Pansport Forum
Saveti lekara => Kako se pravilno hraniti => Temu započeo: Dr Nikola Todorov Oktobar 20, 2023, 05:36:21 posle podne
-
Riba je zdrava hrana sa visokim sadržajem proteina, posebno zdrava zbog svojih omega-3 masnih kiselina, esencijalnih masti koje naše telo ne može da proizvede već moraju da se unose kroz ishranu.
-
Omega-3 masne kiseline igraju ključnu ulogu u zdravlju mozga i srca. Pokazalo se da smanjuju upalu i rizik od srčanih oboljenja. Takođe su važne za prenatalni razvoj beba.
Preporučuje se da jedete ribu najmanje 2 puta nedeljno, posebno masnu ribu poput lososa, jezerske pastrmke, sardine, koje su bogate omega-3 masnim kiselinama.
-
Ipak, postoje neki rizici povezani sa redovnim jedenjem ribe. Toksini kao što su živa i polihlorovani bifenili (PCB) iz našeg kućnog i industrijskog otpada mogu dospeti u reke, jezera, okeane… a zatim u ribe koje tamo žive.
Zagađenje mora i okeana je glavni problem i uzrok nekvalitetne i štetne morske hrane. Zbog toga treba obratiti pažnju na to šta kupujemo.
-
Rečne ribe vs. morske ribe
Slatkovodne vrste riba žive najveći deo svog života u slatkovodnim vodama – rekama, jezerima i potocima. Zbog niskog nivoa soli u slatkovodnim vodama, ove ribe zadržavaju so, koja im je važna zbog mnogobrojnih uloga u pravilnom funkcionisanju organizma.
Ipak, većina riba potiče iz mora i okeana, gde im je veća dostupnost hrane, poput algi.
-
Ipak, većina riba potiče iz mora i okeana, gde im je veća dostupnost hrane, poput algi.
Rečna riba je siromašnija omega-3 masnim kiselinama u odnosu na morsku. Mada su i neke rečne vrste veoma dobar izvor ovih korisnih nutrijenata, kao na primer pastrmka, tolstolobik, som, šaran i rečni rakovi.
-
Mada, trebalo bi izbegavati konzumiranje masne rečne ribe, kao što je šaran, a prednost dati posnijim vrstama – pastrmki i smuđu. Kada je morska riba u pitanju, najviše omega-3 masnih kiselina ima u masnoj ribi poput haringe, lososa, skuše, morune, tune, sardele…
-
Losos treba jesti jer sadrži puno vitamina D, vitamina B12, selena, omega-3 masnih kiselina. Ali uvek birajte onaj organski, koji ima mnogo svetliju, bledoružičastu boju, nije jarkoružičast ni narandžast kao losos iz uzgoja.
Postoji debata o tome da li je divlji losos ili uzgajani losos bolja opcija.
-
Uzgajani losos je znatno jeftiniji, ali može da sadrži manje omega-3 i manje vitamina i minerala, u zavisnosti od toga da li je obogaćen ili ne.
Gajeni losos hrane veštačkom bojom kantaksantinom da bi dobio izražajnu ružičastu boju i upravo takav losos najčešće viđamo u našim ribarnicama.
-
Naučnici su još 1990. upozorili da je ova boja otrovna i savetovali su da se zabrani njeno korišćenje u uzgoju životinja, ali to nije prihvaćeno.
Losos je odlična opcija za vašu ishranu u celini, ali ako vam budžet dozvoljava, odlučite se za organski divlji losos.
-
Sardine
Sardine su jeftina i pristupačna opcija, a ujedno su i veoma zdrave. Izuzetno su bogate vitaminom D, zdravim mastima i kalcijumom, budući da sadrže sitne kosti. A zapravo je hranljivija jer jedete celu ribu, uključujući kosti i kožu — ne brinite, prilično su rastvorljive u našem želucu.
-
Inćuni
Inćuni sadrže znatno manje žive od skuše, a sadrže puno gvožđa.
-
Som
Iako nema dovoljno masti kao losos, tunjevina, skuša i ostale masne ribe, som ima dovoljno omega-3 masnih kiselina i zaslužuje da se nađe na trpezi.
-
Bakalar
Bakalar je riba bogata ne samo omega-3 masnim kiselinama već i aminokiselinama. Isto važi i za haringu. Ova bela riba je odličan izvor fosfora, niacina i vitamina B-12. Kuvana porcija od 3 unce sadrži 15 do 20 grama proteina.
-
Pastrmka
Pastrmka je slatkovodna vrsta ribe koja ne može živeti u zagađenom okruženju, pa zbog toga spada u najkvalitetnije ribe. Sadrži izrazito veliki procenat gvožđa, pa se preporučuje ljudima koji pate od anemije.
-
Oslić
Oslić je najzastupljenija morska riba kod nas jer dobro “podnosi” zamrzavanje, ali i zbog povoljnog odnosa cene i kvaliteta. Meso oslića je sočno, nemasno, izuzetno bogato belančevinama, kao i fosforom.
-
Smuđ
Još jedna bela riba, smuđ, ima srednju teksturu i može doći iz okeana ili slatke vode. Zbog blagog ukusa, uz njega ide i aromatična panko pogača.
-
Ribe koje treba izbegavati
AJKULA
Ova vrsta ribe se nalazi na vrhu lanca ishrane i hrani se drugim ribama. Dakle, hrana koju jede ajkula je često već zagađena živom, pa se tako povećava i nivo žive u njenom mesu.
-
SABLJARKA
se bas kao i ajkula hrani drugim ribama i nalazi se na samom vrhu lanca ishrane, te i nju treba izbegavati.
-
SKUŠA
Iako je mnogi preporučuju, skušu treba izbegavati, jer je predator i ne bira šta jede, pa postoji velika verovatnoća da je puna žive.
-
ALBAKOR TUNA
Ova vrsta tune može sadržati povišen nivo žive, pa se preporučuje da je zamenite tunjevinom u konzervi, koja nema toliko žive.
-
PANGASIUS
Ova vrsta soma je prepuna hemijskih otrova i bakterija, jer se uzgaja u reci Mekong, jednoj od najzagađenijih reka na planeti, koju velikim delom čini industrijska otpadna voda. Hrani se ostacima drugih riba.
-
BABUSKA
pripada porodici šarana. Ova slatkovodna riba, poreklom iz Sibira, veoma je prilagodljiva, a kod nas je donesena iz Kine. Budući da ne zahteva posebne uslove života i da je svaštojed, može biti potencijalno štetna ukoliko se lovi u zagađenoj reci.
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
-
Ribu i morske plodove izbegavajte da jedete u sirovom stanju, između ostalog i zbog i bakterija i parazita koje jedino visoka temperatura može da eliminiše.
