|  
	
		
			 
				
			
		
		
			Stranice: 1  ... 4 5 [6] 7 8  ... 10 
		 
			
				
				
					51 
					
						
						« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic  poslato Oktobar 29, 2025, 09:25:07 pre podne »
					 
					Kako bi super bilo da možemo skinuti uvek masno tkivo tamo gde mi želimo.
  Zato se neki podvrgavaju liposukciji. Ali to stvarno ne preporučujem, ako neko hoće samo radi estetike. Trening, pravilna ishrana i biće rezultata.
  I ja verujem da se uz trening i adekvatnu ishranu ipak može veći deo problema rešiti.
  Da. Više smo za neke konzervativne varijante, a ne radikalne. Ali dobro. Ima i onih koji se neće složiti sa nama.
  Naravno, svako im pravo na svoje mišljenje. Ipak, nije loše poslušati lekare.
  Ni hirurzi ne savetuju uvek operaciju. Mora se sagledati iz više aspekata.
  Veliki stručnjaci i javno iznose svoje mišljenje o tome.
  Zato su i veliki strucnjaci.
  Svakako, čim neko ima veliko iskustvo i odlične rezultate u svom poslu, onda i sme da javno iznosi svoje mišljenje. Mislim i generalno na sve struke, ne samo na medicinsku i ne samo na ovu temu, o kojoj sada pričamo.
  Ne znam da li ste čuli vest da sada u Kini o nekim temama influenseri smeju pričati samo ako imaju diplomu odabranu temu. Šta mislite o tome?
  Odlicna ideja,ja mislim da bi to svugde trebalo uvesti! Da konacno znanje prevladava a ne broj pratioca.....
  Slažem se, mislim da su oni to i zakonski regulisali.
 
 Pametno su to uradili,ja bih to predlozio da se svugde regulise tako!  
				 
				
			 
			
				
				
					52 
					
						
						« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic  poslato Oktobar 29, 2025, 09:24:04 pre podne »
					 
					     Lekovi Određeni lekovi (npr. kortikosteroidi, antihipertenzivi, hormoni) mogu uzrokovati zadržavanje vode
  Mnogi zapostavljaju ovaj faktor,a mislim da je ovo najcesci slucaj u danasnje vreme.
  Naravno ako neko pije lekove prvo to treba ispitati kao uzrok.
 
 I lekove piti SAMO i ISKLJUCIVO ono sto nam je lekar prepisao nista na svoju ruku!!!  
				 
				
			 
			
				
				
					53 
					
						
						« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic  poslato Oktobar 29, 2025, 09:22:35 pre podne »
					 
					Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
  Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
  Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
  Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
  Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
  Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
  Meni najviše odgovara kada narendam kao salatu- jabuku, šargarepu, cveklu, celer. Mada mogu i onako kuvano cveklu da jedem, nekada i začinim sirćetom i naseckanim belim lukom. Ali mi sveža cvekla ima bolji ukus od kuvane.
  I ukusnije i delotvornije je sve sveze nego kuvano/peceno/bareno itd....naravno mislim na voce i povrce
  Može i smiri od svega toga pa se ukus još manje primećuje.
 
 I ukusnije je.  
				 
				
			 
			
				
				
					54 
					
						
						« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic  poslato Oktobar 29, 2025, 09:21:37 pre podne »
					 
