 kg kvalitetne mase itekako mora uneti dovoljno ak u toku dana,narocito ako je unos uh nizak ili nedovoljan za jake treninge.
Neznam koliko si upucen u treninge u teretani,ali npr jedan trening za noge otp.20 do 30 tona itekako dovodi do katabolizma ali i do zeljenog stresa u misicu,tako da iz svog iskustva u poslednje 2 godine koriscenja ak u svim oblicima i dosta velikim dozama dovele su do mog napredka u misicnoj masi na mom nivou treninga.
Dakle ne govorim o necemu sto sam procitao,vec isprobao na sebi.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #42 poslato: Novembar 30, 2009, 07:41:37 posle podne »

Ne ulazim u vasu polemiku oko a.k., ali mi jako smesno zvuci Marko toliko napominjanje katabolizma u toku treninga, ako te ne mrzi voleo bih da mi se objasni, mozda nesto krivo kontam. Neznam kakav trening treba da bude da bi doslo do katabolizma, kao da traje 15 h bez prestanka bez iceg unetog u toku. Stvarno je suludo verovati u to, da se nakon 20 min treninga energija uzima iz misica  ???
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #41 poslato: Novembar 30, 2009, 06:24:52 posle podne »

ljudi da mi neko kaze sa kojom kolicinom vode treba popiti naprimer 5 tab. amino kiselina ???
Nema to nikakve veze. Neko će ih popiti sa jednim gutljajem odjednom, a neko će svaku pojedinačno sa gutljajem vode.
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Novembar 30, 2009, 05:31:47 posle podne »

nisam nasao primer za amino i voda , koliko je najbolji unos , koliko se secam ima za glukozu koliko je bi bilo najbolje da bude % rastvor  , ali ne secam se da ima za amino  

tako  , pa mislim da ce ti biti dovoljno onoliko vode koliko ti treba da ih progutas

ja uvek koristim 10% rastvor , mislim otprilike , ne gledam toliko bas :D  
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Novembar 30, 2009, 05:27:16 posle podne »

znam za aminoacids utilization , ali nisam cuo da je ista pricao oko aminoacids absorption
...pogledaj tu,negde je napomenuo
Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #38 poslato: Novembar 30, 2009, 05:20:58 posle podne »

ljudi da mi neko kaze sa kojom kolicinom vode treba popiti naprimer 5 tab. amino kiselina ???
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Novembar 30, 2009, 05:15:22 posle podne »

znam za aminoacids utilization , ali nisam cuo da je ista pricao oko aminoacids absorption
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Novembar 30, 2009, 05:10:57 posle podne »

...moram sada na trening,veceras cu potraziti.
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Novembar 30, 2009, 05:05:55 posle podne »

ja jos nisam video gde pise da je absorpcija tecnih amino   brza od absoprcije  amino u prahu ili u tabletama

ja ne pricam o absorpciji proteina i ugljenih hidrata prvo ja to tako nikada ne bi ni napisao  jer ako se kaze proteini onda se misli i na polipeptide a to je nije moguce , odnosno nije moguce kod zdravih ljudi  ,  kao i za absorpciju uh , zato sam i napisao kako sam napisao

napisi ti ovde sta kaze
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Crime is a desease. Meet the cure.

« Odgovor #34 poslato: Novembar 30, 2009, 05:05:23 posle podne »

Ne verujem da je ta razlika imalo znacajna ako je uopste i ima. A ako smo na dijeti, umesto secera idemo sa povecom kolicinom glutamina kao brze AK koju svaka celija u organizmu trazi i time postizemo slican efekat kao sa secerom...
Sačuvana
Stallone Cobra, the strong arm of the law.
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Novembar 30, 2009, 05:01:43 posle podne »

...ali dok on odradi tu brzu ugradnju tecne amino ili u tbl vec bi stigle.I sta da rade oni koji su na striktnoj dijeti i ne smeju ici prost secer u datom periodu?
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Novembar 30, 2009, 04:59:53 posle podne »

Ne, ali secer drasticno dize insulin i ubrzava i pospesuje ugradnju...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Novembar 30, 2009, 04:54:58 posle podne »

Nisam nikada pio amino kiseline u toku treninga, moje misljenje je zasnovano na procitanom... Moj trening traje ~50 min. i sta ce meni boljeg doneti ako na pola treninga zgutam AK? Dok one dodju na zeljeno mesto, proci ce trening, tako da se drzim PWM-a koji sadrzi prost secer i u kome imam proteina i bcaa tako da se ne sekiram za brzinu apsorpcije i apsolutno nemam potrebe za AK u toku treninga...
A taj PWM nekim cudom odmah odlazi u misic?!
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Novembar 30, 2009, 04:53:32 posle podne »

Markoni ,izvlacis iz konteksta oje reci i ubacujes sta ti odgovara....itekako ima veze da li je zeludac pun ili prazan i da li su proteini i hidrati u pitanju.
Hidrate sam naveo kao nesto sto sprecava katabolizam u odredjenom trenutku,a kada smo na niskom nivou ili ne smemo da ih unosimo,onda je itekako potrebno unositi AK U BILO KOM OBLIKU NAROCITO U TOKU TRENINGA I POSLE.A ti pricas o apsorbciji prot i hidrata i opet ti kazem nema potrebe meni to da objasnjavas.
Recimo da je Sarcev pristalica ovoga o cemu ja pricam ...imas smernicu pa nadji ovo o cemu govorim.
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Novembar 30, 2009, 04:52:50 posle podne »

Nisam nikada pio amino kiseline u toku treninga, moje misljenje je zasnovano na procitanom... Moj trening traje ~50 min. i sta ce meni boljeg doneti ako na pola treninga zgutam AK? Dok one dodju na zeljeno mesto, proci ce trening, tako da se drzim PWM-a koji sadrzi prost secer i u kome imam proteina i bcaa tako da se ne sekiram za brzinu apsorpcije i apsolutno nemam potrebe za AK u toku treninga...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 17 upita.