-
Koja riba je najzdravija?
Konzumiranje raznovrsne ribe nekoliko puta nedeljno obezbediće mnogo hranljivih sastojaka potrebnih za dobro izbalansiranu ishranu.
Imajući to u vidu, najzdravija riba je bilo koja riba sa ove liste koju unosite u preporučenim količinama u skladu sa vašim budžetom i životnim obavezama.
-
Ako ste trudni, dojite ili imate neki zdravstveni problem, proverite sa svojim lekarom pre nego što unesete bilo koju ribu koja sadrži živu.
-
Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
-
Ja bih izdvojila i brancin. To je jedna od mojih omiljenih.
-
Brancin je takođe morska riba. Ova riba je veoma ukusna kada se spremi na pari ili se prodinsta. Ono što je karakteristično za brancin jeste da njegova koža ne mora da se čisti, a ostaje podjednako ukusna i hrskava kada se isprži ili ispeče. U 100 g brancina ima oko 125 kalorija, kao i oko 20 g proteina.
-
Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
Po nekim tablicama i nije baš. Evo primera nekih riba i sadržaja makronutrijenata:
Namirnica (100 g) kCal Proteini Ugljeni hidrati Masti
Pastrmka 195 21,5 0,0 11,4
Oslić 71 17,0 0,1 0,3
Tunjevina 144 23,3 0,0 4,9
Sardina 208 24,6 0,0 11,5
-
To i ide u prilog informaciji koju sam čula
-
Dodala bih samo za pastrmku da se kalorije razlikuju kod potočne pastrmke i kalifornijske.
Potočana pastrmka na 100 g sadrži svega 86 kCal, pa je možete jesti dok vam ne dosadi. Kalifornijska pastrmka poseduje za 110 kCal više od potočne, odnosno na 100 g sadrži 196 kCal. Razlika je poprilično velika, ali prihvatljiva kao zdrav obrok.
-
PANGASIUS
Ova vrsta soma je prepuna hemijskih otrova i bakterija, jer se uzgaja u reci Mekong, jednoj od najzagađenijih reka na planeti, koju velikim delom čini industrijska otpadna voda. Hrani se ostacima drugih riba.
A u nasim radnjama je nazalost najvise ova vrsta zastupljena.
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
-
Koja riba je najzdravija?
Konzumiranje raznovrsne ribe nekoliko puta nedeljno obezbediće mnogo hranljivih sastojaka potrebnih za dobro izbalansiranu ishranu.
Imajući to u vidu, najzdravija riba je bilo koja riba sa ove liste koju unosite u preporučenim količinama u skladu sa vašim budžetom i životnim obavezama.
Najidealnije bi bilo da nedeljno barem 3 puta jedete ribu.
-
Ja bih izdvojila i brancin. To je jedna od mojih omiljenih.
I mojih. ;D
-
Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
Jesu bogatije proteinima ali i mastima zato kazu bilderi da je zdravije jesti morsku ribu.
-
Brancin je takođe morska riba. Ova riba je veoma ukusna kada se spremi na pari ili se prodinsta. Ono što je karakteristično za brancin jeste da njegova koža ne mora da se čisti, a ostaje podjednako ukusna i hrskava kada se isprži ili ispeče. U 100 g brancina ima oko 125 kalorija, kao i oko 20 g proteina.
Ja riblju kozu ni kod ostalih riba ne skidam.
-
Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
Jesu bogatije proteinima ali i mastima zato kazu bilderi da je zdravije jesti morsku ribu.
Pa ako izbegavaju masti ok ali s druge strane ona nije bogata proteinima.
-
Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
Jesu bogatije proteinima ali i mastima zato kazu bilderi da je zdravije jesti morsku ribu.
Pa ako izbegavaju masti ok ali s druge strane ona nije bogata proteinima.
Slazem se sa tobom,ali ako sagledaju odnos masti i proteina i oduzmu,dodaju bolje im je jesti morsku ribu nego recnu.Jako puno bildera se tako sprema za takmicenje.
-
To i ide u prilog informaciji koju sam čula
Mada recimo tunjevina ima vise od pastrmke. Pa sad zavisi kako koja vrsta.
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
-
Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
Jesu bogatije proteinima ali i mastima zato kazu bilderi da je zdravije jesti morsku ribu.
Pa ako izbegavaju masti ok ali s druge strane ona nije bogata proteinima.
Slazem se sa tobom,ali ako sagledaju odnos masti i proteina i oduzmu,dodaju bolje im je jesti morsku ribu nego recnu.Jako puno bildera se tako sprema za takmicenje.
Inace samo pilece belo :)
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
-
Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
Jesu bogatije proteinima ali i mastima zato kazu bilderi da je zdravije jesti morsku ribu.
Pa ako izbegavaju masti ok ali s druge strane ona nije bogata proteinima.
Slazem se sa tobom,ali ako sagledaju odnos masti i proteina i oduzmu,dodaju bolje im je jesti morsku ribu nego recnu.Jako puno bildera se tako sprema za takmicenje.
Inace samo pilece belo :)
To i belanca od jajeta su najbolji izvori proteina.
A ako mislis na bildere varas se,seti se samo Petra Klancira a i Phil Heath je to cesto jeo,a znam i nase puno njih.
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
-
Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
Jesu bogatije proteinima ali i mastima zato kazu bilderi da je zdravije jesti morsku ribu.
Pa ako izbegavaju masti ok ali s druge strane ona nije bogata proteinima.
Slazem se sa tobom,ali ako sagledaju odnos masti i proteina i oduzmu,dodaju bolje im je jesti morsku ribu nego recnu.Jako puno bildera se tako sprema za takmicenje.
Inace samo pilece belo :)
To i belanca od jajeta su najbolji izvori proteina.
A ako mislis na bildere varas se,seti se samo Petra Klancira a i Phil Heath je to cesto jeo,a znam i nase puno njih.
Mislis na ribu? Ma naravno. To je dobar izvor proteina. Ali ja se nikada nisam najeo od ribe,ako cemo iskreno :) Daj krmenadle,pa da se zasitim i pire krompir. To mi je jedno od omiljenih jela 8)
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
-
Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
Jesu bogatije proteinima ali i mastima zato kazu bilderi da je zdravije jesti morsku ribu.
Pa ako izbegavaju masti ok ali s druge strane ona nije bogata proteinima.
Slazem se sa tobom,ali ako sagledaju odnos masti i proteina i oduzmu,dodaju bolje im je jesti morsku ribu nego recnu.Jako puno bildera se tako sprema za takmicenje.
Inace samo pilece belo :)
To i belanca od jajeta su najbolji izvori proteina.
A ako mislis na bildere varas se,seti se samo Petra Klancira a i Phil Heath je to cesto jeo,a znam i nase puno njih.
