TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 03:38:14 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: tečne amino ili u tabletama?  (Pročitano 31991 puta)
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Novembar 30, 2009, 04:44:37 posle podne »

kakve veze ima da li su sportisti ,  da li koriste  bilo sta drugo  ,   absoprcija aminokiselina se vrsi  u tankom crevu , znaci u gastrointestinalnom sistemu ,  da li je neko pro sportista  ili bb , ili neko ko vezba , pa nemaju  oni nista  dodatno u gastrointestinalnom sistemu od drugih ljudi

moze da ima sa utilizacijom ali sa absorpcijom nema nikakve veze
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Novembar 30, 2009, 04:40:23 posle podne »

kao sto sam napisao i kao sto coolic kaze , hipoteza ,  da su tecne amino brze zato sto su tecne , pa nije gastrointestinalni sistem levak pa da prolazi kroz njega sve kao kroz cevku :D

kakve veze ima absoprcija aminokiselina sa visokim i niskim nivoom ugljenih hidrata , absorpcija se vrsi u tankom crevu , aminoksiline  imaju posebne transportere koji ne zavise od transportera glukoza galakoze i fruktoze  , absorpcija aminokiselina nema nikakve veza sa absorpcijom ugljenih hidrata

fizicki aktivne osobe  posto je radjeno merenje kada ne vezbaju i kada vezbaju pa kada ce doci do spike

ajde daj neko istrazivanje koje pokazuje da su tecne amino brze od tablet amino , ja nisam mogao da nadjem
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #26 poslato: Novembar 30, 2009, 04:40:03 posle podne »

Ako sam pomenuo pro bildere ili pro sportiste,to se podrazumeva i vec smo mo tome raspravljali.Ali ja ovde kazem da treba uzimati i u natural uslovima tecne amino,kao i bcaa ko ima mogucnosti finansijski u toku treninga,jer pre ili kasnije one ce spreciti katabolizam i u svakom slucaju ce biti od koristi,naravno ako je ishrana na visokom nivou.
A ipak ti si izneo da je nesto bezveze,nisi dao argument! Je li to tvoje misljenje iz iskustva,probao si recimo da ih pijes (ako jesi koji period) ili je to misljenje zasnovano na teoriji i procitanom?
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Crime is a desease. Meet the cure.

« Odgovor #25 poslato: Novembar 30, 2009, 04:35:33 posle podne »

I ja se recimo ozbiljno bavim body buildingom, ali ne koristim aas... Znaci postujem sve sto se treba postovati pocevsi od hrane, suplemenata, dobrog treninga i na kraju odmora. I to sto si sada rekao treba NAZNACITI, jer velika vecina rekreativaca (koja ima uslova za to) koristi neke stvari kao profesionalci sto je velika greska...
Sačuvana
Stallone Cobra, the strong arm of the law.
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Novembar 30, 2009, 04:30:11 posle podne »

Ali pre ili kasnije one ce da dodju u misic,a doci ce bas kada zavrsis trening,ako se drzimo predpostavke sto je Markoni citirao.A napomenuo sam da za nekoga ko se OZBILJNO bavi ovim sportom ili nekim drugim...u prevodu nisu natural uslovi.
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Novembar 30, 2009, 04:25:06 posle podne »

Imam misljenje da je bezvezno piti amini kiseline u toku treninga u natural uslovima treninga bas zbog tog vremena koje im treba da dodju u misic
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Novembar 30, 2009, 04:22:55 posle podne »

...to je uvod u to da su tecne ipak malo brze...i ne treba mi prevodilac Colicu,svaku rec lepo procitam.Ako imas neko svoje misljenje iznesi,Markoniju a ni meni ne treba advokat...
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Novembar 30, 2009, 04:20:18 posle podne »

Nije Markoni napisao da ima razlike vec polazeci od hipoteze da ima razlike koje ustvari nema, dolazi se do zakljucka da su tecne "brze" 10 min...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Novembar 30, 2009, 04:12:34 posle podne »

...dakle dolazimo ipak do toga da postoji razlika,a da li je 10 min ili malo vise za nekoga ko se ozbiljno bavi ovim ili nekim drugim sportom je veoma bitno,narocito kada je na niskom unosu hidrata u toku dana.
Mero A, Leikas A, Knutinen J, Hulmi J, Kovanen V: “Effect of strength-training session on plasma amino acid concentration following oral ingestion of leucine, BCAAs or glutamine in men.”DA LI JE OVO NA OSNOVU in vitro eksperimenata ili je radjeno sa atletama ?

Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Novembar 30, 2009, 03:58:55 posle podne »

pa onda znas sta se desava kada stavis tabletu u HCL
ali ajde i da predpostavimo  da kazemo ajde 10 min treba tabletama vise , ovo je hipoteza ,   peak level  odnosno vrhunac koncentracije aminokiselina u krvi dositze se tak za 60-75 min od konzumacije aminokiselina  , to ne znaci da nece i pre toga doci do priliva aminokiselina  vec da je spike najveci oko  tog perida , mada to je krivulja sa malo ostrijim skokom , ne ide bas ono postepeno , makar sto sam gledao istrazivanja koja su radjena sa leucinom

Mero A, Leikas A, Knutinen J, Hulmi J, Kovanen V: “Effect of strength-training session on plasma amino acid concentration following oral ingestion of leucine, BCAAs or glutamine in men.”

znaci da kazemo da je razlika 10 min , pijemo za vreme treninga ,    kazemo da trening traje  60min , to znaci da ce peak level koncentracije aminokislina biti  tek negde tamo 10-20 min nakon treninga

znaci kako i sa ovom hipotezom ,  kazem hipotezom jer nema razlike izmedju tecnih i tableta , sto se tice perioda provedenih u zeludcu jer tableta nije od uranijuma vec se veoma lako rastvara u HCL rastvoru ,  ali da ipak se drzimo u okvirima hipoteze , to znaci    da ce tecne amino  dostici vrhunac   da kazemo 60min nakon konzumiranja ,  a da ce tablete dostici 70min nakon konzumiranja

tako da i nije neka razlika i sa tog stanovista
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Novembar 30, 2009, 03:34:21 posle podne »

pa vidim da nisi gledao ogled kada se nesto stavi u rastvor , HCL , kakav je u zeludcu , sta se desava , pa cisto da napomenem
drugo zeludac nije levak koji samo propusta , sta god uzeo , pa i vodu , ono se neko vreme zadrzava u njemu , nista ne prolece kroz njega , tako ni tecne amino tako i tablete

nisu to nikakve konotacije i misljenja , ja znam sta je tacno  :)
Budi siguran da sam gledao,biohemija medicinski fakultet 1996.....ali ne bih o tome,opet ti kazem iznesi svoje misljenje,niko ne zna sta je tacno.Ovo ti govorim ne zato sto meni to smeta,naprotiv,vec sto se ubacis u temu i das takav odgovor koij samo zbunjuje ljude.Daj odgovor i daj argument za to.
A to da neko pije tecne amino zato sto je tako lakse...meni je licno lakse da uzimam tbl...
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #17 poslato: Novembar 30, 2009, 02:55:29 posle podne »

"Zna što govori". :)
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Novembar 30, 2009, 12:36:23 posle podne »

pa vidim da nisi gledao ogled kada se nesto stavi u rastvor , HCL , kakav je u zeludcu , sta se desava , pa cisto da napomenem
drugo zeludac nije levak koji samo propusta , sta god uzeo , pa i vodu , ono se neko vreme zadrzava u njemu , nista ne prolece kroz njega , tako ni tecne amino tako i tablete

nisu to nikakve konotacije i misljenja , ja znam sta je tacno  :)
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Novembar 30, 2009, 12:26:44 posle podne »

Markoni,ja odlicno znam sta se nalazi u zeludcu ,nema potrebe da mo objasnjavas nesto sto te ne pitam!
Po tebi ce u toj sredini za isto vreme da se rastvori i tableta i nesto sto je u tecnom obliku...nemam vise pitanja i ubuduce iznosi misljenje a ne konotacije da li je nesto tacno ili ne.
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Novembar 30, 2009, 12:22:13 posle podne »

u zeludcu se nalazi hlorovodinicna kiselina  , tako da je sve jedno tecne ili tablete ili prah , nije voda unutra pa da se razlaze  tableta

zato sto im je lakse da piju nego da gutaju tablete
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.133 sekundi sa 18 upita.