|
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
51
« Poslednja poruka od strane Zoltan Kozma poslato Oktobar 31, 2025, 09:15:12 pre podne »
Pa to za laktozu ima i kod proteina isto. Zato je maleni scitec proffesional serija extra.
52
« Poslednja poruka od strane Zoltan Kozma poslato Oktobar 31, 2025, 09:13:43 pre podne »
Opet promene i to je sada pravo leto. Ja idem u majici kratkih rukava. Ide prvi novembar ovo nije normalno. Ovde kod nas juče je hitna pomoć samo išla pod rotaciona ceo dan.
53
« Poslednja poruka od strane Zoltan Kozma poslato Oktobar 31, 2025, 09:11:44 pre podne »
Akcija
54
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Oktobar 30, 2025, 04:32:27 posle podne »
Promenilo se vreme na satu sinoć. Nadam se da vam je koristio taj sat dužeg spavanja.
To je ok,samo mi je zao sto vec u 16 casova pada mrak....
Isto ali proći će i to.
Zal ce proci?Hoce,ali znas kad?Na leto kada mrak bude padao u 20 casova. 
Što se dešava svake godine pa nije strašno. 😂
55
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Oktobar 30, 2025, 04:31:16 posle podne »
Ono što se preporučuje za podbradak je:
Masaže i vežbe za lice i vrat
Kako deluju: Pomažu u toniranju mišića i cirkulaciji.
Primeri vežbi:
„Kiss the ceiling” — podignite glavu i pokušajte poljubiti plafon (drži 10 sekundi, ponovi 10x).
Guranje jezika o nepce dok je glava zabačena unazad.
Masaža rolerom ili Gua Sha kamenom.
56
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Oktobar 30, 2025, 04:29:40 posle podne »
Priprema – ne prekuvaj!
Najveća greška je prepečena džigerica: postane tvrda, suha i gorka.
Prži je na srednje jakoj vatri 2–3 minute sa svake strane, zavisno od debljine.
Unutra treba ostati blago ružičasta, ali ne krvava.
57
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Oktobar 30, 2025, 04:29:23 posle podne »
Namakanje – ključ za blaži ukus
Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.
U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.
Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).
Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
58
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Oktobar 30, 2025, 04:28:12 posle podne »
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.
Kombinacije koje prikrivaju ukus
Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:
Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.
Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.
Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.
Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
59
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Oktobar 30, 2025, 04:25:39 posle podne »
Htela bih da napomenem da NADUTOST posle uzimanja surutke/Whey protein mogu izazvati netolerancija na laktozu, vrsta proteina ali i sledeće stvari:
Brzo ispijanje – ako popiješ šejk prebrzo, progutaš mnogo vazduha.
Loše kombinacije sa hranom – ako uzimaš šejk odmah posle velikog obroka, sistem za varenje se „opterećuje“.
Veštački zaslađivači – neki praškovi sadrže sukralozu, aspartam ili šećerne alkohole (sorbitol, maltitol), koji kod mnogih izazivaju nadutost.
Premalo vode – koncentrovani napici bez dovoljno tečnosti usporavaju varenje.
60
« Poslednja poruka od strane Zoltan Kozma poslato Oktobar 29, 2025, 10:13:37 pre podne »
Akcija
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
|