Mislis na ribu? Ma naravno. To je dobar izvor proteina. Ali ja se nikada nisam najeo od ribe,ako cemo iskreno :) Daj krmenadle,pa da se zasitim i pire krompir. To mi je jedno od omiljenih jela 8)
Tu si u pravu,od ribe se brzo ogladni,a krmenadla je krmenadla.To je posebna tema.I ja ga jako volim.
-
To i ide u prilog informaciji koju sam čula
Mada recimo tunjevina ima vise od pastrmke. Pa sad zavisi kako koja vrsta.
Naravno ali onako u globalu jeste tačno, naravno ima izuzetaka
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Dobra ti je kombinacija. Ja sam kao mladji jeo to izgnjeceno i sa dodatkom seckanog crnog luka.
-
Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
Jesu bogatije proteinima ali i mastima zato kazu bilderi da je zdravije jesti morsku ribu.
Pa ako izbegavaju masti ok ali s druge strane ona nije bogata proteinima.
Slazem se sa tobom,ali ako sagledaju odnos masti i proteina i oduzmu,dodaju bolje im je jesti morsku ribu nego recnu.Jako puno bildera se tako sprema za takmicenje.
Inace samo pilece belo :)
To i belanca od jajeta su najbolji izvori proteina.
A ako mislis na bildere varas se,seti se samo Petra Klancira a i Phil Heath je to cesto jeo,a znam i nase puno njih.
Mislis na ribu? Ma naravno. To je dobar izvor proteina. Ali ja se nikada nisam najeo od ribe,ako cemo iskreno :) Daj krmenadle,pa da se zasitim i pire krompir. To mi je jedno od omiljenih jela 8)
Tu si u pravu,od ribe se brzo ogladni,a krmenadla je krmenadla.To je posebna tema.I ja ga jako volim.
I to mi je draza krmenadla bez kosti. Da ne zagrizem jako kost,pa slomim plombe :) Mada sam kao mladji uvek jeo sa koskom. Mogu i klasicne snicle. A secam se da smo jednoj drugarici popunjavali spomenar u osnovnoj skoli. Secam se da sam napisao da mi je omiljeno jelo- krmenadla sa pire krompirom.
-
To i ide u prilog informaciji koju sam čula
Mada recimo tunjevina ima vise od pastrmke. Pa sad zavisi kako koja vrsta.
Naravno ali onako u globalu jeste tačno, naravno ima izuzetaka
Tako je. Po meni treba jesti i recnu i morsku ribu podjednako.
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Ostane ta neka navika iz detinjstva gde ti je više slatko to da pojedeš jer te vraća u nekadašnje dane.
-
To i ide u prilog informaciji koju sam čula
Mada recimo tunjevina ima vise od pastrmke. Pa sad zavisi kako koja vrsta.
Naravno ali onako u globalu jeste tačno, naravno ima izuzetaka
Izuzetaka uvek ima i svugde.
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Dobra ti je kombinacija. Ja sam kao mladji jeo to izgnjeceno i sa dodatkom seckanog crnog luka.
Sledeci put kad budem jeo probacu tvoju kombinaciju. ;)
-
Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
Jesu bogatije proteinima ali i mastima zato kazu bilderi da je zdravije jesti morsku ribu.
Pa ako izbegavaju masti ok ali s druge strane ona nije bogata proteinima.
Slazem se sa tobom,ali ako sagledaju odnos masti i proteina i oduzmu,dodaju bolje im je jesti morsku ribu nego recnu.Jako puno bildera se tako sprema za takmicenje.
Inace samo pilece belo :)
To i belanca od jajeta su najbolji izvori proteina.
A ako mislis na bildere varas se,seti se samo Petra Klancira a i Phil Heath je to cesto jeo,a znam i nase puno njih.
Mislis na ribu? Ma naravno. To je dobar izvor proteina. Ali ja se nikada nisam najeo od ribe,ako cemo iskreno :) Daj krmenadle,pa da se zasitim i pire krompir. To mi je jedno od omiljenih jela 8)
Tu si u pravu,od ribe se brzo ogladni,a krmenadla je krmenadla.To je posebna tema.I ja ga jako volim.
I to mi je draza krmenadla bez kosti. Da ne zagrizem jako kost,pa slomim plombe :) Mada sam kao mladji uvek jeo sa koskom. Mogu i klasicne snicle. A secam se da smo jednoj drugarici popunjavali spomenar u osnovnoj skoli. Secam se da sam napisao da mi je omiljeno jelo- krmenadla sa pire krompirom.
Hahahaha,spomenari.Vec si onda znao sta valja!!! ;)
-
To i ide u prilog informaciji koju sam čula
Mada recimo tunjevina ima vise od pastrmke. Pa sad zavisi kako koja vrsta.
Naravno ali onako u globalu jeste tačno, naravno ima izuzetaka
Tako je. Po meni treba jesti i recnu i morsku ribu podjednako.
Naravno,samo sam morsku ribu naveo zbog bildera,inace slazem se da treba jesti i jedno i drugo i to bar nedeljno jednom,mada bi po nekoj proceni trebalo bi barem 3 nedeljno da jedemo.
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Ostane ta neka navika iz detinjstva gde ti je više slatko to da pojedeš jer te vraća u nekadašnje dane.
I to mi se u zadnjih mesec dana desilo sa vise hrana koje sam jeo i koje me vratilo u detinjstvo...
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Dobra ti je kombinacija. Ja sam kao mladji jeo to izgnjeceno i sa dodatkom seckanog crnog luka.
Sledeci put kad budem jeo probacu tvoju kombinaciju. ;)
E pa javi da li ti se sviđa. Meni je to lepa kombinacija.
-
Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
Jesu bogatije proteinima ali i mastima zato kazu bilderi da je zdravije jesti morsku ribu.
Pa ako izbegavaju masti ok ali s druge strane ona nije bogata proteinima.
Slazem se sa tobom,ali ako sagledaju odnos masti i proteina i oduzmu,dodaju bolje im je jesti morsku ribu nego recnu.Jako puno bildera se tako sprema za takmicenje.
Inace samo pilece belo :)
To i belanca od jajeta su najbolji izvori proteina.
A ako mislis na bildere varas se,seti se samo Petra Klancira a i Phil Heath je to cesto jeo,a znam i nase puno njih.
Mislis na ribu? Ma naravno. To je dobar izvor proteina. Ali ja se nikada nisam najeo od ribe,ako cemo iskreno :) Daj krmenadle,pa da se zasitim i pire krompir. To mi je jedno od omiljenih jela 8)
Tu si u pravu,od ribe se brzo ogladni,a krmenadla je krmenadla.To je posebna tema.I ja ga jako volim.
