TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398400 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 10:33:11 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: tečne amino ili u tabletama?  (Pročitano 31969 puta)
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #73 poslato: Decembar 03, 2009, 09:55:25 posle podne »

Bebac,za studije ne znam...sve sto govorim je iz mog licnog iskustva kako na meni tako i u radu sa drugima ili iskustvo mojih kolega.Opet napominjem da je tako onda bi se za 2 nedelje spremili za takmicenje.
Druga bitna stvar,organizam uvek razlicito reaguje i nikada nece biti ista forma iako se pridrzavamo nekih proverenih stvari.Zato uvek pribegavamo eksperimentisanju,naravno ako ima neke logike.I sve ovo za AK pisem jer sam napravio dosta pomaka zahvaljujuci bas o ovome o cemu sam pisao.

Ma ok, hvala na odgovoru, mada me najviše zanima čitav sistem kako funkcioniše, organizam, metabolizam... i ono najvažnije zašto se posle odreĂ°enog vremena troši mišić kao gorivo a ne masnoće.
Naravno da ima logike ako uzimamo AK maltene konstantno u toku dana da će biti stalan priliv istih i sinteza AK neće biti dovedena u pitanje i njihov manjak, jednom rečju to je igrati na sigurno. Neko ko nema novčanih sredstava i sponzora da mu to sve obezbedi ipak gleda onu racionalniju stranu izgradnje svoga tela a to je da AK za koje većina na forumu jedva ušteka kintu da to odradi u optimalnim vremenskim razmacima, optimalnim količinama i da za tako nešto ne mora da bankrotira. Svi mi bi znali da odigramo "siguricu" kad bi imali sa čim.
U BB, medicini, nauci...se konstantno menjaju saznanja, nešto što smo nekada tvrdili i zalagali se za taj stav nakon odreĂ°enog vremena se okrene totalno u drugom pravcu a KONSTRUKTIVNE RASPRAVE, studije, praksa, nas tera da te stavove i mišljenja i menjamo.
Npr da sam ja, ti,zoli, robert, hans, steler i drugi gradili svoje stavove nakon prvog uzimanja npr UN 1900 ak, prvi put kad smo išta u životu uzeli od suplementacije i sa tadašnjim početničkim neznanjem + placebo, tvrdili bi da su UN 1900 sveti gral BB :)

Vec sam napominjao,ako gledamo finansijsku stranu ja bih se licno pre obezbedio sa velikom kolicinom proteina iz ishrane.A ko ima mogucnosti i dobru suplementaciju treba da pokusa sa AK u bilo kom obliku.
a slazem se sa tobom da se saznanja konstantno menjaju ali vecina to cita ili slusa od drugih i komentarise.Ipak sve to treba isprobati svako na sebi i da vidi sta mu odgovara.
AAS cuva misic od katabolizma,ali ipak da bi bf dosao na 4 % dolazi do katabolizma,ali postoje i stvari koje se koriste da sprece i to  ;).
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Crime is a desease. Meet the cure.

« Odgovor #72 poslato: Decembar 03, 2009, 08:15:12 posle podne »

Nikad ja nisam ni brinuo, a ovde smo da razmenimo iskustva i naucimo nesto novo  :)
Sačuvana
Stallone Cobra, the strong arm of the law.
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #71 poslato: Decembar 03, 2009, 05:42:31 posle podne »

Tacno, potrebno je mnooogo treninga za katabolizam. Iz licnog iskustva znam! Nekoliko meseci, jako puno sati treninga, bez adekvatnog unosta amino nakon treninga, kao i, u mom slucaju uh u toku treninga... i onda izgubite jako mali procenat misica. Naravno meni koji nemam 100 kg je teze izgubiti, ali samo zelim da uvidite koliko je to tesko, telo ima odbranbeni mehanizam i to je poslednje sto radi, razlaze misic...

Sve u svemu, opet kazem, kao sto ste konstatovali COOlicu i Bebac, ne treba da brinete... niti bilo koji rekreativac koji vodi imalo racuna o ostalim bitnijim stvarima... ...
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: Decembar 03, 2009, 04:51:49 posle podne »

pa kada treniras moras uci u  katabolizam , ali ako si u stanju katabolizma  to ne znaci da telo trosi aminokiseline iz misica  , do misicnog katabolizma ne dolazi tako lako  da sada jedan trening i odmah misicni katabolizam 

da kazem ovako , trening dovodi do akutnog katabolizma , znaci ne katabolizma misica
a da hronicni katabolizam  problem , on utice na gubitak misica
tako nekako da definisem

Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #69 poslato: Decembar 03, 2009, 04:25:20 posle podne »

Pa jesu oni zasticeniji, ali njihov cilj je ~3-4% bf, pa koliko god da su zasticeni, jaaaaako je tesko ne potrositi misic a doci do tako malog procenta masti  ;)
Sačuvana
bebac
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: Decembar 03, 2009, 03:51:47 posle podne »

Pa upravo o tome mi i pricamo, da je naturalcima i ljudima kojima je trening kraci od 1h apsolutno bespotrebno ici sa AK u toku treninga... Ostali koji koriste aas, ins. i jos tonu drugih stvari imaju potrebe i ima smisla koristiti AK u toku treninga jer je i sam njihov trening duzi i intenzivniji, ali u normalnim uslovima je bespotrebno...