					Na šta paziti / moguće rizike Bubrezi: Ako postoje problema sa bubrezima, potrebno je konsultovati lekara pre nego što se poveća unos proteina i prije nego što se doda kreatin. Prevelik unos proteina kod postojećeg oštećenja bubrega može biti štetan. Hidratacija: Kreatin može prouzrokovati veće zadržavanje vode u mišićima, potrebno je piti dovoljno tečnosti. Kvalitet suplemenata: Važno je izabrati pouzdan brend, čist proizvod, bez nepotrebnih dodataka. Preterivanje: Više nije uvek bolje – prevelik unos proteina bez potrebe može uzrokovati nepotrebnu kalorijsku pretragu, opterećenje, i ne doprinose dodatnom dobitku ako nije kombinovano sa vežbom.
  Naravno. Najveća problematika u starijem dobu može biti oslabljena funkcija jetre i bubrega.
  Zato tu treba biti bas obazriv sa doziranjem. Bolje je možda malo manje koristiti nego malo vise.
  Jeste. Jer se tako i podešavaju doze lekove kod starijih sa bolestima jetre ili bubrega. Obično budu manje, pa tako važi i za suplemente.
  Apsolutno, posle 65te je sve pod povećanim oprezom.
  Kad stignem dotle pricacu vam svoje iskustvo.  
  Rado ćemo ga saslušati kada dođe vreme. Sva sreća pa si daleko od toga. 😊
  Ma to su samo neke nevažne brojke. Totalno irelevantni numerički podaci  
  I ja ih tako dozivljavam!
  I ja isto. Kada vidim neke tinejdžere potpuno bez volje, a neke bake i deke imaju veću volju za životom, onda se iznova uverim da godine nisu važne.
  Nekada ljutu četrdesetim deluju mladje od onih u tridesetim godinama.
  Meni niko ne veruje da imam 50 godina!Ni po izgledu,a pogotovo u teretani.Njihov maximum je moje zagrevanje cesto i sad ne pricam o pocetnicima,nego o iskusnim vezbacima.  
  Svaka čast na tome, to je pravi sportski duh i sportski organizam.
 
 Puno ti hvala!!!  
				 
				
			 
			
				
				
					55 
					
						
						« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic  poslato Oktobar 29, 2025, 09:20:21 pre podne »
					 
					
				 
				
			 
			
				
				
					56 
					
						
						« Poslednja poruka od strane Gpz  poslato Oktobar 28, 2025, 12:24:34 posle podne »
					 
					Hvala svima na podršci!
  Želeo bih da podelim još jedan detalj koji sam preskočio, a koji je poprilično bitan. Godinama sam pravio grešku u konzumaciji slatkiša, koje sam oduvek voleo. Sećam se da je u detinjstvu slatko podrazumevalo prirodne stvari i nije bilo dostupno svaki dan, jeli smo kad ima sezonsko voće, torte i kolači samo ponekad za slavu, svadbu ili rođendan. Inače se pila voda, mleko, čaj.
  Vremenom se sve više pojavljivala industrijska hrana i bilo je teško odoleti. Svakodnevno sam konzumirao te slatkiše, sladolede, biskvite... uf, više se ni ne sećam svega. Moguće je da je i to uticalo na moj hormonalni poremećaj.
  Ustvari, ono što u prethodnom postu nisam rekao jeste da sebi ipak dozvoljavam jednom nedeljno desert. To je uglavnom nešto domaće, kolač od integralnog brašna, palačinka, puding od čija semenke sa medom i cimetom dobro za GI, a ponekad 2-3 kugle kvalitetnog sladoleda bez aditiva. Desert u umerenoj količini, i prilično zdrav, pomaže da ne dođe do frustracije organizma.
  Ono što primećujem jeste da, kada pojedem takav slatkiš, uticaj na težinu ne bude vidljiv sutradan, već tek u ponedeljak, nakon 48 sati. Zašto je tako – nemam pojma.
  Možda je i bitno da kažem da je moj najveći uspeh ustvari to što sam uspeo da promenim loše navike, da ne konzumiram loše šećere i da sam se, da tako kažem, detoksikovao od njih. Trebalo je vremena i bilo je teže nego ostaviti cigarete!
  Sada mogu da svedočim iz svog iskustva i možda pomogne drugima, jer zahvaljujući tome, sva moja čula ukusa i mirisa su senzibilnija. Danas sam u fazi da detektujem i najmanju količinu šećera u nekoj namirnici, Na primer, kad pijem negde ceđenu limunadu bez ikakvih dodataka, često moram da pitam konobara da li nije greškom stavio med ili šećer, jer osetim tu minimalnu slatkost – isto tako i u povrću.
  Sada mi je potrebna daleko manja količina hrane da bih se osećao sitim, jer je osećam i uživam u njoj. Još nešto bitno za vreme obroka nema ometanja (televizor, telefon...). Jedem na miru, skoncentrisan na hranu i polako, minimum 30 do 45 minuta po obroku. 
				 