I to mi je draza krmenadla bez kosti. Da ne zagrizem jako kost,pa slomim plombe :) Mada sam kao mladji uvek jeo sa koskom. Mogu i klasicne snicle. A secam se da smo jednoj drugarici popunjavali spomenar u osnovnoj skoli. Secam se da sam napisao da mi je omiljeno jelo- krmenadla sa pire krompirom.
Hahahaha,spomenari.Vec si onda znao sta valja!!! ;)
Sto bi rekao Žika Pavlović- Moj me insekt nikad ne vara ;D ;D ;D
-
To i ide u prilog informaciji koju sam čula
Mada recimo tunjevina ima vise od pastrmke. Pa sad zavisi kako koja vrsta.
Naravno ali onako u globalu jeste tačno, naravno ima izuzetaka
Tako je. Po meni treba jesti i recnu i morsku ribu podjednako.
Naravno,samo sam morsku ribu naveo zbog bildera,inace slazem se da treba jesti i jedno i drugo i to bar nedeljno jednom,mada bi po nekoj proceni trebalo bi barem 3 nedeljno da jedemo.
Da okrećemo ribu na ražnju, možda bi se više konzumirala :D
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Ostane ta neka navika iz detinjstva gde ti je više slatko to da pojedeš jer te vraća u nekadašnje dane.
To je baš lep osećaj. Svako ko je imao bezbrižno detinjstvo voli da oživi uspomene.
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Ostane ta neka navika iz detinjstva gde ti je više slatko to da pojedeš jer te vraća u nekadašnje dane.
I to mi se u zadnjih mesec dana desilo sa vise hrana koje sam jeo i koje me vratilo u detinjstvo...
Uvek je lep osećaj vraćanja u bezbrižno detinjstvo. Problem je kada je neko imao traumatično detinjstvo, pa se distancira od tog perioda.
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Dobra ti je kombinacija. Ja sam kao mladji jeo to izgnjeceno i sa dodatkom seckanog crnog luka.
Sledeci put kad budem jeo probacu tvoju kombinaciju. ;)
E pa javi da li ti se sviđa. Meni je to lepa kombinacija.
Obavezno.Misljenja sam da ce se i meni svideti jer obozavam i sardine a i crni luk,ali naravno probacu pa javljam. ;)
-
Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
Jesu bogatije proteinima ali i mastima zato kazu bilderi da je zdravije jesti morsku ribu.
Pa ako izbegavaju masti ok ali s druge strane ona nije bogata proteinima.
Slazem se sa tobom,ali ako sagledaju odnos masti i proteina i oduzmu,dodaju bolje im je jesti morsku ribu nego recnu.Jako puno bildera se tako sprema za takmicenje.
Inace samo pilece belo :)
To i belanca od jajeta su najbolji izvori proteina.
A ako mislis na bildere varas se,seti se samo Petra Klancira a i Phil Heath je to cesto jeo,a znam i nase puno njih.
Mislis na ribu? Ma naravno. To je dobar izvor proteina. Ali ja se nikada nisam najeo od ribe,ako cemo iskreno :) Daj krmenadle,pa da se zasitim i pire krompir. To mi je jedno od omiljenih jela 8)
Tu si u pravu,od ribe se brzo ogladni,a krmenadla je krmenadla.To je posebna tema.I ja ga jako volim.
I to mi je draza krmenadla bez kosti. Da ne zagrizem jako kost,pa slomim plombe :) Mada sam kao mladji uvek jeo sa koskom. Mogu i klasicne snicle. A secam se da smo jednoj drugarici popunjavali spomenar u osnovnoj skoli. Secam se da sam napisao da mi je omiljeno jelo- krmenadla sa pire krompirom.
Hahahaha,spomenari.Vec si onda znao sta valja!!! ;)
Sto bi rekao Žika Pavlović- Moj me insekt nikad ne vara ;D ;D ;D
Kako me uvek nasmejes sa ovim paralelama izmedu nasih komentara i filmskih citata!!!Hvala ti!!!!Ziveo her Zika!
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Ostane ta neka navika iz detinjstva gde ti je više slatko to da pojedeš jer te vraća u nekadašnje dane.
I to mi se u zadnjih mesec dana desilo sa vise hrana koje sam jeo i koje me vratilo u detinjstvo...
Mislim da je to ponekad svima potrebno, posebno kad naiđe setni period.
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Dobra ti je kombinacija. Ja sam kao mladji jeo to izgnjeceno i sa dodatkom seckanog crnog luka.
Sledeci put kad budem jeo probacu tvoju kombinaciju. ;)
E pa javi da li ti se sviđa. Meni je to lepa kombinacija.
Obavezno.Misljenja sam da ce se i meni svideti jer obozavam i sardine a i crni luk,ali naravno probacu pa javljam. ;)
Crni luk,kao i beli su izuzetno zdravi i dobro je da ih tako pomesamo sa omiljenim namirnicama i unosimo stalno.
-
Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
Jesu bogatije proteinima ali i mastima zato kazu bilderi da je zdravije jesti morsku ribu.
Pa ako izbegavaju masti ok ali s druge strane ona nije bogata proteinima.
Slazem se sa tobom,ali ako sagledaju odnos masti i proteina i oduzmu,dodaju bolje im je jesti morsku ribu nego recnu.Jako puno bildera se tako sprema za takmicenje.
Inace samo pilece belo :)
To i belanca od jajeta su najbolji izvori proteina.
A ako mislis na bildere varas se,seti se samo Petra Klancira a i Phil Heath je to cesto jeo,a znam i nase puno njih.
Mislis na ribu? Ma naravno. To je dobar izvor proteina. Ali ja se nikada nisam najeo od ribe,ako cemo iskreno :) Daj krmenadle,pa da se zasitim i pire krompir. To mi je jedno od omiljenih jela 8)
Tu si u pravu,od ribe se brzo ogladni,a krmenadla je krmenadla.To je posebna tema.I ja ga jako volim.
I to mi je draza krmenadla bez kosti. Da ne zagrizem jako kost,pa slomim plombe :) Mada sam kao mladji uvek jeo sa koskom. Mogu i klasicne snicle. A secam se da smo jednoj drugarici popunjavali spomenar u osnovnoj skoli. Secam se da sam napisao da mi je omiljeno jelo- krmenadla sa pire krompirom.
Hahahaha,spomenari.Vec si onda znao sta valja!!! ;)
Sto bi rekao Žika Pavlović- Moj me insekt nikad ne vara ;D ;D ;D
Kako me uvek nasmejes sa ovim paralelama izmedu nasih komentara i filmskih citata!!!Hvala ti!!!!Ziveo her Zika!
Omiljeni su mi Zikina dinastija i Tesna koza. Citati iz tih filmova se mogu primeniti u raznim zivotnim situacijama.