Jeste ali su oni sa druge strane zaštićeniji od katabolizma zbog upotrebe AAS i ostalih stvarčica...ma ima tu milion mišljenja, stavova... ja samo čekam dan kad će doći neka "najnovija" studija gde će reći : "što više UH u cilju skidanja BF" i ima da se uradim za Mr. Olimpiju :)
Sačuvana
Pain is temporary, Pride is forever
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #67 poslato: Decembar 03, 2009, 03:29:09 posle podne »

Pa upravo o tome mi i pricamo, da je naturalcima i ljudima kojima je trening kraci od 1h apsolutno bespotrebno ici sa AK u toku treninga... Ostali koji koriste aas, ins. i jos tonu drugih stvari imaju potrebe i ima smisla koristiti AK u toku treninga jer je i sam njihov trening duzi i intenzivniji, ali u normalnim uslovima je bespotrebno...
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #66 poslato: Decembar 03, 2009, 01:30:03 posle podne »

Upravo sam i ja to alurdirao, jasno da je Markova varijanta sigurna varijanta u kojoj nema sta da se razmislja.

Ali ja bilo kome mogu garantovati da nece pogresiti ako se ogranici na uzimanje neposredno pre i nakon treninga, niti ce postojati ikakva sansa za razsgradnjom u tom <1 h treningu...

Da bi misic poceo da koristi protein kao energiju, potrebno je da KOMPETNE zalihe secera tacnije glikogena budu potresene, i da metabolizam masti tacnije sagorevanje masti predstavlja duzi vremenski period, i uz cinjenicu da se u medjuvremena nista ne unosi. znaci voziti bike 2.5 h sa vodom, predstavlja rizik da se nakon ta 2.5h krene lagano sa razgradnjom, tako da to je samo primer sa kojim mozete uoprediti vas trening u teretani i otkloniti potencijalne brige o katabolizmu ako se vodi racuna periodu pre i nakon treninga... mislim da bi svi trebali da se slozimo oko ovog...
Sačuvana
bebac
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: Decembar 03, 2009, 10:00:54 pre podne »

Bebac,za studije ne znam...sve sto govorim je iz mog licnog iskustva kako na meni tako i u radu sa drugima ili iskustvo mojih kolega.Opet napominjem da je tako onda bi se za 2 nedelje spremili za takmicenje.
Druga bitna stvar,organizam uvek razlicito reaguje i nikada nece biti ista forma iako se pridrzavamo nekih proverenih stvari.Zato uvek pribegavamo eksperimentisanju,naravno ako ima neke logike.I sve ovo za AK pisem jer sam napravio dosta pomaka zahvaljujuci bas o ovome o cemu sam pisao.

Ma ok, hvala na odgovoru, mada me najviše zanima čitav sistem kako funkcioniše, organizam, metabolizam... i ono najvažnije zašto se posle odreĂ°enog vremena troši mišić kao gorivo a ne masnoće.
Naravno da ima logike ako uzimamo AK maltene konstantno u toku dana da će biti stalan priliv istih i sinteza AK neće biti dovedena u pitanje i njihov manjak, jednom rečju to je igrati na sigurno. Neko ko nema novčanih sredstava i sponzora da mu to sve obezbedi ipak gleda onu racionalniju stranu izgradnje svoga tela a to je da AK za koje većina na forumu jedva ušteka kintu da to odradi u optimalnim vremenskim razmacima, optimalnim količinama i da za tako nešto ne mora da bankrotira. Svi mi bi znali da odigramo "siguricu" kad bi imali sa čim.
U BB, medicini, nauci...se konstantno menjaju saznanja, nešto što smo nekada tvrdili i zalagali se za taj stav nakon odreĂ°enog vremena se okrene totalno u drugom pravcu a KONSTRUKTIVNE RASPRAVE, studije, praksa, nas tera da te stavove i mišljenja i menjamo.
Npr da sam ja, ti,zoli, robert, hans, steler i drugi gradili svoje stavove nakon prvog uzimanja npr UN 1900 ak, prvi put kad smo išta u životu uzeli od suplementacije i sa tadašnjim početničkim neznanjem + placebo, tvrdili bi da su UN 1900 sveti gral BB :)
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: Decembar 02, 2009, 11:57:46 posle podne »

Sačuvana
bebac
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: Decembar 02, 2009, 10:30:45 pre podne »