				
			 
			
				
				
					57 
					
						
						« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic  poslato Oktobar 27, 2025, 05:19:23 posle podne »
					 
					Promenilo se vreme na satu sinoć. Nadam se da vam je koristio taj sat dužeg spavanja.
  To je ok,samo mi je zao sto vec u 16 casova pada mrak....
 
 Isto ali proći će i to.  
				 
				
			 
			
				
				
					58 
					
						
						« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic  poslato Oktobar 27, 2025, 05:16:33 posle podne »
					 
					Kako bi super bilo da možemo skinuti uvek masno tkivo tamo gde mi želimo.
  Zato se neki podvrgavaju liposukciji. Ali to stvarno ne preporučujem, ako neko hoće samo radi estetike. Trening, pravilna ishrana i biće rezultata.
  I ja verujem da se uz trening i adekvatnu ishranu ipak može veći deo problema rešiti.
  Da. Više smo za neke konzervativne varijante, a ne radikalne. Ali dobro. Ima i onih koji se neće složiti sa nama.
  Naravno, svako im pravo na svoje mišljenje. Ipak, nije loše poslušati lekare.
  Ni hirurzi ne savetuju uvek operaciju. Mora se sagledati iz više aspekata.
  Veliki stručnjaci i javno iznose svoje mišljenje o tome.
  Zato su i veliki strucnjaci.
  Svakako, čim neko ima veliko iskustvo i odlične rezultate u svom poslu, onda i sme da javno iznosi svoje mišljenje. Mislim i generalno na sve struke, ne samo na medicinsku i ne samo na ovu temu, o kojoj sada pričamo.
  Ne znam da li ste čuli vest da sada u Kini o nekim temama influenseri smeju pričati samo ako imaju diplomu odabranu temu. Šta mislite o tome?
  Odlicna ideja,ja mislim da bi to svugde trebalo uvesti! Da konacno znanje prevladava a ne broj pratioca.....
 
 Slažem se, mislim da su oni to i zakonski regulisali.  
				 
				
			 
			
				
				
					59 
					
						
						« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic  poslato Oktobar 27, 2025, 05:15:46 posle podne »
					 
					     Lekovi Određeni lekovi (npr. kortikosteroidi, antihipertenzivi, hormoni) mogu uzrokovati zadržavanje vode
  Mnogi zapostavljaju ovaj faktor,a mislim da je ovo najcesci slucaj u danasnje vreme.
 
 Naravno ako neko pije lekove prvo to treba ispitati kao uzrok.  
				 
				
			 
			
				
				
					60 
					
						
						« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic  poslato Oktobar 27, 2025, 05:14:56 posle podne »
					 
					Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
  Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
  Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
  Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
  Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
  Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
  Meni najviše odgovara kada narendam kao salatu- jabuku, šargarepu, cveklu, celer. Mada mogu i onako kuvano cveklu da jedem, nekada i začinim sirćetom i naseckanim belim lukom. Ali mi sveža cvekla ima bolji ukus od kuvane.
  I ukusnije i delotvornije je sve sveze nego kuvano/peceno/bareno itd....naravno mislim na voce i povrce
 
 Može i smuti od svega toga pa se ukus još manje primećuje.  
				 
				
			 
		
			Stranice: 1  ... 4 5 [6] 7 8  ... 10 
		 
	  |