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Dobra ti je kombinacija. Ja sam kao mladji jeo to izgnjeceno i sa dodatkom seckanog crnog luka.
Sledeci put kad budem jeo probacu tvoju kombinaciju. ;)
E pa javi da li ti se sviđa. Meni je to lepa kombinacija.
Obavezno.Misljenja sam da ce se i meni svideti jer obozavam i sardine a i crni luk,ali naravno probacu pa javljam. ;)
Crni luk,kao i beli su izuzetno zdravi i dobro je da ih tako pomesamo sa omiljenim namirnicama i unosimo stalno.
Obozavam oba i cesto i radim to. ;)
-
Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
Jesu bogatije proteinima ali i mastima zato kazu bilderi da je zdravije jesti morsku ribu.
Pa ako izbegavaju masti ok ali s druge strane ona nije bogata proteinima.
Slazem se sa tobom,ali ako sagledaju odnos masti i proteina i oduzmu,dodaju bolje im je jesti morsku ribu nego recnu.Jako puno bildera se tako sprema za takmicenje.
Inace samo pilece belo :)
To i belanca od jajeta su najbolji izvori proteina.
A ako mislis na bildere varas se,seti se samo Petra Klancira a i Phil Heath je to cesto jeo,a znam i nase puno njih.
Mislis na ribu? Ma naravno. To je dobar izvor proteina. Ali ja se nikada nisam najeo od ribe,ako cemo iskreno :) Daj krmenadle,pa da se zasitim i pire krompir. To mi je jedno od omiljenih jela 8)
Tu si u pravu,od ribe se brzo ogladni,a krmenadla je krmenadla.To je posebna tema.I ja ga jako volim.
I to mi je draza krmenadla bez kosti. Da ne zagrizem jako kost,pa slomim plombe :) Mada sam kao mladji uvek jeo sa koskom. Mogu i klasicne snicle. A secam se da smo jednoj drugarici popunjavali spomenar u osnovnoj skoli. Secam se da sam napisao da mi je omiljeno jelo- krmenadla sa pire krompirom.
Hahahaha,spomenari.Vec si onda znao sta valja!!! ;)
Sto bi rekao Žika Pavlović- Moj me insekt nikad ne vara ;D ;D ;D
Kako me uvek nasmejes sa ovim paralelama izmedu nasih komentara i filmskih citata!!!Hvala ti!!!!Ziveo her Zika!
Omiljeni su mi Zikina dinastija i Tesna koza. Citati iz tih filmova se mogu primeniti u raznim zivotnim situacijama.
Ja bih tu jos dodao i Maratonce. ;)
-
Ja znam da trudnice moraju da vode racuna npr. koju vrstu ribe jedu i u kojoj kolicini.
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Dobra ti je kombinacija. Ja sam kao mladji jeo to izgnjeceno i sa dodatkom seckanog crnog luka.
Sledeci put kad budem jeo probacu tvoju kombinaciju. ;)
E pa javi da li ti se sviđa. Meni je to lepa kombinacija.
Obavezno.Misljenja sam da ce se i meni svideti jer obozavam i sardine a i crni luk,ali naravno probacu pa javljam. ;)
Crni luk,kao i beli su izuzetno zdravi i dobro je da ih tako pomesamo sa omiljenim namirnicama i unosimo stalno.
Odlicno je i da zaudaramo stalno. :D
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Dobra ti je kombinacija. Ja sam kao mladji jeo to izgnjeceno i sa dodatkom seckanog crnog luka.
Sledeci put kad budem jeo probacu tvoju kombinaciju. ;)
E pa javi da li ti se sviđa. Meni je to lepa kombinacija.
Obavezno.Misljenja sam da ce se i meni svideti jer obozavam i sardine a i crni luk,ali naravno probacu pa javljam. ;)
A jesi li jeo kao mali onu pastetu od tune,luka i senfa? :D
-
Ja znam da trudnice moraju da vode racuna npr. koju vrstu ribe jedu i u kojoj kolicini.
Svaka cast !!!
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Dobra ti je kombinacija. Ja sam kao mladji jeo to izgnjeceno i sa dodatkom seckanog crnog luka.
Sledeci put kad budem jeo probacu tvoju kombinaciju. ;)
E pa javi da li ti se sviđa. Meni je to lepa kombinacija.
Obavezno.Misljenja sam da ce se i meni svideti jer obozavam i sardine a i crni luk,ali naravno probacu pa javljam. ;)
A jesi li jeo kao mali onu pastetu od tune,luka i senfa? :D
Senf nisam jeo sa pastetom,luk jesam.Moram i to probati.Senf sa jedino jeo sa virslom.
-
Ja znam da trudnice moraju da vode racuna npr. koju vrstu ribe jedu i u kojoj kolicini.
Da ishrana trudnica je zaista specifična, što zbog mirisa i ukusa koji im prijaju što zbog dodatnog opreza za zdravlje i dovoljnih količina makro i mikronutrijenata.
-
Ranije se uvek pričalo riba je zdrava.Međutim sada je to sasvim druga priča zbog mnogih faktora.
-
Ja znam da trudnice moraju da vode racuna npr. koju vrstu ribe jedu i u kojoj kolicini.
Da ishrana trudnica je zaista specifična, što zbog mirisa i ukusa koji im prijaju što zbog dodatnog opreza za zdravlje i dovoljnih količina makro i mikronutrijenata.
Recimo moja je tamanila kiseli krastavac kod jednog a kod drugog gljive.
-
Ranije se uvek pričalo riba je zdrava.Međutim sada je to sasvim druga priča zbog mnogih faktora.
Ne samo riba moj Zoli,nego sve vrste mesa kao i voce i povrce.
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Dobra ti je kombinacija. Ja sam kao mladji jeo to izgnjeceno i sa dodatkom seckanog crnog luka.
Sledeci put kad budem jeo probacu tvoju kombinaciju. ;)
E pa javi da li ti se sviđa. Meni je to lepa kombinacija.
Obavezno.Misljenja sam da ce se i meni svideti jer obozavam i sardine a i crni luk,ali naravno probacu pa javljam. ;)
Crni luk,kao i beli su izuzetno zdravi i dobro je da ih tako pomesamo sa omiljenim namirnicama i unosimo stalno.
Odlicno je i da zaudaramo stalno. :D
Na kilometar se osecamo :) Zna se sta je pravi miris luka. A ne tamo neki parfemi ;D
-
Ranije se uvek pričalo riba je zdrava.Međutim sada je to sasvim druga priča zbog mnogih faktora.
To da. Zato sto nije do samog sastava ribe,vec je problem i sa toksinima iz vode. Kao sto si i rekao- mnogo faktora utice.