Ogradio sam se bio da ne zelim da ti dajem komentatre niti savete, jer bi to bilo smesno, naravno da cenim tvoj red i rezultate, jedino sto sam hteo je da mi objasnis kako moze da dodje do tog katabolizma.
Ne moras da mi pises 60 kg i 90kg, sasvim mi je jasno sve, i naravno da u poredjenje uzimam vas cak i pro bb, zato nisam naveo svoj primer iz teretane, niti sam uopste gledao sebe...
Pa ako se ne trose masti onda se trosi glikogenska rezerva  :D... mislim verujem da ti sve preduzmes da se obezbedis za svaki slucaj, ali neverovatno je da nakon takog vremena telo krene da sagoreva misice, o tome pricam.
Ajd mi opsirnije opisi kako objasnjavas svoju teoriju jer se to sukobljava sa osnovnim principima, da se ne trose masti a trosi protein. Naravno, masti se ne trose odmah nego nakon zagrevanja kada se metabolizam masti pokrene. a do jednostavno hidrat i to je to. jos ako si uzeo pre treninga ak... stvarno bi voleo da mi bilo ko pojasno konkreknto kako uopste tada moze doci do katabolizma

Da budem iskren i mene ovo zanima stvarno, jer nikako mi ne ide u glavu zašto pored naslaga masnoća, počinje da katabolira mišić...zašto organizam posle odreĂ°enog vremena korištenja energije iz glikogena-masti prelazi na mišić a i dalje je prisutna masnoća.
Ovo mi niko nikada nije objasnio, svi vode priču oko zaštite mišića sa BCAA... i ogromnim količinama proteina.
Malo mi je logičnije da BB sa manjim procentom BF se plaši katabolizma , sa druge strane ta logika pada u vodu kad znamo kako su BB "zaštićeniji" od natural BB, tako da je opet sve upitno.
Jedino kad bi neko mogao da mi objasni kako to funkcioniše, ako je upoznat sa naučnim studijama koje to dokazuju, objašnjenja tipa to je tako i AMEN, mi nisu dovoljna da bi to 100% prihvatio jer i sami znamo koliko je tvrdnji pre ili kasnije osporavano nekim studijama...
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #62 poslato: Decembar 01, 2009, 08:30:58 posle podne »

Ogradio sam se bio da ne zelim da ti dajem komentatre niti savete, jer bi to bilo smesno, naravno da cenim tvoj red i rezultate, jedino sto sam hteo je da mi objasnis kako moze da dodje do tog katabolizma.
Ne moras da mi pises 60 kg i 90kg, sasvim mi je jasno sve, i naravno da u poredjenje uzimam vas cak i pro bb, zato nisam naveo svoj primer iz teretane, niti sam uopste gledao sebe...
Pa ako se ne trose masti onda se trosi glikogenska rezerva  :D... mislim verujem da ti sve preduzmes da se obezbedis za svaki slucaj, ali neverovatno je da nakon takog vremena telo krene da sagoreva misice, o tome pricam.
Ajd mi opsirnije opisi kako objasnjavas svoju teoriju jer se to sukobljava sa osnovnim principima, da se ne trose masti a trosi protein. Naravno, masti se ne trose odmah nego nakon zagrevanja kada se metabolizam masti pokrene. a do jednostavno hidrat i to je to. jos ako si uzeo pre treninga ak... stvarno bi voleo da mi bilo ko pojasno konkreknto kako uopste tada moze doci do katabolizma
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: Decembar 01, 2009, 04:26:45 posle podne »

Heh :)

Marko pa iz masti. Nesto poslednje sto organizam radi je crpljenje energije iz proteina. Znaci glikogeinski depoi POPTPUNO PRAZNI, metabolizam masti skoro prekinut, znaci tek posle duzeg vremena sagorevanja masti pocinje razlaganje misica... to su sati u pitanju

Ognjene ,hvala eto nisam znao!
Opet cu reci nije isto kada neko ima 60 kg ocuvati to i neko ko ima 90 i vise kg,poenta je biti veliki,tvrd,definisan u ovom sportu,ako nisi znao.To ne ide bas tako kada se gliko depoi isprazne da se odmah trose masti,onda bih se spremio za takmicenje za 2 nedelje a ne 10 nedelja.
Da li si ikada bio na gliko praznjenju ili malom nivou hidrata,a da moras da odrzis nivo treninga kao na velikom unosu.
Cenim tvoj sport,ali ako zelis da negde dajes komentare malo prakticnije pokusaj da shvatis tematiku,a ne na osnovu procitanog .
Sačuvana
bebac
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #60 poslato: Decembar 01, 2009, 03:35:00 posle podne »

Necu da duzim i da uzvracam                                               jer sam dovoljno pametan da ne ulazim u raspravu sa takvim ljudima...

CRVENO- dobar izbor      , ŽUTO- smešan zaključak

ROZE - svaĂ°aj se, budi curica :)

Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: Decembar 01, 2009, 01:48:33 posle podne »

I eto kako se iz konstruktivne rasprave pojavi bebac i dobaci da je meni udarila sp.rma u glavu bez ikakvog razloga... Niti sam vredjao, niti sam kenjao nesto... Necu da duzim i da uzvracam jer sam dovoljno pametan da ne ulazim u raspravu sa takvim ljudima...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.097 sekundi sa 17 upita.