-
Ja znam da trudnice moraju da vode racuna npr. koju vrstu ribe jedu i u kojoj kolicini.
Da ishrana trudnica je zaista specifična, što zbog mirisa i ukusa koji im prijaju što zbog dodatnog opreza za zdravlje i dovoljnih količina makro i mikronutrijenata.
Recimo moja je tamanila kiseli krastavac kod jednog a kod drugog gljive.
Cesto trudnice jedu kiseli krastavac. To se najcesce pokazuje u komedijama,a mnoge zaista imaju potrebu za nekom kiselom hranom.
-
Ja znam da trudnice moraju da vode racuna npr. koju vrstu ribe jedu i u kojoj kolicini.
Da ishrana trudnica je zaista specifična, što zbog mirisa i ukusa koji im prijaju što zbog dodatnog opreza za zdravlje i dovoljnih količina makro i mikronutrijenata.
Uvek voditi racuna kod frudnica. Posto se zna i zapostaviti pravilan unos nutrijenata u periodu trudnoce.
-
ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Ja mislim da u konzervi ima svega samo ne tune...
Konzervisanu ribu vise i ne koristim.
Ja samo kad moram.
I ja sam do skoro tako radio. Ali cesto je loseg ukusa,kao sto su sardine. Nikad ne znas kakva je tura i da li cu bukvalno baciti konzervu,jer je riba uzasnog ukusa. Tako da je u poslednje vreme vise ne konzumiram.
A ja se prebacio na sardine.Znam da ni to nije toliko zdravo,ali to mi ostalo iz detinjstva.Izdrobim 2 konzerve sa viljuskom i pomesam ga sa ella sirom i tako ga mazem na hleb ili ga jedem samog.
Dobra ti je kombinacija. Ja sam kao mladji jeo to izgnjeceno i sa dodatkom seckanog crnog luka.
Sledeci put kad budem jeo probacu tvoju kombinaciju. ;)
E pa javi da li ti se sviđa. Meni je to lepa kombinacija.
Obavezno.Misljenja sam da ce se i meni svideti jer obozavam i sardine a i crni luk,ali naravno probacu pa javljam. ;)
Crni luk,kao i beli su izuzetno zdravi i dobro je da ih tako pomesamo sa omiljenim namirnicama i unosimo stalno.
Odlicno je i da zaudaramo stalno. :D
Na kilometar se osecamo :) Zna se sta je pravi miris luka. A ne tamo neki parfemi ;D
Ma kakvi parfemi,kakvi bakraci.Luk je luk,pa bio beli ili crni svejedno.
-
Ja znam da trudnice moraju da vode racuna npr. koju vrstu ribe jedu i u kojoj kolicini.
Da ishrana trudnica je zaista specifična, što zbog mirisa i ukusa koji im prijaju što zbog dodatnog opreza za zdravlje i dovoljnih količina makro i mikronutrijenata.
Recimo moja je tamanila kiseli krastavac kod jednog a kod drugog gljive.
Cesto trudnice jedu kiseli krastavac. To se najcesce pokazuje u komedijama,a mnoge zaista imaju potrebu za nekom kiselom hranom.
I ja sam upravo zbog filmova mislio da je to samo mit,ali nije,stvarno je tako bilo.
-
Ja znam da trudnice moraju da vode racuna npr. koju vrstu ribe jedu i u kojoj kolicini.
Da ishrana trudnica je zaista specifična, što zbog mirisa i ukusa koji im prijaju što zbog dodatnog opreza za zdravlje i dovoljnih količina makro i mikronutrijenata.
Recimo moja je tamanila kiseli krastavac kod jednog a kod drugog gljive.
U jednoj trudnoći se čak menjaju ukusi i preferencije, a kamo li u dve. 😅
-
Ja znam da trudnice moraju da vode racuna npr. koju vrstu ribe jedu i u kojoj kolicini.
Da ishrana trudnica je zaista specifična, što zbog mirisa i ukusa koji im prijaju što zbog dodatnog opreza za zdravlje i dovoljnih količina makro i mikronutrijenata.
Recimo moja je tamanila kiseli krastavac kod jednog a kod drugog gljive.
U jednoj trudnoći se čak menjaju ukusi i preferencije, a kamo li u dve. 😅
Tu si u pravu ali recimo ono sto sam ja naveo to je bilo tako tokom citave trudnoce.Bilo je takvih stvari sto ti kazes da u pocetku je jela a kasnije nije mogla i obrnuto.
-
Naučnici kao obrazloženje zašto trudnice vole kisele krastavce navode da je to zbog velike količine vitamina C koju sadrže u sebi i pružaju stimulaciju umornom organizmu. Zahvaljujući istom vitaminu također pomažu u apsorpciji gvožđa ili pak kalcijuma koji stimuliše rast kostiju i zato je itekako važan tokom trudnoće.
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
Da,na to sam i ja pomislio i to ne samo kod trudnica nego recimo ima perioda kada se meni jede slano.Garant onda organizam meni javlja da mu je potrebna so.
Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
A kad ja zudim za Nutellom zasto je to lose?
Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
Da,na to sam i ja pomislio i to ne samo kod trudnica nego recimo ima perioda kada se meni jede slano.Garant onda organizam meni javlja da mu je potrebna so.
Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Da, organizam te upozorava, nije to do soli već verovatno ti neki element nedostaje, tipa natrijum ili drugi...
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
A kad ja zudim za Nutellom zasto je to lose?
Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
To se i ja pitam. I ja često posrgnem za slatkišima pre bilo čega drugog. 😂
Šalu na stranu dešavalo mi se par puta da mi se mnogo jede nešto masno i ispostavilo se da je to bilo uglavnom u trenucima kada mi je zaista bio nizak nivo masti u organizmu.
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
To je bilo u mnogim emisijama. I opisuje se da kada nam se nešto jede, da je neki element ili jedinjenje potrebno našem organizmu.
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
Da,na to sam i ja pomislio i to ne samo kod trudnica nego recimo ima perioda kada se meni jede slano.Garant onda organizam meni javlja da mu je potrebna so.
Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Da, organizam te upozorava, nije to do soli već verovatno ti neki element nedostaje, tipa natrijum ili drugi...
Da,najverovatnije!
Zato treba uvek slusati svoj organizam.Jer on salje znake samo ih treba prepoznati. ;)
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
A kad ja zudim za Nutellom zasto je to lose?
Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
To se i ja pitam. I ja često posrgnem za slatkišima pre bilo čega drugog. 😂
Šalu na stranu dešavalo mi se par puta da mi se mnogo jede nešto masno i ispostavilo se da je to bilo uglavnom u trenucima kada mi je zaista bio nizak nivo masti u organizmu.
Jako je dobro sto pricamo o ovome jer onda to znaci da svi mi imamo signale organizma gde organizam upozorava sta mu je potrebno i potrebno je prepoznati te signale i poslusati svoj organizam i udovoljiti mu naravno u normalnim kolicinama i da sad to ne bude izgovor tokom neke dijete zasto se mogu prejedati....
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
A kad ja zudim za Nutellom zasto je to lose?
Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
To se i ja pitam. I ja često posrgnem za slatkišima pre bilo čega drugog. 😂
Šalu na stranu dešavalo mi se par puta da mi se mnogo jede nešto masno i ispostavilo se da je to bilo uglavnom u trenucima kada mi je zaista bio nizak nivo masti u organizmu.
Jako je dobro sto pricamo o ovome jer onda to znaci da svi mi imamo signale organizma gde organizam upozorava sta mu je potrebno i potrebno je prepoznati te signale i poslusati svoj organizam i udovoljiti mu naravno u normalnim kolicinama i da sad to ne bude izgovor tokom neke dijete zasto se mogu prejedati....
Slažem se, dao si super obrazloženje kako treba postupati.
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
Da,na to sam i ja pomislio i to ne samo kod trudnica nego recimo ima perioda kada se meni jede slano.Garant onda organizam meni javlja da mu je potrebna so.
Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Da, organizam te upozorava, nije to do soli već verovatno ti neki element nedostaje, tipa natrijum ili drugi...
Da,najverovatnije!
Zato treba uvek slusati svoj organizam.Jer on salje znake samo ih treba prepoznati. ;)
To je ono sto uvek isticemo ovde. Nadam se da neki i primenjuju nase savete.
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
A kad ja zudim za Nutellom zasto je to lose?
Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
To se i ja pitam. I ja često posrgnem za slatkišima pre bilo čega drugog. 😂
Šalu na stranu dešavalo mi se par puta da mi se mnogo jede nešto masno i ispostavilo se da je to bilo uglavnom u trenucima kada mi je zaista bio nizak nivo masti u organizmu.
Jako je dobro sto pricamo o ovome jer onda to znaci da svi mi imamo signale organizma gde organizam upozorava sta mu je potrebno i potrebno je prepoznati te signale i poslusati svoj organizam i udovoljiti mu naravno u normalnim kolicinama i da sad to ne bude izgovor tokom neke dijete zasto se mogu prejedati....
To je izuzetno vazno. Da nam ti signali ne sluze kao izgovor.
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
A kad ja zudim za Nutellom zasto je to lose?
Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
To se i ja pitam. I ja često posrgnem za slatkišima pre bilo čega drugog. 😂
Šalu na stranu dešavalo mi se par puta da mi se mnogo jede nešto masno i ispostavilo se da je to bilo uglavnom u trenucima kada mi je zaista bio nizak nivo masti u organizmu.
Jako je dobro sto pricamo o ovome jer onda to znaci da svi mi imamo signale organizma gde organizam upozorava sta mu je potrebno i potrebno je prepoznati te signale i poslusati svoj organizam i udovoljiti mu naravno u normalnim kolicinama i da sad to ne bude izgovor tokom neke dijete zasto se mogu prejedati....
Slažem se, dao si super obrazloženje kako treba postupati.
Hvala lepo.
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
Da,na to sam i ja pomislio i to ne samo kod trudnica nego recimo ima perioda kada se meni jede slano.Garant onda organizam meni javlja da mu je potrebna so.
Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Da, organizam te upozorava, nije to do soli već verovatno ti neki element nedostaje, tipa natrijum ili drugi...
Da,najverovatnije!
Zato treba uvek slusati svoj organizam.Jer on salje znake samo ih treba prepoznati. ;)
To je ono sto uvek isticemo ovde. Nadam se da neki i primenjuju nase savete.
Ja sam siguran da puno ljudi cita i da primenjuju nase savete. ;)
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
A kad ja zudim za Nutellom zasto je to lose?
Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
To se i ja pitam. I ja često posrgnem za slatkišima pre bilo čega drugog. 😂
Šalu na stranu dešavalo mi se par puta da mi se mnogo jede nešto masno i ispostavilo se da je to bilo uglavnom u trenucima kada mi je zaista bio nizak nivo masti u organizmu.
Jako je dobro sto pricamo o ovome jer onda to znaci da svi mi imamo signale organizma gde organizam upozorava sta mu je potrebno i potrebno je prepoznati te signale i poslusati svoj organizam i udovoljiti mu naravno u normalnim kolicinama i da sad to ne bude izgovor tokom neke dijete zasto se mogu prejedati....
To je izuzetno vazno. Da nam ti signali ne sluze kao izgovor.
Jer znas kakvi smo:aha Miki je rekao da se sve moze jesti onda mogu i masno i slatko.Prvo ce samo jednom nedeljno posle sve cesce i cesce i ode dijeta....ili zdrav zivot.
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
A kad ja zudim za Nutellom zasto je to lose?
Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
To se i ja pitam. I ja često posrgnem za slatkišima pre bilo čega drugog. 😂
Šalu na stranu dešavalo mi se par puta da mi se mnogo jede nešto masno i ispostavilo se da je to bilo uglavnom u trenucima kada mi je zaista bio nizak nivo masti u organizmu.
Jako je dobro sto pricamo o ovome jer onda to znaci da svi mi imamo signale organizma gde organizam upozorava sta mu je potrebno i potrebno je prepoznati te signale i poslusati svoj organizam i udovoljiti mu naravno u normalnim kolicinama i da sad to ne bude izgovor tokom neke dijete zasto se mogu prejedati....
To je izuzetno vazno. Da nam ti signali ne sluze kao izgovor.
Jer znas kakvi smo:aha Miki je rekao da se sve moze jesti onda mogu i masno i slatko.Prvo ce samo jednom nedeljno posle sve cesce i cesce i ode dijeta....ili zdrav zivot.
Izgovori se lako nadju. Onda vise nema zdravog nacina zivota.
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
Da,na to sam i ja pomislio i to ne samo kod trudnica nego recimo ima perioda kada se meni jede slano.Garant onda organizam meni javlja da mu je potrebna so.
Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
ja u ovo zaista verujem. I desilo mi se milion put i nemoguce da nije istinska potreba organizma.
A koliko sam slusao strucnjake, nasa geopozicija je u deficitu sa jodom, tako da bismo trebali i vise soli da unosimo.
-
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci takođe veruju kako je žudnja za nekom namirnicom verovatno način na koji telo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.
Da,na to sam i ja pomislio i to ne samo kod trudnica nego recimo ima perioda kada se meni jede slano.Garant onda organizam meni javlja da mu je potrebna so.
Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
ja u ovo zaista verujem. I desilo mi se milion put i nemoguce da nije istinska potreba organizma.
A koliko sam slusao strucnjake, nasa geopozicija je u deficitu sa jodom, tako da bismo trebali i vise soli da unosimo.
I ja verujem,zato uvek osluskujem svoje telo sta mi kaze i to mu dajem,samo da bi stigao do tog nivoa potrebno ti je dosta vremena.
-
Zato stalno skrećemo pažnju ljudima da pokušaju da osluškuju svoj organizam. To se uči godinama.
-
Zato stalno skrećemo pažnju ljudima da pokušaju da osluškuju svoj organizam. To se uči godinama.
Ljudski organizam je toliko pametan da salje signale mozgu o stvarima koje su mu potrebne,da li vise odmora,da li vise/manje hrane,samo treba nauciti slusati svoje telo.Vredi,telo ce ti zahvaliti.
-
Zato stalno skrećemo pažnju ljudima da pokušaju da osluškuju svoj organizam. To se uči godinama.
Ljudski organizam je toliko pametan da salje signale mozgu o stvarima koje su mu potrebne,da li vise odmora,da li vise/manje hrane,samo treba nauciti slusati svoje telo.Vredi,telo ce ti zahvaliti.
Ovu rečenicu bi trebao da ubacim u knjigu. 🙌
-
Zato stalno skrećemo pažnju ljudima da pokušaju da osluškuju svoj organizam. To se uči godinama.
Ljudski organizam je toliko pametan da salje signale mozgu o stvarima koje su mu potrebne,da li vise odmora,da li vise/manje hrane,samo treba nauciti slusati svoje telo.Vredi,telo ce ti zahvaliti.
Ovu rečenicu bi trebao da ubacim u knjigu. 🙌
Puno ti hvala dr.Anita ovo mi jako puno znaci!!!!
Ali stvarno je tako,to je meni pokazalo visegodisnje iskustvo.
Btw zeleo bih jedan primerak te knjige sa tvojom posvetom. ;)
-
Zato stalno skrećemo pažnju ljudima da pokušaju da osluškuju svoj organizam. To se uči godinama.
Ljudski organizam je toliko pametan da salje signale mozgu o stvarima koje su mu potrebne,da li vise odmora,da li vise/manje hrane,samo treba nauciti slusati svoje telo.Vredi,telo ce ti zahvaliti.
Ovu rečenicu bi trebao da ubacim u knjigu. 🙌
Puno ti hvala dr.Anita ovo mi jako puno znaci!!!!
Ali stvarno je tako,to je meni pokazalo visegodisnje iskustvo.
Btw zeleo bih jedan primerak te knjige sa tvojom posvetom. ;)
Htela sam da napišem da ti ubaciš u svoju knjigu. Ali rado ću te citirati sa napomenom čiji je citat.
A ako bude i tvoje i moje knjige naravno da će biti i posveta, bar moje. 😊
-
Zato stalno skrećemo pažnju ljudima da pokušaju da osluškuju svoj organizam. To se uči godinama.
Ljudski organizam je toliko pametan da salje signale mozgu o stvarima koje su mu potrebne,da li vise odmora,da li vise/manje hrane,samo treba nauciti slusati svoje telo.Vredi,telo ce ti zahvaliti.
Ovu rečenicu bi trebao da ubacim u knjigu. 🙌
Puno ti hvala dr.Anita ovo mi jako puno znaci!!!!
Ali stvarno je tako,to je meni pokazalo visegodisnje iskustvo.
Btw zeleo bih jedan primerak te knjige sa tvojom posvetom. ;)
Htela sam da napišem da ti ubaciš u svoju knjigu. Ali rado ću te citirati sa napomenom čiji je citat.
A ako bude i tvoje i moje knjige naravno da će biti i posveta, bar moje. 😊
I moje sigurno!!!! ;)
-
Zato stalno skrećemo pažnju ljudima da pokušaju da osluškuju svoj organizam. To se uči godinama.
Ljudski organizam je toliko pametan da salje signale mozgu o stvarima koje su mu potrebne,da li vise odmora,da li vise/manje hrane,samo treba nauciti slusati svoje telo.Vredi,telo ce ti zahvaliti.
Ovu rečenicu bi trebao da ubacim u knjigu. 🙌
Puno ti hvala dr.Anita ovo mi jako puno znaci!!!!
Ali stvarno je tako,to je meni pokazalo visegodisnje iskustvo.
Btw zeleo bih jedan primerak te knjige sa tvojom posvetom. ;)
Htela sam da napišem da ti ubaciš u svoju knjigu. Ali rado ću te citirati sa napomenom čiji je citat.
A ako bude i tvoje i moje knjige naravno da će biti i posveta, bar moje. 😊
O čemu će biti reči u tvojoj knjizi, ako nije tajna? :)
-
Nadam se da ćete oboje obezbediti po jedan primerak svoje knjige za mene. Jedino ako nisam zaslužio, onda mi bar recite gde će biti u prodaji.
-
Nadam se da ćete oboje obezbediti po jedan primerak svoje knjige za mene. Jedino ako nisam zaslužio, onda mi bar recite gde će biti u prodaji.
Naravno da si zasluzio!!!!
-
Zato stalno skrećemo pažnju ljudima da pokušaju da osluškuju svoj organizam. To se uči godinama.
Ljudski organizam je toliko pametan da salje signale mozgu o stvarima koje su mu potrebne,da li vise odmora,da li vise/manje hrane,samo treba nauciti slusati svoje telo.Vredi,telo ce ti zahvaliti.
Ovu rečenicu bi trebao da ubacim u knjigu. 🙌
Puno ti hvala dr.Anita ovo mi jako puno znaci!!!!
Ali stvarno je tako,to je meni pokazalo visegodisnje iskustvo.
Btw zeleo bih jedan primerak te knjige sa tvojom posvetom. ;)
Htela sam da napišem da ti ubaciš u svoju knjigu. Ali rado ću te citirati sa napomenom čiji je citat.
A ako bude i tvoje i moje knjige naravno da će biti i posveta, bar moje. 😊
O čemu će biti reči u tvojoj knjizi, ako nije tajna? :)
To sam i ja hteo da pitam ;D
-
Nadam se da ćete oboje obezbediti po jedan primerak svoje knjige za mene. Jedino ako nisam zaslužio, onda mi bar recite gde će biti u prodaji.
Naravno da je zasluženo. Kod nžmene je to zamisao koja možda može da se realizuje, ništa za sada definitivno u planu.
-
Hvala vam. Dr Anita i Miki, ja vam od srca želim da sve sprovedete u delo i da se uskoro vaše knjige nađu u knjižarama.
-
Hvala vam. Dr Anita i Miki, ja vam od srca želim da sve sprovedete u delo i da se uskoro vaše knjige nađu u knjižarama.
Hvala tebi dr.Nikola na lepim zeljama!!! ;)